- 14 Kasım 2018
- 269
- 189
-
- Konu Sahibi melek karman
Adam yok diyorsa yoktur,niçin bu ısrar.Bence siz takıntı yaptınız onları.Belki de kardeşini gerçekten özleyip sitem etmiştir.Esim soylemiyor canımı sikmamak için ama yok senle ilgili birseh demedi diyo. Sürekli düşünüyorum acaba ne yaptım diye sürekli. Zaten mesafeliyiz gitmeyiz gelmeyiz. Bizden ne bekliyorlar anlamıyoru
Çıkar arkadasım sunları hayatından..Fesat görümcen kocanla tatilini kıskanıp trip atacak kadar arşa ulasmıs verdiğin astar...Bende kendime bunu soruyorum. Seni incitti kırdı üzdü ağlattı.ama sen hala bunları düşünüyorsun diyorum kendime
Ne konuda yardımcı olalım? Siz neden onların sizinle konuşmasını bu kadar önemsiyorsunuzSorun eşimin ailesi. Sürekli ortalikta birsey yokken küslük çıkarıyorlar. Artık psikolojim bozuldu aramadilar kesin küstüler gelmiyorlar kesin yine birsey oldu. Sürekli bu düşünceler kafamda dönüp duruyor. Sen ara diceksiniz ama korkuyorum. Niye şunu yaptın niye bunu yaptın demelerinden. Onlari aramadan önce elim ayağım titriyor.
Mesela şöyle bir örnek vereyim yakın bir zamanda eşimle bir tatile gittik dönüşte kaynanama gittik bir sebeb yüzünden.gorumcemde ordaydi. Gorumcem konuşmadı bizle. Bende sordum niye konuşmuyorsun. Birsey yok dedi ama tavırlarına devam etti. O kadar uzun yoldan gelmişiz naptiniz ne ettiniz asla sormadı. Herkesle konuştu bizle konuşmadı. Özellikle benle. Çok zoruma gitti eşime söyledim o da fark etmis. Sordu ablasına canım sikkindi demis açmış ağzını yutmuş gözünü eşime bizi onemseniyon aramiyon sormuyon. Sadece babamı ariyon. Annemi beni onemsemiyon. Tartışmislar telefonda. Esim pek birsey anlatmadı bu kadarını biliyorum. Nolur yardımcı olun bana.
Bende bilmiyorum neden buraya yazdığımı da bilmiyorum. Buraya yazmak sizlerden fikir almak iyi geliyor bana. Bilmiyorum...Ne konuda yardımcı olalım? Siz neden onların sizinle konuşmasını bu kadar önemsiyorsunuz
Hani ne konuda yardim isteğinizi anlayamadım. Onlar sizinle görüşsün konuşsun mu istiyorsunuz. Yoksa uzak mı olmak mesafeli mi olmak ya da bilemiyorum simdi eşinizle bu yüzden mi tartıştinız. Şahsen ben benimle konuşmayana selam bile vermem bin pişman ederim evime de giremezBende bilmiyorum neden buraya yazdığımı da bilmiyorum. Buraya yazmak sizlerden fikir almak iyi geliyor bana. Bilmiyorum...
Resmen psikolojik şiddet. Konuşmasınkar işte ne güzel, siz bir suçunuz olmadığından eminseniz neden kafanıza takıyorsunuz bu manyakça davranışları?Sorun eşimin ailesi. Sürekli ortalikta birsey yokken küslük çıkarıyorlar. Artık psikolojim bozuldu aramadilar kesin küstüler gelmiyorlar kesin yine birsey oldu. Sürekli bu düşünceler kafamda dönüp duruyor. Sen ara diceksiniz ama korkuyorum. Niye şunu yaptın niye bunu yaptın demelerinden. Onlari aramadan önce elim ayağım titriyor.
Mesela şöyle bir örnek vereyim yakın bir zamanda eşimle bir tatile gittik dönüşte kaynanama gittik bir sebeb yüzünden.gorumcemde ordaydi. Gorumcem konuşmadı bizle. Bende sordum niye konuşmuyorsun. Birsey yok dedi ama tavırlarına devam etti. O kadar uzun yoldan gelmişiz naptiniz ne ettiniz asla sormadı. Herkesle konuştu bizle konuşmadı. Özellikle benle. Çok zoruma gitti eşime söyledim o da fark etmis. Sordu ablasına canım sikkindi demis açmış ağzını yutmuş gözünü eşime bizi onemseniyon aramiyon sormuyon. Sadece babamı ariyon. Annemi beni onemsemiyon. Tartışmislar telefonda. Esim pek birsey anlatmadı bu kadarını biliyorum. Nolur yardımcı olun bana.
5 sene olacak. Sebepsiz yere olunca kendimde suç arıyorum hep. Hep düşünüyorum ne yaptım diye
Doldurma huyu yok şükür beni yiyorlar. Beni Arayıp oğlum 2 yıldır çok değişti arayip sormuyor demişligi nile var (evleneli 3 yıl olmusken). Çok iyi demişsiniz. Bende çok isterdim hazır cevap olmayı. Kaç kere yüzüme yüzüme en iyisi kiz evlat. erkekler evlenince değişiyor dediler gorumcemle kaynanam. ben ne yaptım bön bön yüzlerine baktim. Salağım ben
Sitem eder. Kardeşim neden aramıyorsun sormuyorsun bir derdin mi var der insan olan. Onca yoldan geldikten sonra hosgeldin bile demedi yüzümüze bakmadı diyorim. Siz özlediğiniz birine böyle mi tepki verirsiniz. Herkesle konuştu. Bir bizle konuşmadı. Neden diye sorunca da canım sikkindi dedi. Bitek bize mi cani sikkindi.Adam yok diyorsa yoktur,niçin bu ısrar.Bence siz takıntı yaptınız onları.Belki de kardeşini gerçekten özleyip sitem etmiştir.
Hayır gorumcemle esim telefonda kavga etmişler. Gorumcem bizi onemsemiyorsun sadece babamı arıyorsun demis. Eşimde demis sen beni kac kez aradn sorun. Hatta goruncem esimi engellemiş sonra açmış özür dilemiş falan. Instadan falan da çıkarmış gorumcem esimi. Ortada hiçbirsey yokken.Hani ne konuda yardim isteğinizi anlayamadım. Onlar sizinle görüşsün konuşsun mu istiyorsunuz. Yoksa uzak mı olmak mesafeli mi olmak ya da bilemiyorum simdi eşinizle bu yüzden mi tartıştinız. Şahsen ben benimle konuşmayana selam bile vermem bin pişman ederim evime de giremez
Çok haklısınız ki. Verdikleri alt mesajı algılıyorum. Sadece ben mi değiştirdim bunu mu demek istiyorsun anne dedim bunu dediğinde yok falan ağzında geveledi daha da birsey demedimbunu size söyleme sebepleri de üzüntülerinden / sizinle dertleşmek için değil . Buradaki alt mesaj “ sen oğlumu değiştirdin , sen oğlumu benden uzaklaştırıyorsun” suçlamaları . Gözünü aç bacım bence . Ben evliliğimin ilk 2 yılında bunlara maruz kaldım . Yanımdayken eşime “ çok değiştin artık sen “ diyorlardı 3-4 defa öyle bir bozdum ki . Ne olunca değişti: evlenince . Ben mi değiştirdim yani ? İzin verme sana suçlu hissettirmelerine . asla kabullenemiyorlar oğullarının kardeşlerinin başka bir hayatı olduğunu akşama kadar çalışıp eve geldiğinde de karısıyla kendi Çekirdek ailesi ile ilgilenmesi gerektiğini . Tüm işlerini evlenmeden önce oğluna yaptıran hemen alo oğlum alo kardeşim diyen istediği gibi parasını yiyen insanlardır muhtemelen ve şu anda bu değişim onların konforunu aşırı bozmuş. Siz bir şey yapmadığınızı biliyorsunuz ama bunların dedikodusunu aralarında gece gündüz yaptıkları zaman ister istemez birbirlerini sana karşı doldurmuş oluyorlar ve sana sanki bir şey yapmış ya da bir tartışma yaşanmış gibi tepki koyuyorlar , bunu istemsizce yapıyorlar. Bence sen keyfine bakmalısın aşırı derecede takıyorsan da yardım almalısın
Kıskanmıştır. Sizin üzüleceğinizi , hassas olduğunuzu bildiği için kasıtlı yapmıştır.Sitem eder. Kardeşim neden aramıyorsun sormuyorsun bir derdin mi var der insan olan. Onca yoldan geldikten sonra hosgeldin bile demedi yüzümüze bakmadı diyorim. Siz özlediğiniz birine böyle mi tepki verirsiniz. Herkesle konuştu. Bir bizle konuşmadı. Neden diye sorunca da canım sikkindi dedi. Bitek bize mi cani sikkindi.
Tamam canım ben de bunu soruyorum şimdi sen ne istiyorsun yani ? Görümcen sizle barışsın mi istiyorsun sen derdini anlatamadinki yardımcı olalım Görümcen niye öyle yapmış onu mu anlamaya çalışıyor sunHayır gorumcemle esim telefonda kavga etmişler. Gorumcem bizi onemsemiyorsun sadece babamı arıyorsun demis. Eşimde demis sen beni kac kez aradn sorun. Hatta goruncem esimi engellemiş sonra açmış özür dilemiş falan. Instadan falan da çıkarmış gorumcem esimi. Ortada hiçbirsey yokken.
Evet nedenini nasıl tepki vermem gerektiğini neden böyle davranmış olabileceğini anlamaya çalışıyorum. Düşünsenize eşinizle tatilden geliyorsunuz. Bir anda küsen bir görümce. Nedeni de canının sıkkın olması. Eşimin onlari önemsememesi arayıp soramamasi.Tamam canım ben de bunu soruyorum şimdi sen ne istiyorsun yani ? Görümcen sizle barışsın mi istiyorsun sen derdini anlatamadinki yardımcı olalım Görümcen niye öyle yapmış onu mu anlamaya çalışıyor sun