• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Raflar domuz dolu! Bunların hepsini yedik..!

Yo devamlı denetleniyor. Yani şuan bir çok reklam çıktı her yere yazıyorlar helal sertifikalı diye, güvenilirliği tartışılır tabi ama gimdesten alınan sertifikaya güveniyorum onlar sıkı denetliyorlar.

Peki neden sadece onlar denetleniyor çok saçma değil mi? Senin satılabilir diye rafa koyduğun şey etiketinde yazdığı gibi olmalı. Ben türk standartlarını falan geçicem. Özel sertifikalandırma kuruluşlarından medet umucam öyle mi? Çok saçma. Koskoca devletin yapamadığını gimdesin yapacağından ben nasıl emin olucam. Öyle diyosunuz da güvenmyiorum ben sonuç olarak.

Peki neden sadece onlar denetleniyor çok saçma değil mi? Senin satılabilir diye rafa koyduğun şey etiketinde yazdığı gibi olmalı. Ben türk standartlarını falan geçicem. Özel sertifikalandırma kuruluşlarından medet umucam öyle mi? Çok saçma. Koskoca devletin yapamadığını gimdesin yapacağından ben nasıl emin olucam. Öyle diyosunuz da güvenmyiorum ben sonuç olarak.

Ben devlet sertifikasdına da güvenmiyorum, dolap çevirip , rüşvet yedirip sertifika alabilir pekala şirketler. Ne bio ne de başka sertifikalara güvenmiyorum. Gıda sektörü ülkemizde Avrupa'daki kadar sıkı denetlenmiyor.

Ben devlet sertifikasdına da güvenmiyorum, dolap çevirip , rüşvet yedirip sertifika alabilir pekala şirketler. Ne bio ne de başka sertifikalara güvenmiyorum. Gıda sektörü ülkemizde Avrupa'daki kadar sıkı denetlenmiyor.

Yani onu diyorum cherry. Devlete güvenemiyorken gimdes denen kuruma nasıl güveneyim ki?

Eger su an bilgisayarimin basinda olsam size abd deki obezite ile ilgili yiginla yabanci (altini ciziyorum yabanci) kaynak bulurdum.. obezitenin bas sebeplerinden birisi xxl porsiyonlardir efenim.. sadece 50cent fazla vererek devasa hamburger-kola ve patatesleri lupletebilirsiniz..

Amerikada sanildigi aksine buyuk bir kismi domuz yemez.. yahudiler, hindular, muslumanlar, hristiyanlarin bir kismi falan falan.. kiskanc degiller cunku domuz yiyorlar, bir tek domuz esini kiskanmaz komik bir sehir efsanesidir zira hicbir koyunun, kecinin de namus cinayetine kurban gittigini gormedim..

Gelelim olaya; hic sasirmadim.. bu ulkede inanclara olan saygisizlik artik top noktasina ulasmis durumda.. herkes isinin dondugune bakiyor, para nereden akacak onunla ilgileniyor.. ozetle tipik bir orta dogu ulkesiyiz.. bu ulkedeki hic ama hicbir sertifikaya nokta kadar inanmiyorum ve guvenmiyorum.. elimden geldigince bilindik markalari tercih ediyorum.. yemedigimi umuyorum ama hem "muslumanim" deyip hem de her seye domuz zimbirtisi katan sark kurnazlari oldugu surece yemeyecegimizden emin degilim.. neye saygimiz var ki inanca olsun..

Bunu hep merak etmisimdir. Domuz ickiden daha mi haram? Yani sarhoslar bile haram diye domuz yemiyor da o bakimdan.. Aralarinda derece farki mi var? Nedir yani, konusu acilmisken..
Guzel bir noktaya deginmisiniz.
Bunu ben de merak etmistim. Sonra biraz tercih birazda sosyal etkenlerdir sebebi diye dusundum.
Ulkemizde cok yaygin degil domuz eti tuketimi ama icki yaygin birsey ve kabul gormus bir kere. Domuz eti de artik kasaplarda, lokantalarda yaygin hale gelirse o da kabul gorur bence.

6-7 sene önce eşimle (o zaman erkek arkadaşımdı) akşamları bir avm'de İstanbul'da fazlaca şubesi olan bir restoranda yemek yiyip sinemaya gideceğiz. Eşimin her zaman yedigi bir spesyali var,her zamanki gibi onu sipariş edecek,bana sende dene dedi. Peki iceriğine bakayim dedim menüden,et,patates,garnitür,mushroom birkac parça birseyler daha vardi hatırlamıyorum ve bacon evet yanlış duymadınız bacon yani domuz pastırması vardı. Garsona sordum bu bacon domuz pastırması degil mi"evet efendim"dedi. Bacon'a sarıp pişiriyorlardı eti anlayacağınız ki benim eşim ingilizce bilir,sadece üşendiginden bakmamış tabağın resmini ve devasa eti görünce atlamış üstüne. O gün dört peynirli pizza yedik kalktık o son oldu oraya gidişimiz. o domuz pastırmasini yedirdiler yani eşim gibi insanlara. Haram vs demek istemiyorum ,bu değil ilk derdim ama ben Türkiyede dana eti dururken neden domuz eti yiyeyim?
Hiç şaşırmıyorum yani. Restoranda bile karşınıza cıkabilir bu domuz etinin birşeyi. Menülere dikkat edin derim.
Konuya gelince,mümkün mertebe paketli ürün sokmamaya gayret ediyorum evime. Muhteviyatına bakıyorum alırken ama muhakkak birseylerle istemedigimiz şeyleri yiyoruz.
Koruyucu katkı maddeleri,jelatinler,kıvam arttırıcilar herşeyin içinde maalesef.

Back