Şöyle düşünüyorum eşinizin zihninde yatan bazı düşünceler var örneğin yüksek maaş alırsan benden ben pasif durumda olurum sen daha başarılı olursun gibi güçlü falan örnek veriyorum tabi onunla konuşup aklındaki düşünceleri öğrenip bunları ona anlatıp inandırman lazım tam olarak yapman gereken bu ve insanlar iş , hayat derken bir çok strese binebiliyor ve bu yüzden başka olayların etkisiyle de öfkeli tepkiler verebiliyor ama durumunuz iyi dediğin halde bunu yapıyorsa eğer gerçekten problemin ne olduğunu sormalısın önemli olan sağlıklı iletişim kurabilmek.Benim sorunum şu, evlenmeden önce çalışıyordum çok rahattım, gönlümce harciyordum. Evlendim çalışmıyorum eşim çalışıyor gayette yüksek maaş alıyor. Ama sürekli masrafları dile getiriyor. 6 aydir harcadığım para 1000tlyi geçmemistir. Bisey almak istediğim zaman durumumuz iyi değil yanıtıyla karşılaşıyorum. Asgari ücretin 3 katı para alırken nasıl durumumuz iyi olmaz diyorum. Bütün para idaresi onda. Çalışmayı kafaya koydum bu sefer de saçma sapan konuşuyor. Şu kadar maaş alsan beni bırakır mısın diyo . Sinirden ölmek üzereyim
Teşekkür ederim . Yakında cinnet şov başlayacakŞöyle düşünüyorum eşinizin zihninde yatan bazı düşünceler var örneğin yüksek maaş alırsan benden ben pasif durumda olurum sen daha başarılı olursun gibi güçlü falan örnek veriyorum tabi onunla konuşup aklındaki düşünceleri öğrenip bunları ona anlatıp inandırman lazım tam olarak yapman gereken bu ve insanlar iş , hayat derken bir çok strese binebiliyor ve bu yüzden başka olayların etkisiyle de öfkeli tepkiler verebiliyor ama durumunuz iyi dediğin halde bunu yapıyorsa eğer gerçekten problemin ne olduğunu sormalısın önemli olan sağlıklı iletişim kurabilmek.
Uzman tarafından incelenmeyen ve analizi yapılmayan sonuçlara kesin bir şey diyemem ama birazcık da olsa kendinizi anlamaya yönelik güvenilir kaynakları kullanabilirsin.Merhaba internette yapilan kaygi ve pskolojik testler hakkinda ne dusunuyorsunuz dogruluk payi varmidir
13 aylık bir kızım var çok aşırı derecede eziyet ediyor sürekli herşeye ağlıyor tuvalete gittiğimde bile.. Hele altını değiştirirken çığlık çığlığa ağlaması işkence yapıyormuşum gibiMerhabalar herkese herkes hayatının herhangi bir noktasında psikolojik olarak ve ya düşünsel olarak bir çok rahatsızlık çekmiştir benim amacım ise insanları bu konularda biraz daha farkındalığını arttırmak ve insanın kendindeki mücadele gücü ile nasıl problemleri aslında ufak parçalar haline getirip çözebiliceği yazdığım bir çok blog ve forum bulunmakta ve buradada bir kaç şey paylaşmak istedim eğer konuşmak isteyen olursa ve ya bilgi almak isteyen bekliyorum. :)
Rayka kumru çok güzel bu vidyosunda Anlatmış,12 yaşındaki kızıma gerçek cinselliği nasıl anlatacagımı hiç bilmiyorum ,
sorularına yalan olmaksızın üstü kapalı gerçekleri söylüyorum ,
ama kuracagım gerçek cümleleri bilmiyorum , yardımcı olursanız çok sevinirim ,
sordugu soruya cevap vereyim bir örnekle ,
cinsellik nedir dedi ;
anne babanın odalarında yalnız kalması , ( bazen odamızın kapısını kapatıyoruz ona birkaçkez şahit olmuştu onun için öyle cevap verdim )
bazen banyo sonrası neden abdest alıyorsun dedi ;
bende anne baba bazen cok öpüşünce abdest alması gerekiyor dedim
yanlışmı verdiğim cevaplar
Rayka kumru çok güzel bu vidyosunda Anlatmış,linki paylaştım. Bunun yansıdra pedagoglar davar youtube üzerinde çocuklara cinsellik anlatımı diye aratırsanız bir sürü bilgiye ulaşırsınız.
Evet aynı ben kesinlikle kendimi okudum resmen benim oğlum şuan 2 yaşında ve ilk doğduğu zaman ben delirmistim resmen çocuğu kabulenemiyrdum İstemiyordum ağlıyordum hergun postlara bakıp çare arıyordum herkeze anlatamıyorum anltsam sen ne biçim annesin diyip hor görüyorlardı ama emin olun bu lohusalıktan kalan bişey ki bnde aşırı derecede kaldı çok kötü düşüncelere giriyirdm ama çok şükür geçti gecicek diye okuduğum herşey bnde geçmiyordu daha çok ağlıyordum ama geçiyor smdi işe vesvese takintilarim başladı ne türlü sinaniyoruz bu da birnhikmet diyip kendimi avutuyrm yani merak etmeyin her annnede oluyor emin olun13 aylık bir kızım var çok aşırı derecede eziyet ediyor sürekli herşeye ağlıyor tuvalete gittiğimde bile.. Hele altını değiştirirken çığlık çığlığa ağlaması işkence yapıyormuşum gibi1gün bile mutlu uyanmıyor hep ağlamaklı hep mızmız. Canımdan çok seviyorum ama artık gereksiz yere ağlamalarına tahammül edemiyorum.32yaşındayım belkide bununda etkisi var 20li yaşlardaki kadar sabırlı sakin olamıyor insan.sakinlikle bişey elde edemediğim için Çok bağırmaya başladım küfür ediyorum sonra pişmanlıktan ölüyorum.. Çok zaman ağlıyorum niye böyle yapıyor neden bukadar eziyet ediyor neden benim hiç sabrım yok diye. Psikoloğa gittim ilaçverdi sadece çok uyumama sebep oldu hiçbir işeyaramadı ne olur laf saymak için değil yardımcı olmak için önerilerinizi yazın çok zor durumdayım yardımcı olacak kimsem yok yalnız başımayım annem veya kayıvaldem olsaydı ona verir sakinler öyle gelirim yanına ama malesef ikiside yok. Yalnız vyüten çok insan var evet ama çocuğum gerçekten çok huysuz uyumsuz inanın misafirliğe filan gittiğimizde herkesyaka silkip allah yardımcın olsun bu ne böyle yaa allah sana sabır versin diyorlar yani herkes farkında çocuğumun bir sağlık problemi yok ama ben artık akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim başkalarını kınardım bu şekilde davrandıkları için ben aynısı oldum bu şekilde sorun yaşayan varmı nasıl üstesinden geldiniz ne olur yardım edin yol gösterin ben sevgimle büyütmek istiyorum bebeğimi bağırışımla küfürle değil kendimden utanıyorum ne olur dua edin. bebeğim biraz uysallaşsın azda olsa, allah bana daha fazla sabır versin.