Psikolog arkadaşlar ya da benimle aynı şeyleri yaşayanlar, lütfen yardım edin

Bir de arkadaşlar çocukluk travmasına bu kadar takılmayın insan isteyince huyuda değişiyor suyu da.

Yeter ki değişimi içten isteyin ve çaba gösterin. Değişmek istemeyen insanlar hep travmalarını bahane olarak kullanıyor maalesef

Ve son bölümü bu konudan bağımsız belirtiyorum konu sahibi alınmasın o yüzden.

ama çocukluk travmaları insanı mahvediyor, en zor anında 30 yaşına gelsen de yine o travma yaşayan çocuğun verdiği tepkileri veriyosun.
ben değişemedim, değişene de rastlamadım.
travmasız çocukluk yaşayanlara gıpta ederek bakıyorum.
ki ailem harika insanlar ve çok mutlu bir çocukluk geçirdim travma haricinde.

ama çocukluk travmaları insanı mahvediyor, en zor anında 30 yaşına gelsen de yine o travma yaşayan çocuğun verdiği tepkileri veriyosun.
ben değişemedim, değişene de rastlamadım.
travmasız çocukluk yaşayanlara gıpta ederek bakıyorum.
ki ailem harika insanlar ve çok mutlu bir çocukluk geçirdim travma haricinde.
Yoğun travma geçirmiş biri olarak yazıyorum. İnanın geçiyor. Ama ben mutlu hissetmek için bile çaba harcayan gülmek için sebep yaratan bir insanım hep çözüm odaklıyımdır.

Ve evet travmalar geçiyor. Geçmese ben bugün bu kadar mutlu ve sağlıklı bir insan olamazdım ki tüm arkadaşlarım senin hayatın bizim hayalimiz derler. Neler çektiğimi az çok bildikleri halde bugünlerime çok özeniyorlar. Halbuki hala benden şanslılar:))

Özetle eksik yönlerinizi artıya çevirin. Ben bu kadar zor bir hayat yaşamadan bu kadar kıymetini bilmezdim sahip olduklarımın.

Bir söz vardır öldürmeyen acı güçlendirir

Yoğun travma geçirmiş biri olarak yazıyorum. İnanın geçiyor. Ama ben mutlu hissetmek için bile çaba harcayan gülmek için sebep yaratan bir insanım hep çözüm odaklıyımdır.

Ve evet travmalar geçiyor. Geçmese ben bugün bu kadar mutlu ve sağlıklı bir insan olamazdım ki tüm arkadaşlarım senin hayatın bizim hayalimiz derler. Neler çektiğimi az çok bildikleri halde bugünlerime çok özeniyorlar. Halbuki hala benden şanslılar:))

Özetle eksik yönlerinizi artıya çevirin. Ben bu kadar zor bir hayat yaşamadan bu kadar kıymetini bilmezdim sahip olduklarımın.

Bir söz vardır öldürmeyen acı güçlendirir

patatesle yumurtayı aynı kaynar suya koyuyorlar yumurta sertleşiyor patates yumuşuyor gibi bir metafor vardı, sizin travmalarınız sizi olduğunuzdan guçlu yapmış, benimkiler dokunsan kırılacak hale getirmiş.
inşallah kendimde o gucu ben de bulurum kendimde.
çok mutlu olun umarım hep.

Bırakın annenizi ailenizi kendi evinizde nasıl mutluysa nız öyle davranın. Kendinizi zorlayın geliştirmeye çalışın. Geçmişte böyle evden geldim bemde böyleyim diye kafanıza yerleştirmeyin. Ev dağınık olsun ama içinde eşinizle ailenizle mutlu olun. Yarım saat bi evin toplanması. Misafiriniz geldiğinde onunla ilgilenin. Sonuçta hergün gelen insan değil kardeşiniz dahi olsa atın bardakları mutfağa sohbet edin. O gidince yaparsınız. Evin işi hiç bitmiyor zaten. Yaparsınız illa ki. Anın tadını çıkarın ne kadar ömrümüz var bilmiyoruz. Kendimiz için yaşayın bu saatten sonra da.

Ben travma olarak degil de annenizi rol model alarak büyüdüğünüzü düşündüm. Bunun bir "çocukluk travması " oldugu kanaatine nasıl vardınız?
Mesela benim.annem cok rahattir ev temizligine cok önem vermez ama kendi çapında temizdir de, pis degildir yani. Bense ona nazaran daha titiz sayılırım, derli toplu olsun isterim, annem ne kadar rahatsa ben de o kadar rahat olamam :))
35 yasina girmek uzereyken biraz ondan feyz alıp oluruna bırakmaya da basladim valla boyle daha iyiymiş 🤣
Şaka bir yana, büyürken annemizi ya da babamizi rol.model aldigimiz icin onlarin davranışlarını büyüdüğümüzde biz de yapabiliyoruz çünkü çocuk söyleneni değil, gördüğünü yaparmış.
Travma olduğunu ve bunun sizin yaşam kalitenizi düşürdüğünü düşünüyorsaniz, bir psikologdan destek alabilirsiniz. Buradan sanal sekilde kimse size teşhis koyamaz ya da size şunu yap gecer diyemez. Davranışlarımızın sorumlusu biziz, düşüncelerimizi yönlendirmek ve algimizi değiştirmek de bizim elimizde ama bunu kendi basiniza asamiyorsaniz bir uzmanın yardımına başvurabilirsiniz.

Back
X