Psikolojik nefes darlığı?

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.308
1.025
133
Merhaba kızlar,

Bu sefer de bir sağlık sorunu ile karşınızdayım :(
Yaklaşık 3 aydır nefes darlığı sorunu yaşıyorum. Aldığım hava bana yetmiyormuş gibi oluyor, derin derin nefes alasım geliyor, öyle iğrenç bir durum. Kalbime ciğerlerime bakıldı bir şey çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Anksiyete bozukluğu dedi ve 59mg selectra reçete etti. Hayatımda stres kaynakları var ama çok büyük sorunlarım da yoktu :( İlacı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bu sürede nefes darlığından korkma psikolojimden kurtuldum ancak nefesim normale dönmedi. Bazı günler tamamen geçmiş gibi oluyor bazen yine başlıyor. Bu tip bir rahatsızlık yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi? :( nasıl geçti? :(

Bende de var.
Çözüm arıyorum.
Boşuna ilaç kullanıyorsun bende zamanında kullandım doktor eşliğinde bırakmak istedim bıraktım.

Bende de var.
Çözüm arıyorum.
Boşuna ilaç kullanıyorsun bende zamanında kullandım doktor eşliğinde bırakmak istedim bıraktım.

Hep mi var? Her an? Ne kadar süredir? :(
İlaç kullanmadan önce bu durumuma moralim çok bozuktu hatta bi kere sisli bi havada boğuluyorum sanıp panik atak geçirdim. O açıdan iyi geldiğini düşünüyorum.

Hep mi var? Her an? Ne kadar süredir? :KK43:
İlaç kullanmadan önce bu durumuma moralim çok bozuktu hatta bi kere sisli bi havada boğuluyorum sanıp panik atak geçirdim. O açıdan iyi geldiğini düşünüyorum.
Ben ölüyorum sandım acile kaldırıldım ama herşey normal.
Nefes sayımı yaptırdın mı? Benim en iyi seviyede çıktı ama görsen ağzımdan bile nefes bazen yetmiyor ne kadar alsam da yetmiyor yani. Panik atak sanıldı bi ton ilaç kullandım bi süre iyi gibi sonra yine aynı. Bende çözemedim özellikle akşamları oluyor

Merhaba kızlar,

Bu sefer de bir sağlık sorunu ile karşınızdayım :KK43:
Yaklaşık 3 aydır nefes darlığı sorunu yaşıyorum. Aldığım hava bana yetmiyormuş gibi oluyor, derin derin nefes alasım geliyor, öyle iğrenç bir durum. Kalbime ciğerlerime bakıldı bir şey çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Anksiyete bozukluğu dedi ve 59mg selectra reçete etti. Hayatımda stres kaynakları var ama çok büyük sorunlarım da yoktu :KK43: İlacı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bu sürede nefes darlığından korkma psikolojimden kurtuldum ancak nefesim normale dönmedi. Bazı günler tamamen geçmiş gibi oluyor bazen yine başlıyor. Bu tip bir rahatsızlık yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi? :KK43: nasıl geçti? :KK43:

Kulak burun boğaz bölümüne gittiniz mi? Belki burun veya boğazınızla ilgili bir sıkıntı vardır, alerji vs gibi.

Bende de aynısı var ve panikataktan dolayı oluyor.Bunun için egzersiz,nefes alıp verme hareketleri ve yüzme ile atlatmaya çalışıyorum.Derin nefes alıyorum öyle durumlarda bekleyip eskisine göre daha iyiyim.

Stres etkiliyor en çok onu kendi kendine yenmelisin bence.

Ben ölüyorum sandım acile kaldırıldım ama herşey normal.
Nefes sayımı yaptırdın mı? Benim en iyi seviyede çıktı ama görsen ağzımdan bile nefes bazen yetmiyor ne kadar alsam da yetmiyor yani. Panik atak sanıldı bi ton ilaç kullandım bi süre iyi gibi sonra yine aynı. Bende çözemedim özellikle akşamları oluyor

Çok acayip ya dermansız hastalığa mı yakalandık? :(

Burnunuz küçük mu ?
Burnunuzdan mi nefes alırken bu oluyor ?
Bu olay sizi hic uykunuzdan uyandırıyor my ?

Bende de aynısı var ve panikataktan dolayı oluyor.Bunun için egzersiz,nefes alıp verme hareketleri ve yüzme ile atlatmaya çalışıyorum.Derin nefes alıyorum öyle durumlarda bekleyip eskisine göre daha iyiyim.

Stres etkiliyor en çok onu kendi kendine yenmelisin bence.

Sizin de her an mı oluyor sadece atak geldiğinde mi? Çünkü benim her an oluyor :(
Ne kadar süredir çekiyorsunuz?

Burnunuz küçük mu ?
Burnunuzdan mi nefes alırken bu oluyor ?
Bu olay sizi hic uykunuzdan uyandırıyor my ?

Burnum büyük, ağızdan da burundan da fark etmiyor ve sadece nefesime odaklanabileceğim zamanlarda yani kendi kendime kaldığımda ortaya çıkıyor, uykumdan hiç uyandırmadı sadece uyanıp düşündüğümde başlıyor

Ayni sorundan bende de var.Psikiyatr bana paxera verdi.Yaklasik 6 ay kullandim.3 ay da birakma süreciydi toplamda 9 ay kullandim.Benim sorunlarim stresim fazlaydi o dönem.Kullandigim süre boyunca faydasini gördüm.Biraktiktan yaklasik 1 yil sonra yine ayni seyler olmaya basladi.Özellikle stres yaptiğim zamanlar.Böyle oksijen yokmus gibi yetmiyormus gibi.İç çekerek nefes aliyordum falan.Derin nefes alamiyordum yine.Sonra doktora gittim yine.Dedim ayni seyler tekrar olmaya basladi.O ilac bana iyi gelmisti yine kullanmak istiyorum dedim.Yazmadi bana ilac.Dedikleri şeyi aynen yaziyorum.
Doktor: Düzenli egzersiz yapiyor musun?
Ben:Hayir
Doktor:Çay kahve çok tüketiyor musun
Ben:Evet
Doktor: Peki düzenli besleniyor musun?Her sabah kahvalti yapiyor musun?
Ben :Hayir
Doktor:Gece geç saatlere kadar oturuyor musun?
Ben:Evet
Doktor:Sigara alkol aliyor musun?
Ben:Bazen
Doktor:Önce hayat tarzini düzenle,kendine iyi bak ondan sonra yine ayni şeyler olursa gel.Yok sana ilaç falan. Her sıkıştığında ilaç alamazsin.
Herseyi düzeltemedim ama kendime ne kadar iyi bakarsam,egzersizi,beslenmesi vs. daha iyi olduğumu fark ettim.1 bucuk yildir hic ilac kullanmiyorum.İyiyim şu an.Ama çok stresli oldugum dönemlerde ortaya cikiyor yine.Onun caresini bulamadim.Stressiz yasam heralde ama o da çok zor.

Sizin de her an mı oluyor sadece atak geldiğinde mi? Çünkü benim her an oluyor :KK43:
Ne kadar süredir çekiyorsunuz?
Ben kendimi bildim bile yaşıyorum arada kalp sıkılması da oluyor kalakalıyorum.Pazartesi kardiyoloğa gidicem mecbur.Çok ihmal ettim ben.Bu atak hali çok sıcak nemli havalarda nefes alamayınca oluyor,panik yapıp daha da yetmiyor nefesim.Mesela hamama da gidemiyorum.Ya da bayır çıktığım da hızlı hareket edip nefes nefese kalınca panik yapıp duruyorum yine yetmiyor.Nabzım 140 a çıkıyor.

Ya da duşta suyu yüzüme tutunca boguluyor gibi oluyorum nefes nefese kalıyorum.Bir de nefessiz su içince panik olup nefes alamıyorum kalbim gümgüm çarpıyor.Şu sıra hamile olup stres yaptıgım için daha arttı bu durum eskiden daha nadirdi.

Bende de var aynı durum eşim askerde olduğu dönemde çok sıkıntılar yaşadık zor bi askerlik geçirdi o zamanlar başladı bende nefes alamayıp otobüsten indiğimi bilirim. Ben böyle durumlarda esnerim hemen yoksa nefes alamam asla. Bende doktora gittim ama herşey normal doktor psikolojik dedi. Şuanda nefes almam normal fakat yemek yerken kusma hissi geliyor. Özellikle kalabalık alanlarda zor yutuyorum yemeği bu daha kötü emin olun :KK43: ne psikolojiymiş arkadaş her dert ondan kaynaklanıyo :KK43:

burnunda et olabilir belki.
aslında kbb gitmeniz iyi olabilir.

Merhaba kızlar,

Bu sefer de bir sağlık sorunu ile karşınızdayım :KK43:
Yaklaşık 3 aydır nefes darlığı sorunu yaşıyorum. Aldığım hava bana yetmiyormuş gibi oluyor, derin derin nefes alasım geliyor, öyle iğrenç bir durum. Kalbime ciğerlerime bakıldı bir şey çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Anksiyete bozukluğu dedi ve 59mg selectra reçete etti. Hayatımda stres kaynakları var ama çok büyük sorunlarım da yoktu :KK43: İlacı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bu sürede nefes darlığından korkma psikolojimden kurtuldum ancak nefesim normale dönmedi. Bazı günler tamamen geçmiş gibi oluyor bazen yine başlıyor. Bu tip bir rahatsızlık yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi? :KK43: nasıl geçti? :KK43:
Geçmiş olsun. Aynı sorun bendede var ve stres olsun olmasın sürekli yaşıyorum. Nefes almaya çalıştıkça alamıyorum bu sefer panik oluyorum, panik atak kaynaklı en son göğüs hastalıkları ve KBB doktoruda panik atak kaynaklı olduğunu deyince kendi kendime yenmeye çalışıyorum. İnşallah hepimiz iyi oluruz. Konuyu takipteyim bende ilaçsız kurtulan varsa bir umut banada.

Bende de var aynı durum eşim askerde olduğu dönemde çok sıkıntılar yaşadık zor bi askerlik geçirdi o zamanlar başladı bende nefes alamayıp otobüsten indiğimi bilirim. Ben böyle durumlarda esnerim hemen yoksa nefes alamam asla. Bende doktora gittim ama herşey normal doktor psikolojik dedi. Şuanda nefes almam normal fakat yemek yerken kusma hissi geliyor. Özellikle kalabalık alanlarda zor yutuyorum yemeği bu daha kötü emin olun :KK43: ne psikolojiymiş arkadaş her dert ondan kaynaklanıyo :KK43:
Herkeste farklı farklı oluyor kiminde çok ağır belirtiler kiminde çok hafif. O dediğiniz de anksiyete kaynaklı aslında bendede bazen oluyor. Kısacası aslında kusma hissi, kalabalıkta boğuluyor gibi olmak, yada nefes alamamak herşey psikolojik hepimize acil şifalar inşallah.

Aynı sorun bende de var
Nefes aldığımı biliyorum ama sanki alamıyormuş gibi hissediyorum
Nefes almak için kalabalık ortamda değil ise esnemeye başlıyorum
Esnerken bile yarıda kesildiğini bilirim
Bu seferde esneyemediğimden kaynaklı ağlarım
Arada bir kalp krizimi geçireceğim derim kalbim sıkışır gibi olur sonra unutmaya başladıkça geçer
Bir kaç gündür yoktu bugün yine başladı hatta şuan burundan derin nefes alıp ağızdan vererek yazıyorum
Şu sıra stres yapacak durumda da değilim çok şükür her şey yolunda
Ama altında ne yatıyor bilemiyorum çözemedim
Hepimize şifa diliyorum

Back
X