Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Aminn canım inşallah hepimizin ❤
Doktor geçen hafta 800 gr'lik bebeği olan bir gebeyi sevk ettiğini doğum yaptığını bebeğin kuvezde ama durumunun iyi olduğunu söyledi.
Bugünde 36.haftada birini almış kuveze girmedi dedi.duzenli kasilman olmazsa şu an henüz almam dedi.kuvoz için tam eşik noktası yani gelişimi iyi 35+3 iyi bir hafta ama kuvöze girer mi girmez mi bilemeyiz dedi o sebeple 1 hafta daha durursa çok iyi olur dedi.şu önümüzdeki pazar gününü de bir atlatsam ruhen epey rahatlayacagim sanırım.33.haftada ciger geliştiricileri de olmuştum zaten.carsamba tekrar kontrol günüm o zaman sezaryen günüm tam olarak hangi gün belli olur inşallah yani şu 1 hafta sadece yemek yapıp başka hiç bir iş yapmadan dinlenmeyi planlıyorum inşallah.ha bir de işin keyifli kısmı bebek için internet alışverişi yapacağım 😍 bu günümüze binlerce şükürler olsun Allah'im sıkıntılardan geçen herkese yaşatsın inşallah.ilk hedef 32 ydi hiç gelmeyecek gibi hissediyordum sonra 36 ydi sadece 4 gün kaldı.çokk zor oldu ama şukur gelip geçiyor canım inşallah darısı sana ve buradaki herkese 🤲
Allah razı olsun inşallah🤲
Dinlen canım, alışveriş kısmı en güzel kısmı sanırım. 🥰 güle güle al kullan giydir,Allah nasip etsin inşallah.
Küvöze bazen 4 kilo doğanlar bile giriyor,kötü düşünme.
Allah çektiklerini unutturacak mutluluklar nasip etsin inşallah

Ben de az önce kontrolden geldim kızlar.once nst'ye girdim.sanci çıkmadı bebek hareketleri iyi şükür.2900 gr görünüyor ama doktor 3 kilonun üstünde büyük ihtimalle dedi.haftaya tekrar kontrole çağırdı.sonraki haftada alacak inşallah.ultrasonda bebek 1 hafta kadar ileride gorunuyormuş.
Bayrama falan bırakmayacağım seni dedi zaten yokmuş bayramda.yani eger beklerse ortalama 10-15 günlük bir zaman kaldı.onumuzdeki hafta kontrol sonraki hafta doğum olacak inşallah.bu aşamadan sonra 1 gün bile büyük kâr dedi.eger kasilman sancin düzenli olursa ancak o zaman alırım onun dışında 12 si ile 16 si arasi alacak.
Kistim de başlangıçta 4 cm di sonra 10 cm oldu şimdi 12 olmuş ama doktor bir zarari olsa bu haftaya kadar olurdu dedi,ağrı yapmıyorsa sorun yok dedi sezaryen de onu da alacak.
Bunun dışında ev işi falan yapma uzan dedi en azından 1 hafta daha durursa küvoze girmez büyük ihtimalle dedi.baş aşağı duruyor o sebeple uzanmamı fazla oturup kalkmamami söyledi.insallah 1 hafta daha dayanırız 🥰
Guzel haberlerle gelmişsin eve. Ohh hadi gozun aydin😍Bende de bebek 31. haftada dikişlere baski yapmaya başlamisti. O hafta ciger geliştirici igne yapmisti doktor. Ayni sekilde dikkat et hareketlerine demişti bana da. Bak bu hafta oldu halen daha devam ediyoruz. Insallah, senin bebek de dayanacak. Arka arkaya doğum yapacagız seninle kader arkadaşım. Son günlerimiz! Biliyorum senin hamileligin yorucu geçiyor ama inşallah bu son haftaların rahat geçer. 💓

Sağol evet benimde geç döllenme, durur inşallah bu kadar durdu az daha dursun.
37+ olunca zaten artık tamamlanmış oluyorlar .
Hayırlı kolay doğumun olsun inşallah seninde, K Karma_Baby ninde. 🤲
Teşekkür ederim ama psikolojik mi bilmiyorum, ben sanki hic doğurmayacakmisim gibi hissediyorum🙈 Dikiş alınmadan öncesinde, geceleri 3 dakikada bir kasılmalarım olurdu. 1 saatten uzun sürerdi. Hep takip ederdim. Dikişler alındığından beri bir kez bile düzenli kasılmam olmadı! Hep çok yatmaktan, stresten mi acaba kasılmalarımız oluyor acaba diyorum.

Ben de güzel bir haber vereyim canımlar😍 rahim ağzım 2 cmdi en son sadece dikiş tutuyordu. Şuan tamamı kapanmış 3,5 cm olmuş Maşallah Maşallah 🧿 Oğluşum beni çok seviyor ❤️ Bolll Bol yatın Allaha tevekkül edin başka çaresi yok inşallah tekrardan açılmaz günlerim kötü geçiyordu

Ben de güzel bir haber vereyim canımlar😍 rahim ağzım 2 cmdi en son sadece dikiş tutuyordu. Şuan tamamı kapanmış 3,5 cm olmuş Maşallah Maşallah 🧿 Oğluşum beni çok seviyor ❤️ Bolll Bol yatın Allaha tevekkül edin başka çaresi yok inşallah tekrardan açılmaz günlerim kötü geçiyordu
41 kere maşallah🧿💓 Allahım bugun herkesten güzel haberler alıyoruz. Inanin şu an gözlerim doldu. Cok mutlu oldum hepimiz adına🧡🌟

Teşekkür ederim ama psikolojik mi bilmiyorum, ben sanki hic doğurmayacakmisim gibi hissediyorum🙈 Dikiş alınmadan öncesinde, geceleri 3 dakikada bir kasılmalarım olurdu. 1 saatten uzun sürerdi. Hep takip ederdim. Dikişler alındığından beri bir kez bile düzenli kasılmam olmadı! Hep çok yatmaktan, stresten mi acaba kasılmalarımız oluyor acaba diyorum.
Kafan rahat artık doğsada bir şey olmaz diye düşündüğünden sancı gelmiyordur.
🤣🥰
Kafa rahatlığı gerçekten çok önemliymiş bir kere daha anladım ben.

Maşallah canım çok şükür senin de gözün aydın olsun. Bebeklerimiz sıkı sıkı tutunsun inşallah.
Neler yaptıysan aynen devam et kafan rahat olsun birde.

Güzel haberlerle dolu bir gün oluyor maşallah. Daim olsun inşallah her kontrolde güzel haberlerle dönelim inşallah. Doktordan iyi şeyler duymak moral yükseltiyor, moral de çok önemli, bazı günler ben çok stresli ve üzgün oluyorum çok ağlıyorum o günler, kasılma bile fazlalaşıyor. Bugün annemle oğlumun kıyafetlerini yıkayıp ütüledik daha doğrusu annem yaptı ben oturarak yardım ettim işte. Hastane çantasını da nolur nolmaz diye hazırlayacağım inşallah bu hafta. Ya ne kadar minikler böyle duygulandım yine, sağlıkla kullanırız inşallah hepimiz, çok zevkli bu kısımlar. Kendim yapabilseydim daha tatlı olurdu tabi ama buna da çok şükür

Kızlar şimdi dr.dan çıktım geçen hafta serklaj oldum şu an 21 haftaligiz geçen hafta 20 mm iken bu hafta 17 mm. Olmuş sadece dikişler tutuyor dedi moralim çok bozuk varmı aranızda benim gibi olup haftası ilerleyen veya neler yaptınız?

Guzel haberlerle gelmişsin eve. Ohh hadi gozun aydin😍Bende de bebek 31. haftada dikişlere baski yapmaya başlamisti. O hafta ciger geliştirici igne yapmisti doktor. Ayni sekilde dikkat et hareketlerine demişti bana da. Bak bu hafta oldu halen daha devam ediyoruz. Insallah, senin bebek de dayanacak. Arka arkaya doğum yapacagız seninle kader arkadaşım. Son günlerimiz! Biliyorum senin hamileligin yorucu geçiyor ama inşallah bu son haftaların rahat geçer. 💓
Hepimiz hem bedenen hem ruhen çok yorulduk ,başkalarına anlatınca hikaye dinler gibi dinliyorlar.birbirimizi en iyi biz anlariz. Şu an dogum zamanini konuşuyorlar olmak bile çok güzel...hiç geçmeyecek gibiydi ama şükürler olsun.bugun bir nebze rahatladım,tünelin ucundaki ışık göründü sanırım 😍 burada birilerinden kötü haber alınca bile bir yakınım gibi üzülüyorum inşallah hepimiz sağ salim atlatalım tek temennim ❤

Kızlar şimdi dr.dan çıktım geçen hafta serklaj oldum şu an 21 haftaligiz geçen hafta 20 mm iken bu hafta 17 mm. Olmuş sadece dikişler tutuyor dedi moralim çok bozuk varmı aranızda benim gibi olup haftası ilerleyen veya neler yaptınız?
Sadece dikisin tutmasiyla zamanini dolduranlar var.mumkun olduğunca istirahat edin.proluton depot igne ve progestan verdiyse düzenli kullanın o ilaçlar çok etkili.moralinizi bozmayın nasip olacaksa inanın dikiş şu bu hepsi bahane.

Hepimiz hem bedenen hem ruhen çok yorulduk ,başkalarına anlatınca hikaye dinler gibi dinliyorlar.birbirimizi en iyi biz anlariz. Şu an dogum zamanini konuşuyorlar olmak bile çok güzel...hiç geçmeyecek gibiydi ama şükürler olsun.bugun bir nebze rahatladım,tünelin ucundaki ışık göründü sanırım 😍 burada birilerinden kötü haber alınca bile bir yakınım gibi üzülüyorum inşallah hepimiz sağ salim atlatalım tek temennim ❤
.amin 🤲Evet hikaye gibi dinliyorlar hatta çektiğimiz sıkıntıyı anlamayıp bir de boş boş konuşuyorlar.

Merhaba benimde üç haftadır falan dikişler tutuyordu günün yüzde 90 yatarak geçirdim ve ilaçlarıma devam ettim. Bu kontrolde öğrendik hunileşme kapanmış inşallah böyle devam eder daha da kapanır uzar rahim ağzı boyu 🤲🏼Moralini bozma ne olursa olacak diye düşün ben engelleyemem olacak olanları. Elimden geleni yapıyorum diye düşün.

Güzel haberlerle dolu bir gün oluyor maşallah. Daim olsun inşallah her kontrolde güzel haberlerle dönelim inşallah. Doktordan iyi şeyler duymak moral yükseltiyor, moral de çok önemli, bazı günler ben çok stresli ve üzgün oluyorum çok ağlıyorum o günler, kasılma bile fazlalaşıyor. Bugün annemle oğlumun kıyafetlerini yıkayıp ütüledik daha doğrusu annem yaptı ben oturarak yardım ettim işte. Hastane çantasını da nolur nolmaz diye hazırlayacağım inşallah bu hafta. Ya ne kadar minikler böyle duygulandım yine, sağlıkla kullanırız inşallah hepimiz, çok zevkli bu kısımlar. Kendim yapabilseydim daha tatlı olurdu tabi ama buna da çok şükür
Ohh ne guzel. Icine sine sine yaparsın inşallah tum hazırlığını. Annen de yardımcı zaten. Hepsi hallolur.

Hastane çantamı eşim bana hazirlatmadi erkenden. Bilinç altına mesaj verme diyip duruyordu. Ben de herseyimi yıkayıp, ütüleyip dolabin bir gözüne koymustum. Acilen gitmek gerekseydi oradan pıt diye bavula koyarım diyordum.

Merhaba benimde üç haftadır falan dikişler tutuyordu günün yüzde 90 yatarak geçirdim ve ilaçlarıma devam ettim. Bu kontrolde öğrendik hunileşme kapanmış inşallah böyle devam eder daha da kapanır uzar rahim ağzı boyu 🤲🏼Moralini bozma ne olursa olacak diye düşün ben engelleyemem olacak olanları. Elimden geleni yapıyorum diye düşün.
Rabbim sağlıkla zamanlı bir sekilde bebislerimize kavuşmayi nasip etsin 🤲

Ohh ne guzel. Icine sine sine yaparsın inşallah tum hazırlığını. Annen de yardımcı zaten. Hepsi hallolur.

Hastane çantamı eşim bana hazirlatmadi erkenden. Bilinç altına mesaj verme diyip duruyordu. Ben de herseyimi yıkayıp, ütüleyip dolabin bir gözüne koymustum. Acilen gitmek gerekseydi oradan pıt diye bavula koyarım diyordum.
Çok mantıklı eşya hazır olsun ama çantada değil 😀 bilinçaltımız zaten değişik çalışıyor özellikle benimki.🤣

Bana da eşim diyor erken bence diye ama zaten tezcanlı bir tipim, bu durum çıkmadan diyordum 30. Haftada bitiririm herşeyi, şimdi bir de böyle olunca hazırlıksız yakalanırım diye içim içimi yiyor huyum kurusun 😂 durabiliyorsan hazırlama tabi hazır dursun konulur çantaya.

kızlar bakın bu benim ilk takip ettiğim prematüre bebek, koca kız oldu şimdi.
onun annesinden de çok şey öğrendim

X