6-7 sene önce eşimle (o zaman erkek arkadaşımdı) akşamları bir avm'de İstanbul'da fazlaca şubesi olan bir restoranda yemek yiyip sinemaya gideceğiz. Eşimin her zaman yedigi bir spesyali var,her zamanki gibi onu sipariş edecek,bana sende dene dedi. Peki iceriğine bakayim dedim menüden,et,patates,garnitür,mushroom birkac parça birseyler daha vardi hatırlamıyorum ve bacon evet yanlış duymadınız bacon yani domuz pastırması vardı. Garsona sordum bu bacon domuz pastırması degil mi"evet efendim"dedi. Bacon'a sarıp pişiriyorlardı eti anlayacağınız ki benim eşim ingilizce bilir,sadece üşendiginden bakmamış tabağın resmini ve devasa eti görünce atlamış üstüne. O gün dört peynirli pizza yedik kalktık o son oldu oraya gidişimiz. o domuz pastırmasini yedirdiler yani eşim gibi insanlara. Haram vs demek istemiyorum ,bu değil ilk derdim ama ben Türkiyede dana eti dururken neden domuz eti yiyeyim?
Hiç şaşırmıyorum yani. Restoranda bile karşınıza cıkabilir bu domuz etinin birşeyi. Menülere dikkat edin derim.
Konuya gelince,mümkün mertebe paketli ürün sokmamaya gayret ediyorum evime. Muhteviyatına bakıyorum alırken ama muhakkak birseylerle istemedigimiz şeyleri yiyoruz.
Koruyucu katkı maddeleri,jelatinler,kıvam arttırıcilar herşeyin içinde maalesef.