Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar geldik ..
Kizim iyi 586 gr olmus sanki az gibi
Rahim agzimda 3.5 cikti vajinal bakildi ..
Dikisimde iyiymis .
Benim kiz hic gostermedi kendini sirtini donmustu hic goremedim pozisyonu iyi degildi ..
Bide bas asagiydi kotu biseymiki o daha doner ama ..
Bizde boyle kizlar nidilatida biraz daha git bakalim dedi..
Uc hafta sonra kontrol var ..

gözün aydın güzel haberlerle geldin...
için rahat etsin biraz.3 hafta sonraki kontrole kadar en azından...
bence bebeğin kilosu çok iyi .
kıyaslanmaz tabi ama benim o haftada 450 gr dı kızım..gerçi hep 1 hafta geriden gidiyor...

Kizlar geldik ..
Dikisimde iyiymis .
Benim kiz hic gostermedi kendini sirtini donmustu hic goremedim pozisyonu iyi degildi ..
Maşallah:nazar:Canım guzel gecmis insallah hep böyle gider,kilosu normal bence haftasına göre.,zaten son haftalarda kilo alıyor bebekler,bas asag durması kotu bisey degil normal dogum isteyenler icin iyi bile benim hep bas asag duruyordu

22+3 te doğum yaptım..meleğim koluyla geldi :85:
bide çevirirken canımı acayip yakmışlardı....
Allahım tekrar yaşatmasın inşallh

Mulbery cnm saol benimde sata gore 22/4 usgye gore ise 23/3
Bi hafta onden gidiyor iki hafta once 426 gr di bu kez az almis ya ona kafam takildi ama son bi haftadir canim hic bisey istemiyordu ondan sanirim..
Eylulgulu saol cnm oglusumuz nasil oglanlar dogdu simdi kizlar geliyor:)))

Bi hafta onden gidiyor iki hafta once 426 gr di bu kez az almis ya ona kafam takildi ama son bi haftadir canim hic bisey istemiyordu ondan sanirim..

sen takma kafana canım haftası haftsını tutmuyor bebeklerin..sağlıklı olsunlar öenemli değil
bidahaki gidişinde bakmışşın daha çok almış....

gerçi benimki hep geride hiç ileriye gitmedi.:KK6:.
bu hafta kontrolüm var bakalım biraz daha büyümüşmü kuru kızım :KK31:

Kizlar geldik ..
Dikisimde iyiymis .

Maşallah BarekAllah
Canım rahim boyun çok güZel maşallah. Sen gönlünü ferah tut. Kilosunda gayet iyi. Olmadı bundan sonra daha düzenli yersin.zaten
Daha sonraki haftalarda kilo alıyor. Canım mantar için ne dedi.

Metalcnm mantar icin o kullandigim gyno trosyd olani dedim beni daha cok kasintirdi dedi ki senin ona karsi alerjin var dedi ..
Senin bana dedigin conestan var ya onu kullan bakiyim dedi insallah gecirir o ilaci biraktim ve sik sik.yikamadim biraz iyilestim ama.dudaklarin arasina peceta koyuyorum ki kuru olsun diye o zaman daha iyi oluyor valla ..
Cnm iyi dileklerin icin com saol cnm ablacim..

melek81 canım bir sorun yok di mi? iğne önlem amaçlı mı? senin dr çok cesur hem çalış diyor hem de her an doğum yapacak gibi iğne ilaç kullandırıyor... bir ara yatacağım yazmıştın yanlış mı hatırlıyorum...

gurbetçi canım güzel haberlerle gel...ben de seni seviyorum canım kardeşim...:KK16:

kızlar dualarımdasınız...:KK16:

uykusuz her gece yorgun ölesiyeeeeeeeeee... ıhlamur içiyom belki sızarım sonra.Ben bugün öyle bi gün geçirdimki hala geçtimi acaba herşey diye düşünüyom akşam yemeginde arkadaşlar vardı yemegi yedik biz arkadaşla masa başı muhabbeti ediyoz eşim ellerini yıkadı geldi sana bişi dicem ama nolur üzelme dedi.bi yutkunmuşum önceki hamileleiğimde böyle dediğinde annem kalp krizi geçirmişti dedim yine bişi oldu.keşke bişi olsaymış biçok şey olmuş.amcam vefat etmiş dayım 5 gün önce kalp krizi geçirmişti taburcu olmuştu bu sabah tekrar gecirmiş yogun bakımdaymış ablam 15 gün önce ayagındaki kemik büyümesinden ameliyat olmuştu bugün alçılar açılmış ayagında morarmalar başlamış ya dedim durrrr tüm yemegi dizdin bogazımaa zor bi gündü anlayacagınız sanki hepsi bugünü bulmuş Allahım amcama rahmet diğerlerinede acil şifa veriri inş.bi gün telefon etmedim kimseye sanki deprem olmuş gibi

çok saol canım Allah razı olsun.çok yogunsun sende 2 çocuklada zor oluyodur kızım olduktan sonra çok misafir agırlamıştım bende bide döktürürdüm çeşit çeşit oglum olunca heralde pek ugraşamam zaten kızım o kadar ilgi istiyorki bazen çokmu erken düşündüm ikinciyi diye düşünüyorum kızıma üzülüyorum ya ilgilenemezsem diye

Melekçim inşallah 40lı haftalara gelirsin canım..Nidilata başlamanın tek sebebi bebeğin aşağı dönmüş olmasımı?Rahim ağzı uzunluğunu ölçtümü?Benim bir arkadaşım var..Oda 27.haftasında.Ama normal hamile bizler gibi değil..Doktora kontrole gittiğinde bebek aşağı dönmüş demiş dr si..Ama bu problem değil..Var böyle hastalarım..Kanaman ağrın olmadığı müddetçe sorun yok demiş.Önemsememiş yani..Bende şaşırdım..27.haftada bebek dönermi?Dönsede bu problemmi?Bilemedim..Arkadaşımın drsi 1 ay sonra görüşelim demiş..Ayda bir gidiyor kontrole..Bana uzun geldi bu durumda..

canım nidilata da başlattıysa kasılman var.erken doğum için önlem amaçlı ciğer geliştirici de yapmış.peki çalışman için ne diyor.işyerinden izin alma veya rapor alma şansın yok mu.
inşallah bir sıkıntı olmaz ve hayırlısıyla38-40 ları görürsün.Allah seni de evlatlarını da korusun

happykelebek öncelikle başın sağolsun..hastalarınıza da acil şifalar dilerim..

oğlum yanımdaydı ve pek durmadı doktora sorularımı pek soramadım.. bebek başı ile baskı yapabilir dedi.. bu haftalarda daha dikkatli olmamız lazım dedi.. kendini çok yorma dedi.. nst ye girmedim.. ilk hamileliğimde hemen nst ye sokmuştu bu haftalarda..
hafif kasılmalarım varmış..
dedim ki 32.haftadan 37. haftaya kadar çalışabilir miyim? sonrasında bebekle daha çok zamana ihtiyacı oluyor insanın..doktorum bilemem duruma göre bakacağız dedi..
yani sadece bebek döndüğü için değil baskı da olduğu için ve ağrılarım olduğu için başlıyor nidilata sanırım..
zaten 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı..

bir ara ağrım çok olunca yatacam dedim fakat doktorum yatırmadı..

bende korkuyorum arkadaşlar fakat riskii de göze almam lazım şartlarımda böyle.. doğum sonrası ücretsiz izne çıkamam ve bebekle daha çok zamana ihtiyacım var.. kayınvalidem bakacak mı bakmayacak mı daha belli bile değil.

Mulberi cnm kiz oyle deme kuru kiz diye kuser valla sana benimki kusmus herhalde bana sirtini donmustu ..
Aklima bi sey geldi senin kiza kuru uzum diyelim ayyy kuru uzum yerim ben o uzumu :)))

Gurbetçi canım gözün Aydın kızının kilosudA rahim boyunda gayet iyi maşallah

Melek 81 canım hep diyorum dikkat et kendine, arada bari 1-2 gün rapor ol dinlen
Merak ettim tombişledin mi biraz :))

İyi cok sukur canım büyümeye çalışıyor,Rabbim isteyen herkese versin cok guzel bisey

Kizlar geldik ..
Dikisimde iyiymis .

iyi haberlerle gelmşsin olumlu olanları düşün hep dıkışten korkuyordun bak dıkışin masallah iyi

kızında küsmez annesı yorulmuşundur eeee alıştıkya yat yat yuruyunce zor oluyor

mumudihaba nerdesinnnnnnnn?
sahbamus ne yapıyorsun canım yazmıyorsun epeydir...gülümsetiyordun beni,yaz artık..
umudum sen de yazmadın bugün?
ben 2 çocukla yazıyorum yazın kızlaaaarrrrrrrrrrrr:KK1:

Canim ya ne guzel bizleri hatirlamissin ben yazamadim dum misafirlerim vardi biri yeni dogum yapmis olan digeri hamile olan ama butungun kendimi telkin ettim aksam moralim bozulmayacak dedim benimde bebegim olacak dedim hep kendimi telkin ettim ve aksam guzelce misafirlerimi agirladim bebegi sevebildim iyi geldi hepiniz cok sagolun sizin sayenizde kendimi toparliyorum arkadaslarin dedigi bilincaltinin gucu kitabini aldim onu okuyorum iyi geldi bana cok gecmisi okuyamadim sen nasilsin cocuklarin nasil canim benim

Bebişler anneler her şey yolunda inşallah sağ salim bebişlerinizi kucağınıza alacağınız günlerde gelecek...Ben bir türlü kendimi toparlayamadım hiç olmadığım kadar durgunum her ortamda suskunum benim böyle olduğum hiç görülmemiştir.Valla birşeyde düşünmüyorum artık düşüncelerim duygularımda donmuş gibi ne konuşmaya ne anlatmaya nede ağlamaya dermanım yok öyle yorgun öyle yorgun hissediyorumki kendimi .Sonuçtan beri eşimede hiç yaklaşmıyorum.Adetimde sonucun olduğu gün oldu 2 gün sonra bitti.Onada canım sıkıldı az sürdü diye acaba yine yapışıklık mı var diye düşünüyorum niye az sürdükü .Eşim yaklaşmaya çalışıyor ben istemiyorum.Dün şehir dışına gitmişti birazdan gelecek kuaföre gittim sırf biraz kendime gelirim diye oda bir işe yaramadı.2 sene önce 55 kiloydum şimdi 65 kilo oldum.Bugün ablama ovulasyon testi alcam dedim diyoki niye alacan öyle hesaplı kitaplı yaparsan olmaz herkes her şeyi çok biliyorya her şey herkesinki gibi çok kolay oluyorya bizde eğlence olsun diye alıyoz sanki Allahım artık dayanamıyorum.Kendimi tutamıyorum artık bugün sıktım sıktım kendimi aha şimdi ağlamaya başladım ne yapacam ne edecem bilmiyorum.

canım çok sıkkın gene :KK43:

kardeşim kasımda evlendi şimdi öğrendim karısı hamileymiş. ya çok kötü oldum sevinemedim. hala ağlıyorum.
tamda bugün adetin 2.günü yapılan progesteron testi yaptırdım korunmayı bırakmıştım yumurtlama oluyomu diye merak ettim. yumurtlama olmamış bu ay.
ben hamile bile kalamıyorum kalsam doğuramıyorum. sürekli etrafımda hamileler var. ya insanın çok canı yanıyor. buraya girip sizide sıkıyorum hep ama çok kötüyüm bir siz anlıyorsunuz beni eşimde çok üzülüyo bunalıma gircek diye üzülüyorum.

Canim cok haklisin ama birgun seninde bebisin olacak hep buna inan canim ben senin hikayeni hatirlayamadim biraz bahsedermisin canim pregesteron degerin kac cikti?bizim arkadasin 0.90 falan cikmis 5 ay sonra hamile kaldi

Bebişler anneler her şey yolunda inşallah sağ salim bebişlerinizi kucağınıza alacağınız günlerde gelecek...Ben bir türlü kendimi toparlayamadım hiç olmadığım kadar durgunum her ortamda suskunum benim böyle olduğum hiç görülmemiştir.Valla birşeyde düşünmüyorum artık düşüncelerim duygularımda donmuş gibi ne konuşmaya ne anlatmaya nede ağlamaya dermanım yok öyle yorgun öyle yorgun hissediyorumki kendimi .Sonuçtan beri eşimede hiç yaklaşmıyorum.Adetimde sonucun olduğu gün oldu 2 gün sonra bitti.Onada canım sıkıldı az sürdü diye acaba yine yapışıklık mı var diye düşünüyorum niye az sürdükü .Eşim yaklaşmaya çalışıyor ben istemiyorum.Dün şehir dışına gitmişti birazdan gelecek kuaföre gittim sırf biraz kendime gelirim diye oda bir işe yaramadı.2 sene önce 55 kiloydum şimdi 65 kilo oldum.Bugün ablama ovulasyon testi alcam dedim diyoki niye alacan öyle hesaplı kitaplı yaparsan olmaz herkes her şeyi çok biliyorya her şey herkesinki gibi çok kolay oluyorya bizde eğlence olsun diye alıyoz sanki Allahım artık dayanamıyorum.Kendimi tutamıyorum artık bugün sıktım sıktım kendimi aha şimdi ağlamaya başladım ne yapacam ne edecem bilmiyorum.

Canım ya.
Bazen vücut kendini resetliyor. Ne konuşmak istiyor bede ağlamak. Canım daha çok yeni. Bide tedavide hormonda aldın.
Rabbimîn izniyle herşey yoluna girecek canım. Yüce mevlam yar ve yardımcın olsun.

birsürü alıntı yapmıstım yanlıs bir tuşla hepsi silindi:KK43:(

GURBETÇİ beni sormussun arkadasım.
ben pek ii deilim bugünlerde.
herseye kızıyorum,bagırıyorum aglıyorum

küçücük sebepden evi birbirine kattım dün.
sonra oturup bağıra cagıra agladım
içimin acısı bazen öyle çok yakıyor ki..

bazen çok iyiyim bazen de aklımı oynatacak gibi..
zaman geciyor toparlanmalıyım artık diyorum halime üzülüyorum.

sende bugün kontrolüne gidicekmişsin iyi haberlerini dört gözle beklıyorum

Canim benim ya cok iyi anliyorum seni bende bebegimi kaybedeli 3 ay oldu nerdeyse hicbirzaman onlarin acisi dinmez ama allah birgun bizlerede onlarin yerine koyabilecegimiz acimiZi hafifletebilecegimiz saglikli bebekler nasip edecek herzaman boyle dusun birde ben sunu farkettim sanki alttan dikis yetmezse bile birdahakine laparoskopik serklajla herkes doguruyor gibi geliyor bana bilmem yanlismi ama hic rastlamadim laparoskopik serklaj oldum deyipte yine bebegini kaybeden ben laparoskopik serklaj cok basarili buluyorum

gurbetçi bacım ne güzel yazmışsın. yeğenimin özgür amcası güzel şeyler de inşallah daha da sevinirsin.
olsun kayınbaban arıyormuş yine de adamlar ince düşünemiyor işte.:KK1:

bade canım sen yazmıştın di mi 27 haftalık baş aşağı.. canım benim 25 haftalık bebeğim de baş pozisyonu doğdu. peki burada erken doğumu normal yapanlar ayak geliş mi doğum yaptılar? kızlar merak ettim...
canım temizlik detaylı yapğmıyorum hep yağmur oluyor balkon yıkamıyorum cam silmiyorum süpürüp silip toz alıyorum. alt komşum bazen bebeğe bakıyor sıkışırsam. canım biz buralı değiliz ama çok çevremiz oldu gelen çok oluyor hayırlı olsuna. 3 yıl oldu geleni hoş gelnine, bebek için baş sağlığına, ev aldık hayırlı olsuna, düşük yaptım geçmiş olsuna, hastanede yattım oraya geldiler 20 gün yattım ya, şimdi de hayırlı olsuna. yan komşumun eşi diyormuş eşim için maaşı misafir ağırlamaya yatırıyor...:KK1:Allah bereket veriyor. ben de özlemişim hazırlık yapmayı kaç ayın acını çıkarıyorum...
sen karar verdin mi hamilelik olursa kime gideceksin osman hocaya mı?

merra canım benim 16. haftaydı bir de 20 li haftalardaydı ayrıntılım...

mumudihaba canım bulantı çok zor benim kanamam kesildiği halde bulantı yüzünden epey yatmıştım hatayda...
evet canım ya karnımdaki hareketlerini özlüyorum....

enyy gerçekten mono mono talihsizlik olmuş. edamecrin vardı onun da öyleydi kaybetti bebişleri sonra tek serklajla 40 haftayı geçti doğum yaptı senin de öyle olsun inşallah...

merhabalar, benim bebeğim 20 haftalıktı ayaktan geldi ve çok zor oldu kanamam çok oldu doktor zorla çekiştirerek doğurttu. Doktorum doğumun sabahında Allaha şükür başaşağı dönmüyor demişti ama doğum oldu maalesef.

beni belki hatırlayanlarınız olur ama çok giremediğimden hatırlatayım kendimi 20 haftalık bebeğimi 2 ay önce kaybettim kendi doktorum bir dahakine dikiş dedi ama bir tane bile test falan istemdi benden. bende yoğun bir araştırmaya girdim. bugün yeni bir doktora daha göründüm. doktor buji ile ölçüm yaptı 8lik bujiymiş çok rahat girmedi ama yinede bir esneklik var dikiş olsa iyi olur dedi (sanırım sizler bunun eski bir yöntem olduğunu söylüyordunuz) birde bu ölçümden sonra hafif kanamam oldu acaba normal midir?
Birde bu arada dualarınızı bekliyorum benim göğsümde kistlerim vardı doğumdan sonra şimdi kitle çıktı doktorun biri parça almak istedi ama onkoloji hastanesinde doktor alınmasın dedi arada kaldım ama parça vermedim bilmiyorum doğrumu yaptım çevremdekiler sütten dolayıdır diyor ama hala korkuyorum.

servikal serjlaj başlıgını görünce yazmak istedim..bende aynı sıkıntıdan ilk bebeğimi 19 haftalık kaybettim..şun allahın izni ile ikinciye hamileyim.

bu gebelikte 18.haftada açılma farkedılınce amelıyata alındım..fakat benimki dikiş değil..dikişe alternatif peser adında bi alet takıldı.. ve yata yata hamdolsun 35.haftaya geldik..

her hafta proluton depot iğne ve günlük clexane iğne vuruluyorum.fakat 34.haftada prolutonu bıraktık..inş hepimiz saglıklı sıhatlı yavrularımızı kucagımıza alırız.. amınnnnn...

arkadaşım biranda aklıma geldi de belki alakası yoktur da Seda Tamsoyun hastası mısın? o bana böle bir hastasını anlattı da

Herkese merhaba
Hem moral bozukluğu hem net sıkıntısı hem de ağrı ve uykusuzluk burayı takip etmemi engelledi,inşallah herkes iyidir
Ben hala egede tüp bebek bölümünde yatıyorum,diyabetim dolayısıyla inatlaa 38.haftayı doldurmamı istediler ve 26 ocak gecesinden beri işkence dolu hastane günleri başladı,günde 2 kere kan alıyorlar,bir kolum yattığımdan beri magnezyum serumla bağlı zaten bu yüzden giren sıvı çıkan idrar hesabı yapıyoruz gına geldi,sabah akşam nst ye bağlıyorlar sancı çıkmayınca üzülüyorlar desem yeridir nasıl bir ruh haliyse?geldiğimden bu yana ayak bacak ve kollarımda da ödem oluştu,yalvarsam da durumumu normal görüp bekletiyorlar,ancak gece yada haftasonu birşey olursa doğumhanenin kollarına bırakacaklar,yani şu meşhur erol tavmergenin hastası olmamın hiçbir avantajı yok,zaten kendisini iki kere gördüm,son gördüğümde de tersledi,burada beni ağlatıp mutsuz ettikleri kadar inşallah onlar da ağlar ve mutsuz olurlar
Şekerimle kafayı bozmuş durumdalar,en başından beri vardı neredeyse 10 sene olacak diyabetimle olan yoldaşlığım ama yeniymiş gibi bi de bana akıl vermeye kalkıp yediğim zeytine kadar sayıoyorlar ve ondan sonra da stres olmaman lazım diyorlar,bu doktorların Allah cezasını versin kendilerini Allah mı zannediyorlar bilemedim ama ölünce hepimiz aynı toprağın altına giricez bunu unutmuşa benziyorlar
Yarın 38. haftam doluyor artık pazartesi günü bir gün vereceklerini umut ediyorum,sürekli soruyorum sürekli aynı belirsiz yuvarlak cevapları alıyorum,prof larına sormadan çişe biile gidemiyor buradakiler
Dua ediyorum planlı bir doğum olsun çoluk çocuğun eline kalmayayım diye,geceleri sancım oluyor söylemiyorum doğumhaneye göndertip parmak muayenesi yapıyorlar ve rehin tutuyortlar diye,dişimi sıkıyorum ama sabrım kalmadı Allahtan sabır ve ferahlık diliyorum
Korkulu rüyanın sonu hayırdır derler inşallah öyle olur,doğumdan korkacağımı düşünmemiştim şimdi sayelerinde korkuyorum,dualarınıxı eksik etmeyin,doğuma girerken ben de sizler için dua edeceğim,adağım var zaten sağ salim bebeğimle eve çıkayım hele..

Chnb cim aradığın sorduğun için çok teşekkür ederim,iyiki varsınız

En kısa zamanda güzel haberler vermek dileğiyle hepinizi öpüyorum

X