ben hep söylüyorum jelatinli ürünleri yemeyin diye. ama yine yeniyor.
hangi ürünlerde jelatin var bilmediğim için soruyorum?ben hep söylüyorum jelatinli ürünleri yemeyin diye. ama yine yeniyor.
Öyle olsaydı hristiyanlar 40 yaşını görmezdi hele şu kurt olayına ayrıca bittimyahu bütün çiğ etler kurtlanır... ben daha yolda hoplayıp kasınarak yürüyen alman görmedim
Valla onca at eşek köpek kedi eti yediriliyo millete kimsenin sesi çıkmıyor domuzun suçu ne
Ama yine de insanların inançlarına saygı duyulması gerek bu sadece Müslümanlara karşı değil Müslümanların da diğerlerine duyması gerek nokta.
Ben dayatılmalı dedim mi ki?super senin adina sevindim. seven herkes yemeli bence de ama inancindan dolayi yemeyen insanlara da boyle alcakca dayatilmamali.
hangi ürünlerde jelatin var bilmediğim için soruyorum?
şu jelibonlarda falan var galiba değil mi ?
Kim kimin inancıyla dalga geçiyor şu başlıkta çözemedim.Bence de herkesin inanclara saygi gostermesi lazim. musluman olmayan cok sayida arkadasim var ve tr.de yasayip nufus cuzdaninda musluman yazan bircok munafiktan cok daha saygililar. alkol ve domuz olayini bir kez soylemek yetiyor onlara. ama burda daha once cok kez kendini medeni olarak yorumlayip su baslik altinda medeniyetsiz ve saygisizca, dalga gecercesine yorum yapan insanciklar var. ve aglanacak hallerine aynen bu sekil gulebiliyorlar.
Hanımefendi keşke alıntılanan mesajların tamamını okusaydınız da neyin niye yazıldığını görseydiniz.S shot "He bütün Hıristiyan ülkeler kurtlu kurtlu geziyor zaten
Domuz eti düzgün üretilip pişirilmezse kurt yapmaya, sağlıksız olmaya müsait evet ama domuz=kurt da değil yani höh "
haber iceriginde bizim bilgimiz disinda bize bu urunlerin yedirildigi yaziyor.yani "dayatma" haberde var zaten.
ama su yukardaki yaziniza bakinca inancima bi saygi goremedim ben. hristoyanliktan bahsetmisiniz yani durumun dinle alakali oldugunu gayet iyi anlamisiniz aslinda.
tek istedigim inanclarimizdan dolayi yaptigimiz bazi seylere saygi.
Bakin burda polemik yaratmaya calismiyorum ben. Eminim sizinde boyle bi amaciniz yoktur.Hanımefendi keşke alıntılanan mesajların tamamını okusaydınız da neyin niye yazıldığını görseydiniz.
Yukarı alntıladığınız mesajımın "domuz etindeki görünmeyen ve insanı derin uykusundan uyandıran kurtçuklar"la ilgili mesajla alakalı olduğu bariz değil mi? Buna istinaden öyle olsa domuz yiyen bütün Hıristiyan ülkelerin kurtlu olması gerektiği çıkarımı olduğu bariz değil mi? Bu iki mesaj arasındaki ilintinin bu derece kurulamıyor olduğuna inanmak istemiyorum.
Buradan inancınıza nasıl saygısızlık yaptığımı çıkardığınızı da hala anlamıyorum. Hala aynı şeyi söylüyorum, domuz eti fiks kurtlu bir et olsaydı Hıristiyan ülkeler devamlı kurtlu gezerdi. Bunun sizin dininizle ne alakası var, ben "aa mutlaka siz de yiyin" mi diyorum?
Malesef.Hatta bir arkadaşın üni.hocası da hayatımda hiç domuz eti yemedim diyen biri dahi,bu gizlenme dolayısıyla bir bütün domuzu yemiştir demiş.Ürün alırken içinde domuz yağı ve eşdeğer yoktur yazıyor ama yeterli değil demek kiJelatinsiz ürün yok gibi herşeyin içinde varmış sanırım çoğu gıdalardada yazılmıyor gizleniyor ,
denetimler gevşek vatandaş ne yapsın ,
Malesef.Hatta bir arkadaşın üni.hocası da hayatımda hiç domuz eti yemedim diyen biri dahi,bu gizlenme dolayısıyla bir bütün domuzu yemiştir demiş.Ürün alırken içinde domuz yağı ve eşdeğer yoktur yazıyor ama yeterli değil demek ki
Sağlığa elbetteki zararlı domuz neçis bir hayvan kendi pisliğini yediği için..Sağlığa zararlı mı? Sanırım değil, haberde hiç değinilmemiş buna. O zaman mesele yok.
Tavuk da taşlık var. Yediği pislik öğütülüyor ayrıştırıp dışkı olarak atılıyor..Tavuk da kendi pisliğini yer onu ne yapacağız?
Sağlığa elbetteki zararlı domuz neçis bir hayvan kendi pisliğini yediği için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?