Sevgili konu sahibesi ben ilişkinizi çok değişik ve ilginç buldum. Bu ne sevgililik ne evlilik bence baba-çocuk ilişkisi, adam size çocuğu gibi davranıyor.
Birey olmayı öğrenin bence. Tüm fatura yatırma işlerini kendiniz yapın mesela. Otobüsü de eşinize bir daha sormayın google mapse sorun kendiniz yapın mesela. Alın google mapsi elinize her durağı bulursunuz.
Bana çok çok ilginç geldi, hiçbir işi tek başınıza yapamıyor musunuz? Bence adamın evde olmadığı süreyi lehinize çevirin, işleri kendi başınıza yapmayı öğrenin.
Lisedeyken evli miydiniz? O kısmı anlayamadım.
Tamam açıklamayla anlasilir hale geldi.şöyle soyleyim sende değil sesinde problem var geldi.mukemmeletci ve kontrol hastasi bence .seviyorum ayağına sana müdahale ediyor ve senin yerine senin hayatını o yaşıyor.sen ilgiden sevgiden sanıyorsun ama bence kontrol takintisi var benceneden sallayim ki. Gerçekten boyle söyledi bana. Erkekler güçlü kadın isterlermiş ben güçlü değilmişim. Evde zayıf her şeye ağlayan en ufak sorunda diplere düşen bi kadın erkeklerin egolarına zarar verirmiş. Bunu yazarken kendimi küçük düşündüğümün farkındayım ancak yorum yapın diye de kendimi boyle basit duruma düşürmem yalan söylemem yani.
Esiniz sizi seviyor cunku; sizden yeni bir siz olusturmus. Hayalindeki kadin yapmis sizi. Gel dediginde gelen, git dediginde giden, her isini gordugu, her seye uyum saglayan bir kadin. Yonetimi cok kolay. Bu yuzden sevmeside cok kolay.
Aldatma konusunu anlayamadim. Neden aldatilabilirmissiniz?
neden sallayim ki. Gerçekten boyle söyledi bana. Erkekler güçlü kadın isterlermiş ben güçlü değilmişim. Evde zayıf her şeye ağlayan en ufak sorunda diplere düşen bi kadın erkeklerin egolarına zarar verirmiş. Bunu yazarken kendimi küçük düşündüğümün farkındayım ancak yorum yapın diye de kendimi boyle basit duruma düşürmem yalan söylemem yani.
Gerçekten çok ilginç bir ilişkiniz var.neden sallayim ki. Gerçekten boyle söyledi bana. Erkekler güçlü kadın isterlermiş ben güçlü değilmişim. Evde zayıf her şeye ağlayan en ufak sorunda diplere düşen bi kadın erkeklerin egolarına zarar verirmiş. Bunu yazarken kendimi küçük düşündüğümün farkındayım ancak yorum yapın diye de kendimi boyle basit duruma düşürmem yalan söylemem yani.
Hersey tamam da....esin bu hatani nasil kabul etmedi ...yani olabilir insanlik hali benim de yollarla aram iyi degildir...ama bu bir hata degil...psikologun dedigine deginmiyorum bile...degistirsen mi ne yapsan...?
eşini eğiteceksin ve kendine güvenmeyi öğreneceksin. küsse de alışır zamanla.
sen onun süs bebeği değilsin. bunu idrak etmesini sağlamak için bol bol hata yapsan da devam et.
hani bir söz var ya;
yenildin mi? ayağa kalk ve daha güzel yenil.
bütün insanlar hata yapar. biz 10 hata yapıyorsak sen 15 hata yapıyorsan ne olmuş? hatasız insan yok.
yeri gelir en kendimize güvendiğimiz zamanlarda öyle basit hatalar yaparız ki, şaşar kalırız.
sen kendini güvenmeyi öğrendiğinde, eşin de kabullenmeyi öğrenecek.
her şeyi ona anlatma ve sorma. gel burada sor, anlat. eşin sendeki değişimi gördükçe normalleşecektir.
ayrıca aldatılacağını söyleyen psikolog da enteresanmış.
Bunu diyen psikoloğa gitmeyin bir daha. Siz oraya psikolojiniz düzenlesin diye gidiyorsunuz, daha fazla bozulup, paranoyak olasınız diye değil.Bi de psikolog dedi ki, boyle devam ederse aldatilman yakindir. Şimdiye kadar nasıl aldatilmadin hayret ded
Bunu bir psikolog söyledi danışanına?
İlginç. Pek inanasım gelmedi ama neyse.
Ağır şeyler yaşamışsınız, sanırım sonra da ipleri bırakıvermişsiniz. Eşiniz de tutmuş, siz de bu düzene uymuşsunuz. Artık silkelenseniz, bi ayağa kalksanız, şu tarif ettiğiniz hayat, ısmarlama bir hayat. Yani sokakta tek başınıza kalsanız, geri evin yolunu bulamazsınız, çocuk bile bulur, siz bulamazsınız.
Eşinizin aşırı sahiplenmesi, sizi, yeteneklerinizi köreltmiş. İkiniz de ilişkinizde sağlıksızsınız. Çift terapisi mi alırsınız ne yaparsınız bilmem ama tarif ettiğiniz şey, oldukça anormal, hastalıklı bir şey.
ben de boyle düşünüyorum maalesef. Ama psikologla çok yavaş ilerliyoruz. O yüzden buraya yazdım. Burda yazan her şeyi okuyup bi yol almak istiyorum.
Bir hata yaptığında eşine söyleme herşeyi seni küçük duruma düşürmesine izin verme. buraya anlattığın gibi anlat eşine özgüvenimi yitiriyorum sen böyle yapınca de.
Çalışan biri olarak nasıl hala bebek gibi görüyor seni. Küçük yaştan beri sevgili olduğun için sanırım. Hayatta herşey olabilir ona bişey olduğunu düşünsene başına gelmeyen kalmaz dünyaya onunla beraber gelmedin kendi kendine yetmelisin. Kişisel gelişim kitapları okuyabilirsin. tek başına gez toz yavaş yavaş dicem ama geç kalmışsın bi an önce başla.
Psikoloğunu da değiştir
Bi de psikolog dedi ki, boyle devam ederse aldatilman yakindir. Şimdiye kadar nasıl aldatilmadin hayret dedi.
Ben boyle koca isterdim valla.adam sahiplenmis voltran gibi kurtarici.ben yeminle boyle esim olmasini cok isterdim.
O sizi kucuk cocugu gibi koruyor ben oyle anladim
Lütfen bu tarz negatif cumleler kurabilen, komsu teyze tadında 'gaza getirme' yontemini kullanabilen, ozguveninizi yipratabilecek su psikolog musveddesine bir daha gitmeyin. Verdiginiz paraya da yazik. Egitimini yarim mi almis nedir. Sinirlendim valla. Psikiyatriste gidin, en azindan bilimsel cercevede terapi yapar.
Lütfen bu tarz negatif cumleler kurabilen, komsu teyze tadında 'gaza getirme' yontemini kullanabilen, ozguveninizi yipratabilecek su psikolog musveddesine bir daha gitmeyin. Verdiginiz paraya da yazik. Egitimini yarim mi almis nedir. Sinirlendim valla. Psikiyatriste gidin, en azindan bilimsel cercevede terapi yapar.
Edit: psikolog erkek mi bir de cok merak ettim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?