Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ya püsküüt abla ben 18 yŞINDA VE 63 KL ÇOK ÜZÜLÜYORUM ÇÜNKÜ KEMİKLİ BİR YAPIM VAR KARAR VERDİM YÜRÜYÜŞ FALAN YAPATIM ÖNCEDEN BİR DE PLATES YAZI GERİ ALDIM BANA YARDIM EDİN KENDİME SİZİ ÖRNEK ALICAM
merhaba püsküüt
yaşım 34 sezeryanla doğum yaptığım 2.5 yaşında bir kızım var.dün geceye kadar ömrü hayatım boyunca ne diyet yapabildim ne de düzenli beslenemedim.neden dün geceye kadar diye sorarsan?
SENıN SAYENDE.......
dün gece 3 e kadar senin başarı hikayeni okudum ve aralarda verdiğin bilgiyi kaçırmayayım diye tün sayfalarıda okumak istedim ama 10. sayfaya kadar ancak dayanabildim çünkü bir an önce sana teşekkür etmek istedimdelikafaduldenalkisalkisalkisalkisalkisalkis
34 yaşına kadar hep düzensiz beslendim ama son günlerde kafama koymuştum kızıma model olmak onun beslenme konusunda benim yaptığım yanlışları yapmasının engellemek ve sonra kendime beslenme alışkanlığı kazanarak son kilolarımı vermek için karar almıştım....
seni tebrik ederim hem kendini motive ettin hem başkalarını hem de BENıalkisalkisalkisalkisalkisalkis
ömalkisalkisalkisrümde yapmadığım bir şeyi bana yaptırdın gecenin üçünde bir deftere sanki tez hazırlıyormuşum edasında ve ciddiyetinde saat saat ana ve ara öğünlerin zamanını egzersiz saatimi.arada esnek olunan saatleri ve hatta gülmeyin ama su içeceğim saatleri bile yazdım.diyorum ya o kadar ciddiye aldım ki ders yapar gibi hazırladığım listede eksikler gördüm eklemeler yaptım yeniden yazdım derken 4 sayfa harcadım:1rolleyes: su saatlerimi bile yazdım çünkü ben bir su içme özürlüyüm.günde 1 bardak insanın canı çekmez mi yaw?yok işte.ama 1 aydır kendimi su içmeye alıştırıyorum ama o da çok düzensiz oluyordu .aklıma gelince 3-4 bardak içiyorum sonra belki 2-3 saat unutuyorum sonra pc başında 4-5 bardak iç derken düzensiz oluyordu ve aşırı şişkinlik yapıyor.bu sefer ben başlıyorum sağlık için su için diyorlar e benim karnım ramazan davulu gibi şişecekse başlarım ben bu sağlıklı hayata deyip suya küsüyordumsırnaşık şey
birde bende polikistik over ve premenstrüel sendrom var ikiside en çok ödem sorunu yapıyor düzensiz su içtikçe hepten davul gibi oluyordum.
AMAAAAAAAAAAAAAAAAAA BUGÜN HARıÇ...................
sen bana düzenli beslenme proğramı hazırlamamaetki ettiğin gibi bu proğram sayesinde su saatlerimi yazarak ard arda içmek gibi bir problem yaşamadığımdan şişkinlik yaşamadım çok fazla...sen bir adım attırdın ya 1000 adıma bedel oldu bende.teşekkürleralkisalkisalkisalkisalkisalkis
sana hazırladığım listemi göstermek istiyorum müsait bir zamanda.ne de olsa sen bayağı tecrübelisin ne yiyince neyi nerden kesmek gerek çok mu kalorili olmuş gibi yol göstereceğine inanıyorumhihoyyyt
bir sorum olacak ben kendi yaşam tarzıma uyguladığım listeye göre egzersizden sonra 1 adet greyfurt suyu içiyorum spordan sonra yağ yakımını artırır diye duymuştum doğru mu onu da bilmiyorum kimisi spordan önce kimisi sonra diyor ben sonrasını tercih ediyorum ve 15 dak sonra ilk ara öğünümün saati geliyor saat 11.00 gibi
daha yeni meyve suyu içtiğim için 15 dak sonra meyve ve iki kaşık yoğurt yemeye iştahım kalmıyor.
acaba ara öğünlerden birinde meyve yemek yerine greyfurt suyunu meyve yerine koyabilir miyim?
bende hep dikkat etmişimdir meyve bende şişkinlik yapıyor ve aksine daha çabuk acıkmamı yani ağzımda bir açlık tadı bırakıyor.aslında karnım acıkmış değil.yoğurdun etkisi buna da var mı?sen sanırım ilk sayfalarda bundan bahsetmiştin ama gece 3 olunca neresinde okudum bakamadım yorum yazıcam hevesiylemafoldumben
ben en fazla günde 10 bardak içecek şeklinde suyu ayarladım çünkü seninde şüphede kaldığın gibi etkisine karar veremedim 1 aydır.belki benim rahatsızlıklarımdan dolayı bilemiyorum ama1 hafta geçsin bakalım bi de saatli deneyeyim
son 2 kilomu vermek için aylardır çabadayım ama yaş doğum ve metabolizma engelleri işimi zorlaştırıyor gram veremiyorum 20 kg dan sonrananiknanik.
38 benden kıyafetlerim ayakta gayet güzel ama oturunca fırlamaya çalışan 3 kat göbek yağ tabakası sinirimi bozuyor.1 haftadır gün aşırı nivea cd si ile egzersiz yapıyorum .ama bugünden itibaren hergüne çıkardım çünkü gün aşırı form koruma gibi oldu etki göstermedi.ayrıca şu 8 dak kumraladanın verdiği linkte sorun var açılmıyor.hareketlerin gösterildiği sitede sorun var bi bakabilir misin?bunun yanında göbeğim için artı ne yapabilirim ya da en zor verilecek kg ve yağ kategorisinde olduğum için ne yapmalıyım yardımcı olur musun?,belki bir fikir olur diye son olarak ölçülerimi vereyim ve bunaniknanik ferman tipi yazıyı noktalayayım
boy:1.50sırnaşık şey
bel :70
göbek:80
basen:90
ne kadar aritmetiğim yazarken farkettim 70-80-90 ohhh ohhhh diye ritim tutasım geldi:))))
bacak :en kalın baldır kısmı:52cm
bana azim verdiğin sırnaşık şeyiçin sırnaşık şeytekrar teşekkürler bu yaşta bana liste yaptırdın.bu arada gece 4 te yatmama rağmen sırf listem aksamasın diye 7.30 da sürünerek de olsa kalktım ve listemden yarım saat gecikmeyle günü şimdiye kadar getirdim:dance: neler yapmama vesile olduğun için bu kadar uzun yazdım .tamam tamam bitiriyorum
Simgecim öncelikle ne olur kusura bakma.. Siteye 2-3 haftadır girmediğim için mesajını ancak okuyabiliyorum.. Bu güzel mesajını burada bu şekilde bekletmişim istemeden de olsa..
Faydam olduysa ne mutlu bana.. Keyif alarak okudum yazdıklarını.. Motivasyon en önemlisi zaten.. İnsan o havaya girip biraz da dişini sıkarsa, güzel sonuçları almaya başlayınca disipline olunuyor..
Şimdi gelelim sorularına..
Greyfurt suyunun yararlı olduğunu biliyorum ama spor sonrası içildiğinde yararı daha mı fazla olur, bu konuda bilimsel tabanlı bir bilgim yok.
Spor yapmadan yarım saat önce içilen kahvenin (nescafe/ türk kahvesi) adrenalin salgısını yükseltmesi ve kan dolaşımını hızlandırması nedeniyle vücudun daha çabuk ısınması ve dolayısı ile de yağ yakımına geçme süresinin kısalması şeklinde bir etkisi olduğunu biliyorum. Bu kas yapıcı bir egzersiz programı hocasından aldığım ve doktor arkadaşımdan teyidini aldığım bir bilgidir.
Ara öğünlerden birinde greyfurt suyu içmek bana kalırsa asit dengesi açısından mideni zorlayıcı olabilir. Yanında bir adet kepekli kraker / yoğurt ya da bir parça peynirle meyvelerde yer alan gerek asit gerekse şekeri dengelemeye çalışmanı öneririm. Tercihen protein destekli meyve tüketimi şekerin kana karışmasını yavaşlattığından acıkmamızı da engelliyor.
8 dakika hareketlerinde sorun olduğu sürekli dile getiriliyor ama bende görünmüyor öyle bir sorun.. Yeniden kontrol edip eklerim az sonra onu da..
Kolay gelsin, başarılar dilerim.. a.s.
Ben de çok etkilendim hikayenizden yarın başlıyorum. Şu anda 60 kiloyum hedefim 52 kilo olmak. Boyum 1.65. umarım başarırım..
püsküt cüm link açılıyor ama orda bahsedilen hareketleri görebilmemiz için verilen link açılmıyor.neler vardı biraz anlatabilirmisin.bu arada bende pazartesi diyete başladım.evde tempolu yürüyüş yapıyorun toplam yarım saat.müzik açıp hoplaya zıplaya oynuyorum bide yarım mekik çekiyorum sabah 200 akşam 200.kahvaltımıda greyfurt suyu ile yapıyorum.
Merhaba öncelikle sizi ve azminizi çok tebrik ediyorum.yazınızı çok dikkatle okudum ve bende inanılmaz faydalanıyorum tecrübelerinizden.yalnız kendi adıma merak etiğim birşeyi sormak istiyorum yazınızdada farklı bir şekilde süt içimine yer vermişsiniz.kahvaltı yaparken çay yerine süt tüketmeyi daha çok seviyorum peki bunun kalori ve eşittir kilo açısından bana ne gibi bir eksisi olabilir.yağ yakımında faydası olduğunu okumuştum sütün peki haftada 3-4 kez sabahları süt içmemde sizce bir sakınca olabilirmi?bilmiyorumkismile
Sevgili Püsküüt
Bende 93 kilo ile başladığım diyet serüvenime şuanda 79 kilo ile devam ediyorumbayanssulusmile aslında diyet kelimesinide çok sevmiyorum kişinin kendini diyete güdümlemesi çokta doğru değil bence.sağlıklı yaşam olarak nitelendirmek sanıyorumki çok daha doğru bir düşünce şekli .sütle ilgili kaygımı ortadan kaldırdığınız için size çok teşekkür ediyorum.opuyorumnanaktan bu tip bilgilendirme mesajları yazarsanız foruma bende keyifle okumak isterim.vereliniortak
merhaba;
benim tekrar size sorum olacak izin verirseniz.bazen elimde olmadan yemeği çok kaçırdığım zamanlar oluyor iş yemeklerine çıkıyoruz yada arkadaş toplantılarımız oluyor.biliyosunuz yemek yemek için mazeret çok :kedi: bu dönemlerde bir sonraki gün için ne şekilde bir beslenme yapmalıyımki dengeleyebileyim ne gibi bir yol izlersem benim için doğru olur yada siz ne yapardınız:uhm:??çok suçluluk duygusu hissediyorum o zamanlarda.size bir danışmak istedim.
Rica ederim.. :teselli:Kesinlikle yardımcı oldunuz kaydirigubbakcemile5
Hemen denicem bugün.Çok teşekkür ederim
opuyorumnanaktan
Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana..ben de bu konunun müdavimlerinden biri oldum dün başladığım konuyu bir solukta bitirdim ve sevgili püsküüt bir sürü güzel şey öğrendim sizden çok teşekkürler.Salı gününden beri çok samimi bir arkadaşımla beslenme düzenimizi değiştiriyoruz. O spor salonuna gidebiliyor ama benim 2 yaşında oğlum olduğundan dışarıya gidemiyorum spor için.Evde koşu bandım var ilk 3 gün 15 dakika yaptım tempolu, bugünden itibaren 20 dakikaya çıkardım her gün yapıyorum çok önemli bişey olmazsa.Spor için yeterli olup olmadığı konusunda fikrinizi almak istedim. Tavsiyelerinizi yakından takip ediyorum.1.62 boyum 70 kgyum öncelikli hedefim 60 kg olmak başarırsam arkasını da getiricim inşallah desteklerinizle.vereliniortak
Ne mutlu bana... Rica ederim. yerimsenibenpaylaşım için çok teşekkürler gerçekten faydalı oldu