• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolog arkadaslarin yardimina ihtiyacim var.

altop

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2014
1.072
545
333
Ankara
Oglum var 4 yasinda. Kendini savunamiyor. Cocuklardan kaciyor. Yeni badladi bunlar daha once boyle bir sorunumuz yoktu. Nasil davranmaliyim ne yapmaliyim bilmiyorum.

merhaba.
ben gelişimsel psikolojiyle ilgilenen bir son sınıf psikoloji öğrencisiyim. konunun ehli olmamakla beraber, topiğin boş kaldığını görünce size yazmak istedim.
Öncelikle şiddet taraftarı bir çocuk yetiştirmediğiniz için sizi tebrik etmek isterim. Fakat uzmanların görüşlerine göre 1,5 yaştan itibaren çocuklarda bu tip agresif davranışlar görmek mümkün, tabi ki 3-4 yaş civarında bu davranışların kontrol altına alınması bekleniyor.

size sormak istediklerim;
Sizce çocuğunuz bu agresif dönemi geçirdi mi?
Olayın başlama tarihinden önce kötü bir anı ya da travma yaşamış olma ihtimali var mı?

Cok tesekkur ederim konumla ilgilendiginiz icin. Evet benimcocugumda bir donem agresifti. Bencil ve kendi oyuncaklaribi vermedigi donem oldu. Ama hicbir zaman vurma itme inclitme olayi olmadi. Bir ara krese gitti. Oradan sonra cocuklardab kacma korkma basladi ve krese gitmek istemedi. Ogretmenleriyle konustugumda her sey yolunda diyordu. Ama oglum oradaki cocuklar kotu beni dovuyor diyordu. Sonra almak zorunda kaldim kresten.

Cok tesekkur ederim konumla ilgilendiginiz icin. Evet benimcocugumda bir donem agresifti. Bencil ve kendi oyuncaklaribi vermedigi donem oldu. Ama hicbir zaman vurma itme inclitme olayi olmadi. Bir ara krese gitti. Oradan sonra cocuklardab kacma korkma basladi ve krese gitmek istemedi. Ogretmenleriyle konustugumda her sey yolunda diyordu. Ama oglum oradaki cocuklar kotu beni dovuyor diyordu. Sonra almak zorunda kaldim kresten.

Ne yazık ki öğretmenler orada olan biten herşeye her zaman hakim olamıyorlar. Bu durumda sizin gidip öğretmenleriyle, onların da o çocukların velileriyle konuşmaları daha isabetli olurdu. Hiç onaylanmayan bişey ama böyle zamanlarda sana vurana sen de vur oğlum, parçala oğlum tarzı bir baba çocuklar için daha sağlıklı olabiliyor. En azından kendisini savunmasız ve güçsüz hissetmesinden iyidir. Bu tip problemleri ilkokulda yaşama ihtimali de oldukça fazla, o yüzden hazır sorun ayyuka çıkmışken çözmeniz en iyisi. Mesela kreşe gönderin (aynı kreş olmak zorunda değil) ama sorununuzu herkese anlatın, öğretmenleri ekstra dikkatli olsunlar. Vurmak ve dövmek çok farklı çünkü. Ardı ardına vuruluyorsa bilin ki o vuran çocuk da evde bir çeşit şiddete maruz kalıyor ya da gözlemliyordur.

Problemi şimdiden çözmezseniz çocuğunuz yetersizlik duygularıyla büyüyen bir birey olabilir. Kesin değil tabi ama ihtimal artacaktır. Siz ona güvendiğinizi hissettirebilirseniz, sorunun onda değil karşı tarafta olduğunu anlatırsanız onun olgunluğu için harika birşey yapmış olacaksınız.

Bu aralar cok ustune gitmiyorum. Evdeki ve kuzenleri ile oynarken sorun yok.tanimadigi cocuklara yaklasmiyor. Bitaz zaman vericem . Bu durumu cozemezsem pedegog dan yardim alicam.

Back