Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ultrasondaki kilolara çok takılmayın arkadaşlar, mümkün olduğuncada yataktan çıkmayın. benim 20. haftada açılmam oldu detaylı ultarasonda acil ameliyata alınmıştım , o zaman kadar açılma falan nedir bilmiyordum bile... wc için bile kalkmadım yataktan her an doğabilir diye.. öyle böyle derken 35. haftanın sonunda acil sezeryanla doğumum oldu ve bebeğim büyüdü bile 3 yaşını geçtik. süreç sıkıntılı ama herşeye değer. ve iç güdülerinizi dinleyin . ben her hafta doktordaydım. 28. haftamda yanılmıyorsam ciğer geliştirici vuruldu sonrada 1 kere daha vuruldu . erken doğum olabilir diye . 35. haftanın başında herşey bebek için iyi gidiyordu ama içime şüphe düştü kontrolüme 2 gün kala sıkıntı geldi içime doktoruma gittim ve bebeğim suyu bitmişti acil alındı. iç güdüler önemli :KK70: darısı ve sağlıklısı isteyen herkese nasip olsun

ultrasondaki kilolara çok takılmayın arkadaşlar, mümkün olduğuncada yataktan çıkmayın. benim 20. haftada açılmam oldu detaylı ultarasonda acil ameliyata alınmıştım , o zaman kadar açılma falan nedir bilmiyordum bile... wc için bile kalkmadım yataktan her an doğabilir diye.. öyle böyle derken 35. haftanın sonunda acil sezeryanla doğumum oldu ve bebeğim büyüdü bile 3 yaşını geçtik. süreç sıkıntılı ama herşeye değer. ve iç güdülerinizi dinleyin . ben her hafta doktordaydım. 28. haftamda yanılmıyorsam ciğer geliştirici vuruldu sonrada 1 kere daha vuruldu . erken doğum olabilir diye . 35. haftanın başında herşey bebek için iyi gidiyordu ama içime şüphe düştü kontrolüme 2 gün kala sıkıntı geldi içime doktoruma gittim ve bebeğim suyu bitmişti acil alındı. iç güdüler önemli :KK70: darısı ve sağlıklısı isteyen herkese nasip olsun
Suyu bitince hareketlerini hissetmekten sorun yasadinmi benim annemde bebek hareket etmiyo diye gitti ölmüş olabileceğini bile düşünmüştük çok şükür erken doğdu suyu bitmişti. Ama şimdi oda büyüyor

Sağlikla buyutun inşallah 🙏😊 darısı bizlere olsun. Suyunun bitmesi korkuttu biraz, farkedemedignze gore idrar falan sandiniz sanirim. Bende hafif kasik agrisi yasadigm gun dikisimin gevsedigini ogrendim o gun gecer diye gitmeseydim hersey icin gec olcakti sukurler olsun geldik bu zamana😍

Arkadaslar merhb bugun dr dan geldim. 38mm ölçüldü kasılma var biraz dedi.sabah aksam progestan ve magnorm.aksam 8de adalat verdi.bunlar sizce yeterli mi fazla mi sizler neler kullanıyorsunuz

Arkadaslar merhb bugun dr dan geldim. 38mm ölçüldü kasılma var biraz dedi.sabah aksam progestan ve magnorm.aksam 8de adalat verdi.bunlar sizce yeterli mi fazla mi sizler neler kullanıyorsunuz
Gayet iyi ilaclar bide haftalik proluton depot igne kullaniliyor onuda isteye bilirsiniz. Adalati ortadan ikiye kesin sabah aksam alin vucutta daha çok kalsin zaten tam yutmasi önerilmiyor ben önce sabah aksam sonra 6 saate şimdi 4 saate yarim aliyorum ancak fayda ediyor magnormu sabah aksam aliyorum.Rahim boyunuzda maşaallah çok iyi ☺️

Gayet iyi ilaclar bide haftalik proluton depot igne kullaniliyor onuda isteye bilirsiniz. Adalati ortadan ikiye kesin sabah aksam alin vucutta daha çok kalsin zaten tam yutmasi önerilmiyor ben önce sabah aksam sonra 6 saate şimdi 4 saate yarim aliyorum ancak fayda ediyor magnormu sabah aksam aliyorum.Rahim boyunuzda maşaallah çok iyi ☺
Teşekkürederim cvp verdiginz icin. Rahim boyu bana da iyi geldi.bu kadar hap acaba cok mu diye düşündüm. Yoksa haftam kucuk oldugu icin mi bu kadar ilaç. 18 haftama girdim

Teşekkürederim cvp verdiginz icin. Rahim boyu bana da iyi geldi.bu kadar hap acaba cok mu diye düşündüm. Yoksa haftam kucuk oldugu icin mi bu kadar ilaç. 18 haftama girdim
Çok degil cunku kasilma bizim en buyuk sorunumuz gunde yasadigm bes alti kasilma rahmimin sifirlanmasina sebep oldu yani bi haftada herseyim degisti. Siz ilaclarinizi duzenli kullanin kasilmaniz varmis cunku bide bol istirat edin.

Dayanamadım ve yerleri sildim aylar sonra . Iyimi ettim bilmiyorum ama mecburdum yalnızlık ve umursanmamak o kötü birşey ki

Canım şuan bende yeni bitirdim.aylar sonra ilk defa yerleri sildim.şimdi korkumdan girdim yatağa yatıyorum.
Allaha şükürr de iyim hiç karnımda sertlesme yok . Aslında silmeyecektim . Bugün magnezyumu içmek için hazırlarken tozu parkeye döktüm . Silmek için ıslak mendili sürdüm .kaldırıp baktım Allahım bu ne

Allaha şükürr de iyim hiç karnımda sertlesme yok . Aslında silmeyecektim . Bugün magnezyumu içmek için hazırlarken tozu parkeye döktüm . Silmek için ıslak mendili sürdüm .kaldırıp baktım Allahım bu ne
Benimde öyle canım eve güneş vurmuştu heryeri toz halinde görünce dayanamadım.yapınca pişman oldum.

Kocamla kavga ettik yataktan çıktım arkamdan gelmedi bile.
Benimde eşimle aramda çok saçma şeyler yüzünden tartışmalarım oldu biliyorum alttan alınması gereken bizleriz zor zamanlar geçiriyoruz ama bazen anlamadıkları zamanlar oluyor.sen bebeğin için üzme kendini lütfen o hissediyor.

Benimde eşimle aramda çok saçma şeyler yüzünden tartışmalarım oldu biliyorum alttan alınması gereken bizleriz zor zamanlar geçiriyoruz ama bazen anlamadıkları zamanlar oluyor.sen bebeğin için üzme kendini lütfen o hissediyor.
Sadece Ona Keşke haftada bir ben sana söylemeden eve süpürge atsan dedim . Bana eee bu hep böylemi olacak dogurana kadar diyo . Yani ben doğum yaptıktan sonra görevlerinin bittiğini düşünüyo .

Merhaba kizlar nasilsiniz napiyosunuz ya bana neden gelmiyoki bildirim mesaj gelince

X