- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.651
- 598
Bunca insan bunca site boş atıp dolu mu tutmaya çalışıyor? Neden bu kadar inanmak istememek? Domuz eti alınıp incelenmiş ve çok yağlı olduğu gözlenmiş,bunun sonunca oluşabilecek hastalıklar sıralanmış, hormonlara bakılmış ve büyüme hormonunun fazla olduğu anlaşılmış ve sonuncunda neler ortaya çıkabileceği yazılmış. Nesi mantığa aykırı ki bu kadar bilimsel diye tutturdunuz? Domuz neçis hayvan kendi pisliğini yiyor bu bile insan sağlığını tehdit etmeye yönelik bir durum. . Kedi köpek neden yemiyoruz? Neçis çünkü kedi fare yer köpek leş yer.. Bir insan hiçbirşey bilmese bunlara düşünüp hak verir yani. Çiğ et neden yemiyoruz,siz yiyor musunuz? Neden çünkü zararlı,pişiriyoruz ki kurtlanma olmasın vücudumuzda bakteri ve mikropları ölsün diye. Aynı mikroplar bu hayvanın etinde tespit edilmiş pişirsende insana geçebilecek türde..
Kuran bilimden daha öncüdür bunu unutmayın. Bilim insanlar tarafından yaratılırken Kuran Allah tarafından yazılmış ve kaç yıl önce söylenen şeylerin doğruluğunu bilim daha yeni yeni bulmaya başlamıştır.
Daha çok örnek yazarım da yeter artık.
Tam tersini ispat edecek hiçbir veri sunamazsınız. Öyle bir veri yok çünkü, sadece işinize geldiği için ona inanıyorsunuz okadar. daha çok şey yazacağım da evet yeri değil,çok sıkıcı bir hal aldı. Sen, seni Yaradanın söylediğine inanmayıp,insan eliyle olan şeye inanmaya çalışırsan afallarsın. Kuran'a inanmıyorsan da yaz araştır diyorum onada bunlar bilimsel değil diyorsun. Bul bilimsel domuz etinin yararlarını ben okuyim o zaman. Neyse. Daha fazla yazmıyorum benBakın ben size diyorum ki bu domuz etini inceleyip araştırmış olanların araştırmalarını getirin bana. Çünkü ben kanıt olmadan inanmıyorum. Sizde hala bu kadar insan yalan mi söylüyor diyorsunuz. Evet yalan söylüyor olabilir. Çünkü bunun kanıtını göremiyorum ben.
Pisirince ölmez dediğiniz bakterilerin pişmiş domuz etinde görülmediğini okudum az önce. Aynı bakterinin koyunda ve kecide çok az görüldüğüne ama sürüyü koruyan köpeklerden gecebildigini de okudum. Hangisine inanayim, sizin soylediginize mi kendi okuduguma mı? İkisi de bilimsel kaynak değil bu arada.
Yaban domuzu eti de yağsız bir et. Kendi pisliğini yemediği de söylenenler arasında. O zaman yaban domuzu yenilebilir mi, haram değil mi?
Kuran konusuna girmiyorum bile. Soylediklerinizin tam tersini ispatlayan veriler sunabilirim ama burası yeri değil.
Bir yere gitmeyen bir tartışmanın içinde olmaktan da sıkıldım zaten. Belli ki sizin elinizde kuran dışında beni ikna edebilecek bir veri yok. Çünkü öyle bir veri yok... Yeterli bu kadar bence de.
domuz jelatini öyle her yerde ki hamilelerin kullandığı vitaminler,çocuklara içirdiğimiz balık yağları ve daha bir sürü şeyin içinde.
elbette herkes Müslüman değil ancak ben inanan biri olarak hep şunu derim,eğer bizim dinimiz bunu yasakladıysa eminim sağlık açısından da bir zararı vardır.belki çok basit bir düşünce ama fikrim bu yönde.
Bende aynı şeylere 5-6 sayfadır yazmış olmama rağmen kaynak,veri,hangi araştırma sonucu olduğu sorgulanıyor.. zira bu konuda bilimsel hiçbir veri olmadığı görüşünde..Herkes kendi yiyeceğinden sorumludur , kimse kimseye ''ha sen bunu yemiyorsun , hem de hiç bilimsel bir açıklaman yok , bla bla bla , nihahahahah '' edaları ile tepki gösterme hakkına sahip değil , değil mi ?
Domuz etinin hassasiyeti genel olarak inanca dayalıdır . Fakat bu inanç bunu neden yasaklamış diye araştırdığınızda da gayet bilimsel verilere ulaşırsınız . Din yasaklarında her zaman bir mantık içerir , detaylı araştırınca hepsine ulaşılır .
Domuz etini fark etmeden yiyor olmak sinir bozucu . Yemek istemiyorum , yemediğimi sanıyorum ama yiyorum . Bu kişisel yememe özgürlüğüne dayatmadır evet . Zorla yediriyorlar insana .
Domuz eti , diğer etlerden daha zor hijyen edilir . Tüm pişirme teknikleri , füme , kurutma , tuzlama bu ette diğer etlere oranla daha zor hijyen sağlar .
Domuz etinde bulunan büyüme hormonun yüksekliği de genelde obezite ile beraber anılır .
Kurtlanıyoruz denilen , Trinşin hastalığıdır .Sadece ve sadece domuz ile bulaşır .
Daha da benim maddeleyemeyeceğim ''bilimsel'' bir çok zararı vardır . Bu zararlar doğrultusunda zaten dinen yasaklanmıştır .
Bunun fark ettirilmeden bize sunulması kabul edilemez .
Tam tersini ispat edecek hiçbir veri sunamazsınız. Öyle bir veri yok çünkü, sadece işinize geldiği için ona inanıyorsunuz okadar. daha çok şey yazacağım da evet yeri değil,çok sıkıcı bir hal aldı. Sen, seni Yaradanın söylediğine inanmayıp,insan eliyle olan şeye inanmaya çalışırsan afallarsın. Kuran'a inanmıyorsan da yaz araştır diyorum onada bunlar bilimsel değil diyorsun. Bul bilimsel domuz etinin yararlarını ben okuyim o zaman. Neyse. Daha fazla yazmıyorum ben
Bende aynı şeylere 5-6 sayfadır yazmış olmama rağmen kaynak,veri,hangi araştırma sonucu olduğu sorgulanıyor.. zira bu konuda bilimsel hiçbir veri olmadığı görüşünde..
Herkes kendi yiyeceğinden sorumludur , kimse kimseye ''ha sen bunu yemiyorsun , hem de hiç bilimsel bir açıklaman yok , bla bla bla , nihahahahah '' edaları ile tepki gösterme hakkına sahip değil , değil mi ?
Domuz etinin hassasiyeti genel olarak inanca dayalıdır . Fakat bu inanç bunu neden yasaklamış diye araştırdığınızda da gayet bilimsel verilere ulaşırsınız . Din yasaklarında her zaman bir mantık içerir , detaylı araştırınca hepsine ulaşılır .
Domuz etini fark etmeden yiyor olmak sinir bozucu . Yemek istemiyorum , yemediğimi sanıyorum ama yiyorum . Bu kişisel yememe özgürlüğüne dayatmadır evet . Zorla yediriyorlar insana .
Domuz eti , diğer etlerden daha zor hijyen edilir . Tüm pişirme teknikleri , füme , kurutma , tuzlama bu ette diğer etlere oranla daha zor hijyen sağlar .
Domuz etinde bulunan büyüme hormonun yüksekliği de genelde obezite ile beraber anılır .
Kurtlanıyoruz denilen , Trinşin hastalığıdır .Sadece ve sadece domuz ile bulaşır .
Daha da benim maddeleyemeyeceğim ''bilimsel'' bir çok zararı vardır . Bu zararlar doğrultusunda zaten dinen yasaklanmıştır .
Haklısınız..Akıl tutulması yaşayacağım.. O tek bir tıkla olan şeyler saçmalık,kaynağı belli olmayan,bilimsel bir araştırmaya tabii tutulmayan şeyler olarak görülüyor.Yooo çok var , tek bir tık ile ulaşılır , istenirse
Ben sigara içiyorum diye , sigaranın 'bilimsel' bin bir zararına , yok diyemem , değil mi ? Ha içiyorum ama zararlı .
Hem o da dinen mekruh , ama içiyorum . Benim yapıyor olmam , ne bilimsel ne de inanç açısından ''sakıncalı'' olmadığını göstermez .
Büyüme hormonu fazlalığına ne diyorsunuz? Bunu söyleyinde öyle çıkayım.Trişin sadece domuz etinden bulaşmaz... Kedi, köpek, fare, kunduz, at bir çok hayvanda vardır. Koyunlarda da görüldüğü vakalar var. Yediğimiz hayvanlardan en çok domuzda bulunuyor buna diyecek bir şey yok.
Bu kadar yeter uzaklaşıyorum bu konudan.
Trişin sadece domuz etinden bulaşmaz... Kedi, köpek, fare, kunduz, at bir çok hayvanda vardır. Koyunlarda da görüldüğü vakalar var. Yediğimiz hayvanlardan en çok domuzda bulunuyor buna diyecek bir şey yok.
Bu kadar yeter uzaklaşıyorum bu konudan.
İyi güzelde hani bilimsel veri hani link : pHerkes kendi yiyeceğinden sorumludur , kimse kimseye ''ha sen bunu yemiyorsun , hem de hiç bilimsel bir açıklaman yok , bla bla bla , nihahahahah '' edaları ile tepki gösterme hakkına sahip değil , değil mi ?
Olabilir.... hayvanın ne yediği değil steril ortamda hijyenik bi şekilde kesilip kesilmedigi beni ilgilendirir...Domuz kendi bokunu yiyen hayvan !
Bana bi tane haber getir uykusunda görünmeyen kurtcuklar tarafından vücudu istila edilen bir insana dair, bütün kahkahalarımı geri cekecemBence de herkesin inanclara saygi gostermesi lazim. musluman olmayan cok sayida arkadasim var ve tr.de yasayip nufus cuzdaninda musluman yazan bircok munafiktan cok daha saygililar. alkol ve domuz olayini bir kez soylemek yetiyor onlara. ama burda daha once cok kez kendini medeni olarak yorumlayip su baslik altinda medeniyetsiz ve saygisizca, dalga gecercesine yorum yapan insanciklar var. ve aglanacak hallerine aynen bu sekil gulebiliyorlar.
Domuz etini aklamam, hiçbir eti aklayamayacağım gibi. Kötü üretilmiş, pişirilmiş herhangi bir beyaz eti veya kırmızı eti aklamayacağım gibi.Nadiren ayı etinde de bulunur ,onu atlama . Trişin domuz ile özdeşleşmiştir , halk arasında ''domuz kurdu '' olarak geçer . Kaynağı domuz etinden beslenmedir .
Bu ölümcül hastalığa sebebiyet verme de bir numaralı zanlı olması da , bilimsel olarak domuzun yenmese de olur listesinde yer almak için yeterlidir .
İçinde bulunan yağ miktarı , hormon vs.. de sağlıklı bir beslenmede yeri olabilecek bir et türü olmadığını gösterir .
Ve domuz etini aklamak yersiz , dünyanın en faydalı eti olduğuna dair bilimsel makalede gelse önüme (ki zararlarına yönelik makaleler daha çok , her dilde ) inançlarım gereği , yokmuş gibi gösterilip yiyeceklerimin içine sokulması beni rahatsız eder , doğal olarak ...
Kuran bilimden daha öncüdür bunu unutmayın.
Ben o sertifikalara da güvenemiyorum ki. O da bi satış tekniği. bi standart belirlenmiş sertifikayı alanan kadar helaldir ondan sonra yine bilemezsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?