Psikoloğum seanslarımı sildi

Ben de epey fazla süre terapi aldım ama hiç kızan biriyle karşılaşmadım kızmak ve strese sokmak bana olmaması gereken bir şey gibi geldi buradaki uzman arkadaşlar daha iyi yorum yapabilir bence ama. Kızan bir psikolog bence olmaz ama dediğim gibi uzman değilim.

Ama bir süre ara vereceğim diyince seansları silmesi normal değil mi yeniden başlayınca yeniden ayarlarlar bende hep böyle oldu çok büyük anlam aramamak lazım. Gelir giderle alakası yok ki.

Bu kadar tepkisellik ortaya koyucağına neyi yapmaya devem ederseniz sizinle devam edemiyeceğini söyleseydi keşke
Olması gereken budur.Birbirinize sinir olarak, trip atarak seans olmaz.
İyi bir psikolog bunu yapmaz.
Bence zaten sağlıksız seanslar yapmışsınız.

Yeni bir doktora gidersem en baştan başlayacağım diye düşünmeyin. Her işte bir hayır vardır. Başka bir doktor belki daha iyi gelir belli olmaz. Belki kişisel problemini işe dahil ediyordur (savunmuyorum yanlış anlamayın. Aklıma geldi)
İnşallah karşınıza çok iyi bir doktor çıkar da ''İyi ki problem yaşamışım da yolları ayırmışım'' dersiniz.

Tedbili mekanda ferahlık vardır demişler ya, elbet eski terapistinle aşama aşama ilerlemissindir,bazı yollar katetmissindir. Yani yeni terapistle yolun en başından başlamayacaksin,bir süre sonra o da tanıyacak seni. Diğeriyle belli yıldızımız barismamis. Zaten mesaj atıp geri aldığına göre mesleğinin olgunluğuna da sahip değil. E dünyanın parasını veriyorsun, artık memnun olmadığın,seni strese sokan birine neden servet harcayasin ki?
Bizim insanımız bir yerde bırakmayı bilmiyor,bence ülkecek en büyük problemimiz bu. Klasik bir örnek var ya, "yemek tuzluysa 'yine de emek verdim o kadar' diyip yemiyoruz, ama 'yine de emek verdim o kadar ' diye kotu ilişkileri sürdürmeye çalışıyoruz" diye. Aynı bu şekilde, artık seni gerdigi halde zaten çoktan bırakıp degistirmen gerekirken 'o kadar emek verdim' diye devam etmişsin, en sonunda da böyle dönülmez noktaya gelmişsiniz.
Bırakın tuzsuz yemekler dökülsün, yeni terapist belki olaylara başka açıdan bakacak, belki size daha uyan yöntemler bulacak, kısa süre sonra toksik ilişkiyi bitirip mutlu evlilik yapmış kadar rahatlayacaksin...
Bu kadar korkma değişiklikten.
Su An hazır değilsen bir süre mola ver, yaz ayı da geldi zaten,düğün telaşın da var.oyalanacak çok şeyin var. Ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman yeni birini bulur,sıfırdan başlarsın.
Ayrıca dediklerini anlamaman neden elestirilmis hiç anlamadim. Öğrenciyken ne zaman eve tamirci gelse bir şey aciklasa adam kapıdan çıktığı gibi aklımdan uçardi ne olduğu. Belki basit bir şey ama ben ne anlarım o terimden. Psikolog da seviyene yetecek kadar şeyi anlatmalı. Belki algın onları anlayacak kadar açık değil, belki seans seni çok yordu,geçmişe gittin geldin psikolojik olarak kafan kaldıracak gibi değil. Anlamayinca anlamadım demekten daha doğal ne var ki? Anlamadiysan gayet de yetecek kadarini anlatmalı, basitlestirmeli. Sonuçta epikrize yazmıyor ya, seninle sözel iletişim kuruyor
İnsan yaninda gerildiği kişiyle terapi almamali. Benim terapistim mesela çiçek gibi bir adam.
"Hep kendimi haklı görüyorum" diyorum mesela, iki örnek istiyor,veriyorum. "Ama burada zaten sen haklısın" diyor zaten gergin bir ortam terapist koltuğu, bir de adam uyuz uyuz konuşsa kim gider ki? Bence bu son olay sizin ayrılmanız için hayırlısı bile olmuş olabilir. Geçtiğimiz altı ay gibi stres içinde bir süre daha geçirip biteceğine zararin neresinden donseniz kar olmuş oldu

Emdr da vs de evet insanın tüm algısı gidiyor, alandan biri olmama rağmen kendi terapi sürecimde duygulanim çok yüksekti , adımı sorsa bile kaldığım durumlar çok fazlaydı. Terapistler de insan belki supervizyona ihtiyacı vardır. Ya da sen tetiklenmis olabilirsin o odada olmadan yorum yapmak hataya götürür. Yeni bı terapistle yoluna devam etmen en guzeli

Varya tam olarak ne demek istediğimi yazmışsın. Tam seansın en gergin anındayız çalışma yapmışız anlatıyorda anlatıyor örnekler veriyor hocasını anlatıyor teknik bir sürü şey diyor benim kafa ise bambaşka yerlerde başka danışanlarından örnek veriyor. İki cümle et geç anlamıyorum diye yüz defa söyledim. Diğer kullanıcıların dediği gibi mental bir sorunum yok.
Tam olarak dediğin gibi dediği teknik şeyleri anlayayım örneklerle bağdaştırayım hocası ne demiş sonra ne olmuş derken resmen krize giriyorum. Bi ara ses kaydı almaya başlamıştım sırf bu yüzden anlamadığım için tekrar dinleyelim diye ama o da riskli birinin eline geçse sıkıntı.

Şimdi Enerjimin tuttuğu birini bulmakta mesele

Evet bambaşka bir şey o odada olmak o çalısmaları yapmak insanlar zannediyor ki karşılıklı sohbet ediliyor.

Memur olsun o zaman aylık geliri belli olsun.
Ne alakası var?
Ben de oğlumu götürüyorum, zor buldum randevu.
Arada hasta oluyor, seansı iptal ediyorum.
Onun dışında gitmek istemiyorum bazen ama öyle keyfi gelmem diyemem, o saat benim.
1 ay falan ara vereyim desem tabii ki tekrar boş saatlerine randevu almam lazım, öyle iş mi olur.

kusura bakma kardeşim bir önceki yorumumda sana haksızlık ettim, yanlış anladım.
bence bu terapisti değiştirme zamanın çoktan gelmiş de geçiyor. yeni biri ile daha güzel bir süreç yaşarsın umarım.
sadece randevu silme konusu kafaya takılacak bişey değil bence, tekrar aynı kişiden randevu alacak olursan sıfırdan oluşturulur hepsi.

meseleyi gereksiz uzatıyor anladığım kadarıyla, ben yaşadığın sorunlar hakkında sana açıklama yapıyor bu nedenle uzun sürüyor ve dinlemen şart diye düşündüm. bu dediğin başka.

Daha önce işim çıktığı için çok randevu iptal ettim değiştirdim o an yeni birini alıyorlar bekleyen değiştiren bi gelir kaybı söz konusu değil

Estafurullah. Zaten travma çalışıyorsun gergin üzgünsün Çok fazla bilimsel teknik şeyler anlatılınca normalde bile pür dikkat dinlenelince anlayacağın seyi o an anlayamıyorsun anlatmadıkça sinir basıyor. Seans boşa gitti anlamadım diyorsun daha da strese giriyorsun. Sus desen olmuyor anlamıyorum diyorum olmuyor . O kadar zor ki

O zaman her danışan kafasına göre ara versin. Terapi bir disiplindir.

Tabi ben o kısmı yanlış anlamışım.Tabi ki gelmicekse önceden bilgilendirmeli karşı tarafı mağdur etmemeli ki biz aile danışmanına gittik randevumuzu hiç aksatmadık ama olurda gitmezsek ücretini alıcağını söyledi haklı.
Ben konuyu yanlış anlamışım.

O zaman her danışan kafasına göre ara versin. Terapi bir disiplindir.
Ara vermek kişiye has bi durum, hiç ara veremez değil.Terapistin davranışı da hoş değil ama ben iptal konusunu yanlış anlamış,yanlış yorumlamışım.

Ve lütfen strese girme ben kendi surecimde kendimi bazen gerizekalı hissettim :) insan yol almak istiyor ama kendi hızında gerçekleşiyor:) pdrciyim alana hakimim yaptığı şeyleri biliyorum ama ilk kez o travmami anlatırken öyle olmuyor . Sakin ol anlamadığını dusunsen de anlıyorsun

Bir yada iki gün evvelden iptal yada değişim çok tanık olduğum kendiminde yaptığı bir durum zaten sırada çok bekleyen oluyor. Oradaki sekreter kız hemen yenisini alıyor. Ne gelir kaybı söz konusu nede başka bir şey

Terapide bazı terapistler sözleşme imzalatiyor iptal yanda degisiklikte ücreti ödemek üzerine . Burda gelir kaybından daha çok terapistin baz aldığı tarzla ilgili . Randevu değişikliği yapılmaması en güzeli rutine binmesi bır şeylerin oturması adına kiymetli

Sizinle terapiyi noktaladığını mı söyledi yoksa sadece ara vermek üzerinde mi anlaştınız? Eğer ara verdiyseniz, ara verdiğiniz süreç içerisinde başka danışana seans vermek için sizin seanslarınızı silmiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…