Yok şu an hamile kalmaya çalışıyorum. 1,5 sene geçti. Hamileliğim çok iyi gidiyordu, hiçbir problem yoktu. 21. Haftada pembe kan geldi peçeteye, bir cuma günüydü hemen doktorumu aradım ağrın var mı diye sordu yok dedim. Bi şey olmaz o halde dedi. Sonraki gün tekrar etti çoook hafif bir lekelenme şeklinde sadece peçeteye geliyordu. Herkese ders olsun, kan gelmesi bir damla bile olsa asla normal ve beklenen bir durum değil 2. Tremester sırasında. Ve malesef bilmezdim eskiden, bu rahim açılması 20 24 hafta arasında olurmuş. E bilen doktorumuz var diye güvendik, Çorlu’da çok meşhur bir doktor. Ben yine aradım doktoru, ağrı yoksa bi şey olmaz diyor sürekli. Sonra dayanamayıp gittik pazar günü. Bebeğime baktı ultrasonla her şey iyi suyu vs her şey yolunda dedi kalp atışı dinletti, sancım var mı diye ölçtüler yok. Dinlen sen dedi fitil verdi üçgen şeklinde, progestan verdi alttan. Perşembe günü sabah kahvaltı ettim sonra idrar için tuvalete gittim ayağa kalktım ve peçete kaldı herhalde deyip elimi götürmemle yumuşacık bir şey geldi ben bebek sandım. Meğer keseymiş. Kese dışarı çıkmış. Doktoru yine aradım, ambulans mı çağırayım diye bin otobüse gel dedi. Ben artık delirip ambulans çağırdım malesef ailem uzaktaydı eşim de işteydi ve hep yalnızdım. Hastaneye gittiğimde alacağız falan dedi onay istedi ama bebeğim içerde iyiydi kıyamadım. O zaman sabah itmeye çalışalım operasyonla dedi onu kabul ettim. Ayaklarımı dikip yattım ama malesef sabahı bekleyemedi kese patladı sular aktı. Ama sancı yine yoktu. 24 saate atar bebek kendini dedi. Biz o şekilde 2 hafta geçirdik oğlumla. Artık mucize bekler olmuştuk, 24. Haftaya girdik, bi sabah sancım geldi ve doğurdum minik kuşumu. Ardından plasenta alındı kürtajla. Allah kimseye bu çaresizliği yaşatmasın. Sonra hemen yoğun bakıma alındı kuvözde oğlum 50 gün geçirdi işte. Oldu mu iyi mi diye düşünüp korku tüneli gibi bi gün iyi bi gün kötü 50 gün ardından yavrum gitti. Sonrasında gittim Cihat beye o da perinatolog. Her şeyin normal dedi. Olur öyle dedi sadece. Sonrasında anksiyete ile mücadele ettim 1 sene çok şükür bıraktım ilaçları inşallah hamile kalmak istiyorum işte şimdi. İlginç bi şey daha oldu, yakın bir arkadaşımın daha başına aynı kanama vs geldi ve doktoru anında gel hiç normal deyip ölçüm yapıp serklaj yaptı. Şu an 30 haftadalar. Yani size diyeceğim mutlaka ekstra bir doktora da gidin. Tabi Allah ömür verince, taş bağlasalar yaşarmış ama insan düşünüyor işte. Rabbim bu üzüntüyü kimseye yaşatmasın.. Lütfen gelişmeyi yaz canım sen de merakla bekleyeceğim. Bu arada önlem amaçlı serklaj 12. Haftada diye söylemişti doktor, eğer açılma olursa da 20 24 hafta arası demişti senin neden 16. Haftayı bekledi ki acaba.