Tedbili mekanda ferahlık vardır demişler ya, elbet eski terapistinle aşama aşama ilerlemissindir,bazı yollar katetmissindir. Yani yeni terapistle yolun en başından başlamayacaksin,bir süre sonra o da tanıyacak seni. Diğeriyle belli yıldızımız barismamis. Zaten mesaj atıp geri aldığına göre mesleğinin olgunluğuna da sahip değil. E dünyanın parasını veriyorsun, artık memnun olmadığın,seni strese sokan birine neden servet harcayasin ki?
Bizim insanımız bir yerde bırakmayı bilmiyor,bence ülkecek en büyük problemimiz bu. Klasik bir örnek var ya, "yemek tuzluysa 'yine de emek verdim o kadar' diyip yemiyoruz, ama 'yine de emek verdim o kadar ' diye kotu ilişkileri sürdürmeye çalışıyoruz" diye. Aynı bu şekilde, artık seni gerdigi halde zaten çoktan bırakıp degistirmen gerekirken 'o kadar emek verdim' diye devam etmişsin, en sonunda da böyle dönülmez noktaya gelmişsiniz.
Bırakın tuzsuz yemekler dökülsün, yeni terapist belki olaylara başka açıdan bakacak, belki size daha uyan yöntemler bulacak, kısa süre sonra toksik ilişkiyi bitirip mutlu evlilik yapmış kadar rahatlayacaksin...
Bu kadar korkma değişiklikten.
Su An hazır değilsen bir süre mola ver, yaz ayı da geldi zaten,düğün telaşın da var.oyalanacak çok şeyin var. Ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman yeni birini bulur,sıfırdan başlarsın.
Ayrıca dediklerini anlamaman neden elestirilmis hiç anlamadim. Öğrenciyken ne zaman eve tamirci gelse bir şey aciklasa adam kapıdan çıktığı gibi aklımdan uçardi ne olduğu. Belki basit bir şey ama ben ne anlarım o terimden. Psikolog da seviyene yetecek kadar şeyi anlatmalı. Belki algın onları anlayacak kadar açık değil, belki seans seni çok yordu,geçmişe gittin geldin psikolojik olarak kafan kaldıracak gibi değil. Anlamayinca anlamadım demekten daha doğal ne var ki? Anlamadiysan gayet de yetecek kadarini anlatmalı, basitlestirmeli. Sonuçta epikrize yazmıyor ya, seninle sözel iletişim kuruyor
İnsan yaninda gerildiği kişiyle terapi almamali. Benim terapistim mesela çiçek gibi bir adam.
"Hep kendimi haklı görüyorum" diyorum mesela, iki örnek istiyor,veriyorum. "Ama burada zaten sen haklısın" diyor
zaten gergin bir ortam terapist koltuğu, bir de adam uyuz uyuz konuşsa kim gider ki? Bence bu son olay sizin ayrılmanız için hayırlısı bile olmuş olabilir. Geçtiğimiz altı ay gibi stres içinde bir süre daha geçirip biteceğine zararin neresinden donseniz kar olmuş oldu