Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar günaydın, benim geceleri tüm tilkiler basıma toplandığı için geç yatıyorum ona görese geç kalkıyorum, gerçi frada olmuyor gunün yarısı bitmiş oluyor, günler daha çabuk geçiyor sanki...

Bebeğin nekadar kilolu doğduğu veya büyürkenki tombisligi bizim gibi ülkelerde bu kadar önemseniyor. Benim oğlum 4 aylikken bobreklerinen ameliyat oldu, narkoza dayanabilmesi için bize cocuk doktorumuz 10 kilo hedef verdi, böbreklerini yormamak için mamada veremiyoruz sadece anne sütuyle resmen yapışık yaşayarak ameliyata 9 kilo girdik, hersey cok şükür iyi gecti, bir sorun kalmadı...ameliyattan 2 ay sonra doktorumuz tamam sen yırttın artık deyip normal emzirme ve ek gıda düzenine geçirdi. Yani böyle ektra bir durum yoksa bebeğinde cocuğunda ideal kilosunda olması en güzeli, sağlıklı olması en önemlisi tabiki... Mümkün oldukça ek vitamin ve ilaç vermemenizi tavsiye ederim, herseyi doğal yollarla vermek en güzeli, benim oğlumun dr'u bu konuda tam benim kafamda; mesela bebekken bana pisik için pudra bile kullandirtmamisti parfüm var diye, hafif pembelik görursem Mısır nişastası suruyodum:)

Sofika dediğinde haklısın beklemede olunca topik dısına çıkılıyor :)

Kızlar günaydın, benim geceleri tüm tilkiler basıma toplandığı için geç yatıyorum ona görese geç kalkıyorum, gerçi frada olmuyor gunün yarısı bitmiş oluyor, günler daha çabuk geçiyor sanki...

Bebeğin nekadar kilolu doğduğu veya büyürkenki tombisligi bizim gibi ülkelerde bu kadar önemseniyor. Benim oğlum 4 aylikken bobreklerinen ameliyat oldu, narkoza dayanabilmesi için bize cocuk doktorumuz 10 kilo hedef verdi, böbreklerini yormamak için mamada veremiyoruz sadece anne sütuyle resmen yapışık yaşayarak ameliyata 9 kilo girdik, hersey cok şükür iyi gecti, bir sorun kalmadı...ameliyattan 2 ay sonra doktorumuz tamam sen yırttın artık deyip normal emzirme ve ek gıda düzenine geçirdi. Yani böyle ektra bir durum yoksa bebeğinde cocuğunda ideal kilosunda olması en güzeli, sağlıklı olması en önemlisi tabiki... Mümkün oldukça ek vitamin ve ilaç vermemenizi tavsiye ederim, herseyi doğal yollarla vermek en güzeli, benim oğlumun dr'u bu konuda tam benim kafamda; mesela bebekken bana pisik için pudra bile kullandirtmamisti parfüm var diye, hafif pembelik görursem Mısır nişastası suruyodum:)

Canım zaten pişik için anneler tarafından pudra kullanımı kalkalı çok yıllar oldu..Hala kullanan vardır bilemiyorum..Pudra tarzı şeyler cildin hava almasını önler çünkü...Pişik kremleri var..Özellikle de mantar için kullanılan trosyd kremi çok iyi geliyor....Dr.Tavsiyesi ile..........

Canım zaten pişik için anneler tarafından pudra kullanımı kalkalı çok yıllar oldu..Hala kullanan vardır bilemiyorum..Pudra tarzı şeyler cildin hava almasını önler çünkü...Pişik kremleri var..Özellikle de mantar için kullanılan trosyd kremi çok iyi geliyor....Dr.Tavsiyesi ile..........

Evet canım ameliyattan sonra o kremlerden kullandık bizde ama ameliyat oncesi içtiği ilaçlardan dolayı cisle krem, pudra...vs'nin etkileşimi, teması tamamen yasaktı, ıslak mendil bile kullanmadım ameliyat oncesi ya ılık pamuklu suyla siliyorum ya da çeşmenin altında yıkıyorum...yinede ilacli cisten dolayı pisik olucak gibi olursa Mısır nişastası kullandım, gayrete güzel sonuc veriyodu...

Hayırlı cumalar kızlar:KK3::KK3: Geçmişe gidemedim degişik birşey varmı bu arada starı açın diyet doktoruna kulak verin :KK52::KK52::KK52::KK52:

Sofikacığım annen gelmiş gözün aydın dinlenmişsin.

Duyaydın Benim şükür temiz çıkmış tahlillerim... Nasıl gidiyor bulantın yok sanırım yoksa süper...

Sinem hep aklımdasın canım. Dualarımdasınız....

Bade canım sigorta konusunu ne yaptın?

Feryal canım Sofika çok güzel demiş. Gerçekten aynı kişinin bile her hamileliği farklı geçiyor... İnşallah güzel olacak. Daha öncede demişimdir her zaman değil ama en azından teşhis aşamasında İstanbulda bir dr ye gitmeni öneririm canım... Testlerde de bu dr hangileri gerektiğini söyler. Bana fakülte ve Cemil bey yön vermişti o dönemde. sırf fakültenin öngördüğü de yetmeyebilir paşama Arda bey başka testler yaptırdı nitekim sorunlar bulundu.

Normalde düşüğün olmadığı ve ileri haftalarda canlı olduğu için bebekler çoğu testi normal açıdan bakan dr istemez. Benim 38 e taşıdığım oğlumda pıhtılaşmam bilinmiyordu ve iğnesiz doğurdum ama son 2 gebeliğimde iğne kullanıyorum. bence garanti olsun pıhtılaşma, bağışıklık, genetik test yaptır derim ben...

Sezen canım o kişi niye böyle bir şey dedi ki... Ben 2. olsun çok istiyorum bir oğlum ve 3 kaybım var kendimin de hiç olmayanların da çok istiyorum dua ederken ben anneliği tattım onlara da tattır diyorum ama benim var diye kendim için de istememezlik yapmıyorum...

Eylülgülü yazmadın sanırım bugün...

Hidenisko canım dinlen dinlen...

Prenslerim maşallah 3 prens annesi olacaksın inşallah...

Denizanası yazmamış galiba...

Paşam kilolar gidiyor maşallah...

Narmik inşallah 3. kez doğal yoldan olur bu kez...

Atladığım var mı?

Ben de proluton iğnemi oldum yarım doz dedi ama dr biraz kasılmam oldu ben de tam doz yaptırdım görümceme...[/QUOTE

Beni unutmuşsun:KK1::KK1::KK16:

Sofikacığım annen gelmiş gözün aydın dinlenmişsin.

Duyaydın Benim şükür temiz çıkmış tahlillerim... Nasıl gidiyor bulantın yok sanırım yoksa süper...

Sinem hep aklımdasın canım. Dualarımdasınız....

Bade canım sigorta konusunu ne yaptın?

Feryal canım Sofika çok güzel demiş. Gerçekten aynı kişinin bile her hamileliği farklı geçiyor... İnşallah güzel olacak. Daha öncede demişimdir her zaman değil ama en azından teşhis aşamasında İstanbulda bir dr ye gitmeni öneririm canım... Testlerde de bu dr hangileri gerektiğini söyler. Bana fakülte ve Cemil bey yön vermişti o dönemde. sırf fakültenin öngördüğü de yetmeyebilir paşama Arda bey başka testler yaptırdı nitekim sorunlar bulundu.

Normalde düşüğün olmadığı ve ileri haftalarda canlı olduğu için bebekler çoğu testi normal açıdan bakan dr istemez. Benim 38 e taşıdığım oğlumda pıhtılaşmam bilinmiyordu ve iğnesiz doğurdum ama son 2 gebeliğimde iğne kullanıyorum. bence garanti olsun pıhtılaşma, bağışıklık, genetik test yaptır derim ben...

Sezen canım o kişi niye böyle bir şey dedi ki... Ben 2. olsun çok istiyorum bir oğlum ve 3 kaybım var kendimin de hiç olmayanların da çok istiyorum dua ederken ben anneliği tattım onlara da tattır diyorum ama benim var diye kendim için de istememezlik yapmıyorum...

Eylülgülü yazmadın sanırım bugün...

Hidenisko canım dinlen dinlen...

Prenslerim maşallah 3 prens annesi olacaksın inşallah...

Denizanası yazmamış galiba...

Paşam kilolar gidiyor maşallah...

Narmik inşallah 3. kez doğal yoldan olur bu kez...

Atladığım var mı?

Ben de proluton iğnemi oldum yarım doz dedi ama dr biraz kasılmam oldu ben de tam doz yaptırdım görümceme...[/QUOTE

Beni unutmuşsun:KK1::KK1::KK16:

DELİ BENDE OKUYORUM NEDE UZUN YAZMIŞ REGTERE DİYE MEYERSE CHNBNİN YAZISIYMIŞ BENDE DİYORUM BU YAZIYI NERDEN HATIRLIYORUM :KK60::KK60::KK60::KK60::KK60:

Arkadaslar yaptirdigim testleri tekrar yaziyorum.eger eksik olanlar varsa yazarmisiniz u.u gittigimde sorayim.

Anti kardiyolipin IgG
Anti kardiyolopin IgM
FAKTOR II
FAKTOR V
MTHFR(C677T)
Protein S
Protein C
Antitrombin III
LupusAntikoagulan
Gizli seker yuklemesi
Troid tahlilleri(zehirli dahil.

Canim istanbul konusu aklimin bir kenarinda hep.
Zaten bu sefer direk nakil yapilmayacak bir ay oncesinden cagirdi dr.
Bu sefer bilincliyim herseyi sorucam ve tatmin olmazsam nakil islemini erteleyebilirim.

Arkadaşım,bana gizli şeker ve troid yapılmadı ..Hamileyken troid yapılmıştı normaldi ...Yukarda yazdığın testlere ek olarak bana lipopretein A ve MTHFR 1298 testleri yapıldı paşam da bunlardan hariç homosistein testi yaptırdı..İnşallah herşeyin sağlıklı çıkar ve en yakın zamanda bebeğini yada bebeklerini sağlıkla kucağına alırsın:nazar:

DELİ BENDE OKUYORUM NEDE UZUN YAZMIŞ REGTERE DİYE MEYERSE CHNBNİN YAZISIYMIŞ BENDE DİYORUM BU YAZIYI NERDEN HATIRLIYORUM :KK60::KK60::KK60::KK60::KK60:

:KK1::KK1::KK1: Ben genelde uzun yazmıyorum sanırım bak sana söz bir gün buraya nefes almadan bir sayfa dolusu yazıcam :KK1::KK1: Bakalım bu sana biyerden tanıdık gelecek mi:KK1::KK1::KK1: Kendini bana daha yakın hissedecekmisin:KK52::KK52::KK1::KK1:

hayırlı cumalar canım.allah dualarımızı kabul etsin...
amin işşallah yarenle görüştüm dün akşam 2.5 gibi girmiş 3 geçiyormuş çıkmaış ameliyattan sesi çok iyi geliyordu işşallah yavrusunu sag saglim alırı kucagına darısı serklaj yaptıranların başına:KK16::KK16:şahsen gene rahimimi diktirsem korkmam kanımca:KK16::KK16:
arkadaşım,bana gizli şeker ve troid yapılmadı ..hamileyken troid yapılmıştı normaldi ...yukarda yazdığın testlere ek olarak bana lipopretein a ve mthfr 1298 testleri yapıldı paşam da bunlardan hariç homosistein testi yaptırdı..inşallah herşeyin sağlıklı çıkar ve en yakın zamanda bebeğini yada bebeklerini sağlıkla kucağına alırsın:nazar:

canım bende hazırlanıyodum testleri yazmaya iyiki eklemişin seviyorum len seni:KK9::KK9::KK9:dün senden sonra eşim aradı geri dönemedim sen dönersin dedim dönemedin seni dinledim karatay topiginden ayrıldım canım arkadaşlarla helalleştim :KK14:bu arada çizelgem nasıl görünüyor:nazar::nazar::nazar:

:KK1::KK1::KK1: Ben genelde uzun yazmıyorum sanırım bak sana söz bir gün buraya nefes almadan bir sayfa dolusu yazıcam :KK1::KK1: Bakalım bu sana biyerden tanıdık gelecek mi:KK1::KK1::KK1: Kendini bana daha yakın hissedecekmisin:KK52::KK52::KK1::KK1:

TAMAM ANLADIM AŞKINI BANA ANLATICAKSIN :KK53::KK53:ANLAT BAKALIM SERANAT YAP ULEN BANA :KK9::KK9::KK9:YENİ KALKTIM DAHA AFYONUM PATLAMADI NEDE GÜZEL UYUMUŞUM :KK17::KK17::KK17:BU ARADA 2 KİLO GİTTİ KALDI 7 HABERİN OLSUN MÜJDEN NE ÇOK MERAK EDİYORUM NE OLUR AZ İP UCU VER:18::18::18:

TAMAM ANLADIM AŞKINI BANA ANLATICAKSIN :KK53::KK53:ANLAT BAKALIM SERANAT YAP ULEN BANA :KK9::KK9::KK9:YENİ KALKTIM DAHA AFYONUM PATLAMADI NEDE GÜZEL UYUMUŞUM :KK17::KK17::KK17:BU ARADA 2 KİLO GİTTİ KALDI 7 HABERİN OLSUN MÜJDEN NE ÇOK MERAK EDİYORUM NE OLUR AZ İP UCU VER:18::18::18:

Ben 75 değil 70 için verdim o süpriz sözünü sanki ama :26: geçmiş yazılara bakmam lazım sözüm söz anlaştığımız kiloya inersen çok mutlu olacağını garanti ediyorum gerisi yok söylemem:KK1::KK1::KK1:

Çok geçmiş olsun zor günler geride kalmış şükür...Senin ikizlerin doğal mı?

Troysddan ben de memnun kalmıştım... Bir tane daha vardı dönüşümlü kullanılıyordu...

Carsamba sabah 10 da kismetse.bakalim hayirlisi
Bilsem bende persembeye alirdim.ne guzel gorusurduk
Ayda bir gitmiyormuydun sen u.u ne

Benim de çarşamba 10 da randevum bujiyi oraya sor istersen...

bu arada annem memleketten o ilk gebeligimde kullandıgıum ve cok memnun kaldıgım yag karısımını getırmıs sagolsun,icerigini paylasmak istedim-bu sadece anne adayları icin uretilen bir alman urunu ama aranızda icerigindeki herhangi bir zararlı bitki vs bilen varsa uyarsın lutfen

soya,badem,zeytin,bugday yagları ve orman sarmaşıgı,centiyan,aslan pençesi,atkuyrugu otu,yosun,gotu kola ekstraktları iceriyor
kokusu cok guzel ama nedense beni hemen ilk gebeligime ve o zorlu gunlere geri goturdu,ne tuhaf,kokuların hafizası var

Canım bilmiyorum içeriği. Gerçekten öyle bende de var koku ve olay bağlantısı...

Arkadasim kisaca sunlari soyluyeyim sen kendin yorumla.
OZER bey ilk tup bebek takibimi ve naklimi yapan kisi.
Ilimli guler yuzlu
Ben tup bebek icin gittigimden ve hamilelik takibi yaptirmadigimdan net birsey diyemiycem.cevremde memnun olan cok var ama hepsi normal gebelkk.

ZIYA Beye bizzat gittim.ve cok giden ganiyorum ne diyeyim ki memnjn olanda var olmayanda.kisaca onemli olan senin dr la iletisim kurabilmen.

Başka topikten bir arkadaş gidiyordu 2 düşük yaptı testler konusunda gevşek buldu bıraktı bir arkadaş da 2 düşüğün ardından gidiyor Ziya beye 4-5 haftada bir çağırıyor kız daha sık istiyor annelerimiz dr ye mi gidiyormuş vb sözler demiş. Babacanmış ama yetmiyor malesef...

günaydın kızlarrr :KK16: :KK16: :KK16:
akşam baya geç saatlere kadar kalmışsınız
bizde bahçede komşularla iftar yaptık 25 kişi kadar :)
keyifli bir geceydi
yorulmuşum herhalde bugun canım hep yatmak istiyor
kontrolüm yaklaştıkça heyecanım artıyor, umarım aklımdaki tüm soruların cevabını alırım

Gözümün önünde canlandı birden... ne güzel... ne zamandı kontrol?

CHNB canım sana özelden msj yazdm ama gönderilmedi buraya yazmak istemedm cok alakasz oluyo herkezn yazdıkları aynı ben cok alakasz kalıyorm baska topiklerede yazdm ama cvp alamadm ben ovalasyon testini sipariş ettm yarın geliyo adetim bugün bitti içinde ayrıntılı bilgi mutlaka yazar ama sen biliyosn diye sendende bilgi alamak istedim salı günü gidecem doktor yumurtalıklarıma bakack hersey yolundadr insallah ozaman ovalasyon testlerine baslıcam adetlerim düzensz oldugundn 35 38 gün arası yani onun için erken baslıcam şimdi sorum şu;ovalasyon testlerini yaptıgım ilk günler yumurtlama günüm yakın degilse herhengi bir çizgi cıkmıcak bir kac gün içinde hafif kırmızı çizgi belirgin olacak ve sonra koyulasacak cizgiler aynı oldugu gün ilişkiye girmem gerekecek dimi???????????
2.sorumda sabahki idrarınızla yapmayın 4saatlık fazla sıvı tüketmediginz idrarınzla yapacaksınz yazıyoms sadece sahurda sıvı tüketmiş olacam sabah 10gibi uynadıgımdaki idrarımla mı yapmam dogru olur yoksa 1gibi namaz kılarkende lavaboya giderim ozamanki idrarımla mı yapsam???
3. ve sonuncu sorum çizgiler hiç bir zaman aynı koyulukta olmazsa bu benim yumurtlamadıgım anlamına mı gelir cok soru sordm kusura bakma salı günü memlekete gidecz orada net yok size ulasamıcamdn dolayı hepsini şimdi sorayım dedim cvplarsn cok mutlu olurum şimdidn cok sagol
baska kullanan arkadaş varsa cvplarsa sevinirim eylülgülüde kullanmıstı oda cvplarsa mutlu orm

1. İnşallah yumurtalıklarında sorun yoktur... Canım 35-38 günde bir oluyorsan bence hemen adet bitiminde başlama bence. Üzerinde kaç günde oluyorsan başlama tarihi var o tarihten 2 gün önce başla bence...

2. Bence öğlen 1 de yap...

3. Canım herkesin aynı değil benim hiç aynı olmadı ama epey yakın oldu. Çizgi belirince gün aşırı olsun. İki çizgi yakın olduğu ya da tam eşit olduğu gece ve ertesi gece ilişki olsun biz öyle denedik...

Canım lütfen çekinme sorabilirsin....

eşin masaj yaparkenn :)) aman nazar değmesin, vur tahtaya :)) :nazar::nazar:

kayınvalidemle kayınpeder burdalar, eşim gececi bugun evde yok, biri bıraktı oğlumu kucağıma namaza gitti, biride evde terafi kıldı, 3 saat sonra uyudu ,yordu beni afacan... kasiğim ağrımaya başladı, tedirginlik ve stres oldu işte...

:nazar::nazar::nazar: Canım bebek de küçük yorar tabi mümkün olduğunca temkinli olmak lazım...

minyon musun sende? 11 kilo normal mi peki kız bebek icin 2 yaşında..bizim cocuk dr.u hemen multivit verdi 9 kilo çook zayıf toparlansın diye... bence hicte zayıf değil ama iciriyorm arada..

yene mi girdi prensesin yaşına, tickerda öyle görünüyor

Canım büyük oğlum 12 aylıkken 9.kilo 300 gramdı. 3300 doğmuştu şimdi 8 yaşında normal kilosu... Sağlıklı olsunlar da...

Paşam niye ayrıldın iyi gidiyormuş kilo vermende motive etmiş demek ki...

Regrete canım telde görüşüyoruz diye yazmamışım...

Arzufirdevs maşallah artık dilediğini yapma zamanı...

Ben 75 değil 70 için verdim o süpriz sözünü sanki ama :26: geçmiş yazılara bakmam lazım sözüm söz anlaştığımız kiloya inersen çok mutlu olacağını garanti ediyorum gerisi yok söylemem:KK1::KK1::KK1:

CANIM 73 DÜŞSENDE OLUR DEDİN MIZIKÇIKLIK YAPMA BAKIYIM :KK20::KK20::KK20:AMAN 70 DÜŞÜYÜMDE VARSIN SÜPRİZ OLMASIN :KK14:SANA ÇOK GICIK OLDUGUNU SÖYLEDİLERMİ:KK20::KK20: KIZ SIR SENİN SÖZÜN YÜÜZNDEN VERİCEM BEN BU KİLOLARI:KK9::KK9::KK9::KK9:

çok geçmiş olsun zor günler geride kalmış şükür...senin ikizlerin doğal mı?

Troysddan ben de memnun kalmıştım... Bir tane daha vardı dönüşümlü kullanılıyordu...

Benim de çarşamba 10 da randevum bujiyi oraya sor istersen...

Canım bilmiyorum içeriği. Gerçekten öyle bende de var koku ve olay bağlantısı...

Başka topikten bir arkadaş gidiyordu 2 düşük yaptı testler konusunda gevşek buldu bıraktı bir arkadaş da 2 düşüğün ardından gidiyor ziya beye 4-5 haftada bir çağırıyor kız daha sık istiyor annelerimiz dr ye mi gidiyormuş vb sözler demiş. Babacanmış ama yetmiyor malesef...

Gözümün önünde canlandı birden... Ne güzel... Ne zamandı kontrol?

1. Inşallah yumurtalıklarında sorun yoktur... Canım 35-38 günde bir oluyorsan bence hemen adet bitiminde başlama bence. üzerinde kaç günde oluyorsan başlama tarihi var o tarihten 2 gün önce başla bence...

2. Bence öğlen 1 de yap...

3. Canım herkesin aynı değil benim hiç aynı olmadı ama epey yakın oldu. çizgi belirince gün aşırı olsun. Iki çizgi yakın olduğu ya da tam eşit olduğu gece ve ertesi gece ilişki olsun biz öyle denedik...

Canım lütfen çekinme sorabilirsin....

:nazar::nazar::nazar: Canım bebek de küçük yorar tabi mümkün olduğunca temkinli olmak lazım...

Canım büyük oğlum 12 aylıkken 9.kilo 300 gramdı. 3300 doğmuştu şimdi 8 yaşında normal kilosu... Sağlıklı olsunlar da...

Paşam niye ayrıldın iyi gidiyormuş kilo vermende motive etmiş demek ki...

Regrete canım telde görüşüyoruz diye yazmamışım...

Arzufirdevs maşallah artık dilediğini yapma zamanı...
karatayı 1 hafta yaptım canım doyurucuydu allah var ama regrete yasak deyince bıraktım bende:18::18::18:saglıgımız söz konusu :KK31::KK31:yoksa 7 takımdan ayrılmadım yan e:KK34::KK34:motivem devam ediyor:KK8::KK8::KK8:ne acıktım ne susandımda üstümde bir kırıklık var uyku halim var sahurada birşey yemedim ilaç içtim suyumu içtim niyetlendim canımbirşey istememişti hep yatasım var:KK31::KK31:

Hastaneye gittiğin zaman dr nun adet düzensizliği yazmasına gerek yok rutin jinekolojik muayyene yazsada olur..Sigortacının dediği gibi doktorlar özel sağlık sigortalı hastalara alışkın hatırlatma yapıldığında dikkat ediyorlar..

Bu kapsam içine alıp alınmaması durumları için Allianz daha çok kurcalayan bir sigorta şirketi ayrıca geçen eylülgülü yazmıştı Cemil Bey,Allianz dr fazla para ödemez demiş Allianzda şöyle bir uygulama var doğum serklaj vs uygulanan hastanenin uzman dr ücreti neyse onun üzerinden ödeme yapar doçen prof farkı ödemez fark olursa hasta doktor ücreti farkını cebinden öder Ama Allianzın anlaşmalı olduğu doçent prof vs ise hepsini öder Anlaşmalı hastane ve doktor listesi Allianz kendi internet sitesinde var Yapı kredi bu anlamda doktora daha çok ödeme yapan daha çok drla anlaşması olan bir sağlık sigortası şirketi ama onun hamile kalmak için bekleme süresi 12 ay ve ilk yıl limiti 1500 TL daha sonraki yıl 7500 TL ye çıkıyor Allianz ın doğum limiti sınırsız mesela bizim gibi serklaj olma ihtimali olan bir hastanın yapıkredi sigortası olsa 3000-4000 tl gibi limitten kullansak doğum için 3500 TL gibi birşey kalıyor büyük şehirlerde memorial ,acıbadem,Amerikan gibi hastanelerde bu limit yeterli gelmiyor..Bundan 2 yıl kadar önce Allianz yatarak doğumlu sigortasını 500-600 tl ye yapıyordu insanlar başka şirketten sigortası olsa bile ek olarak allianz da yapıyordu ama sanırım kullanımda patlama oldu yada Allianz akıllandı şuan yatarak doğumlu(ayakta limiti olmayan ) sigortayı 2000 TL den başlayan fiyatlara yapıyor ..

X