Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar dr geldi, yarın sabah aç karna yapılacak bir kaç tahlil ve onlarda da sıkıntı çıkmazsa eve gidersin bir an önce uyuz için tedaviye başlarsın dedi.
Ben uyuzdan yükseldiğini düşünüyorum dedi çünkü antibiyotikle düşmemesi ilginç dedi.
Hayırlısıyla sabah olursa eve geçicez inşallah.

Kızlar size çok alakasız ama beni rahatsız eden bir şeyden bahsetmek istiyorum. Her iki haftada bir evi temizlemeye kadın geliyor. Biz lojmandayiz diye anlasmali firmadan cagirmak zorundayim. Bu arada guzel bahsis de veriyorum her seferinde. Neyse, dönüşümlü ayni ablalar geliyor. Her geldiklerinde istinasiz şurasi cok pisti, surasi fena batmisti diye bana soyleniyorlar! Çok rahatsiz oluyorum. Zaten pis olmasa ben niye temizlikci cagirayim? Bugun gelen abla da diyor ki balkon cami cok pisti dayanamadim sildim. Silmen yasaksa silme, yasak degilse de gorevin bu, yapacaksın! Eline saglik diyorum, uzatiyor. Kac zamandır belli yüzü silinmemiş diye devam ediyor. Evet dedim kıştan cikinca silinmemisti falan... şimdi mutfak cekmecesini duzenliyor ama bir şeyler mirildaniyor, söyleniyor yani.

Gıcık oluyorum böyle tiplere! Kuaförler, kaş alanlar da boyle. Kendinden once kim ne iş yaptiysa hep eksik, kusur buluyorlar!

Temizlikci gelmeden önceki gece bizim evde tatsizlik cikiyor. Ben elimden geldiğince bir seyleri derli toplu birakmaya calisiyorum, eşim de bana kızıyor! Kadın aliyoruz eve sen önden niye iş yapiyorsun diyor. Utanıyorum resmen dağınıklığımı gostermeye.
Paranla rezil olmakta buna denir.. eee babasinin hayrina ypmiyirlarki sabirli davranmissin bahsiside veriyormussun daha ne? hastanelerde de su temizlik personelerinin afrasindan tafrasindan gecilmiyor kac defa sahit oldum.

Günaydın kızlar, bugünde kalıcam burda.
Crp düşmüş çok şükür, vitaminlerim aklınıza hangisi gelirse sodyum,potasyum, protein,b12,d vitamini falan hepsi yerlerde. Kan değerim bağlanan demire rağmen 8e düşmüş. Serumla takviye verelim dedi dr.
Bu vitaminleri de ben söyledim ne var ne yok bakalım diye.Allahtan demişim.
Bunların yanında iyi haber rahimağzı kapalı çok şükür 🤲🧿

Crp düşmüş çok şükür, vitaminlerim aklınıza hangisi gelirse sodyum,potasyum, protein,b12,d vitamini falan hepsi yerlerde. Kan değerim bağlanan demire rağmen 8e düşmüş. Serumla takviye verelim dedi dr.
Ohh guzel gelismelerin haberini almak çok iyi. Vitamin, minarellerin düşük çıkmasına takılma hic, ne güzel bebegin bildiğin senden açık büfe gibi istifade etmiş. Yarasın kuzulara. Biz alırız dışardan takviye😊

Ohh guzel gelismelerin haberini almak çok iyi. Vitamin, minarellerin düşük çıkmasına takılma hic, ne güzel bebegin bildiğin senden açık büfe gibi istifade etmiş. Yarasın kuzulara. Biz alırız dışardan takviye😊
😚⚘ sağol canım, ben tüp mideliyim ya düşük olacağını biliyordum. Aslında her geldiğimde söylüyordum bakalım diye drda verdiğim takviyede hepsi var düzenli kullan diyordu.
Dün artık crpnin sebebini öğrenemeyince mide küçültme ameliyatı yapan drla konuştum oda listeyi attı bunlara baksınlar dedi. İyi ki baktırmışım, yine yeniden her işte bir hayr vardır diyorum🤲 bir kere daha görmüş oldum.

Yaa senin imzada ki yazılarını gördükçe dua ediyorum hepimize, maşallah 38 yazıyor artık. Allah ım hepimize hayırlısıyla sağ salim o günleri arkasından da kavuşunca sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkmayı nasip etsin inşallah

Vitamin minerallerin düşünce de bağışıklık düşüyor ondan belki mikrop oldu, benim de değerlerim genelde düşüktür gebeliğin başından beri hep kullanıyorum en son gittiğimde çinkom da düşmüştü, bebişler bizi kullanıyor 😂
Kapalı kalsın lütfen öyle güzel güzel, iyi haberler duymak iyi geliyor bana burada. Çok şükür 🙏

Vitamin minerallerin düşünce de bağışıklık düşüyor ondan belki mikrop oldu, benim de değerlerim genelde düşüktür gebeliğin başından beri hep kullanıyorum en son gittiğimde çinkom da düşmüştü, bebişler bizi kullanıyor 😂
Kapalı kalsın lütfen öyle güzel güzel, iyi haberler duymak iyi geliyor bana burada. Çok şükür 🙏
🤲😚
Evet ondan da mikrop olabilir çünkü vücut savaşmaya çalışıyor.
Dra hep söylüyordum bakmıyordu akıllanır artık 🤣iyi haberler bana da iyi geliyor gerçekten. Sağ salim haftası ileri olanlar doğum yapsınlar ohh değme keyfime.
Ama bebeklerle ilgilenirken bizi unuturlar 🥰

Yaa senin imzada ki yazılarını gördükçe dua ediyorum hepimize, maşallah 38 yazıyor artık. Allah ım hepimize hayırlısıyla sağ salim o günleri arkasından da kavuşunca sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkmayı nasip etsin inşallah
37+3 şimdi ama evet haklısın. Geçti benim için riskli günler. Inşallah sizin için de herşey tatsız bir anı olarak kalacak. Diğer taraftan ara ara Temmuz annelerini takip ediyorum. Hic belirti vermeden patır patır erken doğum yapanlar var orada. Ama biz onlara gore bir nebze daha şanslıyız bence çünkü risk grubunda olduğumuzdan takiplerimiz sıkı yapılıyor. Bu gruba güveniyorum, kızlar hepimiz miadında doğum yapacagız. Son 5 aydir burayı takip ediyorum, daha içimizden birinin bile hikayesi kötü sonla bitmedi sanki. Takip edildikçe, progesteron falan kullandikca yolunda gidiyor sanki işler. 💓

37+3 şimdi ama evet haklısın. Geçti benim için riskli günler. Inşallah sizin için de herşey tatsız bir anı olarak kalacak. Diğer taraftan ara ara Temmuz annelerini takip ediyorum. Hic belirti vermeden patır patır erken doğum yapanlar var orada. Ama biz onlara gore bir nebze daha şanslıyız bence çünkü risk grubunda olduğumuzdan takiplerimiz sıkı yapılıyor. Bu gruba güveniyorum, kızlar hepimiz miadında doğum yapacagız. Son 5 aydir burayı takip ediyorum, daha içimizden birinin bile hikayesi kötü sonla bitmedi sanki. Takip edildikçe, progesteron falan kullandikca yolunda gidiyor sanki işler. 💓
Maşallah🥰
Son beş ayda kötü bir hikaye olmaması da çok iyi inşallah artık hiç olmayacak kötü şeyler.
Evet bende Kasım annelerine bakıyorum sertleşmesi olan var katılıyorum diyen var ama dra soran yok. Birbirlerine normal diyip duruyorlar.
Bizim durum farklı,inşallah her şey güzel güzel ilerleyecek.

Gözün aydın.takviyeleri yerine koymak kolay neyse ki.onemli olan rahim ağzının kapalı olması.miadina kadar da kapalı gidecek inşallah 😊

Ben de az önce kontrolden geldim kızlar.once nst'ye girdim.sanci çıkmadı bebek hareketleri iyi şükür.2900 gr görünüyor ama doktor 3 kilonun üstünde büyük ihtimalle dedi.haftaya tekrar kontrole çağırdı.sonraki haftada alacak inşallah.ultrasonda bebek 1 hafta kadar ileride gorunuyormuş.
Bayrama falan bırakmayacağım seni dedi zaten yokmuş bayramda.yani eger beklerse ortalama 10-15 günlük bir zaman kaldı.onumuzdeki hafta kontrol sonraki hafta doğum olacak inşallah.bu aşamadan sonra 1 gün bile büyük kâr dedi.eger kasilman sancin düzenli olursa ancak o zaman alırım onun dışında 12 si ile 16 si arasi alacak.
Kistim de başlangıçta 4 cm di sonra 10 cm oldu şimdi 12 olmuş ama doktor bir zarari olsa bu haftaya kadar olurdu dedi,ağrı yapmıyorsa sorun yok dedi sezaryen de onu da alacak.
Bunun dışında ev işi falan yapma uzan dedi en azından 1 hafta daha durursa küvoze girmez büyük ihtimalle dedi.baş aşağı duruyor o sebeple uzanmamı fazla oturup kalkmamami söyledi.insallah 1 hafta daha dayanırız 🥰

Onlar halledilecek şeyler canım rahim ağzın iyi durum da çok şükür 🧿

Ben de az önce kontrolden geldim kızlar.once nst'ye girdim.sanci çıkmadı bebek hareketleri iyi şükür.2900 gr görünüyor ama doktor 3 kilonun üstünde büyük ihtimalle dedi.haftaya tekrar kontrole çağırdı.sonraki haftada alacak inşallah.ultrasonda bebek 1 hafta kadar ileride gorunuyormuş.
Bayrama falan bırakmayacağım seni dedi zaten yokmuş bayramda.yani eger beklerse ortalama 10-15 günlük bir zaman kaldı.onumuzdeki hafta kontrol sonraki hafta doğum olacak inşallah.bu aşamadan sonra 1 gün bile büyük kâr dedi.eger kasilman sancin düzenli olursa ancak o zaman alırım onun dışında 12 si ile 16 si arasi alacak.
Kistim de başlangıçta 4 cm di sonra 10 cm oldu şimdi 12 olmuş ama doktor bir zarari olsa bu haftaya kadar olurdu dedi,ağrı yapmıyorsa sorun yok dedi sezaryen de onu da alacak.
Bunun dışında ev işi falan yapma uzan dedi en azından 1 hafta daha durursa küvoze girmez büyük ihtimalle dedi.baş aşağı duruyor o sebeple uzanmamı fazla oturup kalkmamami söyledi.insallah 1 hafta daha dayanırız 🥰
Yaa canım maşallah seninde sayılı günün kaldı inşallah istediğiniz tarihte doğar sağ salim eve beraber gidersiniz. O zaman tam kaç haftalık olacaksın nasip olursa?

🤲😚
Evet ondan da mikrop olabilir çünkü vücut savaşmaya çalışıyor.
Dra hep söylüyordum bakmıyordu akıllanır artık 🤣iyi haberler bana da iyi geliyor gerçekten. Sağ salim haftası ileri olanlar doğum yapsınlar ohh değme keyfime.
Ama bebeklerle ilgilenirken bizi unuturlar 🥰
Ay bebişler sağlıkla zamanında gelsinler de varsın anneler unutsun burayı, o güzel günleri görelim inşallah hepimiz.
yerine konulur o değerler de inşallah takviyeler iyi geliyor, kendinde bile farklı hissedersin hemen. D vitaminine ara vermiştim ama gün yüzü gördüğüm yok ona da devam ediyorum yine, malum hep evdeyiz.

Ay bebişler sağlıkla zamanında gelsinler de varsın anneler unutsun burayı, o güzel günleri görelim inşallah hepimiz.
yerine konulur o değerler de inşallah takviyeler iyi geliyor, kendinde bile farklı hissedersin hemen. D vitaminine ara vermiştim ama gün yüzü gördüğüm yok ona da devam ediyorum yine, malum hep evdeyiz.

inşallah sağ salim kavuşalım hepimiz.
Aynen inşaallahh faydası olur. Kullanmak gerek ya vitaminleri.

Yaa canım maşallah seninde sayılı günün kaldı inşallah istediğiniz tarihte doğar sağ salim eve beraber gidersiniz. O zaman tam kaç haftalık olacaksın nasip olursa?
Su an tam olarak 35+3 haftalik.ultrasonda tam 36 cikiyor.
dogum 37+ larda olmuş olacak canım inşallah... Yani artık 37+1 de mi alır kacta alır belli değil ama durursa dolu dolu 37.haftada almış olacak.ayin 12 si falan olur heralde.oglum 36+2 de doğmuştu ve dogumlarim ani ve hızlı oluyor doktor yine aynı günlerde olması da muhtemel dedi.yani o tarihleri beklemeden sancilanip gelebilirsin de diyor.en azından 1 hafta daha dursa sıkıntısız olacak insallah 🙏bu arada kendi adet tarihime göre bugün tam 37+0 ama doktor kendi duzelttigi tarihe göre hesapliyor senin de geç dollenmeydi sanırım o sebeple soyliyim dedim.

Su an tam olarak 35+3 haftalik.ultrasonda tam 36 cikiyor.
dogum 37+ larda olmuş olacak canım inşallah... Yani artık 37+1 de mi alır kacta alır belli değil ama durursa dolu dolu 37.haftada almış olacak.ayin 12 si falan olur heralde.oglum 36+2 de doğmuştu ve dogumlarim ani ve hızlı oluyor doktor yine aynı günlerde olması da muhtemel dedi.yani o tarihleri beklemeden sancilanip gelebilirsin de diyor.en azından 1 hafta daha dursa sıkıntısız olacak insallah 🙏bu arada kendi adet tarihime göre bugün tam 37+0 ama doktor kendi duzelttigi tarihe göre hesapliyor senin de geç dollenmeydi sanırım o sebeple soyliyim dedim.
Sağol evet benimde geç döllenme, durur inşallah bu kadar durdu az daha dursun.
37+ olunca zaten artık tamamlanmış oluyorlar .
Hayırlı kolay doğumun olsun inşallah seninde, K Karma_Baby ninde. 🤲

Sağol evet benimde geç döllenme, durur inşallah bu kadar durdu az daha dursun.
37+ olunca zaten artık tamamlanmış oluyorlar .
Hayırlı kolay doğumun olsun inşallah seninde, K Karma_Baby ninde. 🤲
Aminn canım inşallah hepimizin ❤
Doktor geçen hafta 800 gr'lik bebeği olan bir gebeyi sevk ettiğini doğum yaptığını bebeğin kuvezde ama durumunun iyi olduğunu söyledi.
Bugünde 36.haftada birini almış kuveze girmedi dedi.duzenli kasilman olmazsa şu an henüz almam dedi.kuvoz için tam eşik noktası yani gelişimi iyi 35+3 iyi bir hafta ama kuvöze girer mi girmez mi bilemeyiz dedi o sebeple 1 hafta daha durursa çok iyi olur dedi.şu önümüzdeki pazar gününü de bir atlatsam ruhen epey rahatlayacagim sanırım.33.haftada ciger geliştiricileri de olmuştum zaten.carsamba tekrar kontrol günüm o zaman sezaryen günüm tam olarak hangi gün belli olur inşallah yani şu 1 hafta sadece yemek yapıp başka hiç bir iş yapmadan dinlenmeyi planlıyorum inşallah.ha bir de işin keyifli kısmı bebek için internet alışverişi yapacağım 😍 bu günümüze binlerce şükürler olsun Allah'im sıkıntılardan geçen herkese yaşatsın inşallah.ilk hedef 32 ydi hiç gelmeyecek gibi hissediyordum sonra 36 ydi sadece 4 gün kaldı.çokk zor oldu ama şukur gelip geçiyor canım inşallah darısı sana ve buradaki herkese 🤲

X