Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
paşam dogum gunun kutlu olsun,yeni yaşında butun acılarını unutturacak mutluluklar seni bulsun,karnın da kucagın da dolsun inşallah!

sagol canım benim :KK48::KK48:kızlar demin eşim dediki mayısın 1 yolculuk var:KK53::KK53:anTaLla işi galiba old haberini verdiler olduda düşünelim şöyle 1 giderse bu adam 1 ay orda eger hamilede kalırsam beni arda beye kim götürücek:KK43::KK43::KK43:eşimede dedim şu anlatla işi olduktan sonra bebeg vesile olsaydık dedim oldda bebege hamile kaldım dedim kim ilgilenicek benimle dedim şimdiden allahıma dua ediyorm benim için ne hayırlıysa onu nasip etsin işşallah 20 gün sürer dedi eşim 1 ayda olabilirmiş en sevindigim borçlarım azda olsa biticek bize kalan 9 milyardan 4 milyar kalıcak adamın aksarayda oteli varmış 10 milyara anlaşmışlar dua edinde o işte olsn eger o iş olursa diger borçlarım biter dikiş parasıda olr kimseyede muhtaç olmayız rabbim sen bu cuma günü şu paşa kllnun yüzüne bakta kimseye beni muhtaç etme:KK43::KK43::KK43:olurda hamile kakırsam o gelene kadar bebek 2 aylık olcak ne ilaç ne ilaç kllanıcam ben arda bey hamile kalır kalmaz bana geliceksin dedi ben ne yaparım şimdiden sardı stresi

Son düzenleme:
jeton Allah sabır versin ,Allah´ım kimseye yaşatmasın boyle acıları inşallah!burayı bırakma cok şey ogrenir cok faydalanırsın,en azından yalnız olmadıgını bilir dertleşecek birilerini mutlaka bulursun:KK16:

ben geldimmm..
geldiğime göre doğuramadım :KK34:

dikişim alındı hayırlısıyla..az canım acıdı ama çok değil...
doktorum alttan muayene etti 1 cm açılma varmış..rahim ağzında yumuşama falan yokmuş..kızımda hala yukarda...

nst ye girdim sancı kasılma yok..var ama azmış...

eve gönderdi..sancın gelirse gelirsin arık dedii..gelmezse haftaya cuma kontrole gitçem....

kızım 3600 olmuş..

ben geldimmm..

doktorum alttan muayene etti 1 cm açılma varmış..rahim ağzında yumuşama falan yokmuş..kızımda hala yukarda...

eve gönderdi..sancın gelirse gelirsin arık dedii..gelmezse haftaya cuma kontrole gitçem....

kızım 3600 olmuş..

hadi gözün aydın sende kurtuldun dikişten şimdiye kadar gelmesin beklesinler diye dua ediyoduk dikişleri aldırdık şimdide bekliyoruz gelsinler diye maşallah kızınada benimki 22sine seninkide cumaya kadar durursa 4 kg doğacaklar galiba tosuncuklar

Mulberyy hadi gozun aydin darisi bize olsun ..
Sibel mulberyy gecenin bi vakti veya her an dogum olabilir dua edin bize bakin unutmayin hadi size bi gorev veriyim:))
Oturun kagit kalemi alin dua edeceginiz kisileri yazin soz mu???
:)))

ben geldimmm..

kızım 3600 olmuş..

maşallah sanada kızınada ne güzel dikişin kolay alınmış darısı başımıza o haftalara gelip dikişimizin hayırlısıyla rahatca alınması

ben geldimmm..

kızım 3600 olmuş..

hadi hayırlısı inşallah sağ sağlim doğum olur ....

Melek81 canım nasılsın bittimi şekerler ben şeker yapmıycam bebeğim olursa doğuma ve bebek görmeye gelenlere Aziz nesinin Şimdiki Çocuklar Harika Kitabını hediye edicem güzelce paketleyip içinede güzel bir not yazıcam Şimdiki çocuklar Harika bütün anne babaların okuması gereken bir kitap nasıl fikir ?

wow değişik bir fikir neden olmasın...
ay ben onları hiiiiç düşünmüyorum bi 38 i görelim hayırlısıyla da çikolata-lokum -şeker bişeyler alınır heralde:)

slm kızlar herkezler iyi görünüyor

bizde bugün 16 haftalık olduk çok çok korkuyorum benım için en büyük rısk şimdi baçladı

ben geldimmm..

kızım 3600 olmuş..

maşallah bebişlere:nazar: uslu çıktılar inş. bizimkilerde öyle olur
sibel de sen de hep korkuyla beklediniz ya erken doğarlarsa diye şimdi dr amcaları dikişleri aldı nazlanma sırası onlara geldi:))
senin normal doğum olacaktı sanırım bir aksilik olmazsa.onunla ilgili birşey dede mi canım dr.
çatı muayenesi oldu mu

geçenlerde köyden annanemler geldi,o gün hamile kuzenimde geldi aramızda 2 hafta var.göbeklerimizi kıyasladık onun bebeği erkek benimki kız.erkek oldumu karın sivri,kız oldumu yanlara doğru yayvan büyürmüş(kocakarı lafları ama doğruluğunu bilmem:)
göbişleri kıyasladık benimki nerdeyse onunkinden daha sivri
bir de kız anneyi çirkinleştirir,erkek güzelleştirirmiş:)
ben de güzelleşmişim sözde öyle diyorlar eşimde aynı gün onlardan habersiz benim içime kız doğuyor demez mi noluyoz beee dedim kendi kendime
kız erkek elbette farketmez çünkü bizde ikiside yok,ikisine de hasretiz
nerdeyse 2-3 haftada bir ultrasona giriyorum bir yanlışlık yoktur heralde:)))
aman işte insan evde boş boş yatınca ne düşüneceğini şaşırıyor:)))))))))))

paşam doğum günün kutlu olsun mutlu ol bir ömür
33.yılın zirve yaptığın yıl olsun inş.
hayatta neyi nasıl istiyorsan öyle olsun canım

hadi gözün aydın sende kurtuldun dikişten şimdiye kadar gelmesin beklesinler diye dua ediyoduk dikişleri aldırdık şimdide bekliyoruz gelsinler diye maşallah kızınada benimki 22sine seninkide cumaya kadar durursa 4 kg doğacaklar galiba tosuncuklar

çok sağol sibel..
aynen öyle gelmesin diye beklerken şimdi gelsin diye sabırsızlanıyoruzz..
valal 4 kilo olsun çok severim tombiş bebekleri ama benimki şimdilik normal görünüyor doğuramam diye korkuyorum..
doktorum biraz zorlayabilir dedi...hayırlısı inşallah olmadı sezeryanla doğsun..önemli olan sağlıklı olmaları
Mulberyy hadi gozun aydin darisi bize olsun ..
Sibel mulberyy gecenin bi vakti veya her an dogum olabilir dua edin bize bakin unutmayin hadi size bi gorev veriyim:))
Oturun kagit kalemi alin dua edeceginiz kisileri yazin soz mu???
:)))
darısı inşallahh sizlere olsun...
ewet hazklısın bi liste yapayım ben..inşallah hepinize tek tek dua edicem..her zamn ediyorumda sancı anında daha kabul olur belkiii

maşallah sanada kızınada ne güzel dikişin kolay alınmış darısı başımıza o haftalara gelip dikişimizin hayırlısıyla rahatca alınması
amin inşallah allah sizlerede nasip etsinn..

hadi hayırlısı inşallah sağ sağlim doğum olur ....
çok sağol Amin

maşallah bebişlere:nazar: uslu çıktılar inş. bizimkilerde öyle olur
sibel de sen de hep korkuyla beklediniz ya erken doğarlarsa diye şimdi dr amcaları dikişleri aldı nazlanma sırası onlara geldi:))
senin normal doğum olacaktı sanırım bir aksilik olmazsa.onunla ilgili birşey dede mi canım dr.
çatı muayenesi oldu mu

şimdilik normal görünüyor..benim bi kızım var onda normal doğum olmuştu..ama kızım 3000gr doğmuştu..bu biraz iri bir bebek diyor doktorum..
inşallah annesini çok zorlamaz kızım..
çatı muayenesi yapmadı olmadım yani.

şimdilik sancı bekliyoruz..fazla bekletip daha kilo alırsa nasıl olur bilemem..sanırım sezeryan olur..cesartim yok eğer kilo artarsa..
kızımda doğumda zorlansın hırpalansın istemiyorum o sebepten yani..

inşallah herşey normal devam ederde gerek kalmaz

:nazar:korkma mumu,hersey cok guzel olacak Allah´ın izniyle,dualarım seninle
saol sofıkacım destegını her zaman hıssetmek guzel
korkma canım inş. herşey yolunda gidecek ve zamanı geldiğinde bebişini kollarına alacaksın,cinsiyeti belli oldumu

18 nısanda randovumuz dr beyımız o zaman söyleyecek

ben geldimmm..

kızım 3600 olmuş..

Hayırlı olsun cnm sağlıkla zamanında gelsin bebeğin inşallah :)

slm kızlar herkezler iyi görünüyor

bizde bugün 16 haftalık olduk çok çok korkuyorum benım için en büyük rısk şimdi baçladı

Mumu,cnm dualarım seninle bu haftaların hızla geçsin inşallah buraya önce 28 sonra 38 oldum dediğin günler gelsin :)

Mulberry canım dikiş alınms çok şükür ağrısız olmuş darısı başımıza
gece boyu kasildm nidilt ise yaramiyo yatmadn once icmstm halbuki hic uyumadm korktm annesyle dogm gunu ayni olack diye cok sukur sabah olmadi bidaha ama simdide karnimn ustu sertlesiyo oda kaslmayms ama acilmaya sebep olmz dedi doktr sizdede pyle oluyumu kizlr

X