- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
- 798
elbette kolay olmayacak, zorlanacaksın.teşekkür ederim yorumun için. Aynen boyle yapıyorum. Ancak benim sorunum şu eşimle bi sorun yaşayınca saatlerce içe kapanıp yemeden içmeden kesiliyorum. Gormezden gelemiyorum. Onunla barışana kadar yemeden içmeden kesiliyorum. Ben güçlü duramıyorum. Sanki tutunacak dalim kalmamış gibi dibe çöküyorum.
eşine aşırı bağlılığın sigara gibi.
insan sigarayı bırakırken ne kadar zorlanır değil mi?
sen de yavaş yavaş alışkanlıklarını değiştireceksin, zamanla, pes etmeden.
sen aslında çok güçlüsün, bunu farketmen yeterli olacak. eşini elbette seversin, önemsersin ama ona yapışık yaşayamazsın. çünkü iki ayrı bedende, ayrı bireylersiniz.
her şeyin fazlası zarar, ortası karardır.
üstelik senin eşine bağımlı yaşaman ne onu, ne de seni mutlu etmiyor. farkındaysan artık karı koca ilişkisi değil yetişkin ergen ilişkisi yaşıyorsunuz. hatta abartarak söyleyeyim, sen tek başına yaşayamayacak fiziksel zihinsel engellere sahip biri, o da seni rehabilite eden uzman.
dışardan bir gözle bakınca hiç hoş duruyor mu?
eşinle aranızdaki sevginin zamanla merhamete, acımaya dönüşmesini ister misin?
istemezsin herhalde.
o halde sigarayı bırakmaya azmetmiş ya da diyete başlamış gibi kararlı bir şekilde normale döndürmelisin aranızdaki ilişkiyi. küsseniz de bir şey olmaz, evlisiniz nasıl olsa. her evlilikte olur küsmeler, darılmalar.
zamanla onu da terkedersiniz merak etme.