Bebeğini kaybettikten sonra esinle niye ayrılmıştın?
çok teşekkür ederim. bütün bu yorumlardan sonra bi silkelendim. adımlar atacağım kendimce. ancak daha önce de çok denedim eşime haber vermeden bir şeyler yapmayı.
mesela bi gün arkadaşıma gittim. gece 2 ye kadar oturduk. sonra eve taksiyle döndüm ve söylemedim. sonra sanki suç işlemiş gibi ağzımdan kaçırdım. bana yine çok kızdı gece 2 de takside ne işin var diye?
sonra en yakın üç gün önce, açtığımbi dava için avukatın ofisine gittim. eşim aramadan gitme demişti. aradım ama ulaşamadım. avukat o gün izinliymiş. eşime haber verdim avukat izinliymiş diye yine kızdı.
pazara gidiyorum aldığım her şey çürük çıkıyor eşim kızıyor artık öğren kazıklanmamayı diye.
bi gün bi ortamda bi arkadaşım bana eşimin yanında çok safsın dedi. eşim bana kızdı "insanlara şu imajı verme artık" diye.
bir gün facebookta kendi branşımdan hocalarla watsup grubu kurduk soru paylaşmak ve çözmek için. tanımadığın insanlara numaranı nasıl verirsin diye kızdı.
yani bu liste o kadar uzar gider ki. sürekli suç işleyen küçük çocuk gibiyim.
eşimi anlıyorum ama beni biraz rahat bıraksa her şey düzelecek mi yoksa kötüye mi gidecek bilmiyorum gerçekten.
bazen ben de kendime çok sinirleniyorum. karşımdaki insanın art niyetini göremiyorum. sürekli borç veriyorumgeri alamıyorum sonra borç verdiğimi unutuyorum falan. bi ara eğlenceli geldi tupper yapmaya başladım. herkes hediye istedi ve çok zarar ettim. eşime hak veriyorum ama kendimi nasıl düzelteceğimi de biliyorum ama nerde ne zaman nasıl tepkiler vereceğimi ayırt edemiyorum.
hem çok kapalı bi ailede büyüdüm babam aşırı otoriterdi hem de ben çocukluğumdan beri hep korkak bir insandım.
lütfen yazın ne söylemey istiyorsanız. ben hepsini okuyorum. çok ihtiyacım var her görüşe. artık sıkıldım bu durumumdan eşimin sinir krizlerinden.
Anlattigin bazi seylerden esin hakli bazilarinda degil mesala gece 2 de taksiyle donmen kimisi bunu normal gorur ama sen esini taniyorsun ona gore dusunmek gerekiyor. Valla bizim pek de diyebilcegimiz bir sey yok. Pazarda gorup almiyo musun curuk olani atmiyacan sepete :)) yada pazarci koyuyorsa ben secicem dicen misal. Biraz daha sesin cikmali her seyi insanlarin sana sundugu gibi kabullenme. Esin de olsa rahatsiz oldugun seyleri dile getir.
Bence dikkat eksikliği de var aynı zamanda.
Mesela pazarda neden çürük alıyorsun? Bakmıyor musun? Bakıp mı görmüyorsun?
Kitaplar oku bol bol, odaklanma egzersizleri yapmanı öneririm. Hafıza geliştirme yöntemleri.
Buna dair kurslara gidebilirsin.
Eşin herşeye kızıyor o da ayrı mesele.
Kendi eksikliğini görüyorsun, borç verdiğin parayı geri alamıyorsan o zaman hayır veremem diyeceksin.
İnsanlara hayır demeye bir başlarsan devamı gelecek. Meselâ plan yap arkadaşlarınla, eğer tarih sana uyumuyorsa hayır bana uygun değil demeyi bil. Hayır şuan para için müsait değilim. Hayır bunu yapamam bana uygun değil vs vs vs.
Bu eşin için de geçerli. Tamam 2 de taksiyle dönmene, bir eş olarak tepki gösterebilir. Ama herşeye kızarsa sana ters teper.
Eşin Türkiye ye döndüğünde, psikoloğa beraber gidin. Eşinin de güven problemi var.
Arkadaşın sana saf dediğinde bundan rahatsız ol ve bunu belirt.
Kimsenin seni küçük görmesine izin verme.
İnsanlara tepkini gösterdikçe sana karşı tavırları da değişecek.
sınırları olmalı iki insanın.ne biletim ne bu çocuk gibi .
Sen eşinle kaç yaşında tanıştın ki otobüse binmeyi bilmiyorsun.kendi ülkende kaybolabiliyorsan büyük başarı .üniverste mezunu bir öğretmene yakışmıyor bu kadar özgüvensiz olmak .sen nasıl çocuk yetiştiriyorsun?
Aldatma olayına gelince katılmıyorum.böyle bir ilişkiniz var diye aldatılcaksın illa ki denmesi yanlış .ne alakası var canım.saçmalamışlar.
Valla kusura bakma ama burdan birey olamamış kendine güvensiz başarısız bir insan olarak görünüyorsun.yeni bir şehre taşındığım için bu kadar sorun yaşadığımı anlattım.
mesleğime laf ettirmem, aynı şey değil. öğrencime yol tarif edemem ama iyi bir eğitim verebilirim, değer yargıları kazandırabilirim, eğitimleri için sonsuz destek olabilirim. bambaşka konular.
Valla kusura bakma ama burdan birey olamamış kendine güvensiz başarısız bir insan olarak görünüyorsun.
Böyle oluncada öğretmenliği nasıl yaptığını merak ettim .bunda kızılcak bir yer yok .mesleğime laf ettirmem diyeceğine kendini geliştir çocuk gibi elinden tutulmasını bekleme.anlattığın olaylar normal değil çünkü .bu yaşta eğitimli bir kadın bu durumda olamaz.
Bir bireye bağlanıp kalmayın. O olmadan da hayatı idame ettirmek önemli. Kimsenin hayatımızda sonsuza kadar olacağına dair garanti yok. Sizin bunu aşmanız lazım bunu da tek başınıza faaliyetlerde bulunarak aşabilirsiniz diye düşünüyorum. Hayat kaliteniz için önemli bir şey bu. Avrupa yakasının bir bölümünde de buna benzer şey vardı. Adam kızı hep özel araçla gezdiriyor hep kendisi bir şeyler yapıyor ediyor kız ona bağlıydı. Sonra adamla ayrıldıklarında otobüse dahi binmekten korkuyordu. Aynı durum keşke bölüm adını hatırlasam da izleseniz. Er tamam artık bundan kurtulmam lazım çıkışı yapmıştı kaaakterin adı da aslıydı.
Mesleginin ne olduğunu bilen bir kişi, şayet bu psikolog ise asla böyle konuşmaz. Bu meslekte böyle yorum yapılmaz, yargilayamaz. Esiniz ile birlikte bir psikologa gitmeniz sizin sorunlarınıza çözüm sağlayacaktır.Değerli bayanlar...
8 aydır psikologa gidiyorum. 10 günlük bebeğimi kaybettim beyin kanamasından. Bu süreçten sonra eşimle boşandım , sonra onsuz yapamadım tekrar evlendik. Sorunlarımızı tam çözecektik eşim yurt dışına göreve gitti 8 aydır da orda. Son 2 yıldır hayatım inanılmaz inişli çıkışlı bi süreçten geçtim. Simdi tekrar bebek istiyorum. Eşimin dönmesini istiyorum.
Bu arada burdaki yorumlar bana psikologdan daha iyi geliyor .
Sorun aslında şuymuş evliliğimdeki. Eşimle bi aile olamamışız hala sevgili gibiymisiZ. Eşim benim için çok endişelenir günde en az 10 kez arar beni yoğun günlerinde bile ona sürekli mesaj atmamı bekler. Hasta olduğum zamanlarda bile sürekli uyanıp üstümü örter. Aileme tek gitmek istediğimde orda bir şey canımı sikacak diye göndermek istemez, iş yerinde sorun yasasam ve anlatsam hemen gelip müdürümle görüşür. Bi arkadaşımla sorun yasasam bir daha asla onunla görüşmeme izin vermez. Komşuluk ilişkilerime bile mudahele eder. Şununla görüş bu sana zarar vermez, bu kadını gözüm tutmadi vb... Üniversitedeyken ödevlerimi bile o yapardı. Okulda ders aralarım olduğunda gelir benimle yemek yer. İzinli olduğu zamanlarda beni almak için yarim saat önceden okulun kapısına gelir beni bekler. Hatta müdürüm uyarmıştı burasi lise ve arabayla kapının önünde eşinizin beklemesi sorun olabilir diye.
Arkadaşlarımla buluştuğumda beni bırakır ve görüşmem bitene kadar bekler beni. Otobüs dolmuş kullanmamı istemez.
Sürekli hayatımın bütün ipleri onun elinde ve ona aşırı bağımlı bir kişiliğim var.
Aslında anlatınca aşırı sahiplenici biri. Daha ne istersin diyebilirsiniz ama benim bir hayatım yok. Beni kendi halime bıraksa ayaklarımın üzerinde duramayacak haldeyim. Otobüs kullanmayı bile eşimin yurt dışında olduğu 8 ay içinde öğrendim. Sürekli kaybolan biriyim ve sürekli her işimde ya kaziklanirim ya da aptal durumuna düşerim.
Sonra da evde kıyamet kopar sana bu şekilde davranmalarına nasıl izin verirsin diye. Kendimi kafese kapatılmış kuş gibi hissediyorum. Para hesabi bile yapamayan biriyim çünkü ne aldığım maaştan haberim var ne de harcadığımi biliyorum. Eşimin kredi kartıni kullanıyorum.
Biz aile olamamışız hala sevgiliymisiZ. bu kadar kıskançlık ve kavga ergenlerde olurmuş . Bu evliliği yıpratırmış. Gerçekten de bu kadar çok sevildigimi bilmeme rağmen mutlu hissetmiyorum. Çünkü özgüvenim yok. Eşim olmadan hicbir söküğümu dikemiyorum. Allah korusun bazen şehit olsa ben ne yaparım diye ağlıyorum.
Aslında sizden fikir almak istiyorum. Psikolog beni bu durumla yüzleşirdi ama 8 aydır eşimle tartışmalarımız bitmedi.
En son kavgamız da, bana binmem gereken otobüsü ve numarasını söyledi. Yerini tarif etti ama anlamadım. Birine sordum . Sorduğum kişi de karşıdan bineceksin dedi. 4 yoldu ve ben yanlış karşıya geçmişim. Yanlış yere gittim. Esim bu hatamı kabul edemedi. İki gündür küsüz.
Psikologuma mail attım dönmedi de. Kendimi çok mutsuz ve çaresiz hissediyorum.
Bi de psikolog dedi ki, boyle devam ederse aldatilman yakindir. Şimdiye kadar nasıl aldatilmadin hayret dedi.
dipnot: yorumlardan sonra psikoloğumu değiştirmeye karar verdim. tüp bebek sürecine başka bir psikologla devam edeceğim.
Ne yaşadınız da böyle oldunuz anlamadık.ordan bakılınca yargılamak çok kolay. benim giydiğim ayakkabıları giy, benim geçtiğim yollardan geç sonra da karşındaki insanı yargıla derler insana...
kurduğunuz cümlelerden sizin gelişmişlik düzeyiniz ortada. aferin benden çok yol katetmişsiniz.
hayat herkese eşit şartlar sunmuyor. bir insanı şeker hastalığı yüzünden nasıl yargılayamazsanız beni de bu eksikliklerim konusunda yargılayamazsınız. bu size verilecek son yanıtım.
Ne yaşadınız da böyle oldunuz anlamadık.
Kötü birsey söylemedim .bu konu sahiplerinin de alınganlığı beni benden alıyor.neyse benimde son cevabım yolda kaybolan bir kadın benim çocuğuma birsey öğretemez nokta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?