• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog mu? Yoksa psikiyatrist mi?

terliklerimlepijamam

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2015
58
55
3
Merhaba kızlar

Öncellikle kendimden bahsedeyim, 23 yaşındayım ve 3 yıllık evliliğe doğru giden çok güzel bir iliskim var. Sevgilim tam bir oğlak burcu erkeği ve beni mutlu etmek için çırpınan didinen dünyalar iyisi bir insan.

Ama ben hicbir seyden mutlu olmayan olamayan huzursuz gergin biriyim. Aşırı öfkeliyim ve bunu kontrol altına alamıyorum.. Beni affedin ama bir bayan olarak devamlı sinirlendiğim anda ağza alınmayacak küfürler ediyorum ve saldırganlaşıyorum..1 dakika güzel konusuyorsam saniyesinde korkunc bir insana donusuyorum.. Kendime engel olamıyorum.. Anneme,kardeslerime,sevgilime herkese kufur ediyorum ve saldırıyorum.. Hatta fiziksel şiddete donusebiliyor bunlar.. Ama onlar beni hep alttan alıyor farkındayım ama ben bıktım artık kendimden..

Mesela sevgilim tatile gitti ailesiyle ( bu arada ailesiyle aram çok iyi ) 3 gün cocuga yapmadığım eziyet kalmadı ve benim yuzumden geri dondu..Annesine babasına etmediğim laf kalmadı tabi ona soyluyorum.. Tek bir laf etmedi bana.. Ben telefonu kapatmadan o telefonu kapatmaya kalkarsa sinirimden deliye donuyorum. Hıncımı alana kadar mesaj atıyorum (kufurler) arıyorum.. Ama ona da tak ettirdim bugun bağırdı cağırdı..Sinirimden saatlerce ağladım..Anlatamadığım yazamadığım daha bir sürü şey.. Kısacası cabuk sinirlenip saldırganlasıyorum..Devamlı huzursuz ve gerginim.. Bazen hicbir şey yapmak istemiyorum bile.. (Ama bunları yapıpta 2 dakika sonra ozur diliyorum..)

Lütfen soyleyin bana kendimi düzeltmek için psikoloğa mı gitmeliyim? Yoksa psikiyatriye mi? Eğer üslubumda bir hata varsa ve karısık yazdıysam cok ozur dilerim. Şimdiden tesekkurler..

Ikisi de olur, yeter ki gideceginiz kisi iyi olsun, gercekten yardimck olmaya calisan isini seven biri olsun. Psikolog her yerde yok, ozellikle devlette, psikiyatrist var, onlarin da hepsi terapi yapiyor mu biomiyorum. Ben devlet hastanesinde bir psikiyatriste gitmistim. Nobet gunlerinde terapi yapardi, 1 saat konusurduk. Hicbir dey de taep etmedi, 1 yil boyle gidip geldim. Cok faydasi oldu bana. Gitmeden once arastirmaya calisirsaniz iyi olur.

Ben kendi iç dünyanı anlaman için psikolog derım.. Bende uzun bır donem gittim her seyı tum acıklığıyla konuşup her soruna bır cozum yolunuda kendın üretebildiğin bı dunya kesfedıyorsun.. Kendı psıkologum harıka istersen önerebilirim

Psikolog insana ölüm acısını bile hafiflettiriyor ben söyleyeyim ama siz bilirsiniz. Psikiyatri daha çok "şizofreni" gibi büyük hastalıklara çare bulur. Psikologlar daha çok dinleme niyetindedir, psikiyatr daha çok uyuşturma amaçlıdır. Yine de her şey sizde biter. Sevgiliniz, aileniz size ters tepki verseydi sizi sustursaydı böyle olmazdınız zira şiddet gösteriyorum diyorsunuz hadi insan diline hakim olamaz da eline nasıl olamıyor? Bence biraz fazla pışpışlanıyorsunuz malesef bu da kötü bir şey. İnsanlar bazen alttan alınmamalı, ciddi sağlık sorunu yoksa şayet.. Bu arada şekerinize de bir baktırın..

Kesinlikle psikiyatri gitmelisin.Eğer öfkeniz sonucunda fiziksel şiddete başvuruyorsanız,ciddi bir problem bu...
Psikolog sadece seni dinler,tavsiyeler verir.
Psikiyatri hem seni dinler,hem tavsiye verir,hemde gerektiğinde ilaç vb şekilde tedavini sağlar.

Psikolog insana ölüm acısını bile hafiflettiriyor ben söyleyeyim ama siz bilirsiniz. Psikiyatri daha çok "şizofreni" gibi büyük hastalıklara çare bulur. Psikologlar daha çok dinleme niyetindedir, psikiyatr daha çok uyuşturma amaçlıdır. Yine de her şey sizde biter. Sevgiliniz, aileniz size ters tepki verseydi sizi sustursaydı böyle olmazdınız zira şiddet gösteriyorum diyorsunuz hadi insan diline hakim olamaz da eline nasıl olamıyor? Bence biraz fazla pışpışlanıyorsunuz malesef bu da kötü bir şey. İnsanlar bazen alttan alınmamalı, ciddi sağlık sorunu yoksa şayet.. Bu arada şekerinize de bir baktırın.. [/QUOT

Haklısınız belki de.. Yorumunuz için teşekkür ederim. Bu arada şeker derken??

ben pskiyatri diye dusunuyorum. etrafımdaki butun salak kızlar psikoloji okumak icin cırpınıyordu cogu da girdi baraj puanıyla sacma universitelere. onlar da psikolog olacak yani. tıp egitimi almıs birini tercih ederim.

Ağzın bal yesin kızım yıllardır söylemek isteyip cesaret edemediğimi yazmışsın.:KK73::KK73::KK73:

bende de bir donem olmustu ofke problemi ben psikiyatriste gittim. benim tedavimde doktorum dusuk dozlu bi ilac verdi ve kendi tanidigi bir psikologa yonlendirdi. psikolog seanslarim daha kisa aralikliydi ama doktoruma gorunuyordum. durumu kontrol eden doktorumdu. ama en onemlisi cok caba gosterdim. doktorumun en onemli tavsiyesi ne yasarsan yasa once biraz dusun tepkini sonra ver idi. kendin cabalamazsan istedigin uzmana gorun sonuc alamazsin.

tıp eğitimi almış birine gitmelisiniz eğer etrafa saçacak fazla paranız varsa psikolog ta olur... psikolog olarak kk üyeleride işe yarar deneyimleri çok :D

Back