Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Evet gerçekten öyle kadın doğum doktoru yattığım için kızardı perinatolog yat derdi ikisi arasın da kaldığım çok oldu 33 ten sonra hareketlendim birde benim 28 kasılmam daha çok olurdu ileri evreler de o kadar az oldu ki bunlar hep psikolojik gerçekten ama zor zamanlarmış 32 görmek için can atıyordum şimdi 37 hafta bitti doğum için 38. Hafta az geliyor senin 28 oldu mu bu Arada
Aynen öyle rahatlayınca kasılmada azalmış bak.
27+2 bugün hayırlısıyla bende 37leri görsem 🤲🤲

Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah, doğumdan sonra bebekle uğraşırken buraya gelmek mümkün olmayacak galiba.
Bu yüzden senden rica etsem hikayeni baştan yazsan olur mu? Neler oldu,neler kullandın ilaç olarak,neler yaşadın?
Yazmışsındır kim bilir kaç defa ama olsun sona gelenlerden yardım almak daha iyi oluyor. Ve en önemlisi tavsiye istiyorum ben 😃 keşke şunu yapmasaydım veya yapsaydım dediğin ne varsa ⚘⚘
Aklımda baştan sona yazıcam inşalllah hatta 37 yi göreyim süreci yazarrım diye düşünüyorum, doğum hikayemi sonra yazmak nasip olur inşallah 🙏 Bu haftalara geldiğime inanamıyorum gerçekten hala

Günaydın bugün 30+0 olduk. Rabbim sağ salim 35 - 36.haftaları görmeyi nasip etsin 🤲 🤲 hep diyorduk ya 25.hafta ile 30.hafta arası geçmek bilmiyor diye.. Ben bu 30'dan sonra daha korkmaya başladım sanki daha geçmek bilmiyor gibi geldi bana. Hani artık sonlara yavaş yavaş gidiyoruz ya bu da korkutuyor her an bir şey olacak korkusuyla.. İnşallah bebeklerimize kavuşuruz zamanında 🤲🤲

Bu arada sık sık tuvalete gittiğim için bu hafta daha çok yürümüş hareket etmiş gibi hissediyorum.. Altı üstü evin içinde iki adıım atıyorum ama psikolojik işte diyorum şimdi kısalık artarsa çok adım attım sanki. 🙄🙄 Başka bir konu başlığında biriyle yazıştık. İlk gebeliğinde 2.5mm kısalıkla 39.haftada doğum yapmış. Serklaj yokmuş yatıyormuş sürekli o şekilde sonlara gelebilmiş. Bunları okumak umut veriyor 🤲

Bu arada sık sık tuvalete gittiğim için bu hafta daha çok yürümüş hareket etmiş gibi hissediyorum.. Altı üstü evin içinde iki adıım atıyorum ama psikolojik işte diyorum şimdi kısalık artarsa çok adım attım sanki. 🙄🙄 Başka bir konu başlığında biriyle yazıştık. İlk gebeliğinde 2.5mm kısalıkla 39.haftada doğum yapmış. Serklaj yokmuş yatıyormuş sürekli o şekilde sonlara gelebilmiş. Bunları okumak umut veriyor 🤲
Hareketsiz kalmakta iyi değil illa ki insan yürüyünce çok mu yürüdüm gibi kendini sorguluyor nasip olunca çoğu şey bahane 30 hafta da ileri bir hafta 32 daha da rahatlatacak seni imş bir bakmışsın 37 geçmişsin rabbim sonunda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏

Hareketsiz kalmakta iyi değil illa ki insan yürüyünce çok mu yürüdüm gibi kendini sorguluyor nasip olunca çoğu şey bahane 30 hafta da ileri bir hafta 32 daha da rahatlatacak seni imş bir bakmışsın 37 geçmişsin rabbim sonunda sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏
İnşallah 🤲 bu arada yanlış yazmışım yukarıda, 31+0 bugün yani git gide ilerliyoruz.Doğru nasipse gelir hintten yemenden nasip değilse ne gelir elden demişler. 33-34'ü görebilirsem biraz daha rahatlarım inşallah 🙏

Aradım hastaneyi moralim sıfırlandı.. Kadın doğuma bağladılar sekretere dedim böyle böyle erken doğum olursa kaç hafta sonrasında alıyorsunuz. Dedi ki 35.hafta sonrasını kabul ediyoruz. Yahu çocuk 35i görse belki küveze bile gerek kalmayabilir. Bana kendi doktorumun hemşiresi demişti ki 30.haftayı doldurunca yücelen alıyor. Yalan oldu.. E şimdi ne olacak? :KK43: bu arada klasik bebek burada doğar sevk edilir dedi 35 ten öncesi için..
Canim ben Kuzey Kıbrıs'tayım benim gittiğim hastane de 35+'dan itibaren kabul ediyordu. Bu haftadan öncekileri devlet hastanesine direk sevk ediyordu. Bu arada ben 39+'da doğum yaptım. Suyum arabada geldikten 35-40 dakika içinde doğum yaptım. Zor yetiştim hastaneye. Yani herkeste böyle mi olur bilemiyorum ama benim sancilanmam ve bebegimi kucagima almam arasinda 2 saatten az süre geçti. Doktorum bana hep diyordu çok kolay ve hızlı doğum yapacağımı. Kısaca hızlı doğum riskimiz var. Hazırlıklı olmakta fayda var

Herkese Merhaba 🙋🏻‍♀️ Dün kasılmalarımın artışı sonucu 37+3 te spinal sezaryen ile doğum yaptım. Ağırlarım olsada çok şükür şimdilik ikimizde iyiyiz. 🙏🏻 0,54mm serviksle tam 4 hafta dayandık. Umarım hepiniz zamanında sağlıcakla kucağınıza alırsınız 🌸
Gozun aydin, Allah analı babalı büyütsün. Cok sevindim bu guzel habere😍🧡

Canim ben Kuzey Kıbrıs'tayım benim gittiğim hastane de 35+'dan itibaren kabul ediyordu. Bu haftadan öncekileri devlet hastanesine direk sevk ediyordu. Bu arada ben 39+'da doğum yaptım. Suyum arabada geldikten 35-40 dakika içinde doğum yaptım. Zor yetiştim hastaneye. Yani herkeste böyle mi olur bilemiyorum ama benim sancilanmam ve bebegimi kucagima almam arasinda 2 saatten az süre geçti. Doktorum bana hep diyordu çok kolay ve hızlı doğum yapacağımı. Kısaca hızlı doğum riskimiz var. Hazırlıklı olmakta fayda var
Ben Muğla Milasta yaşıyorum. Maalesef ki adı Muğla ama imkanları ortada.. Devlet hastaneleri buna araştırma hastanesi de dahil erken haftaları almıyor doğum mecbur yaptırıp en yakın denizli ya da izmire sevk ediyormuş bebeği. Benimde korkum bu açıkcası yetişemezsem ne olur diye.. Doktorum öyle bir durumda tek şey var. O da hastanede yatıp burada doğum yapacaksın bebek sevk edilecek diyor. Aksi bir durumda da bebek seninle karnında sevvk edilecek denizliye diyor. 35-36'yı görmeyi başarırsak zaten hiç hiç korkmam çünkü ciğer iğneleri de tamam her şey iyi giderse küveze bile gerek kalmadan kucağıma alırım. İnşallah 🙏 🙏 🙏

Selam hanımlar 👋 vicdan muhasebesi yapmaya geldim 🙄bugün iğnem vardı, acile gittik özel bir hastanenin. Ama her zamanki gibi 15-20 dk bekledik bir de dışarı çıkarıp oturun diyorlar. Sandalye tepelerinde.. Her neyse iğneden sonra eşim dedi ki (evden çıkarken annemde aynısını demişti) hadi gel biraz hava al yarıım saat bir yere oturalım bir şey iç ya da ye dedi. Allahtan arabayla gittik yürümedim öyle yakın bir kafeye geçtik araçla. Önüne park ettik zaten yine yürümedim. Yarım saat oturdum haftalar sonraaa.. Ama içim rahat etmiyor ister istemez. Sanki bir şey olursa sebebi bu olacak korkusu duyuyorum. Psikolojim cidden bozuldu git gide.. Yarında doktor kontrolü var. Adam 2 haftada bir gel diyor ama ben dedim önümüzdeki haftada gelicem benim durum riskli ben 2 hafta bekleyemem dedim 😅 doktor hala 10 günde bir gel madem filan diyordu arkamdan 😅 😅 bir de haftalık 300 tl muayeneye para ödüyorum olsun gidicem bakalım ne diyecek kısalık için.

Selam hanımlar 👋 vicdan muhasebesi yapmaya geldim 🙄bugün iğnem vardı, acile gittik özel bir hastanenin. Ama her zamanki gibi 15-20 dk bekledik bir de dışarı çıkarıp oturun diyorlar. Sandalye tepelerinde.. Her neyse iğneden sonra eşim dedi ki (evden çıkarken annemde aynısını demişti) hadi gel biraz hava al yarıım saat bir yere oturalım bir şey iç ya da ye dedi. Allahtan arabayla gittik yürümedim öyle yakın bir kafeye geçtik araçla. Önüne park ettik zaten yine yürümedim. Yarım saat oturdum haftalar sonraaa.. Ama içim rahat etmiyor ister istemez. Sanki bir şey olursa sebebi bu olacak korkusu duyuyorum. Psikolojim cidden bozuldu git gide.. Yarında doktor kontrolü var. Adam 2 haftada bir gel diyor ama ben dedim önümüzdeki haftada gelicem benim durum riskli ben 2 hafta bekleyemem dedim 😅 doktor hala 10 günde bir gel madem filan diyordu arkamdan 😅 😅 bir de haftalık 300 tl muayeneye para ödüyorum olsun gidicem bakalım ne diyecek kısalık için.
😁 psikoloji de önemli yorulmayacak şekilde otur kafan dağılır

Kızlar grip oldum burnum tıkalı spreyler bile açmıyor nerdeyse gribin çabuk geçmesi için ne yapabilirim önerisi olan var mı 😵‍💫

X