İki doktorun görüş farklılığı ve hamilelik sorunları

Ben gebeliğimin başından beri progestan dex ve oksoparı birlikte kullanıyorum etkisini azaltacak olsaydı doktor birlikte kullanmamı önermezdi coraspin ve progestan fitil de kullanıyorum üstelik.
Ben de hepsini kullanıyorum. Sadece doktorum progestan iğneyi her gün kullanma haftada bir kullan dedi. İkisinin günlük olarak kullanılmasıyla ilgili bir sorun görmüştür belki

Buna benzer durum bende yaşadım. Gebeliğimin başından beri kan sulandırıcı iğne kullanıyordum genetik pıhtılaşma olduğu için ve progestan fitil kullanıyordum.
11.haftada çok yoğun bi kanama yaşadım ve hemen acile gittik. 3-4 gün hastanede yattım o sırada kan sulandırıcı iğnemi kestiler.
Özeldeki doktorum perinatolog ve yatışım yapıldığı günden beri onunlada iletişim halindeydim. Doktorumda iğneyi keselim demişti.
Hastaneden çıkarken bana kan sulandırıcı iğne yazdılar ve artık kullanabilirsin demişlerdi ama kanamam devam ediyordu.
Çıktığım gibi kendi doktoruma muayene gittim ve o bir süre kullanmamam gerektiğini söyledi. 10 gün sonra kullanmaya başlattırdı kanamam durmuştu iğneyi vurunca yine lekelenmelerim oldu bu sefer kesti tamamen iğneyi. Ayrıca kanamanın sebebi rahimde kanama alanım vardı gittikçe küçülüyordu.
O gün bu gündür daha iğne kullanmadım sadece progestan fitille devam ediyorum.

Yani demem o ki doktorlar kararsız kalabiliyor bu konu da. Ben kendi doktoruma güvendim ve kullanmadım sizde doktorunuza güvenin ya da isterseniz bi perinatologla da görüşün :)
Bendeki kanamanın sebebi de rahimdeki kanama alanı. Ama progestan iğne ve fitili kullanınca çok gerilemişti doktorum bir daha tekrarlanmayacağından neredeyse emindi o yüzden o da biz de şaşırdık. Kendi doktoruma başından beri kontrole gittiğim için onun tavsiyelerini dikkate alıyorum şimdilik umarım sorun yaşamam. Perinatologlara direkt randevu alınmıyor sanırım jinekolojinin yönlendirmesi gerekiyor. Biz de ilçede yaşıyoruz buradaki hastanede perinatolog yok, olan hastaneye gitsem jinekolog yönlendirir mi bilemedim.

Ben de hepsini kullanıyorum. Sadece doktorum progestan iğneyi her gün kullanma haftada bir kullan dedi. İkisinin günlük olarak kullanılmasıyla ilgili bir sorun görmüştür belki
Olabilir bünyeye göre değerlendirmek gerekir tabi umarım en kısa zamanda kanama alanı kaybolur sağlıkla ilerler gebeliğiniz 🙏

Bendeki kanamanın sebebi de rahimdeki kanama alanı. Ama progestan iğne ve fitili kullanınca çok gerilemişti doktorum bir daha tekrarlanmayacağından neredeyse emindi o yüzden o da biz de şaşırdık. Kendi doktoruma başından beri kontrole gittiğim için onun tavsiyelerini dikkate alıyorum şimdilik umarım sorun yaşamam. Perinatologlara direkt randevu alınmıyor sanırım jinekolojinin yönlendirmesi gerekiyor. Biz de ilçede yaşıyoruz buradaki hastanede perinatolog yok, olan hastaneye gitsem jinekolog yönlendirir mi bilemedim.
Anladım çok geçmiş olsun. Kendi doktorunuza güvenin inşallah sağlıkla ilerler 🙏🏻🙏🏻

Back
X