Psikolojiden anlayanlar nolur yardım lütfen.

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Hanımlar bir şey soracagım kafamı kurcalayan ama içimden gitmeyen bir şey, beni çok etkiliyor saglıklı düşünemiyorum.Atlattım sanıyorum atlatamıyorum.
Aslında bir sorum var bir erkek çok sinirlendi diyelim çıktı gitti.
Açtı yemek yememiş ,anlattıgına göre beyin kendini kapatmış psikolojik, sinirsel olarak baygın değil, sana bakıyor ama ,deli gibi konuşuyor, yani sizi tanımıyor ,çocugunu tanımıyor,çocugu hastanede hasta bu arada, Hastaneden çıkıyor çocuk suratına bile bakmıyor oglunun, normal zamanda çok sever oğlunu,boş boş bakıyor,sanki zihinsel engelli gibi konuşmaları var.
Son derece saglıklıyken birden oluyor bu dediğim.
Eve geliyor direk bayılıyor,kimseye tepki vermezken,hatta kendisini bu hale getirene bile ufacık tepki yokken, sadece karısının sesini duyunca tepki veriyor kulagını felan tıkıyor,
Karısı yanına gidiyor sarsıyor bak bizi kovuyolar diyor, ama adam baygın gibi yatıyor kendinde degil gibi.
Az önce sus sus diyen adam baygın yatıyor ailedeki herkez, çocugunu karısını ,sözlü olarak saldırıya ugruyor ama adam kalkmıyor bile kadını kovuyorlar.
Adam 3 gün sonra faceye girip karısına hiçbir şey hatırlamadıgına yeminler ediyor.
Kadın dogru mu diye soruyor çünkü hiç mi duymadın diyor yok diyor.
Sizce böyle bir şey olabilir mi nolur unutamıyorum bu olayı kimsenin günahını almak istemiyorum ama bana inandırıcı gelmiyor o zaman inamıştım saftım psikolojm bozuktu baskı altındaydım
Söz konusu bile bile gözünün önünde cocuklarına karısına eziyet edilirken numara yapan bir insansa olay çok ciddi boyutlar alabilir.
Doktora mı sormalıyım.
Böyle durumu olan birileri var mı
Yalan mı herşey ailesi doktora bile götürmemiş o sürede.
Kafam allak bullak kafayı yiyecegim.
Teşekkür ederim.

Hayra alamet değil.Bunları eşiniz size mi yapıyor?

Çok açsa hipoglisemi gelişir .ama hipoglisemi olan bir insan konuşmakta zorluk çeker evet algısı yavaşlar ama aklı yerindedir çok aşırı konuşamaz çünkü gücü yoktur ve sesi titrer.anlattıgınız olay fizyolojik bir tepki degil.saglıkçıyım bu arada.

doğru söylüyo gibi duruyor. psikiyatriye gitmesinde fayda var. ağır depresyon olabilir şizofreni olabilir manik olabilir alzheimer başlangıcı olabilir stres anında vücut kendini kilitlemiş olabilir. Bir sürü ihtimal var

Bence destek almalı.
Dipnot: bayılmanında tanımanında numarasını yapanı çok gördüm maalesef.

Adam hiç bayılmadı aslında sadece eve gidince uyuyor mu baygın mı belli değil yataga uzanıyor, wc ye gidiyor.
Direk bayılsa anlarım zaten.
3 gün sonra hirçbir şey olmamış gibi sağlam adam sanki hiç yaşanmamış gibi.

Psikiyatrik vakaya benziyor ama sonrasında iyi olduysa nasıl iyileşmiş o kafamı karıştırdı

Bu tarz konuları yalan olarak kullanan, gerçek olarak yaşayan, gerçekten yasayıp yalan görülen, hepsine şahit oluyoruz hayatta.

Ama evli bir es için, aile babası için yine de iyi bir doktora gidip durum anlatılmalı. Doktorlar çok kolay tespit ediyor isin doğru/yalan kısmını...

Ama benim anlam veremediğim tabiri caizse ruh gibi olan bir adam bir anda düzelip mi yazıyor eşine sosyal medyadan vs?

Eğer öyleyse çokta iyimser bakamam olaya açıkçası.

Olay oluyor 2 gün sonra düzelmiş guya hadi düzeldi diyelim hiçbir değişiklik yok sanki bir şey olmamış gibi.
Eğer yalan söylediyse iş farklı boyuta gider atlatamıyorum bu tramvayı ben çok salduırıya maruz kaldım o gün çünkü.
Oglusum 40 derece ateşler içinde kovulduk oradan kendi yan odada sesimizi duyup 4 dk oglunun aglama sesini duyup bunlara göz yummussa iş değişir.
Şüphe ne kötü bir şeydir.

Bu sizin eşiniz mi?...

40 derece ateşli cocuk ve annesi başkaları tarafından nasıl kovulur.tek adam değil sülale delirmis.

Anlattiginiz kisi esiniz ise birlikte psikiyatriste gidin o anlar yalan mi dogru mu .Pek normal gelmedi anlattiklariniz.O an yasanilanlardan etkilenmiste olabilir.Doktora gorunmesi sart olmus her durumda.

Eğer yalansa bile bu yaşadıkları bu gerçekten hasta . Normal olan biri bukadar uydurmaz diye düşünüyorum . Acilen bir psikiyatrise gidilmeli psikyatris beyinde sorun olduğunu düşünürse zaten beyne gönderir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…