Rahim ağzı yetmezliği “serklaj” lütfen yorumlarınızı esirgemeyin💐

Hayırlı haberlerle inşallah canım bizimle de paylaşır mıskn muayeneden sonranı? Ben dikişimden sonra 2 kez vajinal muayene oldum hiç korkmayın doktorunuzun dediği gibi ona güvenin. Ultrasonla vajinal ölçüm arasında gerçekten fark var benim geçtiğimiz hafta kontörlümde vakinal de baktı şükürler olsun aynı çıktı. İyi düşünelim iyi olsun yüreğimiz ağzımızda normal süreçte değiliz ama bunu kabullenmek İnan bi çok konuda daha rahat sürecimizi geçirmemizi sağlayacak inanıyorum

Ben de koltukta yiyiyorum şimdilik hemen yiyip geri yatıyorum hiç kıpırdamadan. Bana oturarak yıkan ama kısa yıkan dedi.
Evet kayısıyı da dedi doktorum suya koy onu ye geceleri yatmadan dedi bakalım denicem ben de

Ben her gittimde söylüyorum aslında ama doktorum alttan muayeneye pek pozitif bakmıyor nedense.Bugün de gerek görmedi söylememe rağmen.rahim boyu dikisten sonra olduğu gibi 30 mm dedi.ne uzamış ne kısalmış yani.Bu kadar yatmaya ilaca rağmen hiçbir uzama olmamasına şaşırdım açıkçası.Bir de plesenta aşağıda rahim ağzını kapatmış dedi.Bu ne demek bilen var mı yani riskli bir durum mu acaba.baska şeyleri sormaktan bunu sormayı unutmuşum.Birini sorsa birini unutuyor insan

Ben de koltukta yiyiyorum şimdilik hemen yiyip geri yatıyorum hiç kıpırdamadan. Bana oturarak yıkan ama kısa yıkan dedi.
Evet kayısıyı da dedi doktorum suya koy onu ye geceleri yatmadan dedi bakalım denicem ben de
Ben de yattığım yerde yiyorum yani yarı oturur halde. masaya pek gitmiyorum birkaç kere masada yemişimdir. Bugün ağdaya da gittim mecbur vakti geldiği için biraz tedirgin oldum ama insallah sorun olmaz.Doktoruma da sordum sorun olmayacağını söyledi.

Canım bebek iyi çok şükür boyu kilosu haftasıyla uyumlu.demir kan ilacı falan başlayalım artık dedi.Bu ay ayrıntıya gitmemi söyledi.Rahim boyunda bir değişiklik yok 30 mm ölçtü.Yarim saatlik yürüyüşler yapabilirsin dedi ama bana çok korkutucu geliyor o kadar ayakta kalmak yani yapacağımı sanmıyorum.Artik bebek ağırlaşıyor.Bu haftalar kritik geliyor bana.28 29 u görmemiz lazım dedi.Tek sıkıntı plesanta aşağıda dedi ama ne demek bilmiyorum.Umarim riskli bir durum değildir.Ayrintili için gittiğimde bunu da soracagim

Ben genel olarak enfeksiyona çok yatkın olduğum için fazlasıyla enfeksiyona dikkat etmek durumundayım. Bide her doktorun tarzı farklı her hastanın durumu da aynı değil. İyi olacak güzel olacak herşeyimiz inşallah

plesanta arkadaşımda da aşağıda idi çalışıyordu kıza rapor vermişlerdi hatta. tabi sonraki süreçlerde o durumdan değil bebekle alakalı sknt olduğu için gebelik sonlandırılmak zorunda kalınmıştı. Ben soracaklarımı unutuyorum diye sürekli muayeneye gününe kadar not alıyorum doktora gidince de tek tek sırayla soruyorum yoksa mümkün değil aklıma gelmiyor biri gelse diğerini hatırlayamam diye. Ne güzel bak yürüyüşe Nil’e çıkabilirsin dediğine göre problemli bir durumun yok çok şükür

Ölçümü karından yapıp bir sıkıntı görmüyorsa vajinal muayene yapmasına gerek yok zaten. Bu risk durumlarında kısalmanın bariz oldugu durumlarda yapılıyor zaten. Her gittiğinizde vajinal muayene istemeyin zaten
Yada şöyle bir durumda olabilir. Dedini ya plesanta aşagıda rahim agzını kapatmış diye, zaten ölçtüğü yer rahim ağzı belirttiği gibiyse ölçümü karından da vajinalde yapamaz gibime geliyor.
Ben bugun kontrole gittim iki bebeğimde baş aşağı durumdalar artık 30u geçtiğim için iyice merak ediyorum ne kadar dayanacak vs diye rahim agzı uzunluğunu sordugumda bebekler tam baş asagı suan ölçüm yapamam belli olmaz tam ölçeçegim tarafda biri dedi

Bazı doktorlar özellikle özel bölge için agda da tavsiye etmiyor tetikleme durumundan dolayı vs. Ben hiç yaptırmadım mesela yapabildigim kadarıyla jiletle halletmeye calışıyorum

Ben gebeliğimi öğrendiğimden beri alda makine vs kullanmayı bıraktım. En korktuğum şeylerden biri bu affedersiniz kişisel temizliğimi yaparken olabildiğince çabuk ve uzanarak yapmaya çalışıyorum en muzdarip olduğum durum

Kızlar cevaplar için çok teşekkür ederim.Plasenstanin zamanla yukarı çıkabileceğini söyledi.Dediginiz gibi riskli görmediği için vajinal muayene yapmadı demek ki.Bir de ultrasonda bakarken dikişi gördüm.Daha önce hiç görmemiştim ama bunda göründü bana da gösterdi hatta bak dikiş görünüyor diye.Doktorum ağda yapabileceğimi söyledi ama bundan sonra ben de riske atmayı düşünmüyorum.

Bu da düşündüğüm bir başka konu mesela ağdaya gitmek gerekcek nasıl yapacağım bilmiyorum benim ki şuan sıcak bakmaz ona eminim

Bana ameliyattan beri hep vajinal de baktı ama belki myomum da var o yüzden olabilir

Bu da düşündüğüm bir başka konu mesela ağdaya gitmek gerekcek nasıl yapacağım bilmiyorum benim ki şuan sıcak bakmaz ona eminim
Sizinki acil serklaj olduğu için biraz daha dikkat etmeniz gerekiyor olabilir.Daha önce yapılan acil serklajimda mecbur evde jiletle halletmiştik biz de malesef.

Benimde ilk gebeliğimde myomlarım vardı 3 tane çok sancı çektim enfeksiyon myom sancısı falan bebeğimi kaybettikten sonra myom ameliyatı oldum ameliyatımdan 6 ay sonra hamile kaldım. Sancınız oluyormu myom boyutlarınız kaç cm

Sancım myomlardan ötürü yok bence benim sancılarım hep crp yükselince oldu ölçülerinide tam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…