Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Black Swan ve Requiem for a dream. Bence bunlar asıl psikolojik gerilim fimleri
Gayet güzel geren filmlerdi tavsiye ederim :)

Black Swan'ı lisedeyken izlemiştim ben tekrar izlemeyi düşünüyorum mesela, çok germişti beni şimdi daha bilinçli kafayla tekrar izleyebilirim. Requiem For a Dream burada madde bağımlısı kocası olup boşanamıyorum diyenlere izletilmeli cidden. :) Maddenin kişilerin hayatını nasıl tepetaklak edebildiğine çok güzel bir örnek film, onu da sonraki listeme ekleyeyim.

Uyuşturucu kısmı değil de çocuğun annesi geriyor bence o buzdolabı sahnesi var ya aman allahım ne gerilmiştim bit artık bit diye içimden bağırmıştım o kadın baya iyiydi bence rolü güzel oynamış :)

Black Swan gayet iyiydi onda da geriliyor insan, kızın halleri filan ona üzülmüştüm baya bir de gerçekmiş ya olay ondan insan bir üzülüyor :)

Annesinin de kullandığı madde aslında, "drug addiction" dediğimiz şey uyuşturucu maddelerle beraber ilaçları da kapsıyor. Anne de zayıflama ilaçları kullanıyordu ve sanrılar görmeye başlıyordu. :)

Annesinin de kullandığı madde aslında, "drug addiction" dediğimiz şey uyuşturucu maddelerle beraber ilaçları da kapsıyor. Anne de zayıflama ilaçları kullanıyordu ve sanrılar görmeye başlıyordu. :)
Aynen öyle kadın zayıflamaya o programa çıkmaya takmıştı kafayı

filmlerin çoğunu izledim. efsane filmler. otomatik portakalı ise ben hiç sevemedim malesef...

Zaten filmleri "en iyi" kategorisinden ziyade, "en iyi şekilde psikopatolojiyi yansıtan" olarak aktarmaya çalıştım. İzlenmesi zor bir film, haklısınız keyifle seyredildiğini söyleyemem, ben bir sahneyi atlamıştım hatta dayanamayıp. Ama işte bir psikolojik bozukluk nedir, ne değildir onu anlamak isteyenler için iyi filmlerden bence.

Hmmm mesela benim bu 3 zihinden hiç haberim olmadığı için farklı bir bakış açısıyla izledim. Ama taşlar şimdi yerine oturdu :)
Ama Alex'i ailesi hapishaneden çıktıktan sonra reddetti, hatta şöyle söyleyeyim ilk etapta bunun devlet tarafından kurgulanan birşey olduğunu bile düşündüm ne tepki vereceğini görmeleri için. Ama değilmiş :)
Ha bu arada 3. Arkadaşının akıbetini merak etmiyor değilim, sadece ikisini gösterdiler

Black Swan ve Requiem for a dream. Bence bunlar asıl psikolojik gerilim fimleri
Gayet güzel geren filmlerdi tavsiye ederim :)

Bende çok severim Requiem for a dream ı. Efsanedir bence. O arka melodi eşliğinde sürekli tekrarlanan göz bebeğinin büyüme sahnesi filan gerçekten çok özel bir film bence de. Bağımlılığı ama pek çok türde bağımlılığı çok iyi anlatıyor.
Black Swan ı izlememişim bak siz yazınca aklıma geldi. İzlenecekler listemde uzun zamandır bekliyordu. En kısa zaman da izleyeyim.

Bu benim yorumum tabi, başka birisi belki farklı bir bakış açısıyla bakar yorumlar. :) Polis olup içlerindeki şiddet dürtüsünü "meşru"laştırıyorlardı gibi hatırlıyorum sanki, birisi başka bir durumda mıydı hatırlayamadım.

Evet doğru, ama 3. Yok kesin bilgi :)

Orası öyle. ben kitabın ıda okumuştum sanırım bir şeyi betimlemekle hazır betimlenmişini izlemek çok fark ediyor.
liste için ise emeğine sağlık güzel olmuş. arada izlemediklerimide ilk fırsatta izleyeceğim.

Rica ederim, ne demek. İzledikten sonra yorumlarınızı da beklerim. :)

Bu arada arkadaşlar, burayla ilgilenmek için sürekli vaktim olamayacak. O yüzden film listesini uzatmamı isteyenler de fazla olduğu için listeyi şu an güncelliyorum. Takipte kalınız, 1-2 saate yeni listeyi yayınlamış olurum. :) Umarım görürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…