Rahim ağzı kısalığı hamilelik Acil yardım

nur4567

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2024
69
4
28
Arkadaşlar mrb 7 haftalık hamileyim doktorum ultrasonda kontrol etti rahim ağzı kısalığım var 26 mm.. doktor progestan yazdı kullan dedi 1 ay sonra kontrole gel dedi.peki önlem amaçlı başka ne yapabilirim progestan işe yarar mı? rahim ağzına dikiş atılıyormuş serklaj diye onu yaptırmam gerekiyor mu dikiş neye göre atılıyor dikiş atılmasa kesin düşükle mi sonuçlanır? çok korkuyorum düşük ve erken doğum yapmaktan ??

Dikiş atılıyor, pesar takılıyor (yumuşak halka rahim ağzına takıliyor), çok ileri ise yatıyorsun gebelik boyunca….

7 haftalık gebelikte rahim ağzı ölçen doktor ilk kez okuyorum.
Neden ölçme gereği duymuş doktor.?

26 mm çok kısa bir değer 7 haftalik gebelikte bu değer olmamalı.
Bi kaç doktora daha git.

Progestan kullan tabi ki hiç bur sirun olmasa bile zararı yok destekler.

Dikiş atılıyor, pesar takılıyor (yumuşak halka rahim ağzına takıliyor), çok ileri ise yatıyorsun gebelik boyunca….

Bi kaç doktora daha git.

Bebeğin kalp atışını duymak için kontrole gittik 6+5 haftalıkken doktorum o sırada rahim ağzınıda ölçtü rahim ağzında kısalık var 26 mm dedi ve progestan yazdı fitil olarak kullan dedi 1 ay sonra kontrole gel dedi bilmiyorum ki doktor öyle söyledi ??

Bi kaç doktora daha git.

Nasıl yani 7 haftalıkken ölçüm yapılmıyor mu
26 mm çok mu kısa bu haftalar icin🥺 bu değere göre hemen dikiş mi attırmam gerekiyor sadece progestan yeterli mi ?

Nasıl yani 7 haftalıkken ölçüm yapılmıyor mu
26 mm çok mu kısa bu haftalar icin🥺 bu değere göre hemen dikiş mi attırmam gerekiyor sadece progestan yeterli mi ?
7 haftalık gebelikte rahim agzi neden ölçülsün ki…
Ben ilk kez okuyorum.

Siz su an minicik birsey taşıyorsunuz rahminizde, rahminiz büyümedi daha eger kısalık böyle ise ciddi sorun var demek. 26mm çok kısa bir deger.

Bikaç doktora gidip rahım ağzınızı ölçtürün. Kısalık doğruysa sorarsınız, dikiş ne zaman atılır 3 aydan önce atılmaz diye biliyorum. Ekstrem durumları bilmiyorum.

Ben ilk kez okuyorum.

Siz su an minicik birsey taşıyorsunuz rahminizde, rahminiz büyümedi daha eger kısalık böyle ise ciddi sorun var demek. 26mm çok kısa bir deger.

Bikaç doktora gidip rahım ağzınızı ölçtürün. Kısalık doğruysa sorarsınız, dikiş ne zaman atılır 3 aydan önce atılmaz diye biliyorum. Ekstrem durumları bilmiyorum.
Yani bilmiyorum ki bebeğin kalp atışını duyduk doktor genel kontrol etti kese ve bebek sağlıklı kanama alanın yok dedi rahim ağzınada bakalım dedi o sırada ölçtü rahim ağzını sadece progestan kullan dedi

E
Ben ilk kez okuyorum.

Ben yeni 7 haftalık oldum doktor kontrol ederken 6+5 haftalık hamileydim ozmn dedi kısalığın var 26 mm drdi

Ben ilk kez okuyorum.

Bende rahim şekil bozukluğu da var arkuat utetus diye 🥺

karından ölçümler %100 doğru olmuyor ama tabii ki ciddi bir kısalık görünüyor. progestan genelde işe yarar. sanırım 25 altına dikiş atılıyor (tam emin değilim) sıkı kontrol altında olursanız inşallah bir sorun olmaz. bol bol dinlenin. fiziksel aktivitelerden kaçının.

Baştan bunu yazman gerekiyordu.
Rahminde sorun var ki doktorun ölçmüş.

İlerleyen dönemde kaybetme riskin var. Doktorun söylemiştir zaten.

Umarım sağlıklı ilerler…
Başka doktora gitme imkanımız yok malesef bulunduğumuz yerde sadece devlet hastanesi tek doktor var ona gidiyoruz. Doktorums söyledim bende arkuat uterus var diye bu durum pek sorun yaratmıyor dedi ama onun icinmi ölçtü öylesine kontrol mü etti bilmiyorum.. Bu ölçümler doğruysa dikiş attırmak şart mı dikis artırmadan bebek düşermi yoksa progestan tek başına ise yarar mı 9 aya kadar bilemiyorum

Merhabalar. 25 mm değer sınır die biliyorum. 3. Ayınıza kadar takip edilir eğer yükselme olmaz ise dikiş atılır yükselme olursa yapılmaz. Korkmayın sizin bu erken farkedilmiş olması da çok iyi çünkü bununla alakalı geçmiş öykün olmayınca pek bakılmıyor haliyle annelerde bilemiyolar ve bebek kaybı ile sonuçlanıyor. Dikişle sağlıklı doğum yapan çoook insan var. Sadece enfeksiyona dikkat edin kapmamaya özen gösterin kaptığımız anda tedaviye başlanırsa da sıkıntı olmaz yeterki ilerletmeyin. Bu arada arkuat uterus benimde vardı. Bu gebeliğe engel değil düşüğe de %90 sebebiyet vermiyor merak etmeyin.

M
Merhabalar. 25 mm değer sınır die biliyorum. 3. Ayınıza kadar takip edilir eğer yükselme olmaz ise dikiş atılır yükselme olursa yapılmaz. Korkmayın sizin bu erken farkedilmiş olması da çok iyi çünkü bununla alakalı geçmiş öykün olmayınca pek bakılmıyor haliyle annelerde bilemiyolar ve bebek kaybı ile sonuçlanıyor. Dikişle sağlıklı doğum yapan çoook insan var. Sadece enfeksiyona dikkat edin kapmamaya özen gösterin kaptığımız anda tedaviye başlanırsa da sıkıntı olmaz yeterki ilerletmeyin. Bu arada arkuat uterus benimde vardı. Bu gebeliğe engel değil düşüğe de %90 sebebiyet vermiyor merak etmeyin.
Çok teşekkür ederim 🌸 benim ilk hamileliğim doktorum rahim ağzına da bi bakalım dedi o şekilde farketti doktorun progestan verme sebebi nedir peki progestan işe yarar mı yani dikiş atması gerekir miydi sonuçta 26 mm ben dikiş atılmasını isterim önlem amaçlı bebeğimi kaybetmek istemiyorum çünkü.. sizdede mi arkuat uterus var peki bu nedenle bebek kaybı yaşadınız mı ?

M
Çok teşekkür ederim 🌸 benim ilk hamileliğim doktorum rahim ağzına da bi bakalım dedi o şekilde farketti doktorun progestan verme sebebi nedir peki progestan işe yarar mı yani dikiş atması gerekir miydi sonuçta 26 mm ben dikiş atılmasını isterim önlem amaçlı bebeğimi kaybetmek istemiyorum çünkü.. sizdede mi arkuat uterus var peki bu nedenle bebek kaybı yaşadınız mı ? Hamile kalmadan önce bekarken detaylı ultrasona girdim Bana başka bi doktor arkuat uterusun var erken gebelik ve düşük yaşacakasın demişlerdi açık açık bu doktorumda birşey olmaz diyor anlamadım gitti

Başka doktora gitme imkanımız yok malesef bulunduğumuz yerde sadece devlet hastanesi tek doktor var ona gidiyoruz. Doktorums söyledim bende arkuat uterus var diye bu durum pek sorun yaratmıyor dedi ama onun icinmi ölçtü öylesine kontrol mü etti bilmiyorum.. Bu ölçümler doğruysa dikiş attırmak şart mı dikis artırmadan bebek düşermi yoksa progestan tek başına ise yarar mı 9 aya kadar bilemiyorum
Risk var mı var.
Normal bir rahim degil mi değil.
Gebeliğin sağlıklı ilerler ya da ilerleyemez biz bunu bilemeyiz.
Dikiş, fitil vs gerekli mi işe yarar mı süreçte doktorun karar verecek.

karından ölçümler %100 doğru olmuyor ama tabii ki ciddi bir kısalık görünüyor. progestan genelde işe yarar. sanırım 25 altına dikiş atılıyor (tam emin değilim) sıkı kontrol altında olursanız inşallah bir sorun olmaz. bol bol dinlenin. fiziksel aktivitelerden kaçının.
Daha önce gebelik kaybım yok ilk gebeliğim sınırda olursam dikiş atarlar mı peki devlet hastanesine gidiyoruz

M
Çok teşekkür ederim 🌸 benim ilk hamileliğim doktorum rahim ağzına da bi bakalım dedi o şekilde farketti doktorun progestan verme sebebi nedir peki progestan işe yarar mı yani dikiş atması gerekir miydi sonuçta 26 mm ben dikiş atılmasını isterim önlem amaçlı bebeğimi kaybetmek istemiyorum çünkü.. sizdede mi arkuat uterus var peki bu nedenle bebek kaybı yaşadınız mı ?
Rahim ağzı kısalığı açılma yapar progestan rahim ağzını sıkılaştırma görevi görüyor o yüzden veriliyor düzenli kullan ihmal etme sakın. Bu haftalarda 26 ise lerleyen zamanlar da yükselme olmazsa dikiş atılır. Yakın şehirde başka doktor araştırıp gitmeni öneririm 1 doktorla kalma..

Evet rahim hafif kalp şekindeydi. Ama ben zaten tüp bebek tedavisi görüyordum tüp bebekle 2 düşüğüm var ama doktorlar rahimden kaynaklandığı için demediler benim yumurta kalitem azdı ve sağlıklı embryo oluşmuyordu sebep buydu düşüklerin. Zaten arkuat uterus düzeltmek için doktorlar 3 düşük yaparsan anca öyle yapıyolar çünkü çokta düşüğe sebep olan bi durum değil. Ve bu durum rahim kısalığınada sebep değil onunla alakalı değil yani rahim kısalığın. Doktorunum bakmadı şansına benimde doktorum hep karnımdan ölçüyor en başından beri doktordan doktora değişir. Ama önceden bilmen çok iyi olmuş başka doktora gidip fikir al ve 3. Ayında amaliyatı olursun sonuçlarım değişmezse

Daha önce gebelik kaybım yok ilk gebeliğim sınırda olursam dikiş atarlar mı peki devlet hastanesine gidiyoruz
muhakkak atılır. gebeliği kaybetmeniz göze alınmaz. ama içinizin rahat etmesi adına bir perinatologtan da randevu alıp görüsün bence.

benim rahim ağzını perinatolog 44, normak kadın doğum doktorum 37 ölçmüştü. o yüzden bence gidip muayene olun. perinatolog da az ölçerse de dikiş atılmasını talep edin bence

X