Ayy ne kadar empati yapmışsınız Alex'le çok hoşuma gitti. :) Ben filmi izleyeli belli bir süre oldu aslında, yanlış hatırladığım yerler olabilir. Alex'te aslında Borderline Kişilik Bozukluğu var biraz da erotomanik sanrıları var (delice sevildiğini sanma, genelde kendinden daha yüksek statülü kişilere karşı geliştirilir), tanıştıkları partide bile sorunlu bir kişiliği olduğu izlenimini veriyor. Dan konusunda katılıyorum, yakışıklıyım param var istediğim her kadınla yatarım sonra da donumu çeker evde beni bekleyen karıma giderim deyip sonradan utanmadan kadını tehdit ederek iyice kışkırttı. Biraz daha Alex'in geçmişine yönelik sahnelerle kişilerarası ilişkilerinin zaten bozuk olduğunu, terk edilme korkuları yaşadığını, çeşitli konularda dürtüsel davranarak yoğun öfke duygularına kapıldığını, daha önceden de intihar girişimleri olduğunu falan gösterseler daha iyi olurdu. Alex muhtemelen geçmişteki ilişkilerinde de bu davranışları sergiliyordu. Ama filmde sanki Dan çok masum günahsızmış da Alex kendi kendine adama yapışmış gibi göstermişler. Ama Alex zaten sorunlu, duygudurumu normal değil, terk edilmek onu normalden daha fazla etkiliyor bir gecelik ilişkiydi yaşandı bitti gibi göremiyor. O yüzden Dan'in gereksiz masum gösterildiğine hak veriyorum. Listeye filmi koyma sebebim de Alex üzerinden Borderline belirtilerini göstermekti, Glenn Close müthiş oynamış.