Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

3 ay dostinex tedavisi gördümgeçen sene
değerim 27 den 0.4 lere düşmüştü
bu sene yine 17 ye çıkmış
şimdi parlodele başladık

deme öyle canım ya.bende tedavi görüyorum.ilk haftam .moral bozukluğu yapma.o olucağı zamanı bilir sıkma canını.opuyorumnanaktan

sağol canım ya! haklısın ama bu ay umutlanmıştım çok... Çok üzüldüm ne yapalım kısmett... İnşallah bu ay yüzüm güler, tabi benimle beraber tüm isteyenlerin..a.s.

ANEMONE Senide Tebrik ediyorum canım Allah ikinizede sağlık versin ve sağlık kavuştursun sizi..

Merhaba kızlar prolaktin tedavisinde 3. ayım düşmesine ragmen bu ayda adet oldum mafoldumben umudum tükeniyor, sinirlerim bozuluyor v.s... neyse yapabilecek bir seyim yokkk

NERGİSSS Seni çok tebrik ediyorum canım. Rabbim bol bol sağlık versin...

Sağol canım iyi dileklerin için.Lütfen moralini bozma ben şubat ayından beri tedavi görüyordum.İlk ay parlodel kullanmıştım hemen düşmüştü prolaktin ben de hemen haile kalıcam sandım olmayınca üzüldüm ağladım.Temmuza kadar ilaç kullandım değerlerim normal yumurtlamam düzenli olunca şimden dolayı olmadığını düşündü doktor eşimin hızlı sperm sayısı düşüktü ara verelim tedaviye daha ilaç içme dedi bana ben öğretmenim yaz tatilinden sonra gel eşinin değerleri düzelmezse aşılama yaparız dedi bende olmuycak diye hiç takmadım ağustosta regl oldum sonra ramazan geçsin tedaviye başlayayım dedim.Adetim gecikti yine üstüme kondurmadım ama hiç gecikmezdi adetim ve sonunda hamile olduğumu öğrendim:nazar:Uzun oldu ama yani hiç düşünmediğim zaman geldi bebişim stres yapma Rabbim ol dediğ zaman olacaktır inşallah tez zamanda canım hepim:Saruboceq:iz için duacıyım

tatlım dış gebelik değildir merak etme aklına kötü şeyler getirme diyeceğim ama insanın elinde olmuyor bende 2 gün uyuyamamıştım dış gebelik olabilir mi diye ALLAH a hamd olsun ki değil :Saruboceq:senin de değildir:Saruboceq: kendine dikkat et ve moralini yüksek tut tadını çıkart öpüyorum

Sağol canım arakadaşı benim .İyi düşünmeye çalışıyorum Rabbim sağlıklı bir şekilde gelmesini nasip etsin.Bebiş hasreti çekenlere tez zamanda versin Rabbim

3 ay dostinex tedavisi gördümgeçen sene
değerim 27 den 0.4 lere düşmüştü
bu sene yine 17 ye çıkmış
şimdi parlodele başladık

Bunlar prolaktin değerleri mi canım. Ben test yaptırdığımda normal değer aralıkları 6.0 ile 33.0 yazıyordu. Benimki 66 çıkmıştı. Yani 27 normal olmuyor mu bu durumda benim de kafam karıştı sonra sen niye düşürmeye çalıştın ki 0.4 de çok düşük değil mi.
Ben de bu sabah yaptırdım testi öğlenden sonra 2 de alcam bakalım hayırlısı nasıl çıkacak.

Arkadaşlar hiç prolaktin yüksekliği nedeniyle hipofiz mr' ı çektirdiniz mi? bugün prolaktin testi yaptırdım 42 çıktı. Doktor da daha önce ilaç kullandıysan dostinex falan düşük çıkması gerekiyordu hipofiz mr' sı çektir dedi. Ben de salı gününe randevu aldım. Nasıl bir şey bu mr hiç çektiren var mı?

Arkadaşlar hiç prolaktin yüksekliği nedeniyle hipofiz mr' ı çektirdiniz mi? bugün prolaktin testi yaptırdım 42 çıktı. Doktor da daha önce ilaç kullandıysan dostinex falan düşük çıkması gerekiyordu hipofiz mr' sı çektir dedi. Ben de salı gününe randevu aldım. Nasıl bir şey bu mr hiç çektiren var mı?

ben çektirdim canım daha bir ay olmadı.benim değerim senden çok çok yüksekdi.114 dü .ilk kan testimin sonucu 114 dü .2. kan testimdede 105 di ilaç kullanmama rağmen.benimki 100 geçtiği için mr verdi seninki çokta yüksek değil yani .mr sonucum temiz çıktı ilaç verdi dostinex.sen daha önce tedavi gördünmü ki?mr a gelince ben daha önceden başka sebepden dolayı cektirdiğim için bilgim vardı.ve mr korkumda vardı.eğer kapalı yerden ve yüksek sesten korkmuyorsan sorun yok.zaten cokda uzun surmuyor .ama tavsiyem cektiiriken kulağını pamukla tıka ben 2. de oyle yaptım.ilkki kadar rahatsız olmadım.bide üşüme yapıyor.yani canını yakan bir tarafı yok.merak ettiğin baka bişey varsa yardımcı olabilirim.geçmiş olsun

kızlar ben de mr çektirdim ve 5 mm adenom var dostinex kullanıyorum haftada 2 adet

Ya çok teşekkür ederim ezouygun arkadaşım. Evet niye mr istedi doktor ben de anlamadım. Daha önce de yüksekti en yükseği 66 idi 9 ay önce çektirdiğimde o zaman dostinex kullanmıştım bir daha da ölçtürmedim. Bir de bugün ölçtürdüm. 42 çıktı. Neyse ben de şimdi internetten araştırıyordum beyinde adenom olabilirmiş prolaktin yüksekliğinde.
Bir de mr sabahı ilaç kullandırıyorlar mı devlet hastanesinde yazdırıp ilaç mı alacam acaba sen bir ilaç içmiş miydin o sabah veya iğne

ilaçı bırakalı çok oldumu.eğer cok vakit geçtiyse yükselmesi normal doktorun bu konda bilgilendir.canım ben tıp fakültesinde muayene oluyorum.orda mr için 2010 yılının mayısına verdiler.bende devlet hastnesine gittim.orda bu alet olmadığı için özele sevk ettiler.özelde çektirdim ve ilaçsız olmaz dediler ilacıda sen alıyosun .uzman doktora yazdır ilacını.uzmana yazdırınca para vermiyosun ama sağlık ocana yazdırırsan belli bi miktar alıyolar.ilaç dediğimizde iğne oluyo canım.mr seni sokuyolar 10 dk içerde kalıyosun sonra cıkarıyolar iğneyi yapıyolar.tekrar giriyosun 5 - 10 dkk daha kalıyosun içerde.eğer dokrorun yazmadıysa bir uzmana gidip yazdırman gerekiyo yani canım.

Evet uzman doktora yazdırıcam pazartesi günü ilacı öyle söylediler. Ya doktorum da o kadar yaşlı ki bu gün de hastanede onun olacağı tutmuş. Doktor taa eşimin ebesi. Yani kayınvalidemi doğurtan adam. O kadar yaşlı yani. 9 ay önce kullanmıştım bu ilacı dedim yine de çektir dedi. Bir de doktora söylemeyi unutmuşum diane 35 de kullanıyorum onun da bir etkisi olabilir mi prolaktine diye sormayı unutmuşum. Zaten hiç doğru düzgün cevap vermiyor ki ya. ınşallah diane 35 ' in sabah kullanacağım iğnelere bir etkisi yoktur.

diane 35 polikistikover içinmi kullanıyorsun?bende var ama ben hiç kullanmadım o ilacı.mr a gittiğin zaman soylersin ama sanmıyorum çünkü sana yapacakları iğne mrın daha net gözükmesiyle alakalı.he bide metal bulunduran kıyafet giyme iç çamaşırınıda telsiz seç çünkü orda çıkartıyolar.bidaha uğraşmazsın.hatta giymeden git yani.:)aslında gerek yok gibi mr a ama en Azından için rahat eder

EVet doktor polikistik over için vermişti 1 ay kullanıp tekrar gittim ultrasonda bakmıştı adetle birlikte geçmiş o da demişti artık kullanmana gerek yok demişti. Ben de doğum kontrol amacıyla kullanabilir miyim diye sormuştum kullanabilirsin uzun yıllar demişti. ben de 9 aydır kullanıyorum işte. Doğum kontrol amacıyla kullanıyorum şu an yumurtalıklarımda bir şey yokmuş.
Ben de çektirmek hiç istemiyorum aslında korkarım böyle şeylerden ama eşim mr lafını duyunca illa çektir çektir dedi. Bir çektireyim bakayım. Benim için bayagı külfetli olacak çalıştığım için izin almak gerekecek falan. Ya bir de hastane lafını duyunca herkes a geçmiş olsun neyin var diyorlar. ıyice sıkılıyorum. Olsun bitsin de ilaç mı vericek bakalım nasıl tedavi uygulayacaksa bir an önce bitsin..
40 larda prolaktin hamile kalmak için engel teşkil eder mi acaba?

katılıyorum sana hele mr çektirmeye gittiğimde hasta kim diye sordular sinirden ağlamaya başladım ve mr bitene kadar ağladım.(çoğu korkudandı)aslında korkulcak bişey yok ama dediğim gibi yüksek sesden korkarım ben bide kapalı yer olunca sinir bozucu oluyor.ama bunları düşünerek girme.başka şeyler getir aklına.prolaktin süt salglama hormonuya genellikle emziren kadınlara emzirdiğin sürece sütün seni korur derler buda ondan işte hamileyken prolaktin daha da çıkıyomuş.ama şuda var doğum sonrası bebek emziren kadınlarda hamile kalanlarda olabiliryor.senin değerinde oyle cok buyuk bir değer değil.bide bi hormon stresle alakalı.sakına boyle eften puften şeyleri kafana takıp stres yapma.inşallah en doğru zamanada hamile kalırsın(kalırım).

ınşallah ezouyguncuğum doğru zamanlarda hamile kalırız. Ben daha 3 aylık evliyim. Şimdi bu hormonu düşürsem ilaç kullansam bile, ilacı bıraktığımda yeniden çıkan bir hormonmuş galiba bu. E bizim de hemen çocuk yapmak gibi bir düşüncemiz yok zaten en az 2 sene. O zamana kadar ne olup ne bitecek bakalım. Benim işim hep stres ya işleri nasıl yetiştiricem diye söylediğin gibi eften püften şeyleri stres yapıyorum.

anam sen daha cok yeniymişsin.daha çok vaktin var inşallah olur bir gün.streslik bi durumun yok hastalık konusunda.nasıl bir işte çalışıyosunda bu kadar stres yapıyosun .gerçi sana diyorum ama bende evhamlıyımdır.herşeyi takarım.ondanda boyle hormonlarım tavan yapıyor işte...

Eski mesajların hepsini okuma fırsatım olmadı, benim sormak istediğim şey; Adenoma tedavisi görüp sonra tekrarlayan varmı? ve adenomaya rağmen gebe kalınması nekadar riskli?

X