Rahim ağzı kısalığı lütfen cvp verin

Bu arada Ferdakman senin ilk gebeligin mi ve suan kaç haftalık oldu bebisin birde rahim uzunluğunu alttan mi ölçtü yoksa normal yukardan mi ?

Canım çok güzel bir haber bu. Hadi hayırlısı inşallah. Bebeğin kilo almasını sağlayacak ağırlıkta beslen. Doktor yat dinlen dedi mi yine?

Evet yatmaya devam.biraz daha sabret yurutecem seni dedi.ben şey sordum.arada akşamları yemeğe godebilirmiyim die.cik bisi olmaz dedi.

Ilk gebelik.pazar günü 23 hafta bitiyor.alttan ölçmedi.ultrasyonla bir iç birde dış ölçüm yaptı.nasil olduğunu bilmiorum ama.diger olcumleride alttan yapmıyordu.hep 2.5 çıkıyordu.alt üst fark ediyormu?

Bence de risk görse tehlikeye atmazdi benim bebek büyüdüğü için bazen gözükmüyo o yüzden alttan bakiyo. Alt daha net ölçü veriyo tabi ama tehlike yok demek ki için rahat olsun canım yat dinlen yorma kendini

Evet.ben sancılar falann olunca dedim kesin kısaldı veya aciklik oldu.3 cm deyince çok mutlu oldum.doktorda baya sevindi.yatmanin dinlenemnin faydasını gördün dedi.kac haftalık olursak olalim bizim en büyük destekcimiz yatmak çok hareket etmemek.erkenci anne agda yapma bence.dogumu tetikliyormus.sen doktora bakma hepsi başka bisi söylüyor.

Kızlar bugün gittim rahim ağzım 25 mm olarak ölçtü. Hiç ayağa bilr kalkma dedi lavabo haricinde. Coleston iğne ve proluton iğne oldum. Hunilesme var dedi yine.çok dikkat et dedi. Bebeğim 940 gr olmuş.

Kızlar bugün gittim rahim ağzım 25 mm olarak ölçtü. Hiç ayağa bilr kalkma dedi lavabo haricinde. Coleston iğne ve proluton iğne oldum. Hunilesme var dedi yine.çok dikkat et dedi. Bebeğim 940 gr olmuş.
Bi önceki muayenede kaç cm di ? Bide endiselenme ben 27 haftalikken 1.5 cm di alttan muayéne ile 29. Haftada 2 cm dedi karnimdan ultrasonla bakarak bu en son ki yani 31 haftalikken yine 1.5 cm di. Icini ferah tut ve yatmaya devam et. Bu bu günlerde geçer inşallah. Ama ben biraz bunaldim heryerim agriyo bir aydır yatiyorum. Kızımla ilgilenemedigim için canım sklyo dışarı çıkıp kafa dinleyemiyorum. Bir aydır evime bir kere gittim 10 dk bi kaç eşya aldım çıktım. Psikolojim azıcık bozuldu açıkçası. Bebek büyüdükçe de tedirginlik ve doğum riski artıyo artık benim için gün geçmez oldu yani. Bugün depresyon günüm oldu desem yeridir...

Erkencianne balkona falandami oturamiosun..birde ilk çocuğunuza erken dogum yapmıştın dimi.sebep olarak rahim ağzı kisaligimiydi ozamnda.ve sen 1.5 cm ken yatmaya başladım dedin sanirim daha öncesinde normal bir gebe gibimi hareketlerin vardı çıkıp geziodun faln yani.

Ilk gebeligim 35 haftalik doğdu ama kızım zayıftı kilo olarak 33 hafta ile uyumluydu 1970 gram doğdu 1 hafta kuvezde kaldı sonra 1 ay kadar sarılık mücadelesi verdik falan derken 5 ağustos da 2 yaşına girecek ve çok yaramaz bi kızım var. Neden erken doğdu bilmiyorum. O zaman bu kadar dikkatli inceleme olmadı ozele gittim ama doktor hep iyi dedi hep iyi dedi muayeneye gittim sizintim var diye su mu acaba diye örnek aldı ama anlayamadı. Insan suphelenip bi ciğer gelistirici yapar veya yatis önerir öylece döndük geri gittik iki gün sonra doğum yaptım. Bide ona muayene ücreti 200 lira veriyorum yani. O doktordan nefret ediyorum resmen suan... şimdiki gebeligime gelince evet canım her işimi yapiyodum öğrenene kadar. Ev taşıdık inşaat temizliği yaptım, ev dizdim, cam sildim, bina yeniydi asansör calismuyodu 6 kat merdiven indim çıktım ve çoğu zaman çocuğum kucağımda oluyodu, hergun ev supuruyodum çünkü kızım çok yaramaz, sabahlara kadar ayağımda salladigim oluyodu çoğu zaman, evin yemeği işi, bide kayinvalidem yakın ona gider onun evini supurur toplardim... hatta doktora gitmeden bigun önce misafir vardı kaynanamda gece 12 ye kadar onları ağırladım.. ertesi gün 1.5 cm süpriz ı ile karşılaştım o günden beri de yatıyorum...

Canım bi öncekinde 28 mm di. Doktor hunilesme biraz daha ilerlemiş dedi. Çok dikkat et dedi. Protestan ı muhakkak kullan dedi. İnan bana o bunalım bende de var. Oğlumla ilgilenemiyorum kucağıma alamıyorum. Eşim yıllık izne ayrılmıştı bayramdan sonra izni bitiyor. Kv dem yanımda ama o da 77 yaşında ancak ufak tefek temizlik yapıyor. Yemeği eşim bana yardım ediyor yapıyorum. Eşim bayramdan sonra ise başlayacak çok zor olacak.

Kızlar yarım saattir böyle sol taraf karnımdan belime doğru hafif sancı oluyor korkuyorum açıkçası inşallah bişey olmaz

Bence ilk gebeligindede bole sorun vardı.bilipde yatsaydin oda erken doğmazdı.bundada baştan bilseydin daha temkinli olurdun bukadar risk altında kalmazdın.ben ilk gebe kaldigim günden beri yatıyorum.cunki lekelenme ile başladım.dusuk tehditi die.sonra sukur 4 cu ayda o sorunum bitti.tam ayaklaniyordum rahim sorunu cıktı.yani ben hep yattım.yaklasik 5 aydır ev işi yemek gezme bilmem ne yok.yatak odamda yalnız başıma yatıyorum.cunki psikolojik olarak sadece bu odamda yatagimda rahat ediyorum.kayinvalidem üstümde oturuyor.oglen ve aksam yemeklrimi yatağıma getiriyor sağolsun.kahvaltiyida eşim gitmeden veriyor.bazen annem gelip kalıyor kayonvalideyi dinlendiriyor.ama çok zor içim gidiyor.suan herkes dışarda bayram geldi.hava güzel.ama hep 3 ay sonrasını düşünüp mutlu oluyorum.annelik duygusunu yeni tadacagim.esim teselli etmek için her gece aynı güzel hayallerimizi dile getiryor.cunki ben çok evhamliyim.esimde 5 aydır dışarı yüzü görmüyor.cok nadir iftar yemeklerine gittik 3 defa.yani bütün hayatımız tek odadan tek yataktan ibaret oldu.daha yeni yeni balkona çıkıp oturoruz biraz.allhim bugüne kadar getirdi bundan sonrasında gerçek ısallh hayrlisi ile.sen yolun çoğunu geçtin erkenci anne.hic olmassa 1 ay dsini sıkarsın en kötü ihtimal.rahat ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…