Rabbim Herkese Böylesi Bir Doğum Nasip Etsin

bende senin yzından çok etkilendim kardeşim..İnşallahhh yürekden dua ediyorum sana da..o yüreğinden gelen sesle yazdığın güzel yavruna sağlıcakla kavuşursun inşallahh en kolayı ile..üstelik bebeğin çok şanlı ..senin gibi duygu yüklü bir annesi olucak:) ha bu arada sezaryan diyenlere aldırış etme ne olur..normal doğum nasip olsun sana inşallahhh ve Rabbime güven..sezaryan yapanlara çok üzülüyorum normalin güzelliğini kaçaırıyolar inan..hayatta keç defa olabillirki böyle bir mucizeye tanıklık..kendi bedeninde Yaradanın büyüklüğünü bi kez daha hissetmek..buna şahit olmak..cennet kokulu bebeğinin ilk nefesinde ,ilk dünyaya gelişinde nasıl olurda bir anne görmek istemez ..hele o ilk ağladığında ve ağzıyla burnuyla anne kokusunu aradığında nasıl olurda bir anne ,narkozlu yarı baygın ve kendi bıçak acısıyla bekleyebilir....inan bana kardeşim o ilk emzirmeyle bebeğinin sana nasıl ihtiyacı olduğunu anlıyacaksın..bir saniye bile onun dünyada güven duyması,annesini hissetmesi çok önemli..ne olur kaçırma mucizeyi ne olur...duacınım..

aminn arkadaşım..cümlesiyle birlikte inşallahhh...çok öptümm

Amin canımm Aminn....çok öptüm..

Çok teşekkür ederim, grup olarak ağlayarak okuduk hikayeni:) duan için çok sağol, çok iyi hissettim kendimi:) inşallah bizede hayırlısıyla yazmak nasip olur..

Çoook teşekkür ederim, yazdıkların müthiş güven verdi bana:) kaç gündür seni düşünüyordum niye yanıt yazmadı ki diye:) yeni bebişin var ancak fırsatın olmuştur tabi:) sezeryan diyenlerin başında kayınvalidem geliyor. neymiş avaz avaz bağırmak ne kadar kötüymiş, kolayı varken zorunu niye istiyormuşum:) vs. vs. ben kararlıyım ama Rabbim de izin verirse kesinlikle normal doğum istiyorum ki 35. haftamdayım doktor her şey normal aksi bir durum çıkmadıkça normal yapabilirsin diyor. anlattığın o normal doğum anındaki mucizeleri birebir tecrübe etmeyi o kadar çok istiyorum ki...bana normal doğum anında, doğumdan önce ve sonrasında tavsiyelerin var mı? bebeğe hurma suyu içir diyorlar doğru mu? kanama çok oluyor mu? renkli pijama gecelik aldım kan geçer mi acaba? hala çalışıyorum, 37. haftaya kadar da çalışacağım. tek sorunum sırt ağrısı ki 3 fıtığım var boynumda bir de akşam eve gidince kasıklarım çok sancıyor. böyle sorunların oldu mu? bebeğini emzirmede sıkıntı yaşadın mı? sorgu meleği gibi oldum bende:))) tamam sustum:) Allah'a emanet ol kardeşim, tekrar çoook teşekkür ediyorum. meleğine rabbim sağlıklı,hayırlı uzun ömür nasip etsin. tabi anası babasıyla:)

Amin canımm Aminn....çok öptüm..
ben de hikayeni gözyaşları içinde okudummm çok etkilendimm

yanlız merak ettiğim bi konu var. sadece 6 kilo almışsınnnasıl oldu buuu

hamile kaldığında kilolu muydun?? ben de kiloluyum ve ben de hamile kalırsam çok az kilo almak istiyorum.

biraz anlatır mısın nasıl yaptın bu işii

canımm tabiki herşeyi sorabilirsin..ben akşamları müsayit oluyorum..aklıma gelince foruma bakıyorum..o yüzden geç cevaplar için kusura bakma:)evet kesinlikle eskiler normal doğumu gözlerimizde çok korkutuyolar..benimde teyzem bana demişti..sezeryan en kolayı..sanki normal doğum fakir işi gibi:)ama şu varki eskiler çok bilinçsizdi..yani başına ne geleceklerini bilmeden doğuma gidiyolardı..hiç unutmam teyzem ilk doğumu normal ikinciyi sezaryan olmuşdu..ve ilk doğumunda benim anneme"abla bebek doğduktan sonra,tekar bişey çıkardılar eşimiymiş neymiş"dediğini hatırlıyorum..yani düşün bu bilinçle girilen doğumu.. hemen ilk sancıda dünyanın sonu zannedip kendilerini korkularına ve avazı çıktığı kadar bağırmaya bırakmışlardır..,ve mutlaka daha önce korkutulmuşlardır eminim ..ama şimdi öylemi biz daha bilinçliyiz..sancıların dalga dalga geleceğini ve her dalganın rahim açıklığını artırdığını biliyoruz..ve sancıların arasında dinlenme süresi olduğunu..sen eminim kolay yapacaksın doğumu bak gör..
37.haftaya kadar çalışmaya çalış..inan sonradan bir hafta hatta bir günün bile bebeğinin yanında kalman için çok önemli oluyor..benim iznim bitti iki hafta oldu çalışmaya başladım..şimdi süt iznimi kullanıyorum..hergüm 3de çıkıyorum ..ama kızımdan ayrılması çok zor oldu..çookk zor
benimde kasıklarım daha doğrusu kalça kemiklerim ağrıyodu son zamanlarda..hatta son iki haftadır sanki adet olucakmışım gibi bel ağrım vardı...vücut kendini doğuma hazırlıyor..açılmalar başlıyo..hepsi o yüzden..Rabbimiz bebeşinin yollarını açıyor annesi:)..
gecelik konusunda; bende ikilemde kalmıştım..pijamamaı gecelik mi diye..ben hasta bezi almadım sana önerim markette satılan şu tek giyimlik depend külotlar var..kullan at..içinde emici pedi var..bide ben ne olur ne olmaz diye mesane pedi almıştım..inan çok işe yaradı..tavsiyem hasta bezi yerine bunları al..doğumdan hemen sonra hastane de gazlı bez arasına pamuktan oluşan ped yapıyolar..benim doğumundan hemen sonra hemşire bu gazlı bezden yapılmış pedi koyup kendi iç çamaşırmı giydirmişti..üstünede beyaazzz:) geceliğimi..yatağıma geçince,yatağımda çarşafın üstünde koruyucu ped koymuşlardı..annem geceliğim kirlenmesi diye geceliğimi belime kadar sıyırp beni öyle yatırdı..böylikle geceliğim hiç kirlenmedi..tabi iç çamaşırım biraz kirlenmişdi çok ilk etapda koydukları o ped geçirmişdi..şöyle söyleyim ilk anlarda kanama hatta içinden pıhtı gibi şeyler düşüyor..3-4 kez wc gittiğimde öyleydi ama ertesi gün azalıyor..3.gün sanki adet olmuşsun gibi kanama..sonra azalıyor..bir haftaya ara ara akıntı kanama..ben o aldığım depend paketini ve mesane paketini bitirdiğimde kanamam çok çok azalmıştı..normal pede dönmüştüm..ara ara kirlenmişdi..( ay çok uzun yazdım kusuara bakma)...
bebeğime ilk olarak hurma suyu içirdik..şöyle yaptım..doğum sancım geldiğinde gece;hurmayı küçük cezeye küçük küçük doğradım içine su katıp kaynattım..böylelikle hurma suyu iyice çıktı..o suyu bebeğim doğduğunda şırıngayla ağzına doktorum verdi..genelde sarılık olmasın diye şekerli su verirlermiş eskiden..bizde hurmanın şekeriyle vermiş olduk..kızım çok şükür sarılık olmadı ama ben doğar doğmaz sık sık emzirdim o ilk süt(ağız )derler o çok işe yaradı...
birde yaparmısın bilmeme ama; bir arkadaşım doğar doğmaz nar tanesinin suyunu içirmiş,bebeğinde gaz sıkıntısı yaşamamış..valla ben kızımda gaz sıkıntısı yaşadım kolikdi belkide..keşke dedim nar suyu içirseydim....
bol bol yürüyüş yap canım..hele şimdi çok önemli...ve hurma ye..yürürken due et,kolay doğum yapacağını düşün hep..kanepeye koltuğa bağdaş kurarak otur..ben iş yerimde bile sandalyeme bağdaş kurur oturdum:)masanın altında kimse görmezdi..:)gece sırt üstü yatabiliyomsun bilmiyorum ama,ben yatarken sırt sütü yatar gene bacaklarımla bağdaş kurardım:)popum altına ince yastık koyardım..hatta bu hareketi yaptığımda kalça kemiklerimin ağrısını hissederdim ama inan benim çok kolay açıklığımın olmasında bunların etkisi çokdur...sende yapmaya çalış zor olmazsa eğer..bende çok uzun yazdım..aklına takılanlar olursa çekinme sor..çok öpüyorum..seni takip edicemm forumlarda..hikayeni yazmanı bekliycem:)

canımm benim çok teşekkür ederim beğeniniçin..inşallahh sende sağlıklı hamilelik ve doğum gerçekleştirsin..
ben 7 kilo aldım..şöyle oldu..hamile kalmdan önce 50 kilo idim..hamile kaldığımı öğrenince hemen daha dikkatli beslenmeye başladım..önceden sabahları kahvaltıda ekmek üstü çikolata çay,iş yerinde yemekden sonra kızlarla çay yanında bazen çikolata..bazen akşama doğru iş yerinde arkadaşlarla bisküviler alınr çayla içilirdi..işte ben hamile kaldığımı öğrenince bide ramazan ayıydı zaten;çikolatayı vs kesdim..direk 48 düşdüm..sonra ilk 3- ay hiç kilo almadım..iş yerinde öğle yemeklerinden çıkıp kendi yemeğimi evde hazırlayıp getirdim..sabahları 1-2 dilim tam buğday ekmeyi ve hergün yumurta çoğunlukla tereyağında pişmiş.peynir zeytin..birde bir tane ceviz üstüne bir tatlı kaşığı bal...bu beni baya tok tutuyodu..öğlene doğru;bir tane ceviz -bir tane süt(küçük kutu),öğlen evden getirdiğim bir kap yemek(çoğunlukla bulgur pilavı-mercimek yemeği-)yanında yoğurtla meyve.ikindi vakti gene süt..yanında bazen kuru incir bi tane..akşam ekmeksiz yemek.( hafta iki kere balık(fırında).bol yeşillik salata..
yani anlıycan şeker-çikolata-hamurişi pirinç pilavı tamamiyle uzak durdum..işe giderken küçük poşete bir iki fındık-bazen ceviz-bazen kuru incir kayısı bu tür atıştırmalık götürüyodum..ama bir yada iki tane...şekerimi hep meyvelerden kurulardan aldım..ha kahvaltıda balı bir ay kullandım,sonra her sabah aç karnına bi tatlı kaşığı pekmez arkasından bir portakal suyu içerdim..birde öğlen araları iş yerinde yürür,akşamları 15 dk koşu bandında yürürdüm..son ana kadar hep hareketli her yere yürüyen biriydim..mesela fotokopi çekilecekse iş yerinde koridorun en uzağındaki makinayı kullanırdım,asansörü pek kullanmaz merdiven çıkardım...işin özü şeker-un-tuz(sn aylarda ödem olmasın diye tuzu çok azalttım) uzak durdum ve bol hareket....doğuma giderken kilom 55 idi..
doğumdan sonrada;süt olsun diye şekerli seylere saldırmadım bulguru çok tüketiyorum,yeşillik bol su sık sık emzirme yada pompayla süt sağımı,kuruyemiş ,rezene anason kimyon karışımı çay..çok şükür sütüm çok iyi maşallah..dolapta iyi bir stoğum oldu,kızım hiç mama almadı..sadece süt..yeni yeni ek gıdalara geçiyoruz..kilom ise; eskisindende daha düşük..hiç görmediğim rakamlara düştüm:)

Normalde uzun yazilari pek okumam ama oyle guzel anlatmissinki..masaAllah diyorum…gozlerim dolu dolup oldu daha once dogumu yasamama ragmen…

Rabbim insaAllah bizlerede kolay dogumlar nasib eylesin..bebeginizi hayirlica buyutun…

Ağlayarak okudum ne kadar güzel yazmışsınız. Ben de sizden tam 1 sene sonra nisan 2015'te doğum yapıcam Allah kısmet ederse. Allah bize de böyle kolay ve güzel doğum nasip etsin inşaallah

o kadar güzel yazmışsın ki gözlerim doldu ve cesaret veriyor insana . Ama eşinin doğuma girmesi çok güzel gurur verici bence de . Benim de doğumum inşallah seninkisi gibi kolaycık olur eşim de yalnız bırakmaz inşallah , sağ salim kucağımıza alırız oğluşumuzu.

Çok güzel bir üslup, her kadına nasip olur inşallah bu anlattıklarınız.. İlk 3 ay yürüyüş önermiyorlar arkadaşım, siz yürüyüşe sonradan mı başladınız?

Çok güzel bir üslup, her kadına nasip olur inşallah bu anlattıklarınız.. İlk 3 ay yürüyüş önermiyorlar arkadaşım, siz yürüyüşe sonradan mı başladınız?
Amin canım..inşallahhh..sizde böyle kolay bir doğum yapasrsınız..Ben yürüyüşümü 3 aydan sonra yaptım..dktoruma danışarak 3 aydan sonra yavaş tempo başladım..

Okurken gözlerim doldu herşeyi ne güzel yaşamışsınız. Rabbim herkese böyle güzel doğum nasip etsin inşalllaahh :)

Bi dogum hikayesinide aglamadan okuyabileyim
Masallah cok guzel gecmis dogumunuz. Darisi biz bekleyenlere insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…