Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
InsAllah kyzun eskiden fark etmiyodum simdi azcik otrayim kasilna oluyo baski yapiyor resmen gidelim bakalim ne pirtlatocak bu gun akrabami duydukdan beri umudum artdi hayrlisi olsun
O yapmış cnm doğum sen henüz öyle Bi durumunda yok şükür dahada ilerleyecek Allahın izniyle

InsAllah kuzum ben nasil heyecan yaptiysam duyunca annemle heyecan zararli yapma diyo Rabbim sag salim vakitlice kucagimiza aldrsin insAllah
O yapmış cnm doğum sen henüz öyle Bi durumunda yok şükür dahada ilerleyecek Allahın izniyle

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun. ❤Doktorlarin bazısı 3 bazısı 6 ay ara verin dediler. Biz dört aydan sonra düşünmeye başladık ama bir altı aylık süreçte de istediğimiz halde olmadi. Acaba neden olmuyor diye doktora gorunduk bir kere olduysa yine olur birkaç ay daha bekleyin dedi. Gittim ay hamile kaldım ama beta HCG değerim çok yavaş yükseliyordu ve keseyi dahi normal ultrasonla goremedik. 7.5 hafta olunca da düşük yaptım. Doktor kimyasal gebelik geçirmiştim hiç ara vermenize gerek yok dedi. Biz de sadece bir adet görecek kadar ara verdik. Çok korktum yine uzun bı sure olmayacak diye ama ikinci ay yine hamile kaldım çok şükür. Kusura bakma canım biraz uzattım. Rabbim dileyen herkese nasip etsin🙏
Yok neden uzatasınız bende altı ay sonra istiyorum tekrar ben de 27.hafta da doğum yaptım insan korkuyor ya olmazsa diye bende 4 Aydan sonra korunmadan denemek istiyorum ama bilmiyorum sezaryen olduğu için beklesem diyorum sonra beklemeyenleri görüyorum kararsızım

Merhaba canım ben araştırdığımda 16-22 haftalık gebeliklerde ağrı ve sancı olmadan oluşan doğumlarda servikal yetmezlik tanısı konuluyor 26. haftadan sonraki doğumlar erken doğum olarak görülüyor falan yazıyordu. İyice bı arastir İnsaallah hakkında hayırlısı olsun. Sağlıkla doğar bebeğin insaallah
[/QUOTEinsan korkuyor bir sonraki de böyle olursa diye nedeni belli olmayan şey çok zormuş

Ben mesela ilk hamileligimde kendini çok yordum soğuk aldım ve çok kötü okurdum buna benzer öyle çok şey oldu ki. Bana rahim ağzı yetmezliği dediler sonra araştırdım ölçüm yapıyorlarmış. Emin olamadigim için ben de yaptirdim. Bujilerle ölçtü doktor. 8 mm mı cm mı tam emin değilim o da girince evet sendr rahim ağzı gevşekliği var bı dahaki gebeliginde dikiş yapılmali dedi
Yaptırdınız mı dikiş peki

Yok neden uzatasınız bende altı ay sonra istiyorum tekrar ben de 27.hafta da doğum yaptım insan korkuyor ya olmazsa diye bende 4 Aydan sonra korunmadan denemek istiyorum ama bilmiyorum sezaryen olduğu için beklesem diyorum sonra beklemeyenleri görüyorum kararsızım
Sezaryen mı oldunuz. Bebeğin yaşama ihtimlali vardı diye yaptılar herhalde?

Arkadaşlar ben bı şey sormak istiyorum. Kasılma önleyici ilaç kullananlar varmış. Ben doktora hatırlattım yazicam dedi. Ama bı enfeksiyon önleyici bir demir ilacı bir de progesteron yazmış. Progesteronu önceden de kullanıyordum. Biraz arastirdim sayfada dikiş attığı halde kasılma nedeniyle erken doğum yapan arkadaşlar varmış. Ne olur ne olmaz diye doktoru aradık. Progesteronu yok mu dedi var dedi esim tamam o zaman demiş. Progesteron kasılmayı önlüyor mu? Yoksa 14. haftada olduğum için mi farklı bı ilaç yazmamış merak ettim

Canim belkide haftan kucuk onun icin yazmamisdir evet progestan kasilmayi onluyida kesin cozum degil banav16 haftamda verdi kasilma onleyiciyi ve en cok topikde ilac kullanan benim serumlar filan kullaniyom kasilma icin
Arkadaşlar ben bı şey sormak istiyorum. Kasılma önleyici ilaç kullananlar varmış. Ben doktora hatırlattım yazicam dedi. Ama bı enfeksiyon önleyici bir demir ilacı bir de progesteron yazmış. Progesteronu önceden de kullanıyordum. Biraz arastirdim sayfada dikiş attığı halde kasılma nedeniyle erken doğum yapan arkadaşlar varmış. Ne olur ne olmaz diye doktoru aradık. Progesteronu yok mu dedi var dedi esim tamam o zaman demiş. Progesteron kasılmayı önlüyor mu? Yoksa 14. haftada olduğum için mi farklı bı ilaç yazmamış merak ettim

Kasilma varsa dikis yeterli gelmiyor malesef, proluton dept haftalik yaptiryormusunuz? ben progestonu 4. Haftada basladim. 8. Haftada prolutona basladm 14. Haftadan bu yanada kasilma icin adalat ve magnezyum aliyorum. Kasilma hissederseniz ilac isteyin mutlaka bizim kasilma agri flan yasamamamz lazim. Ama kasilmalarda 29 30 haftada baya azaldi o atak evresinde cok dikkat edin🙏

X