Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Günaydın canım hiç korkma Allahın izini ile sağlıklan atlatacaksınız hissetmeyeceksin bile 😊 Sonrasında inşallah hep beraber zamanı gelince alırız kucaklarımıza
Umarım cnm ıkı bebek olunca daha tedırgınım Allah yardımcımız olsun ıns da sonrası ıyı olur hala hastanedemsn cnm sen

Ben de pruluton iğne kullanmıyorum. Ameliyatı yapan doktoruma çok güveniyorum pruluton vermedi. Önceden göründüğün başka bir doktor vardı ona da çok guveniyorum sordun o da gerek yok dedi. Çalıştığı halde sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı burda? Çok şükür ben çalışmıyorum ama merak ettim. Bir de bazı arkadaşlar her zaman yattığı halde hunilesme rahim ağzı boyunun sıfırlanmasi gibi şeyler yaşıyor. Acaba dikiş farkından olabilir mi ben araştırınca bı ara birden fazla dikiş yöntemi olduğunu öğrenmiştim. Serklaj olacak arkadas hiç korkmasın ben de yaklaşık üç hafta önce oldum uykuda olduğumuz için hiçbir şey hissetmiyoruz. Burdaki butun arkadaşlara dua ediyorum. Rabbim hepimize sağlıklı ve zamanında bir doğum yapmayı nasip etsin. Saglikla kucağımıza alalım inşaallah hepimiz.

Ben de pruluton iğne kullanmıyorum. Ameliyatı yapan doktoruma çok güveniyorum pruluton vermedi. Önceden göründüğün başka bir doktor vardı ona da çok guveniyorum sordun o da gerek yok dedi. Çalıştığı halde sağlıkla bebeğini kucağına alan var mı burda? Çok şükür ben çalışmıyorum ama merak ettim. Bir de bazı arkadaşlar her zaman yattığı halde hunilesme rahim ağzı boyunun sıfırlanmasi gibi şeyler yaşıyor. Acaba dikiş farkından olabilir mi ben araştırınca bı ara birden fazla dikiş yöntemi olduğunu öğrenmiştim. Serklaj olacak arkadas hiç korkmasın ben de yaklaşık üç hafta önce oldum uykuda olduğumuz için hiçbir şey hissetmiyoruz. Burdaki butun arkadaşlara dua ediyorum. Rabbim hepimize sağlıklı ve zamanında bir doğum yapmayı nasip etsin. Saglikla kucağımıza alalım inşaallah hepimiz.
Bende yarın olcam serklaj cnm serklajdan sınra nelere dıkkat ettın sureklı yatıyormusun

Bende yarın olcam serklaj cnm serklajdan sınra nelere dıkkat ettın sureklı yatıyormusun
Valla canım iki doktora da sirarla sordum sürekli yatmalı miyim diye ikisi de sürekli yatmana gerek yok evin içinde dolanabilirsin dediler. Ben genelde oturuyorun. Açıkçası batma falan hissetmiyorum bebek henüz agirlasmadigi için belki de. Ama 18-20 haftalardan sonra çok dikkat edicem inşaallah. Serklaj sonrasi doktor infex diye bir antibiyotik verdi önlem amaçlı. Onu kullandım. Şimdi de gece yatmadan önce progestan kullanıyorum. Başka da kullandığın bir ilac yok. Kanama veya sancım olmadığı sürece sıkıntı yok dediler. Perşembe günü muayene oldum her şey yolunda çok şükür. İnşaallah böyle devam eder bakalim. Rabbim yardımcın olsun 😊

Valla canım iki doktora da sirarla sordum sürekli yatmalı miyim diye ikisi de sürekli yatmana gerek yok evin içinde dolanabilirsin dediler. Ben genelde oturuyorun. Açıkçası batma falan hissetmiyorum bebek henüz agirlasmadigi için belki de. Ama 18-20 haftalardan sonra çok dikkat edicem inşaallah. Serklaj sonrasi doktor infex diye bir antibiyotik verdi önlem amaçlı. Onu kullandım. Şimdi de gece yatmadan önce progestan kullanıyorum. Başka da kullandığın bir ilac yok. Kanama veya sancım olmadığı sürece sıkıntı yok dediler. Perşembe günü muayene oldum her şey yolunda çok şükür. İnşaallah böyle devam eder bakalim. Rabbim yardımcın olsun 😊
Rahımmahzınn uzadımı serklajdan sonra cnm pekı sen gnede evdeysen uzan cnm tedbırı bırakma 18 den sonra evet daha zor olcak kac haftalıksın jastanede kaldınmı hıc pekı enfeksıyon ıcın bısey yapıyomsn

Çok şükür kaç haftalık oldunuz serklajı benimde doktorum aynı dedi dışarı çıkma ama evin içinde dolaşabilirsin. Normal hayatına geri dönmeni planlıyoruz dedi. Henüz ilaçlarımı bilmiyorum ama inşallah benim de öyle olur. Kanamanız oldu mu az az da olsa ilk zamanlar. Bende 15 gün sonra gelecem umarım her şey yolunda çıkar

Rahımmahzınn uzadımı serklajdan sonra cnm pekı sen gnede evdeysen uzan cnm tedbırı bırakma 18 den sonra evet daha zor olcak kac haftalıksın jastanede kaldınmı hıc pekı enfeksıyon ıcın bısey yapıyomsn
Aslında bana Rahim ağzın gevşek demişti doktor. Kisalmadan bahsetmedi olcturdum gerçekten de gevşekmis. Yani bende kısalık problemi yok ama ilerleyen haftalarda ne olur bilemeyiz. Serklajdan sonra bir gece hastanede yattım. Agri kesici serum ve antibiyotik iğne yaptılar. Enfeksiyon için günde üç litre su içmeye çalışıyorum en önemlisi su zaten. Her gün camasimi değiştiriyorum utuleyerek. Büyük abdestte sirkeli suyla taharetleniyorum. 16+5 haftaligim

İnsan korkuyor haklısın ama sonuöta doktorlar bunu yapıyorlar Allahın izini ile sağlıkla atlatacaksınız 3nüzde.
Ins cnm atlatırız hepımız gercekten korkuyyla yadamak cok zor benm drda sıreklı serklaj yapan bıırı guvenuytm ıns allahın ıznıylr

Aslında bana Rahim ağzın gevşek demişti doktor. Kisalmadan bahsetmedi olcturdum gerçekten de gevşekmis. Yani bende kısalık problemi yok ama ilerleyen haftalarda ne olur bilemeyiz. Serklajdan sonra bir gece hastanede yattım. Agri kesici serum ve antibiyotik iğne yaptılar. Enfeksiyon için günde üç litre su içmeye çalışıyorum en önemlisi su zaten. Her gün camasimi değiştiriyorum utuleyerek. Büyük abdestte sirkeli suyla taharetleniyorum. 16+5 haftaligim
Benım ılk bebekte 36 32 mm olmasına rahmen hınılesme vardı gevseklıkte yetmezlık cnm bırden uzunken acılabıkıyor dıkısımız saglam olsun tutsunda ıns gerısı allaha kalmıs bu surecı bırlıkte atlatırız ıns

Hayır canim enfeksiyonu engelleyen ornisid vajinal fitil bardağa çok az bı su ekleyip ilacı içine atıyorsun sonra 15 20 sn sonra sudan çıkartıp vajinaya yerlestiriyorsun günde bir tane doğuma kadar elhamdülillah hiç enfeksiyon olusmadi

Merhabalar benim de bir kızım var ve 2. Düşünüyorum. İlkinde annem hep başımdaydı Sürekli yattım. bu sefer sürekli duramaz evde en azından yemek yapıp çocukla da ilgilenmeliyim. Nasıl olur hiç bilmiyorum. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah 🙏
Sağol canım ben bunda yine annemdeyim malesef kızımla ilhilenemezdim çünkü ileriki ayda sorun olurdu

Ins cnm atlatırız hepımız gercekten korkuyyla yadamak cok zor benm drda sıreklı serklaj yapan bıırı guvenuytm ıns allahın ıznıylr
Aynen öyle çok şükür şu an bı sıkıntı yok ama burda bazı arkadaşların basinan geçen olaylari okudum çok üzücü.insn ya ben de yasarsam diye düşünmeden edemiyor. Ben de korkuyla yaşıyorum. İnşaallah sağlıkla kucgimia aliriz bebeklerimizi🙏

Çalışıp örneği ben olacam sanırım umarım atlatırım. Bana da pruluton vermedi ama doktora güveniyorum. Beni. Tek korkum enfeksiyon ve çalışmak

Benim serklajım sholdkar yöntemi ile yapıldı. Rahim ağzına diğer yönteme göre daha yakın. Dr serklajı alamadı bile çok derindi sezaryende alabildi onda bile çok zorlandım dedi buna rağmen hunileşme yaşadım bebek dikişe dayandı son 5 hafta öyle kaldı. Rahim ağzı gevşekliğinden oluyo sanırım bu sorun. Güçlü değil o yüzden rahim ağzına ne kadar yakın atılırsa dikiş o kadar yararlı. Yanlış hatırlamıyorsam ilk sayfalarda çalışıp güzel sonuç alan olmuştu ama bu hastalık kişiye özel kimimiz hiç sorun çıkmadan sadece dikişle hallediyoruz kimimizde dikişe rağmen sorun çıkıyor onlarla uğraşıyoruz. WC ye bile gidemeyen arkadaşlarımız var ne yazık ki. Siz de hayırlısıyla vakitlice bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah.😊

Kızkar herkese günaydın yarın serklaj oluyorum çok heycanlıyım ve korkuyorum inşallah Allahın izniyle güzel şekilde hallederiz bunuda 28 leri görmeyi en az allah hepımıze nasıpmeder
İnşallah sorunsuz sıkıntısız geçer serklajınız. Uyandığımda ilk bebeğim iyi mi diye sormuştum o evet cevabı duyduğum en güzel evetti. O güzel eveti duymanız dileğiyle. Stres yapmayın herşey harika olucak.

X