Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

Sağol canım iyi dileklerin için.Lütfen moralini bozma ben şubat ayından beri tedavi görüyordum.İlk ay parlodel kullanmıştım hemen düşmüştü prolaktin ben de hemen haile kalıcam sandım olmayınca üzüldüm ağladım.Temmuza kadar ilaç kullandım değerlerim normal yumurtlamam düzenli olunca şimden dolayı olmadığını düşündü doktor eşimin hızlı sperm sayısı düşüktü ara verelim tedaviye daha ilaç içme dedi bana ben öğretmenim yaz tatilinden sonra gel eşinin değerleri düzelmezse aşılama yaparız dedi bende olmuycak diye hiç takmadım ağustosta regl oldum sonra ramazan geçsin tedaviye başlayayım dedim.Adetim gecikti yine üstüme kondurmadım ama hiç gecikmezdi adetim ve sonunda hamile olduğumu öğrendim:nazar:Uzun oldu ama yani hiç düşünmediğim zaman geldi bebişim stres yapma Rabbim ol dediğ zaman olacaktır inşallah tez zamanda canım hepim:Saruboceq:iz için duacıyım
Sağol canım inan benimde tüm dualarım hepimiz için. Yazdıkların moral verdi rahatlattı beni, paz.tesi doktora gidicem bakalım nediyecek:bbo:

mr çektiren arkadaşlar korkmayın,,,
hiç bir acı hissetmeyeceksiniz.. sadece makinenin seslerini duyacaksınız okadar.. bu sizi biraz rahatsız edebilir.. çünkü ben biraz tırsmıştım :)) diğer arkadaşın dediği gibi metal birşey istemiyorlar vücutta.. son 5-10 dakikasında koldan iğne atıyorlar, damar açıcı ! toplam 25-30 dakika felan sürüyor hepsi.. ve ben bu işleme hiç para ödemedim ayrıyetten, çünkü ssk karşıladı hepsini.. ki devlet hastanesinde çektirmiştim..
doktorum sonucumu gördükten sonra tekrar dostinex yazıp göndermişti. çok şükür temiz çıkmıştı sonuçlarım... inşaallah yeni çektirecek olan arkadaşlarında sonuçları iyi çikar..

canlarım nasılsınız ben ıyıyım ılaclara devam edıyorujm bugun adetın 5, gunu ve klomene baslıyorum tekrar bakalım hayırlısı..

cuma gunude ıs yerınde elımı kestım.. yaram cok cok buyuk degıldı fakat tatanoz asısı vurdular kolum cok agrıyo :KK43: onun ıcın fazla yazamıyorum hepınızı opuyorum

canlarım nasılsınız ben ıyıyım ılaclara devam edıyorujm bugun adetın 5, gunu ve klomene baslıyorum tekrar bakalım hayırlısı..

cuma gunude ıs yerınde elımı kestım.. yaram cok cok buyuk degıldı fakat tatanoz asısı vurdular kolum cok agrıyo :KK43: onun ıcın fazla yazamıyorum hepınızı opuyorum

canım çok geçmiş olsun ..
iyi bak kendine lütfen..
bende 3 gün önce tatanoz aşısı oldum gerçekten çok feci bişey, insan kolunu zor oynatıyor..

canım çok geçmiş olsun ..
iyi bak kendine lütfen..
bende 3 gün önce tatanoz aşısı oldum gerçekten çok feci bişey, insan kolunu zor oynatıyor..

saol cnm ya sorma yaa kolumu oynatamıyorum bıyere deydiği zaman resmen yerımden hoplatıyo benı :) kızardı ve içinde sert bı beze olustu anlamadım gıttı daha oncede yaptırmıstım 15/16 yaslarındayken hıc boyle bısey hatırlamıyorum...

merhaba, ben de prolaktinle boğuşanlardandım...birkaç aydır ilaca ara verdim...tekrar ölçtüreceğim bakalım neler olmuş...siteye uğramayalı çok oldu...inşallah güzel haberler olmuştur ben yokken :CüvCüv:
kızlar hiç stresliyim falan demeyin...baktınız ki bir işte stresleniyorsunuz hemen mola verin...derin nefes alın, birşeyler için....herşeyin başı sağlık...yok stresli bir işte çalışıyor olsanız dahi, hiçbir şey sağlığınızdan daha önemli değil...bir gitti mi yerine zor geliyor...anlık dinlenmeler bile sizi o stresli durumdan kurtarabiliyor...ben geçen senelerde reglimin geldiğini görünce nasıl ağlardım, nasıl harabederdim kendimi anlatamam...ama boşuna...önemli olan var olanın sağlıklı olması...çocuk olmuyor mu dert etmeyin...vardır bunda da bir hayır deyip geçin...sevgiler

Ben sanırım vazgeçtim ya kızlar hipofiz mr' ı çektirmekten. Ya çok gereksiz görüyorum şu an için. prolaktinim 42 çıktı diye doktor çektir dedi. Ama bence doktor beni yanlış anladı. Ben daha önce dostinex kullandım dedim ama o herhalde geçen ay kullandım anladı. Ama ben 9- 10 ay önce kullandım. ilacı bıraktım bugüne kadar hiç ölçtürmedim geçen cuma ölçtürdüm 42 çıktı. O da daha önce ilaç kullandıysan hipofiz mrı çektir dedi ama ben çektirmek istemiyorum ya. Olduğunu düşünmüyorum çünkü bugüne kadar en yükseği 66 ıydı prolaktinim. O 66 değer de adet olacağım gün ölçtürdüğüm değer.
Adenom olanlar herhalde çok yüksek değeri olanlardır değil mi kızlar?

Neden karar deĞıŞtırdınkı.daha Öncede sÖylemıŞdım 100 un ÜstÜndekılere genelde mr verılıyo.bence ıÇınde kalmasın.deĞerın yÜksek olmaması adenom olmadıĞı anlamına gelırmı bılmıyorum ama deĞerı benden cok cok dÜŞÜk olanlarda cıktıĞını bılıyorum.ıÇınde kalmasındansa Çektır gıtsın.sonradan uĞraŞmaktan kurtulursun.ama Çektırmesende cok bıŞey kaybedeceĞını sanmıyorum.

Ya çok kararsız kaldım ben de bugün saat 12' ye kadar radyoloji uzmanına ilaç yazdırmam gerekiyordu yazdırmadım. Tabi bu iş yarın da olabilir herhalde yarın sabah 11:20' de benim mr randevum. o saate kadar ilaç yazdırabilirim herhalde ya söylediğim herkes de senin gibi çektir diyor sonradan çektirmektense. Yarın öbürgün şimdi çocuk olmaz falan o zaman da bunu öne sürcek doktorlar hipofiz mrı çektirdin mi dicekler. çektireyim yol yakınken bari tabi ilaç yazdırabilirsem. Çekerken doktor söylüyor mu bir şey var bir şey yok diye. Yoksa sonuçların çıkması bayağı uzun sürüyor da kendi doktorun mu söylüyor

Yok canım sen sonuÇlarınla doktoruna gıdıyosun o soyluyor.sonuÇlarda 2 gÜn ıÇınde Çıkıyo.

Ilgaz hanım, Mr çektirmek çok önemli, bu hastalıkla uzun yıllardır uğraşan birisi olarak size tavsiyem Mr çektirmeniz.. tahlil değeri 100 ve üstü olanlarda mr a bile gerek kalmadan adenomanın varlığı tesbit ediliyor.. ama aşağısı durumlarında ise mr ile tesbit edilir.. benım ilk tahlilim 60 iken 3,5 mm adenomam vardı..

Sağol demetçiğim tavsiyen için yarın eğer ilaç yazdırabilirsem çektiricem mr' ı. Yani radyoloji doktorunun devlet hastanesinde ilaç yazması gerekiyormuş. Radyoloji doktoru da öğlen 12' ye kadar hastanedeymiş. Onu bulabilirsem mra gidicem işyerinden sevk aldım.

Kızlar nasılsınız?Kimseler yok yine.beni sorarsanız iyiyim çok şükür haftaya bebişimi görmeye gidicem inşallah sağlıklıdır dua edin.Onun dışında hiç bir sorunum yok.Mide bulantısı falan hiç bir belirti yok sadece belim ağrıyor arada bir o kadar.benden haberler bu kadar öptüm hepinizi

Kızlar nasılsınız?Kimseler yok yine.beni sorarsanız iyiyim çok şükür haftaya bebişimi görmeye gidicem inşallah sağlıklıdır dua edin.Onun dışında hiç bir sorunum yok.Mide bulantısı falan hiç bir belirti yok sadece belim ağrıyor arada bir o kadar.benden haberler bu kadar öptüm hepinizi

canım sen keseyi görmeye daha gitmedinmi...
gittinde ben mi kaçırdım...
allah yardımcın olsun canım sağ salim kucağına alısın inşallah....

oh maaşallah size canım.. :nazar:
inşaallah sorunsuz bir hamilelik geçirsin.. :Saruboceq:
haberin olsun mide bulantıları 6. haftadan sonra başlıyor, ama inşaallah sende başlamaz, çünkü gerçekten çok zor oluyo.. ben iki kere hastaneye yatmıştım kusmaktan.. (tabi bu bünyeden bünyeye değişiyor..)
ve ben 4. ayıma kadar yatarak geçirdim hamileliğimi.. ama çok şükür şimdi iyiyiz.. inşaallah herkesin de hamileliği iyi geçer,
Allah herkese sağlıklı sıhatli evlatlar nasip etsin..
öpüyorum seni..

doremi ve nergis33 Allah sağ salim kucağınıza alamanızı nasip etsin bebeklerinizi.Sağlıklı, hayırlı, akıllı ,uslu evlatlar olurlar inşallah.hamilelerin duaları kabul olurmuş bizim içinde dua edin.herşey gönlünüzce olsun

doremi ve nergis33 Allah sağ salim kucağınıza alamanızı nasip etsin bebeklerinizi.Sağlıklı, hayırlı, akıllı ,uslu evlatlar olurlar inşallah.hamilelerin duaları kabul olurmuş bizim içinde dua edin.herşey gönlünüzce olsun

Canım hepimiz için herzaman duacıyım.Rabbim tez zamanda gönderecek bebişlerinizi buna inanıyorum.Çünkü benim ki hiç ummadığım bir zamanda geldi:CüvCüv::Saruboceq:

oh maaşallah size canım.. :nazar:
inşaallah sorunsuz bir hamilelik geçirsin.. :Saruboceq:
haberin olsun mide bulantıları 6. haftadan sonra başlıyor, ama inşaallah sende başlamaz, çünkü gerçekten çok zor oluyo.. ben iki kere hastaneye yatmıştım kusmaktan.. (tabi bu bünyeden bünyeye değişiyor..)
ve ben 4. ayıma kadar yatarak geçirdim hamileliğimi.. ama çok şükür şimdi iyiyiz.. inşaallah herkesin de hamileliği iyi geçer,
Allah herkese sağlıklı sıhatli evlatlar nasip etsin..
öpüyorum seni..

Sağol canım benim annemde de hiç bulantı olmamış belki ona benzemişimdir:)) Olursa da çekerim herşey bebeğimiz için.Haftaya keseyi görmeye gideceğim inşallah bir sorun çıkmaz dua et canım öptüm:1hug:

canım sen keseyi görmeye daha gitmedinmi...
gittinde ben mi kaçırdım...
allah yardımcın olsun canım sağ salim kucağına alısın inşallah....

Yok canım daha gitmedim doktor 2 hafta sonra gel dedi sabırla bekliyorum bakalım hayırlısı çok heyecanlıyım dua et canım.Allah sana da tez zamanda bir evlat nasip etsin inşallah:Saruboceq:

Canım benzer bir problem sebebiyle kızkardeşim gitmişti.Dr. Serkan Özkul'<.bu konuda oldukça fazla bilgi verdi. Kızkardeşime prolaktin düzeyinin yüksekliği sebebiyle yıllarca tedavi edilen hastaların olduğunu bunun için takiplere gitmek dışında başka birşey yapılamayacağınısöylemişti.Birde enteresan olarak doğum kontrol haplarınında prolaktini baskıladığını söyledi.

X