Psikolojim çok bozuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hanımefendi anlamıyorsunuz evde yaşanılanları görseniz siz de sakin kalamazdınız. Haber vermeden şehir dışına nasıl gidebilirdim? Neyle gidebilirdim? Ailem insanların laflarına çok önem verir ve bu yüzden de sırf itibarlari yüksek diye hukuk için baskı yaptılar benim tercihim bile sorulmadı. Maalesef yaşanılanları bilmeden anlamadan ahkam kesmek çok kolay.

Haftasonları çalışabileceğin temiz bir iş yeri bulmaya çalış canım belki bu yardımcı olabilir sana

Haftasonları çalışabileceğin temiz bir iş yeri bulmaya çalış canım belki bu yardımcı olabilir sana
Okul başlayınca öğrenim kredisine başvuracağım ve onunla idare edebilirim ayrıca okulda devam zorunluluğu olmadığı için part time bir yerlerde çalışmaya başlayacağım, yardım etmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.

Ogrenım kredısı al aılenden gızlı zaten ınternetten basvuru yapacaksın telfndan yap haberlerı olmaz. Ne kotu sartlarda okula gıdersen gıt ama gıt o okula sakın pes etme herkes senle alay etsede gıt kımse begenmesede buzamana kadar sabretmıssın az daha dayan ve okulunu bıtır sonra yuzlerıne bıle bakma

Böyle şeyleri yaşamayan anlamaz canım. Boşuna millete laf anlatmaya çalışma..

Bir anne baba nasıl bu kadar gaddar olabiliyor aklım almıyor. Nasıl bir vicdana sahipler...okurken yok canım daha neler diye diye okudum. Sen de okulunu oku canım iyi bir dereceyle bitir ve mesleğini eline aldığında bu yaptıklarını onlara bir bir hatırlat.

Böyle yapacağım teşekkür ederim.

Ben olsaydım bu durumda devlete sığınır dim devlet yurdu bunlardan iyi yas reşit olmadan önce şiddet görüyorum istemiyim dedin mi bakiyirlar
Bu şekilde büyük rezillik çıkardı daha kötü sonuçlar verirdi ve artık 18 yaşıma girdim bile, soylenilenler gibi okulumu erkenden bitirmeye çalışacağım. Üstten ders alarak ve yaz okuluna giderek fakülteyi 3, 3 buçuk senede bitirenler bile varmış ne kadar erken bitirirsem o kadar iyi, bunun için çalışacağım.

Bu sartlar altinda sinavda basarili olarak hukuk kazanacak puani alman aslinda psikolojinin iyi oldugunu, guclu bir kiz oldugunu dusundum.sen de buna inan.ilk yil o sehirde oku.yatay gecis icin yks puaninia bakiliyor zaten senin diger unilere de yettigine gore bir yil sonra farkli bir sehre gidebilirsin.ben daha iyi bir unide egitim almak istiyorum sizden de bir sey istemiyorum dersin ailene.devlet bursu,belediye bursu,unide kismi zamanli calisirsin.ya da bunlarin hepsini kendi sehrinde yaparsin.okulun bitince de babani dava edersin senin icin yapmadigi masraflarin hepsini tek seferde topluca alirsin:)

Kuzum benim bundan sonra eger yipratacaksan kendini gelecegin icin yiprat. Okulunu oku iş yasamina atil isine kavus gonlunce harca kazanacagin parayi. Okurken part time isleri arastir. Hiç utanma üzülme varlik icinde yokluk yasatan ailen utansin

Bence universteye git basinin caresine bak onlar sana deger vermiyosa sende onlara deger verme baska hukuk fakultesine gecis yap erasmus yap okulda yurt disina git bircok firsatin var elinde aklini kullan ve kurtul

Zorunuza falan gitmeyecek, annenize babanıza saygısızlık yapın demiyorum ama isteklerinizi bağırıp çağırsalarda söyleyin ve aldırın. Köprüyü geçene kadar sözlerini duymazdan gelin.
Pes etmeyin isteyin elde edene kadar. Ağlamayana meme yok.

U-mur - sa-ma-yın! Baksınlar, söylesinler.

Burs alamam ailem zengin. Bir yere girip çalışmayı teklif ettim ama izin vermiyorlar. Şehir dışında ise asla okuyamazdim tercihimi bile onlar yaptılar kendi başıma hiç param yokken bir sey yapamadım.

Burs alamazsan geri ödemeli kredi alırsın herkese veriyorlar, dediğin gibi başarılıysan da bir çok dernek ve vakıf başarı bursu veriyor

Bu kadarını yapacak kadar gücüm yok maalesef yıllardır bu şekilde yaşıyorum, dayandım sabrettim. Üstteki ablaların dediği gibi öğrenim kredisi alacağım ve yanında çalışırım da artık ama onların küfrünü minnetini çekeceğime ölürüm daha iyi. Öz babam öyle şeyler söylüyor ki kendi adına o kadar utanıp yerin dibine giriyorum ki anlatamam.

Çokta başarılı bir genç kızsın Kıyamam sana .annen ile iletişimin nasıl ?onunla.net olarak paylassan bu düşüncelerini ne der? Çünkü Ped alamamak falan normal gelmedi bana bir anne kızının bu tarz ihtiyaclariyla yani en basitinden bu tarz ihtiyaçları ile ilgilenmeli. Senin tek bırakıp tatile gitmeleri gibi şeylerde çok saçma neden diye sormadın mi masraf bir kızı evde yalnız bırakıp tatile gitmenin bahanesi olamaz çünkü

Annem ile iletişimim sadece onun işine gelecek şekilde var. Bunu çok konuştuk ama bana sürekli benimde babam böyleydi, bizde çok zor şartlarda büyüdük şimdi evlendik yuvamız var mutluyuz gibi şeyler diyor. Annem çalışmıyor ve babamla benim için arasını bozsa o da elindekilerden olur biliyor. Tatil işinde ise hep gidiyorlar alıştım ben artık. İlk gittiklerinde anneme ağlamıştım beni bırakma diye annem benim de gezip görmek hakkım dedi ve gitti. Annemden de babamdan nefret ettiğim kadar ediyorum artık. Benim için bir kere bile savaşmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…