Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sen bende kayıtlımısın merak ettim :KK5::KK5:

:KK1::KK1:kaynanam birşey desin diyorum beni istemeye 4 kere geldinzi naber:KK35::KK35::KK35::KK35:inan benden kıymetlisi yok bundan sonra eşim ben artık ne benim ailem nede onn ailesi yok benim için annem 3 dogm yaptı gelmedi dogum ettim kapıya baktım öle bögüre bögüge anne diye allah var agladı aradı devamlı çocugum yok diyede çok aglar üzülür ama anne bu neticede kaynanam 3 dogmumdada kanıma kadar temizledi jhakkını yiyemem ama insanın anneisni tutarmı :KK14::KK14::KK14:şu borçlarım hayırlısıyla bitse daha birşey istemiyorm inan:KK76::KK76:
Yok canım değilim msjda atamıyorum.sen msj at ekleyim seni:)

belki alttan atmalarının sebebi ; rahimi eğer daha üstten dikerseler genişleme alanını daraltmış olurlar. ne kadar aşağıdan dikerseler rahim o kadar esnemeye müsait oluyodur. nacizhane yorumum bu :)
ben pazartesi rıza mazadlı ya gidicem yani ben ne kadar araştırsam da bana uygun olan şeyi en iyi doktor bilir fazla da doktorluk yapmak istemiyorum. serviks uzunluğu iyi olsa bile ben attırmak istiyorum yarım rahimliyim sonradan 9 ay yatmak istemiyorum yada erken doğumdan Allah korusun bebeğimi kaybetmek. inşallah doktor da benimle aynı fikirde olur ilk defa gidicem çünkü.
genel anestezi ile yapıldığını öğrendim canım daha iyi yani acı hissetmekten se napalım. peki operasyondan sonra hastanede kaldın mı ağrı olur tabi ona razıyım da sonrasında toparlanıp günlük hayatına dönebiliyomusun yoksa yine de doğuma kadar yatmak mı gerekiyo?

Canım benim en büyük hatam kendime drluk yapmak.saglık personeliyim anatomi fizyoloji farmakoloji hasralık bilgim epey eğitimden ötürü.bu nedenle çok burnumu sokuyorum Dr.lara.en güzeli onlara bırakmak.agrıyı çok düşünme iğnelerle geçiriyolar.bana sonda korkunç agrı yapmıştı.ama hepsı gecıyo.ben 56gundur hastanedeyim hala.ancak benım durumum farklı iki kez serklaj oldum.hala açılmam devam ediyo.enfeksıyonum gecmıyo.kasılmam çok fazla.acil serklaj daha riskli biliyosun.sen erken yaptıracağın için benım kadar yatacağını sanmam benim oda içi ayağa kalkmam serbest sadece.ultrasona bile sedye sandalteyle indiriyolar.serviksimin boyu 14,5mm.çok gitmez dıyolar.kuvezde bıle yerım ayırtıldı:KK43:ama bana dr.um 25.haftada yapılan ıkıncı serklajda bi iki hafta daha götururuz demişti.ben istirahatla bugünlere geldiğime inanıyorum.hayatımın bi bahar mevsımı hastane odasında geçti.ama buna şükür.ya olumsuz bisey olsaydı allah korusun.canım naçizane tavsıyem bol bol yat.çok oturma bıle yapılınca.enfeksyondanda koru kendini.miyadında doğum yaparsın inşallahh

Canım serklajdan sonra nefes darlığı yasadım bacaklarımdaki venlere akciğerlerime ultrasonla bakıldı pıhtı atmış bu nedenle cleksana başladılar.ayrıca pıhtılaşma testlerim yapıldı protein s eksik çıktı ki her gebede mevcutmuş.devamlı yatıyorum bebeğimde gelişme geriliği var.anlayacagın önlem amaçlı yapılıyo.tahlil filan yapmadılar.önermelimiyim acaba bende druma

Arkadaşım çok çok geçmiş olsun..Apt ve inr bakılıyormuş bir sor istersen gereklimi diye..Herkes baktırmıyor.Pek önemsenmiyorda olabilir..Rabbim nasip etmiş 32 haftayı.İnşallah 40 larıda nasip eder.Allah sabır,dayanma gücü,sağlık sıhhat versin sana ve bebeğine.

Canım benim en büyük hatam kendime drluk yapmak.saglık personeliyim anatomi fizyoloji farmakoloji hasralık bilgim epey eğitimden ötürü.bu nedenle çok burnumu sokuyorum Dr.lara.en güzeli onlara bırakmak.agrıyı çok düşünme iğnelerle geçiriyolar.bana sonda korkunç agrı yapmıştı.ama hepsı gecıyo.ben 56gundur hastanedeyim hala.ancak benım durumum farklı iki kez serklaj oldum.hala açılmam devam ediyo.enfeksıyonum gecmıyo.kasılmam çok fazla.acil serklaj daha riskli biliyosun.sen erken yaptıracağın için benım kadar yatacağını sanmam benim oda içi ayağa kalkmam serbest sadece.ultrasona bile sedye sandalteyle indiriyolar.serviksimin boyu 14,5mm.çok gitmez dıyolar.kuvezde bıle yerım ayırtıldı:KK43:ama bana dr.um 25.haftada yapılan ıkıncı serklajda bi iki hafta daha götururuz demişti.ben istirahatla bugünlere geldiğime inanıyorum.hayatımın bi bahar mevsımı hastane odasında geçti.ama buna şükür.ya olumsuz bisey olsaydı allah korusun.canım naçizane tavsıyem bol bol yat.çok oturma bıle yapılınca.enfeksyondanda koru kendini.miyadında doğum yaparsın inşallahh

seni çok iyi anlıyorum canım ama üzülme çok şükür bu günlere gelmişsin iki hafta daha dayanabilirsen 35 den sonra birşey olmaz Allah ın izni ile bebeğin küvez e girse bile çabuk çıkar kalıcı bir hasar olacağını da hiç sanmam. bol bol dua et yattığın yerden tesbih çek Allahtan internette var da sıkılmazsın ama kendi kendine doktorluk yapma açıp okuma araştırma. hangi hastanede kalıyorsun ?
ben rıza madazlı ya gideceğim için o da cerrahpaşa nın anabilimdalı başkanı sanırım orda yapılır yapılacaksa. şimdilik herşey belirsiz bende de daha 10. haftamdayım doktora gittiğimde 11. haftanın başı olacak. belirsizlik te çok zor bir türlü rahat olamıyorum hep sonraları geliyor aklıma rahat olamıyorum tadını çıkartamıyorum. belki de hiçbirşey olmayacak ama yine de endişelerim var tabi. Allaha emanet hepmiz ve meleklerimiz.

Arkadaşım çok çok geçmiş olsun..Apt ve inr bakılıyormuş bir sor istersen gereklimi diye..Herkes baktırmıyor.Pek önemsenmiyorda olabilir..Rabbim nasip etmiş 32 haftayı.İnşallah 40 larıda nasip eder.Allah sabır,dayanma gücü,sağlık sıhhat versin sana ve bebeğine.

Allah razı olsun canım amin inşallah.soruyum bi bakalım sagolasın

chnb arkadaşımızn ismini bildiğim için ona arkadaşlık isteği yolladım ama dha kabul etmedi. profilimde erkek çocuk resmi var ama gizli de olablr emin değilim mailden çıkmıyor mu?

seni çok iyi anlıyorum canım ama üzülme çok şükür bu günlere gelmişsin iki hafta daha dayanabilirsen 35 den sonra birşey olmaz Allah ın izni ile bebeğin küvez e girse bile çabuk çıkar kalıcı bir hasar olacağını da hiç sanmam. bol bol dua et yattığın yerden tesbih çek Allahtan internette var da sıkılmazsın ama kendi kendine doktorluk yapma açıp okuma araştırma. hangi hastanede kalıyorsun ?
ben rıza madazlı ya gideceğim için o da cerrahpaşa nın anabilimdalı başkanı sanırım orda yapılır yapılacaksa. şimdilik herşey belirsiz bende de daha 10. haftamdayım doktora gittiğimde 11. haftanın başı olacak. belirsizlik te çok zor bir türlü rahat olamıyorum hep sonraları geliyor aklıma rahat olamıyorum tadını çıkartamıyorum. belki de hiçbirşey olmayacak ama yine de endişelerim var tabi. Allaha emanet hepmiz ve meleklerimiz.

Amin canım inşallah.Rabbim burdaki herkesin bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin inşallah.canım ben ankaradayım Turgut özal üni.arastırma hastanesinde.önceden Fatih üniversitesiydi.endişelerini bi kenara at canım hersey güzel olucak.ne sanslısınkı erken yapılacak yapılırsa serklajın.tedirgin olma bebişini kucağına alıcagın günleri düşün onlar için herseye değer.rabbim yardımcın olsun inşallah

yok yok öyle dua değil yahu :KK1: aklıma geldikçe veya bir bebek gördüğümde, ezan okunduğunda filan "Rabbim en yakın, en hayırlı zamanda bana ve arkadaşlarıma hayırlı evlatlar nasip etsin" diye dua ediyorum. maşallah :nazar: demek kuran öğreniyorsun. Bende çok istedim ama bir türlü başlayamadım. Türkçesinden okuyarak nisa suresine kadar gelmiştim ama orada kaldım. bu ayın 11 inde üç aylar başlıyor ya; tekrar en baştan okuyacağım inşallah. ders mi alıyorsun; yoksa kendi kendine mi öğreniyorsun Arapça'yı?

ya benim yaşadığım yerde birisi evini bağışlamış kuran kursu verilsin diye...3-5 kişi öyle hayrınahizmet ediyor işte...akşamları çalışanlara veriyor amma velakin ben akşam hep üşendim..saolsunher geçtiğinde evimin önünden gündüzleri hadi aşağıya in çalışalım der..öyle geldim bu günlere....bide tecvihli okuyorum...maşallah sesimde güzeldir...burda diyorlar kız bi mevlid okusan nasıl güzel dinlenirsin diye....:KK1::KK1::KK1:

facedeki grubun ismi ne canım? Ben dahil değilim. ekleyim bende

GİZLİ KAPALI Bİ GURP...DEŞİFRE ETMEYELİM KENDİMİZİ YABANCILARA DİYE....sen burdakilerle facede arkadaşsan onlar ekler ancAK SENİ...grup sahibi kimse o da eğer topikten biriyse ekler onu....sen önce faceden ekle bizleri bacım...

:KK9::KK9::KK9:deli şey seni ay ne güldüm kız yazdıgına :KK1::KK1:kızlar biri el atsın hatum merak ediyor:KK24::KK24:

merak ediyorum tabi..grupta listeden bakıyom yazdıklarınızı okuyunca bu kimdi acaba diye kolay oluyor... sen facede herkesi ezbere biliyonmu....ben daha herkesi ezbere bilmiyom 2-3 kişi biliyom sadece...

AY PAŞAM BİDEFARANJİTMİ NE OLMUŞUM....DOKTORA GİTTİM ANTİBİYOTİKLİK Bİ DURUM YOK DEDİ...HAP ÖKSÜRÜK ŞURUBU VE GARGARA VERDİ....İLK DEFA BU KADAR UZADI BU...HEP ÖKSÜRÜK HİSSİ VAR BOĞAZIMDA..ÖKSÜRÜRSEM RAHATLIYORUM AMA 24 SAATTE OLMAZKİ CANIM...UYKUDA BİLE VAR..VAR BİŞEY ANLAMADIM..DİYOMKİ ACABA BU PAPAĞANMI YAPTI BENİ...ALERJİ FELAN....HİÇBİŞEYE ALERJİM YOK..GETİRDİĞİMDE 1 AY BİŞEYİM YOKTU...SON 2-3 HAFTA OLDU...BU KUŞUN KÜÇÜK TÜYLERİNDEN SANIRIM....AY Bİ DİDİKLİYO KENDİNİ..GEÇEN SİYAH KOLTUĞUN ÜSTÜNDE DİDKLEMİŞ DURMUŞ AY NE GÖREYİM KOLTUK BÖLE KEPEKLER BEYAZ MİNİK TÜYLERR DOLU...SÜPÜRÜYORUM AMA İLLAKİ HAVADA UÇUŞAN TÜYCÜKLER VAR....SENDE KUŞCUSUN HANİ...SENDE DE VARMI BÖYLE PROBLEMLER...BİDE SENİN 1 DEĞİL 2 DENE...:44::44::44: NÖRÜCÜM BEN ???

Cleksandan kollarım prulutondan afedersiniz popom delik deşik oldu.sizinde acıyomu yaa:KK43:suan kalçamı hissetmiyorum.kızıma günlük yazıyorumda bu acılarımıdamı yazsam.ilerde öf anne karışma bana nefrer ediyorum senden diye ergen asiliği yaparsa okutturuyum anacığı neler çekmiş görsün:)bahar mevsımım hastanede geçti.bunada şükür..

X