Prolaktinim hakkinda yardim edin lutfen

istanbulaski

La tahzen innallâhe meane
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2018
1.371
1.802
133
Kızlar merhaba, belli aralıklarla hormonlarıma baktiririm. prolaktinim 8, 6, 12 falan çıkardı.
Yumurtlamam da maşallah güzel.
Dün 21.günde hormon testleri yaptık.

Prolaktinim 33 cıkmış.
Sizce napmam lazım nolur fikir verin bana.

Neden 21.gunde bakti ki benim bildigim o gun bi tek progesterona bakiliyor geri kalanda adetin 2-3.gununde

Arkadaşım ilk önce sakin ol çok yüksek değil. Ben ilk testimde 48 gördüm dostinex(2 tablet) kullandım düştü 18 lere 5 ay sonra tekrar gittim 52 olmuştu.Ağlaya ağlaya doktorun yanına gittik güzel bir fırça yemiştim hiç unutmam endokrin bölümüne yönlendirdi beyin mr istendi hipofiz beziyle birşeylere bakıldı. Ufak birşey var ama önemli değil süt hormonu o nedenle yükseliyormuş birazda strese bağlı yükseliyor hemen. bana 5 ay tedavin olacak denildi 4 ay kadar sürdü dostinex(8 tablet) salı-perşembe günleri yarım olarak içtim sonrasında düzeldi 0a kadar indi şuan 18-13-12 hep değişiyor ama bir daha yüksek görmedim. Korkulcak birşey yok takip eder devamlı yükselir ise mr çektirirsin. Ben burada 200 leri gören arkadaşlarla tanıştım senin ki hiçbirşey değil

Çok teşekkürler bende 20 gün bekleyip tekrar test yaparım bakarim

Bastırdım normalde 3.günde de kuzum. Ayrıca beta hcg 0.100 negatif cıktı. 21.günde
Gebelik icin erken adetten 7 gun once cok zor ki dongu sureni bilmiyorum daha uzunsa cikmasi daha da zor en azindan adeti beklemen lazim

Prolaktinin 2inci gün şartı yok, her zaman bakılabiliyo ama çok yüksek çıkmamış ki zaten boştan yere stres yapma streste yükseltiyo prolaktini. Sütyenin rahatsızsa o bile yükseltiyo. Bence yüksek sayılacak bi değer değil. Benim de hipofiz adenomundan ötürü yüksekti ama sizin değeriniz sınırı çok aşmamış ki

Benim de 45 lerde çıkardı ama ilaçla düşüyor hemen

Canımm evet ya sağol süttenim çok battı 1 haftadır valla ağrım voda vardı

Adenomunuz ne kadar boyutu? Ve prolaktininiz ne kadardı benim 412 çıktı ilaçlı mr çektiricem de umarım bi sıkıntı çıkmaz

Amin inşallah çıkmaz. Ben 28 günde olurum normalde. Eski değerler, 9, 12, 8 falandı. Dün 33 cikti
Ya ben de en çok 55 görmüştüm kendiliğinden 12 ye düştüğü olmuştu geçen sene bi sene boyunca da baktırmadım açıkçası çünkü 12 olduğunda bile göğüsümden süt geliyordu. Bugün bi baktırayım dedim başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen 400 görünce. Dostinex başladık bakalım ama yanlış kullandım sanırım bi bakabilir misin konuma?

Ayy geçmiş olsun cnm benim çok üzüldüm tabi ki bakarim

Bende senin givi oldum dostinex ictim gecti canim stresten olmussundur eger olanliyirsan gebekiktende olabilir adetin 2. Gunu tekrar baktir adet 2 gun gecikirse betana baktir

Adenomunuz ne kadar boyutu? Ve prolaktininiz ne kadardı benim 412 çıktı ilaçlı mr çektiricem de umarım bi sıkıntı çıkmaz
Dostinexin amacı değeri düşürmek değil adenomu küçültmekmiş, o yüzden lütfen değerim düzeldi diye aksatma ben 2 yıldır kullanıyodum şimdi gebelik olunca bıraktım. Benim adenomum mikro, 4.2mm*3.5mm. Dostinex kullanırken de yılda bi kez mr tekrarlanıyo, büyüme var mı ilacs tepkisi nasıl diye. İstanbuldaysanız doktor önerebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…