Merhaba aynı sorunu 2-3 senedir yaşıyorum en son kan sayım testi yaptırdım doktor b ve d vitamini düşükse yapar dedi sınırın altında cıktı benimki ilaç kullanmaya basladım 1 haftadır ama sanki hiç bir işe yaramıyormuş gibi

cocuğum var 2 yaşında sürekli ölücem cocuğum annesiz kalacak hissiyatı geliyor. Nasıl aşacağım bilmiyorum aynı sizinki gibi bendede bi geliyor haftalarca nefessiz kalıyorum 2-3 gün gecti gibi oluyor sonra tekrar geliyor

siz aşabildiniz mi? Çok korkmaya basladım
Merhaba.
Merak etmeyin benimki geçti gitti bile ve asla geçmeyeceğine o kadar inanıyordum ki :) aylarca çektim aylarca, 1 yıldan fazla... benim sonum intihar olacak herhalde böyle yaşanmaz diye düşünüyordum. Ama geçiyor. Çünkü bu tamamen bi kaygı bozukluğu. Normalde hayati tehlike yaşadığınızı düşündüğünüz bi durumda olduğunuzda (karşıdan hızlıca araba geliyor, bir adam koşarak elinde bıçakla size geliyor) vücudunuz yine aynı tepkileri gösterecek. Nefesiniz kesilecek. Sizin düşünceleriniz sebebiyle de siz o halde takılı kaldınız. Geçmemesinin sebebi tamamen sizin düşünceleriniz... benim yaptıklarım:
- psikiyatra gittim 1 yıl antidepresan kullandım. İlk ilacım hiç işe yaramadı, ikincisi mükemmel geldi tamamen sıfırladı o hissi. Ben de anladım ki bu his gerçekten psikolojik.
- belirtiler tamamen geçtikten 6 ay sonra ilaç kullandıktan sonra artık ilacı bırakıp kendim savaşmalıydım. Doktor kontrolünde bıraktık bu temmuzda. Bırakırken yine kaygılar artıyor gibi oluyor ama baş etmek önemli.
- sürekli kendime inanana kadar “geçecek, bunu kendine kendin yapıyorsun, ilaç kullanırken geçmişti zaten” vb telkin verdim her an her an.
- kendimi hep oyalamaya çalıştım ama kendimi zorlamadan. Arkadaşlarımla buluştum kendimi tüm dikkatimi başka şeylere vermeye çalıştım.
- iyi hissetek adlı kitabı okudum. Bdt yi bulan psikiyatr yazmış. Kitapta anksiyete ve depresyon hastalıklarının sebebinin kişinin olumsuz düşünce kalıplarından dolauo olduğunu söylüyor. Sonuçta hepimizin psikolojisinin kaldırabileceği bir seviye var, biz de sürekli olumsuz modda düşündüğümüz için o seviyeyi aşıp aşıp duruyorız. O kitap sayesinde düşünce kalıplarımı değiştirmeye çalışıyorum. Olumsuz yaklaştığımı fark ettiğim şeyler için kendime telkin veriyorum, ne alaka niye kötü olsun iyi olacak diyorum.
- spor yapıyorum
- balık yağı, b12, d vitamini kullanıyorum
Tabi buna yatkın olduğumuz için stresli durumlarda tekrar bir uğramıyor değil. Ama ondan korkmayınca umursamayınca kalıcı da olmuyor. 1 gün içerisinde geçmiş oluyor. Eminim zamanla daha da azalacak bitecektir.
Ben bunu kanullendim, yaşadığımda korkmuyorum, yine streslendim işte, geçer gider diyorum :)
Bir de solgarın 5htp diye bi bitkisel takviyesi var. Aşırı stresli hissedersem 1-2-3 gün günde 2 şer tane ondan içiyorum. Uzun süreli kullanmamak lazım.
Her şey beyinde, gerçekten...
Yaşadığınız şeyden korkmayınca onu kabullenince zamanla bitip gidecek:)
Umarım yardımcı olabildim.
Benimki geçtiyse sizinki de geçecektir eminim. Ben panik ataklar bile geçirmeye başlamıştım.