Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

Evlenmeden önce doktora gittim tahlil istemedi doğum kontrol hapı verdi yolladı.Ben bu sürede tiroid tedavisi görüyordum.İç hastalıkları doktorum da bundan kaynaklanacağını söyledi üstüne gitmedim.Evlendikten yaklaşık bir yıl sonra başka doktora gittim o hormon tahlili istedi ve prolaktin yüksek çıktı.Bu arada tiroid tedavisini tamamladım yani o hormonlar normal.Dostinex kullandım bir kutu kullandım ve bıraktım. Bir kaç ay oluyor galiba yine çıktı haftaya adet olunca yine gidicem tahlil için.Ben prolaktine bağlamıştım ama burada hormonları daha yüksek olanlar bile böyle birşey yazmamış.Mesela ben ilk adetimi de 16 yaşımda görmüştüm numuneliğim ben.

cnm tsh ve prolaktin dışında diğer hormonlara da bakıldı mı veya ultrason ve daha ne bileyim tüm tetkikler yapıldı mı..
çünkü benim prolaktin değerlerim 75 teyken bile ben düzenli adet oluyodum....

gerçi doktorumun bana dedği şuydu.. prolaktin tamamen öznel bişeymiş.. kişiden kişiye değişirmiş...
herkeste farklı nedenlerden dolayı yükselirmiş...

hatta bi çok profesörler bile tam anlamıyla prolaktin neden yükselir,sonuçları nelerdir, açıklayamıyorlarmış..

sadece ilaçla düşürülüyo sanırım.. ve bilidiğim iki ilaç var.. dostinex ve parlodel..
başka var mı bilmiyorum...

yapıldı canım bütün hormonlara bakıldı.Ultrasonla da kaç defa baktı doktor rahimde ya da yumurtalıklarda bir sorun yok.prolaktin ilacını kullanıp doğum kontrol ilacını da bırakınca bakalım ne olacak.

olur cnm ya allahın izniyle,üzme canını....
dediğim gibi prolaktin de gebeliği %100 engelliyo diye bişey yok...

olur cnm ya allahın izniyle,üzme canını....
dediğim gibi prolaktin de gebeliği %100 engelliyo diye bişey yok...

prolaktini yüksek olupta yinede hamile kalan forumlarda 2-3 kişi okudum sanırım ama netteki bilgilerde ve doktorun dediklerine göre hamileliğe engel..hatta adet geciktirmeside yapıyo (kendimden biliyorum) bu sebeple 85 gün hastalanamamıştım,çok rahatsızlık vericiydi halada %100 düzelmedi adetler..bende dostinex kullandım bi defa..

prolaktin düştükten sonra hamile kalınabiliyor. rabbime şükürler olsunki bir kızım oldu. prolaktinim 105 lerdeydi. ve 2-3mm kadar da bir mikro adenomum var . ben adet geçikmesi değil 15 günde bir adet olmak gibi bir sorunla karşılaşmıştım. doktora gidiş sebebim buydu. doxinex kullandım ilkin hemen hormon seviyemi düşürdü. evlendikten sonrada çocuk düşünüyorum deyince doktora,ilacımı değiştirdi parlodel kullanmaya başladım . hamile kaldıktan sonra ilacı kesmemi söylemişti. 2.ayımda ilacı bıraktım. hamileliğim boyunca çok şükür bir sıkıntı olmadı. şimdi bir kızım var . ama mikro adenom hala var . ondanda kurtulabilsem çok güzel olurdu ...

Son düzenleme:
benimde 2 kez pprolaktinim yükselmişti ,ılk çıktıgında hıpofız bezınde adenom cıkmıstı,dostınex kullandım ama doktorum korunucaksın bunu kullanırken zaralı demıstı.
başka bi doktor da bişi olmaz dostınex kullanıpta hamıle kalan hastalarım var demıstı.
ama prolaktının yukselmesının neden kaynaklandıgını biz bılemeyız demıstı doktor.zaten tıbben de bi açıklaması yok.
kımı stres dıyor dogruda olabılır cunku butun hastalıklar stresle yada psikoljık olarak başlıyor.
inşaallah hayırlısıyla alırsın kucagına yavrunu.ALLAH ısteyen herkese versın.

evet doğru dedin,tıp bile neden yükseldiğini bilmiyo..açıklaması yokmuş..garip :44: prolaktin 1 defa çıktı bende dostinex'le düşürdüm bebiş içinde hala denemelerdeyiz..olur inş

prolaktin eğer çok yüksekse gebeliğe engel olur.

sınır değerlerde olunca dr lar ilaç bile vermiyor genelde, bu şekilde gebe kalan arkadaşım var.
adenomu olduğu halde, bebeği olan arkadaşlarım var. çevremde de birçok kişiden duydum bunu.
sırf kendime ve benim çevremdekilere dayanarak bile gebeliğe engel olmadığını düşünüyorum. ben gebe kalmıştım, ama bebeğin kalbi durdu. bununla ilgisi olmadığını söylemişti dr.

tedavisini olmazsanız, ilacınızı düzenli kullanmazsanız gebeliğe engel olabilir tabii. ama dr kontrolünde, tedavinize dikkat ederseniz bir sıkıntıyla karşılaşmazsınız.
bir defa dostinex kullanmak yeterli olmayabilir. ben sürekli kullanıyorum ve kullanmaya devam edeceğim.
ilacı bırakınca benim de regl dönemlerim 3 - 3,5 ayı buluyordu.
dr a gittiğimde prl 150 çıkmıştı. 1 kutu kullanıp bıraktım, birkaç ay sonra yine eski değerine yükseldi.

eski mesajlara bakamayacağım şimdi, belki yazmışsınızdır.
prl değeriniz 100 üzerindeyse, hipofiz mr ı çektirin. adenom unuz varsa, düzenli ilaç kullanmanız gerekir, dr kontrolünde olun.
ilacı bıraktığınız gibi prl yükselmeye devam eder. 1-2 kutu ilaçla kesin çözümü yok maalesef...

evet yazdıklarının tamamını biliyorum cnm,araştırdım deli gibi bu sorunum ortaya çıktığında ben martta düşük yaptım,kürtaj olmadan ilaçla parçalar temizlendi..o zamandan beride denemeye devam ediyoruz..bu tarz hiçbi sorunum yokken yaklaşık 5-6 ay önce prolaktinle tanıştım ama benimki 37'ydi..normali 26 olmalı biliyosundur.kayda değicek bi değer değil aslında ama dostinex kullandım.3 haftada düştü zaten.sonrasındada 1 ayda 1 kontrol ettirdim hep.en son aralık başında baktırmıştım,normaldi hala.zaten 80 ve üzeri değerde olanlar riskli,kesinlikle mr çektirmeli vs.öyle bişey olmadı allahtan bende çok şükür..ama seninde dediğin gibi ilaç kullanıp değeri düşüren ertesi ay hamile kalan olduğu gibi,değeri yüksekkende hamile kalan var..allahın işi işte,kısmet..

benım adenom çıktıgında prolaktın degerım 69 du çok yuksek degıl ama olabılıyor.mr çekılmelı yınede zaten doktor ona gore yonlendırır,
birde benım prolaktınım kendılıgınden çıkmadı hiç,kullandıgım bazı hapların hemen arkasından çıktı.onun harıcınde bi sorun yok,kendısı yukselmez yani.bazı haplar da yukseltıyor bilginiz olsun hanımlar.
kadın dogum doktorum prolaktın yuksekken yumurta olusmaz demıstı.tabi ALLAH'IN hikmetı hamıle olanlarda var.
polikistik over olan bı kadın bile hamıle kalamaz tıbben ama kalabılıyor.

Son düzenleme:
merhaba,
daha önceki sayfalarda da yazmistim,
yapilan tetkikler sonucunda mikroadenom cikti ve şu an dostinex kullaniyorum ilk kutunun bitmesine bi tane kaldi ama
ayin 21 inden beri kahverengi akintim war,bugun tam 13.gun,bundan once ayin 2sinde yine kahverengi akinti seklinde adet olmustum,ilaca basladiktan sonra (3.tablette)ayin 21 inde tekrar basladi...
varmi aramizda bu ilaci kullanirken boyle birsey yasayan?

Kizlar ben birsey sormak isdiyorum ben yeni adet oldum ne zaman yumurtlama olur 25 aralik da oldum 31 de bitdi

Kizlar ben birsey sormak isdiyorum ben yeni adet oldum ne zaman yumurtlama olur 25 aralik da oldum 31 de bitdi

adetin 14.günü yumurtlama başlıyor,yani ayın 8'ine denk gelıyor.yanlıs hatırlamıyorsam böyleydı,genelde 14.gundur..adetın duzensızse bu değisebılır belki.

Tskr ederim duzenli oluyorum 28 gunde her ay ayni benim bi oglum var ama kardes isdiyor yasim 27 oldu zamani geldi :)

Son düzenleme:

prolaktin kendiliğinden yükselmez kısmına katılmıyorum, birtakım diğer etkilerle olduğu gibi stresten kaynaklı da
değerler yükselebiliyor, ben evlenmeden önce de zaman zaman yüksek çıktığı olmuştu, ki o zamanlar hayatımda
bu kadar bile stres yoktu, yani kendiliğinden de yükselebiliyor kontrollü olmakta fayda var, dediğin gibi bir yerden sonrası
nasip işi, rabbim nasip ederse hepsi olur inşallah, ben hamile de kalamadım sonuçta bunun yüzünden sanırım etkiledi

Merhaba arkadaşlar.Ben aranıza yeni katıldım.Uzun süredir takip ediyordum.fakat yeni üye olabildim.İki yıllık evliyim.Birbuçuk senedir prolaktin hormonumu düşürmeye çalıştık.prolaktinim altı ay önce 83 dü.Doktorum hipofiz mr istedi.çektirdim.Şükür bişey çıkmadı.dostinex kullandım.ilacı kullanıyorum düşüyor bıraktığımda tekrar yükseliyordu.Sonrasında 6 aydır düşük hormonum ama hamie kalamıyorum.doktorum en son artık hsg istedi onuda çektirdim bakalım bekliyoruz.Rabbim herkese sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inş.

kaprifcim bu arada şunu söylemek isterim dokrumda bana adetin 14. günü yumurtlama başlar demişti.paylaşmak istedim.

kıslarr size bişey danışıcam benim prolaktinim 41,39 dr bana parlodel verdi ancak bana inanılmaz yan etki yaptı doktoruda zaten sevmemiştim bende başka doktora gittim bu ilaç bana yan etki yaptım başka muadili falan varmıdır diye bu gittiğim dr da senin ilaç kullanmana gerek yok çok yüksek değil prolaktinin dedi 2 tane yutsan düşer dedi şimdi benim aklım karıştı kızlar sizin değeriniz kaçtı ve doktor size kaç değerle ne ilaç verdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…