canım evet endol(yani indometatsin) bir cok şeyin yanında amniyo sıvısının fazlalıgı durumlarında azaltamk icin de kullanılıyor,tabii cok ciddi yan etkileri var ilerleyen gebelik haftalarında kullanıldıgında,hayırdır bu haftalarda sen niye endol kullanmayı dusundun ki
canım sanırım senin en kısa zamanda serklaj yaptırman en hayırlısı olacak,elbette serklaj da ciddi komplikasyonlara sebep olabiliyor ve bazen miadında sonuclanabilecek gebeliklerin erken sonuclanmasına bile sebep oluyor.Serklajın da ironik tarafı bu,erken dogum riski olan durumlrda yapılıyor ve cogunlukla serklajın kendisi(sebep oldugu komplikasyonlar) erken doguma sebep oluyor.Bunu bana yurt dısında serklajımı yapan doktor soylemisti ama yine de serklajın varlıgında gebeligin ileri haftalara taşınması daha yuksek ihtimal oluyor.Cogumuzun yaptıgın ve dusundugunun aksine dikis hamileye biraz daha hareket ozgurlugu veriyor,yani dıkıs yoksa ve rahim azgı yetmezigi varsa kesin ve full yatak istirahati gerekiyor.Sen hepimizden iyi biliyorsun gerci ama yine de hatırlatmak istedim canım,Arda beyle gorusup en hayırlı kararı vereceginize inanıyorum.