Raflar domuz dolu! Bunların hepsini yedik..!

Jelatinsiz ürün yok gibi herşeyin içinde varmış sanırım çoğu gıdalardada yazılmıyor gizleniyor ,
denetimler gevşek vatandaş ne yapsın ,
ben hep söylüyorum jelatinli ürünleri yemeyin diye. ama yine yeniyor.

Bence de herkesin inanclara saygi gostermesi lazim. musluman olmayan cok sayida arkadasim var ve tr.de yasayip nufus cuzdaninda musluman yazan bircok munafiktan cok daha saygililar. alkol ve domuz olayini bir kez soylemek yetiyor onlara. ama burda daha once cok kez kendini medeni olarak yorumlayip su baslik altinda medeniyetsiz ve saygisizca, dalga gecercesine yorum yapan insanciklar var. ve aglanacak hallerine aynen bu sekil gulebiliyorlar.

https://www.youtube.com › watch

Bu adam gayet guzel aciklamis neden yenilmedigini. pardon din dusmani gibi davaranan arkadaslar icin buyuk harflerle yazayim.MUSLUMANLIKLA ALAKASI YOK BU VIDEONUN. TAMAMEN BILIMSEL VERILER.
kedi kopek esek at yemekle kiyaslayanlar olmus. bilmem ne kuyrugu bilmem ne tirnagiyla kiyaslayanlar olmus. ( Biz muslumanlar bu soylediklerinizi de yemiyoruz arkadaslar. siz yedigimizi mi saniyorsunuz???)

Kim kimin inancıyla dalga geçiyor şu başlıkta çözemedim.
İstemeyen tabii ki domuz yememeli. Domuz gibi iki din için de hassas bir içerik ürünlerde belirtilmeli. Buna hiç kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum. Siz niye bu kadar celallendiniz ki?

S shot "He bütün Hıristiyan ülkeler kurtlu kurtlu geziyor zaten
Domuz eti düzgün üretilip pişirilmezse kurt yapmaya, sağlıksız olmaya müsait evet ama domuz=kurt da değil yani höh "

haber iceriginde bizim bilgimiz disinda bize bu urunlerin yedirildigi yaziyor.yani "dayatma" haberde var zaten.
ama su yukardaki yaziniza bakinca inancima bi saygi goremedim ben. hristoyanliktan bahsetmisiniz yani durumun dinle alakali oldugunu gayet iyi anlamisiniz aslinda.

tek istedigim inanclarimizdan dolayi yaptigimiz bazi seylere saygi.

Hanımefendi keşke alıntılanan mesajların tamamını okusaydınız da neyin niye yazıldığını görseydiniz.
Yukarı alıntıladığınız mesajımın "domuz etindeki görünmeyen ve insanı derin uykusundan uyandıran kurtçuklar"la ilgili mesajla alakalı olduğu bariz değil mi? Buna istinaden öyle olsa domuz yiyen bütün Hıristiyan ülkelerin kurtlu olması gerektiği çıkarımı olduğu bariz değil mi? Bu iki mesaj arasındaki ilintinin bu derece kurulamıyor olduğuna inanmak istemiyorum.

Buradan inancınıza nasıl saygısızlık yaptığımı çıkardığınızı da hala anlamıyorum. Hala aynı şeyi söylüyorum, domuz eti fiks kurtlu bir et olsaydı Hıristiyan ülkeler devamlı kurtlu gezerdi. Bunun sizin dininizle ne alakası var, ben "aa mutlaka siz de yiyin" mi diyorum?

domuz eti yemek istemeyen insanlara saygı gösterilmesi gerekiyor ve her türlü gıdanın, ilaçların veya kozmetik ürünün vb içeriklerinde belirtilmelidir. Domuzların pislik ve kendi dışkıları içerisinde yaşaması ve bu dışkılarıyla beslenmeleri nedeniyle islamiyette haram. İçeriğinde domuz eti olduğunu bildiğim bir şeyi kesinlikle inancıma uymadığı için de yemem. Ama biraz da mantıklı olmak gerekiyor. Dünya üzerinde yaşayan milyonlarca müslüman olmayan insan domuz yiyor diye sağlıksız mı acaba? aslında domuz eti koyun, dana,koç vb hayvanlara göre çok daha ucuz olduğu için Hristiyanların evlerine bolca giriyor ve protein, çinko, B12 vb ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Bakin burda polemik yaratmaya calismiyorum ben. Eminim sizinde boyle bi amaciniz yoktur.

Ama ben zaten yiyen biri olsam habere bakar ille yorum yapacaksam "Aman domuz kullanilmayan seyler yararli da bu mu zararlidir bosversene . Hem ben severim zaten problem yok benim icin" demem.

Herkesin inancina saygi duyulmasi gerekir der gecerim ben olsam.

Gecmis msjlara bakarsaniz sagliksiz mi sanki filan demisler. kurtlu yazan arkadasl ta oyle biliyor oyle yazmis. ama tr.de indanlar genel olarak inancindan dolayi yemiyor.
boyle bir durumda sagliga zararli mi sanki gibi seyler yazan olmus.

ayrica yukarda baska bi msja yazdigim cevabi alintilamisiniz. ama ben yine de genel olarak cvp verdim. Celallenme konusunda da daha once de yazdim. Ben inancima saygi beklerim ve alayli bir sekilde dalga gecercesine konusulursa da celallenirim. (bu kismi genel olarak yaziyorum sahsi algilamayin)
iyi gunler

Jelatinsiz ürün yok gibi herşeyin içinde varmış sanırım çoğu gıdalardada yazılmıyor gizleniyor ,
denetimler gevşek vatandaş ne yapsın ,
Malesef.Hatta bir arkadaşın üni.hocası da hayatımda hiç domuz eti yemedim diyen biri dahi,bu gizlenme dolayısıyla bir bütün domuzu yemiştir demiş.Ürün alırken içinde domuz yağı ve eşdeğer yoktur yazıyor ama yeterli değil demek ki

Denetim yapanlarda rüşvet yiyor herhalde ondan

çinliler ve japonların uzun yaşamları düşünülürse biz diğer hayvanları yeme konusunu çok abartıyoruz.

sağlık için sorun yok ise benim içinde sorun yok
tabi yemek istemeyenlerin hassasiyeti göz önünde bulundurulmalı
güzel ülkemde ne doğru ki buda doğru olsun böyle bir gerçekte var

Pain Killer

[/QUOTE=Pain Killer
inanmiyor olabilirsiniz, musluman olmayabilirsiniz bu kimseyi ilgilendirmez tipki bizim dinimizce yasaklanmis domuzu bizim yiyip yemememizin sizi ilgilendirmedigi gibi.

iyisi mi siz o hayvani yemeye devam edin, bizde uzak durmaya devam edelim. kimse kimseye karismasin ve inanclarla dalga gecilmesin.

insanlarin inanclariyla dalga gecenler her turlu hakareti ve saygisizligi hakeder. nokta[/QUOTE]

Ya siz gerçekten bir alemsiniz, niyet okuyucu musunuz, müneccim misiniz, din belirleyici, inanç ölçer misiniz?
Domuz eti yemiyorum, sevmiyorum tadını. Ama kalkıp biri domuz yerseniz kurtlanırsınız derse dalga geçerim. Bu inançla değil hurafelerle, bilgisizlikle dalga geçmektir. Okuduğunuzu anlayın sonra yorum yapın bi zahmet.

Sağlığa elbetteki zararlı domuz neçis bir hayvan kendi pisliğini yediği için..

Dünyada domuz tüketmeyenden çok tüketen insan var. Bu bağlamda bu çoğunluğun şu an domuz eti kaynaklı hastalıklar yaşıyor olması gerekirdi. Ben hiç öyle bişey duymadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…