Psikoloğumun söyledikleri

Bebeğini kaybettikten sonra esinle niye ayrılmıştın?

bebeğimi kaybettikten sonra kafamı dağıtmak için kurslara, platese gitmek, arkadaşlarımla şehir dışına çıkmak , küçük ev eşyaları almak satmak vb. bir sürü şey yapmak istedim. gebelikte yaşadığım hastalık beyin kanamasına sebep olabilirdi. eşim o süreçte izin aldı ve beni yanından ayırmadı tedavim bitmediği için. hiçbir şey yapmama da izin vermedi.

sırf bu sebepten boşanma davası açtım ve o sinirle 200 bin liralık tazminat davası açtım. hakim tek celsede boşadı bizi. eşim tazminatı ödemeyi bile kabul etti "mutlu olacaksan" diye. ben çok üzüldüm ve tazminattan vazgeçtim. o kadar ağır baskı altında olduğumu söyledim ki boşanma dilekçesinde eşim hakkında tutanak bile tutuldu.

aslında hiç normal bi ruh halinde değildik ikimiz de. eşim ruh gibiydi o süreçte. tepkileri alınmış gibiydi. bana çok soğuk davranıyordu.

hepsi travmaymış. bizim aslında sorunlu bi evliliğimiz zaten varmış. bu bebek olayı balonu patlatan iğne olmuş.

eşimi çok seviyorum bu arada. o boşanma sürecinde ona yaptığım haksızlıklar için de çok utanıyorum. iş yerine polis bile gönderdi avukatım kaçmasın diye. aslında kaçacak biri de değildir. niye kaçsın ki.

Bence dikkat eksikliği de var aynı zamanda.

Mesela pazarda neden çürük alıyorsun? Bakmıyor musun? Bakıp mı görmüyorsun?

Kitaplar oku bol bol, odaklanma egzersizleri yapmanı öneririm. Hafıza geliştirme yöntemleri.

Buna dair kurslara gidebilirsin.

Eşin herşeye kızıyor o da ayrı mesele.

Kendi eksikliğini görüyorsun, borç verdiğin parayı geri alamıyorsan o zaman hayır veremem diyeceksin.

İnsanlara hayır demeye bir başlarsan devamı gelecek. Meselâ plan yap arkadaşlarınla, eğer tarih sana uyumuyorsa hayır bana uygun değil demeyi bil. Hayır şuan para için müsait değilim. Hayır bunu yapamam bana uygun değil vs vs vs.

Bu eşin için de geçerli. Tamam 2 de taksiyle dönmene, bir eş olarak tepki gösterebilir. Ama herşeye kızarsa sana ters teper.

Eşin Türkiye ye döndüğünde, psikoloğa beraber gidin. Eşinin de güven problemi var.

Arkadaşın sana saf dediğinde bundan rahatsız ol ve bunu belirt.

Kimsenin seni küçük görmesine izin verme.

İnsanlara tepkini gösterdikçe sana karşı tavırları da değişecek.

bunu da yapamıyorum ben. bazen düşünüyorum eğer başka biriyle evli olsaydım beni maddi manevi istismar ederdi diye. sürekli karşımdaki kırılmasın üzülmesin sorun çıkmasın tepki vermesinler vb. tavırlar içindeyim

sınırları olmalı iki insanın.ne biletim ne bu çocuk gibi .
Sen eşinle kaç yaşında tanıştın ki otobüse binmeyi bilmiyorsun.kendi ülkende kaybolabiliyorsan büyük başarı .üniverste mezunu bir öğretmene yakışmıyor bu kadar özgüvensiz olmak .sen nasıl çocuk yetiştiriyorsun?
Aldatma olayına gelince katılmıyorum.böyle bir ilişkiniz var diye aldatılcaksın illa ki denmesi yanlış .ne alakası var canım.saçmalamışlar.

anladım. aslında burada yazanları tek tek not alıp hayatıma empoze etmek istiyorum. çok zor şeyler değil yapmam gerekenler. biraz dik durmam, kendimi ezdirmemem ve gözümü açmam lazım.

öğrencilerim konusunda bile çoğu zaman sorun yaşıyorum. ödevimi evde unuttum diyor çocuk inanıyorum zaman veriyorum ama yalan söylemiş oluyor.

bi öğrencim babamdan şiddet görüyorum dedi babası çok mulayim biri çıktı. kız kendini haklı göstermek için yalan söylemiş. kız için çok üzüldüm.

bir öğrencim kitap almak için para istedi verdim gitmiş sigara almış.

başka bi öğrencim hap almış bana hastayım dedi ve inandım. okuldaki diğer hocalar uyardı beni öyle farkettim.

öğretmenliğimin ilk yılı çok zor geçti ama çok şükür öğrencilerime karşı o net tavrı oturttum. artık benden çekiniyorlar.

keşke çevremdeki insanlara da aynı mesajı verebilsem.

yeni bir şehre taşındığım için bu kadar sorun yaşadığımı anlattım.

mesleğime laf ettirmem, aynı şey değil. öğrencime yol tarif edemem ama iyi bir eğitim verebilirim, değer yargıları kazandırabilirim, eğitimleri için sonsuz destek olabilirim. bambaşka konular.

arkadaşlar ben başarılı bir öğretmenim. öğrencilerim sözümü dinler. eğitim koçluğu da yapıyorum. öğrencilerimin lys başarıları da yüksek, çocuklarımla çok eğlenceli ders de işliyorum. velilerle aram çok iyidir. eğer tanımış olsaydınız beni emin olun çocuğunuzu gönül rahatlığıyla emanet ederdiniz. bu işten iyi de para kazanıyorum. ayrıca bütün öğrencilerimde numaram vardır, hepsinin başı sıkıştığında ilk aradıkları kişi ben olurum.

eşimle yaşadığım sorunlarla mesleğim arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz anlamadım. ama sıkıldım bu muhabbetten.

ay niye kendimi anlatıyorum ki sanki. öğretmenlik vicdan işi. öğretmen olabilmek için de yeterli vicdana ve sağduyuya sahibim.

Valla kusura bakma ama burdan birey olamamış kendine güvensiz başarısız bir insan olarak görünüyorsun.
Böyle oluncada öğretmenliği nasıl yaptığını merak ettim .bunda kızılcak bir yer yok .mesleğime laf ettirmem diyeceğine kendini geliştir çocuk gibi elinden tutulmasını bekleme.anlattığın olaylar normal değil çünkü .bu yaşta eğitimli bir kadın bu durumda olamaz.

ordan bakılınca yargılamak çok kolay. benim giydiğim ayakkabıları giy, benim geçtiğim yollardan geç sonra da karşındaki insanı yargıla derler insana...

kurduğunuz cümlelerden sizin gelişmişlik düzeyiniz ortada. aferin benden çok yol katetmişsiniz.

hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. bir insanı şeker hastalığı yüzünden nasıl yargılayamazsanız beni de bu eksikliklerim konusunda yargılayamazsınız. bu size verilecek son yanıtım.

Bir bireye bağlanıp kalmayın. O olmadan da hayatı idame ettirmek önemli. Kimsenin hayatımızda sonsuza kadar olacağına dair garanti yok. Sizin bunu aşmanız lazım bunu da tek başınıza faaliyetlerde bulunarak aşabilirsiniz diye düşünüyorum. Hayat kaliteniz için önemli bir şey bu. Avrupa yakasının bir bölümünde de buna benzer şey vardı. Adam kızı hep özel araçla gezdiriyor hep kendisi bir şeyler yapıyor ediyor kız ona bağlıydı. Sonra adamla ayrıldıklarında otobüse dahi binmekten korkuyordu. Aynı durum keşke bölüm adını hatırlasam da izleseniz. Er tamam artık bundan kurtulmam lazım çıkışı yapmıştı kaaakterin adı da aslıydı.

teşekkür ederim. bir yol çiziyorum kendime . her şey çok daha güzel olacak inanıyorum kendime

Burda sınırların zorlandığında tepki verebiliyorsun istemediğin yorumlara demekki hayatında da istemediğin şeyleri sana yaptıramazlar sen istersen tabi bu kapasiten var.

Çok yorucu,yıpratıcı ve sıkıcı bir hayat yaşadığınız.
Böyle hayat geçmez üzgünüm,eşiniz eş olmaktan çıkıp veli konumuna gelmiş. Sizde buna ayak uydurmuşsunuz ama bu kadarı fazla geldi bana.
Kendi ayaklarınızın üzerinde durmalısınız acilen.

B
Mesleginin ne olduğunu bilen bir kişi, şayet bu psikolog ise asla böyle konuşmaz. Bu meslekte böyle yorum yapılmaz, yargilayamaz. Esiniz ile birlikte bir psikologa gitmeniz sizin sorunlarınıza çözüm sağlayacaktır.

Ne yaşadınız da böyle oldunuz anlamadık.
Kötü birsey söylemedim .bu konu sahiplerinin de alınganlığı beni benden alıyor.neyse benimde son cevabım yolda kaybolan bir kadın benim çocuğuma birsey öğretemez nokta.

Ozaman eşinin yurt dışına çıkması senin için bir şans olmuş kendini bulman ıçin.Bunu iyi kullan.Daha nekadar orda.

Esinizle iliskiniz Kari- Koca iliskisinden cok ebevenyn-cocuk iliskisine dönüsmüs.bunun icin oglumla yasadigimiz olaydan yola cikarak örnek vermek istiyorum.oglum 5 yasinda ve Krese gidiyor.gecenlerde bacaklarindaki morluklardan bahsederek arkadasinin onu cok iktirdigini ve bu yüzden hergün düstügünü söyledi bende cok rahatsizsa ögretmenle konusabilecegimi söyledim,izin istedim.oglumda konusmamami cocugun onu iktirdiginde onunda onu iktirdigini
Söyledi.sorunu Gözardi etmedim takipteyim ama Suanda müdahale etmiyorum.tabiki sevdiklerimizi korumamiz kollamamiz gerekir.esinizin kötü amacli yaptigini düsünmüyorum ve belkide abarttiginin farkinda bile degil.sizin iliskiniz böyle sekillenmis.baslarda Belki hosunuza gitti siz izin verdikce esiniz sinirlari asti.bunun sinirini belirleyecek Kisi sizsiniz. Her konuda durum bu aslinda insanlarin bize tavrini biz belirliyoriz.bakin oglum Ona yapabilecegim yardimin sinirini Koydu sizde koyun.hem birseyleri yavas yavas yapabildikce hemen toparlarsiniz ama lüften esinize cok Tepki vermeden yapin.nacizane fikrim cocuk sahibi olmak Suan icin dogru olmayabilir.cünkü cok büyük bir degisim.sizin kendinizle ilgilenmeniz gerekiyor.

Yanlis anlamazsaniz sizin hayatinizi otoriter egilimli insanlara ornek olsun demek istiyorum
Bi yorumda otoriter bir babaniz oldugundan bahsetmistiniz , baskiyla buyuyen genc kizlar , cocuklar maalesef kendilerine olan guvenlerini kaybediyorlar
Onunuzde uzun ve zorlu bir mucadele var, kendiniz olabilmek icin pek cok seyi asmak zorundasiniz , belli ki cok iyi niyetli bir insansiniz ama tek sorununuz esiniz degil , oncelikle insanlara hayir demeyi ogrenin
Pazarda size curuk meyve veren pazarxiya itiraz edebilmeyi ogrenin , borc vermemeyi , yapmak istemediginoz seylere hayir demeyi ogrenin ama ilk is o hayat kocunu birakip gercek bir psikologa gidin
Hayat kocuna da psikolog demeyin lutfen , bu meslege emek verenlere hakaret olarak goruyorum ben bunu
Sizin ciddi bir uzmandan yardim almaniz lazim , bunu da yasam kocu veremez
Bol sans diliyorum , insallah basarirsiniz

yok kötü bir hayatım olmadi elbette. Eşimle tanıştım tanışalı bütün işlerimi o yaptığı için benim öğrenmeme gerek kalmadı. Otobüse son 8 aydır binmeye başladım. Yani rahatlıktan bendeki duyarsızlık.

Şimdi yeni bir başlangıç yapmaya ve rahatımı bozup işlerimi kendim halletmeye karar verdim.

Çocuğuna bir şey öğretme konusunda da eğitimciligin uzamsal zekayla yakından uzaktan ilgisi yok. Bu da size dipnot olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…