Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar ben de bugün yan komşuma gittim diş buğdayı vardı oğlunun. Orada bir bayanla tanıştım. 12 haftalık sağlıksız gebelik yaşadığı için kürtaj olmuş. Sonradan buradaki özel defne hastanesinde Dr. Metin Özkur'un hastası olmuş. 12. haftada dr si rahim ağzı yetmezliği teşhisi koymuş serklaj yapmış. 35 haftada sağlıklı doğum yapmış. Şu ana 5 aylık kızı var maşallah küveze de girmemiş. Kadın diyor ki keşke serklaj yaptırmasaydım serklaj ileri haftalarda kaybı olanlara yapılıyormuş başka bir dr bana bunu söyledi dedi. Ben de şükret, dr ne de teşekkür et. Erken farketmiş, farketmeseydi belki de bu bebeğin erken doğacaktı ki buna rağmen az da olsa erken doğmuş. Sonraki hamileliklerinde de serklaj yaptırmayayım deme sakın dedim. Sonra da içimden ne hastalar var ya Rabbim dedim...

Sağolun hepinize can arkadaslarım , gurbetci walla doktor olsalarda ilerde nasıl raat ederiz kim bilir, iki hafta sonu için hastahaneye giden mebla başımı döndürüyor (10 milyar) allahım hafta sonu gelmesin diye dua ediyorum sanki her hafta donu hastaneye yatacakmışım hissi... Döndü dolandı enfeksiyon gene şekere dayandı delircem nasıl bir sekermiş bu, insülünlük değil ama imanımızı gevretti iki aydır.. Kalbim için beloc verdi kalp ritimlerim düzensiz, birde sabah akşam rozefin antibiyotik iğne kalçadan, bidesabah akşam başka antibiyotik hap, gece gündüz uyuyorum böylece bir sey düşüncek vakitte kalmıyor, nidilatı, progynexi, vajinadan progestanı kesti, günde 6 defa ağızdan orogestan alıyorum varya nasıl başım dönüyo, doktor diyo artık altı unut midene dokunsa bile aşağıdan enfeksiyon riski alamayız....böbreklerimde de iltihap çıkmış... Bukadar ilaca nasıl bir bebek çıkacak merak ediyorum , allahtan antibiyotik alıp uyuyorum düşünme yok... Aren 1.700 olmuş bu arada......

Duyaydın bugün dualarım seninle...sağ salim al bebeğini bugun.. Canım benim ya...

canım özel sağlık sigortası yoksa gerçekten epey ödeniyor hastanelere. Allah güç kuvvet kesenize bereket versin. iyi olun da değer ne yapalım...
Valla ben de merak ediyorum bu ilaçlar bebekleri nasıl etkileyecek diye... gÜZEL GÜZEL EVİNİZDE DURSUN Aren:))

arkadaşlar merhaba nasılsınız...geçmişi tam okuyamadım...duyayadin doğuma girmiş bugün inşallah herşey yolunda gitmiştir oda mutlu sonuna kavuşmuştur.
lilimeryin canım çok geçmiş olsun biraz daha dayansın bebişin az kalmış...
bende iyiyim arkadaşlar bir hamile kalabilsem üstümden yük kalkacak...bu ara bıktım şu pcodan of ya uğraş uğraş çok yoruyor insanı...daha birde bunun hamilelik kısmı var:KK43:(.neyse hakkımızda hayırlısı olsun...herkesi çok öpüyorum ...sık sık yazamasamda hep ama hep aklımdasınız...

Canım hemen kalırsın inşallah... canım sen yine de sağlık sigortası yaptır yine de erken kalsan da hamile indirimlerden yararlanırsın...

kızlar ben geldimmmm

sabahtan gittim dr.a tüm tahlillerim yapıldı...
hersey çok iyi çıktı..

sonra muayene etti..rahime baktı yumurtalıklarıma

yumurtalıkların tertemiz seni suan gören pcos demez dedi
yumişlerimde varmış..

hersey cok iyiymiş iç dünyamda:KK52:

chnb ben çok söz dinleyen bir ögrenciyim:KK53:

sen söledin hemen sigortamı yaptırdım:KK9:
suan için bir faydasını görmedim ama ilerde olur insallahhh:KK16:

ben kendi doktorumda da kullanmadım sigortamı nedense..

kızlar ben geldimmmm

hersey çok iyi çıktı..

yumişlerimde varmış..

Vawww, harika haberler var demek...:KK16: Yakında güzel haberler bekliyor bizi desene...:KK16:

chnb ben çok söz dinleyen bir ögrenciyim:KK53:

sen söledin hemen sigortamı yaptırdım:KK9:
suan için bir faydasını görmedim ama ilerde olur insallahhh:KK16:

ben kendi doktorumda da kullanmadım sigortamı nedense..

Abla sözü dinlemek iyidir canım...:KK1:
İnşallah faydasını göreceksin... kendi dr n de niye kullanmıyorsun peki?

:KK35:
Sağolun hepinize can arkadaslarım , gurbetci walla doktor olsalarda ilerde nasıl raat ederiz kim bilir, iki hafta sonu için hastahaneye giden mebla başımı döndürüyor (10 milyar) allahım hafta sonu gelmesin diye dua ediyorum sanki her hafta donu hastaneye yatacakmışım hissi... Döndü dolandı enfeksiyon gene şekere dayandı delircem nasıl bir sekermiş bu, insülünlük değil ama imanımızı gevretti iki aydır.. Kalbim için beloc verdi kalp ritimlerim düzensiz, birde sabah akşam rozefin antibiyotik iğne kalçadan, bidesabah akşam başka antibiyotik hap, gece gündüz uyuyorum böylece bir sey düşüncek vakitte kalmıyor, nidilatı, progynexi, vajinadan progestanı kesti, günde 6 defa ağızdan orogestan alıyorum varya nasıl başım dönüyo, doktor diyo artık altı unut midene dokunsa bile aşağıdan enfeksiyon riski alamayız....böbreklerimde de iltihap çıkmış... Bukadar ilaca nasıl bir bebek çıkacak merak ediyorum , allahtan antibiyotik alıp uyuyorum düşünme yok... Aren 1.700 olmuş bu arada......

Duyaydın bugün dualarım seninle...sağ salim al bebeğini bugun.. Canım benim ya...

Bende simdi bunu dusunuyodum nekadar cok ilac kullanıyorum diye:KK43: evdede yanlizim iyice moralim bozuldu.
Eutrox troid icin
Glukofen pko seker
Magnezyum
Benoxol
Progestan
Coraspin
Folibol
Calsiyum
Demir
Simdi zinnat
Flucan 1 tablet
Cleaxen igne of Allah yardımcımız olsun

Allahım sabır versin arkadaşım..İnşallah düzelirsin..Şekerin kaç çıkıyorki?10 milyar yatma parasımı sadece..sigortan yokmuydu?Allah yardımcınız olsun..uyuyor olman iyi olmuş..Düşünmeye vakit kalmaz..Dualarımız seninle..

kızlar ben geldimmmm

hersey çok iyi çıktı..

yumişlerimde varmış..

Mmery çok sevindim canım.Gözün aydın..İçin rahatlamıştır..Bundan sonrası hayır olsun inşallah.

Kızlar ben de bugün yan komşuma gittim diş buğdayı vardı oğlunun. Orada bir bayanla tanıştım. 12 haftalık sağlıksız gebelik yaşadığı için kürtaj olmuş. Sonradan buradaki özel defne hastanesinde Dr. Metin Özkur'un hastası olmuş. 12. haftada dr si rahim ağzı yetmezliği teşhisi koymuş serklaj yapmış. 35 haftada sağlıklı doğum yapmış. Şu ana 5 aylık kızı var maşallah küveze de girmemiş. Kadın diyor ki keşke serklaj yaptırmasaydım serklaj ileri haftalarda kaybı olanlara yapılıyormuş başka bir dr bana bunu söyledi dedi. Ben de şükret, dr ne de teşekkür et. Erken farketmiş, farketmeseydi belki de bu bebeğin erken doğacaktı ki buna rağmen az da olsa erken doğmuş. Sonraki hamileliklerinde de serklaj yaptırmayayım deme sakın dedim. Sonra da içimden ne hastalar var ya Rabbim dedim...

ne güzel doktoru bilinçliymiş ve erkenden farketmiş,şükretsin haline... maşallah yaa 35.haftada doğmasına rağmen küveze de girmemiş

arkadaşlar merhaba nasılsınız...geçmişi tam okuyamadım...duyayadin doğuma girmiş bugün inşallah herşey yolunda gitmiştir oda mutlu sonuna kavuşmuştur.
lilimeryin canım çok geçmiş olsun biraz daha dayansın bebişin az kalmış...
bende iyiyim arkadaşlar bir hamile kalabilsem üstümden yük kalkacak...bu ara bıktım şu pcodan of ya uğraş uğraş çok yoruyor insanı...daha birde bunun hamilelik kısmı var:KK43:(.neyse hakkımızda hayırlısı olsun...herkesi çok öpüyorum ...sık sık yazamasamda hep ama hep aklımdasınız...

biraz daha sabır canım inş. seninde güzel haberlerini alacağız.Allah gönlüne göre versin

kızlar ben geldimmmm

hersey çok iyi çıktı..

yumişlerimde varmış..

ooooh süper maşallah sana.herşey çok güzel olacak inş.

Vawww, harika haberler var demek...:KK16: Yakında güzel haberler bekliyor bizi desene...:KK16:

Abla sözü dinlemek iyidir canım...:KK1:
İnşallah faydasını göreceksin... kendi dr n de niye kullanmıyorsun peki?
ah sizlere güzel haberler vermeyi öle çok istiyorum ki:KK52::KK52::KK52:

bilmem sanki 6ay onu da kullanmamam gerekıyor gibi düşünüyorum
çok anlamsız ama biliyorum:KK9::KK9:
:KK35:

Bende simdi bunu dusunuyodum nekadar cok ilac kullanıyorum diye:KK43: evdede yanlizim iyice moralim bozuldu.
Eutrox troid icin
Glukofen pko seker
Magnezyum
Benoxol
Progestan
Coraspin
Folibol
Calsiyum
Demir
Simdi zinnat
Flucan 1 tablet
Cleaxen igne of Allah yardımcımız olsun
canımmm düşünme bizlerin bir cogu kullanacak bu ilaçlarııı

ben simdiden eutrox 50lik
glukofen sabah aksam
corasprin
folbiol içiorum...

hamile kaldıgımda tabiki magnezyum
kalsiyum
demir
cleaxsan ve prulotonda eklenecek bunlara:KK37::KK37::KK37:

belki fazlası da olur ama eksigi olmaz...napalım içmek zorundayız ilaçlarımızı

Mmery çok sevindim canım.Gözün aydın..İçin rahatlamıştır..Bundan sonrası hayır olsun inşallah.
inşallah badecimmmm
inanki bende cok sevindim...2 3 aydır gitmemiştim dr.a
ne durumdaydım meraktaydım..

artık bir umudum bir bekledigim olsun istiyorum
böle amacsızca yasamak cok zor sende cok ii anlarsın

ooooh süper maşallah sana.herşey çok güzel olacak inş.

inşallah arkadasım..ay hamişlerimizin ettikleri dua kabul olurmus
sizlerin mi faydası olacak nedir bana:KK49::KK52::KK49:

Svly cnm dr gez o kadarda yatma dedi ama ben yatiyorum..
Benim riskim 20 den sonra basladi iste bi 28 gecseydim..
Bu gunde moralim cok bozuk baskasina muhtac olmadan bu yasima geldim simdi baskasina muhtac olmak beni cok uzuyor yanlizca Allahimdan istiyorum o beni yanliz birakmasin yeter bana bu gun cok duygusalim acaba yanlis kisiylenmi evlendim diyorum Allahim bana bu sorunu verdi ben boyle olsun istemezdim kendi isimi yapmak degil sadece yemegimi yapmak istiyorum bi sey olmaz degilmi kizlar..

haklısın birilerine muhtaç olmak çok zor allahım sabır versinde şu günleri hayırlısıyla atlatıp yavrularımıza kavuşalım inş. gezme konusunda benim doktorum hiç kalkma demedi bende çok bişi yapmıyorumda namazımı falan kılıyorum oturduğum yerden, wc ,banyo ,evin içinde az dolanıyorum ama yemek falan yapmıyorum iş hiç yapmıyorum .dediğin gibi bi 28 haftayı ve sonrasını görseydik inşallah.

kızlar ben geldimmmm

hersey çok iyi çıktı..

yumişlerimde varmış..

Cok sevindim:KK9:
Sigorta suren doldu herseyde yolunda sukur
o zaman insallah en kisa surede guzel haberlerini bekliyorum:KK16:

sanırım biçoğumuzun içinde var hizmet etme aşkı:))
buarada benim adamında burnu sürtülmüş oluyor.ee karısının kıymetini bilsin.kadın olmanın zorluklarını anlasın :)))))
ben yarım gün çalıştığım için genelde işleri o gelinceye kadar yapardım ona bişey kalmazdı,hafta sonlarıda gezerdik.yani pek alışkın değil iş yapmaya paşamız bakalım nekadar idare edecek bigün oda patlayacak diye çok korkuyorum.can sıkıntısından sarıyorum adama :)))
Allah güç kuvvet versin eşlerimize birde bol bol sabır:KK1:

merra1 ; şimdi nasıl sürekli yatıyomusun hareket konusunda nasıl hareketlerin mrk ettimde acaba ben çokmu hareket ediyorum diye mrk ettim

Cok sevindim:KK9:
Sigorta suren doldu herseyde yolunda sukur
o zaman insallah en kisa surede guzel haberlerini bekliyorum:KK16:

teşekkür ederim canımmmm
ama sanırım bir ay daha var süremin dolmasına
olsun cogu gitti azı kaldı

insallah hepimiz güzel haberler verelim:KK16:

Yarencim sagolcnm, bu topikteki bebişler annelerinin karnındaykende çıkınca da yürek hoplatıyor :))) ama eminim birşey yoktur kuzunun tahlil sonucları iyi gelir

Regrete gezdin geldin aşk böcükü fotolarınızı gördüm ( maşallah ) sen de iyisindir umarım

Evet canım gezentiyimdir biraz fırsatını bulunca kaçırmam :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:..Tatil yaramadı 2 kilo aldım :KK50: hemen toparlanmam lazım :KK1::KK1::KK1:

kızlar ben geldimmmm

hersey çok iyi çıktı..

yumişlerimde varmış..

Maşallah arkadaşım iç dünyana :)) Senin de az kalmış güzel haberlere az :)))..mmery sen mi sormuştun gülen surat çıkan ovulasyon testini neyse ben yazayım niye memnun kalmadığımı ihtiyacı olan faydalansın :)) test alıyorsun adet başlangıcından belli bir süre sonra yapıyorsun boş yuvarlak çıkarsa yumutlama yok gülen surat çıkarsa yumurtlamaya çok yakın yada yumurtluyorsun demek oluyor ben adetin 10.günü deneme amaçlı yapayım dedim aa bir baktım gülen surat şasırdım çünkü normalde benim yumutlama geç oluyor neyse sonraki gün boş yuvarlak çıktı 4 gün sonra bir daha yaptım yine gülen surat çıktı bu sefer taktım üst üste yapmaya başladım her yaptığım gün güldü sonuçta 7 test çubuklu almıştım hepsi bitti sadece bir tanesinde gülmedi benim kafamı karıştırdı ilk gülen surat çıktığında çalışma oldu :) sonra ona güvenim ertesi gün eşimi bırakıp ailemin yanına tatile gittim eşim uzakta ama test çubukları gülüyordu :)) yani test gülüyor ben somurtuyordum :)))) 4 gün sonra döndüğümde yine çalışma oldu ama hamile kalamadım ve stres oldum açıkçası sonuçta 7 tane testin 1 tanesi boş 6 tanesi gülümseyen suratlıydı o kadar süre yumutlama olamaz tabi ilk ayda hamile kalmak kolay değil ama testin de beni yanıttığını düşünüyorum belki doğalına bıraksam olurdu gülen suratlı test 159 TL di 7 test çubuklu oysa burda kızlar çok ucuza testler alıp bol bol yaptılar bence onlardan al derim ..

Yaren çok geçmiş olsun arkadaşım..İnşallah problem çıkmaz..Tahlil sonuçları maalesef yanlış çıkabiliyor..senin troidin nasıl?Normalde anneden bebeğe geçer diye biliyorum.

regrete hoşşşşgeldinn kızz:)Yokluğun anlaşılıyor:KK1:

Paşam nerelerdesiiiinnn?

Canım özledin mi beni:KK16::KK16::KK16::KK16: döndüm artık yazarım ...Sen nasılsın başladınız mı çalışmalara:KK50::KK50::KK50::26::26: güzel haberler bekliyorum senden de :nazar::emir_bebek::nazar::KK49:

2012 senesinde iki bebeğimi bu serklaj teymezliği sorunundan kaybettim.... beni anlayan insanların olması bana öyle teselli veriyor ki... serklaj dikişi nedir araştırırken bu siteyi buldum... ve yazdıklarınızı gerçekten yüreğimde hissederek okudum... çünkü bi insanın duygularını ancak yaşayanlar hissedebilir... şuanda korkular sarmış beni... çok istiyorum anne olmayı ama sanki yine aynı şeyleri yine yaşayacakmışım gibi korkularım var... doktorlara öyle kızgınım ki.. kimse bana serklaj dikişinden bahsetmedi... bilemediler... ihmale geldim... biri 3 aylık diğeri 5 aylık bi oğlum...bi kızım... ikisinide cennete uğurladım... lütfen dua edin bana neolur... allah hayırlı bi doktor çıkarsın karşıma..... selam ve dua ile...

X