• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahim ağzı kanseri olan varmı ? Yada yakınında olmuş gecirmiş biri olan varmı?

Bende duyup ama görmemiştim en son Süleyman engin Akhan smear aldırmaya gittiğimde gördüm ikili smear olarak aldı rimel fırçası ucu gibi bir çubuk
İnşaALLAH her yerde bu çubuk kullanılmaya başlar ne diyim ki 😒

Birde 3 olması yıllar sürüyor diyolar. Siz rahminiz mı aldirdiniz, 3 olunca
Allah kolaylik
Hanımefendinin zaten cin1den sonra 2 yl temz çkmş.. 6 ayda bir smar veriyormuş farkndaysanz sonradar cin 3 çıktığı yazıyor. Sadece smar pek bir işe yaramıyor smar testi rahim ağızında ciddi bir değişiklik olduğunda anormal sonuç veriyor buda genelde cin 2 cin 3 çıkıyor.. o yüzden her yıl smar dışnda gerekli bütün tetkiklerin yapılması daha doğru olur.. bu arada cin 3te rahim alınmaz ki ne alaka rahmin alnması rahim ağızı temzlenir falan ki rahim ağızı zaten kendisini yenileyen bir bölge.. Şu stresi artk bıraksanz..
Ben orayı yalnis anlamışım. Evet haklisiniz galiba 😣No stres ... Ama daha 1 gün önce öğrendim, panik oldum. Bugün daha iyiyim. Hamdolsun

Bizimki mucize gibi oldu biraz. 4. evrede teşhis edildi. Yaklaşık bir senedir kanamaları oluyormuş ama korkudan gitmemiş doktora. Küçük bir şehirde yaşıyordu tedavi imkanı pek yoktu orada. Doktor oradan parça örneği almış, teşhisi koyunca İstanbula yönlendirmiş. Burada Pet ct çekildi önce. Boyutuna falan baktılar. Tümör hem bağırsaklarında hem mesanesine kaynadığı için ameliyat olamayacaktı. Olursa onları da almaları gerekecekti çünkü. Böbrekleri rahatsız olduğu için kemoterapi de alamayacaktı. Radyo terapi görmeye başladı. Bir de kapeda diye bir ilaç kullanıyordu.
Yaklaşık bir buçuk ay boyunca haftaiçi hergün radyoterapi aldı. Doktorlarla konuştuğumuzda hep çok umutsuzlardı. "Gittiği yere kadar" tavrı vardı hep.
Bu arada Elif Düveloğlu diye bir kadınla görüştük. O da tedavi sürecinde güçlendirici gibi birşeyler önerdi anneannem için. Her hastaya özel böyle destekleyici şeyler tavsiye ediyormuş, o tedavilerin yan etkilerini azaltmak için. Köpek balığı yağı, arı poleni gibi şeyler vardı. Cidden iyi gelmişti.
Allah a şükürler olsun 5 ayda bu süreci atlattık. Şu an hiçbir şeyi yok çok şükür 😊 rahim ağzında çıkan tümör yapı itibarıyla vücudun başka bölgelerine sıçramıyor ama bulunduğu yere hızlı yayılıyor diye biliyorum.
Sizin hastanız kimdi, durumu nasıl?
Acaba bu ek gıdalar konusunda biraz daha bilgi verirmisiniz?

Back