Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

hoşgeldin canım..
herşey yoluna girecek merak etme..
hem belkide hamilesindir bellimi olur, belki ondan geçmiştir adetin.. belli olmuyor bu durumlara. bak doktorum bana yumurtlamadın dediği ay hamile kaldım.. herhalde o ay kafamdan sildim, rahat bıraktım kendimi, çünkü adet olunca tedaviye başlıycaktık, ama gel görki büyük bir sürprizle karşılaştık.. inşaallah seninkide böyle güzel bir sürprizle gelir yanına.. hiç sıkma kendini.. doktorunu dinle bakalım 5 gün daha bekle, hayırlısı olur inşaallah hakkında canım.. öyle her ay bi defo çıkıyor da deme sakın.. insanlar nelerle uğraşıyor, çok şükür bu halimize.. öpüyorum seni
opuyorumnanaktan

herkese merhaba
siteye bugün üye oldum çok uzun zamandır burda yazaılan herşeyi okuyordum. hatta geçmişten bugüne kadar okudum,roman gibiydi. ilerki günlerde doremi pencupen yada diğerleri hamile kalacakmı diye merak ettim hatta sayfaları atladım ve sonra romanın son sayfalarında biraz sessizleşti ortalık ve bende ses katayım biraz dedim. umarım bendende desteğinizi esirgemezsniz.
bende 4 senedir prolakrinle uğraşıyorum. 2 yıllık evliyim. evlenmeden önce tedavim bitmmiş gibiydi adetlerim düzene grmişti dostinex kullanıyordum. ama evlendkten sonra ilacı kendi kendime kestim. iyyim gibi geldi.son 8 aydırda adet olmuyorum. doktoruma gittim çok geniş bir test yaptırdı ve benim prolaktin 254 çıktı tabi çok üzüldümm hemen dostinex almaya başladım farlutal verdi(biteli 10 gün oldu adet olmadım) şimdi mr istedi onu çektiricem. stresden uzak olmam gerekiyor fakat çalışıyorum stresn göbeğinde. işte böyle arkadaşlar birtek benim zannediyordum şimdi benim gibi olupda hamile kalanları görünce mutlu oldum. umarım herkes istediğine kavuşur

merhaba canım..
öncelikle hoşgeldin aramıza..
hiç canını sıkma..
bizde senin gibi bu prolaktinle çok mücadele verdik, aramızdan çok hamile arkadaşlarımızda çıktı.. inanıyorum ki sende en yakın zamanda alıcaksın müjdeli haberi.. ama bunun için prolaktinini hep takip etmen gerekiyor, düştü diye peşini bırakma.. dostinexi düzenli kullan yeter canım.. her 2 ayda bir yada 3 ayda bir tahlil yapıp değerlerine hep bak..mr dan da hiç korkma bende çektirdim.. hem mr çektirmen bir bakımından çok iyi.. hep kontrol altında tut kendini.. başkada birşey yapma canım rahat bırak kendini... her zaman yanındayız.. sağlıklı günler..
:1hug:

çok teşekkür ederim doremi umarım dediğin gibi olur rabbim banada sizin gibi güzellikler ve hayırlar nasip eder

Bugün doktora sonuçlarımı almak için gittim ve müjdeli haberi aldımm.. Prolaktinim düşmüşş.. 49.3 çıkmıştı şimdi testlerde 7 lere düşmüş çok sefindimm delikafadulden:teytey: şimdi kist sorunum var ama küçük ve iyi huykuymuş yasmini yine kullancam 3 ay geçirmek için ama olsun prolaktin düştü yaa o da geçer. İnşallahta bir daha çıkmaz. :sm_cool:

öncelikle çok geçmiş olsun , umarım en kısa zamanda sağlığına ve bebişine kavuşursun
farlutal ilacı kullandığını soylemişsin , farlutal kullanıldıktan 10 gün sonra regli olunur , hatta ben ilacı bitirdikten 15 gün sonrası bile regli olduğumu billirim :kedi:
östrojenli bir hormon hapı kullanımının devamınında kullanılıyo ise 5 gün sonunda 28 günlük regli döndüsüyle adet olursun
Buarada dikkat et bu ilaçlar çok kilo aldırıyo mafoldumben

çok teşekkür ederim. farlutal biteli bugün 12. gün dr 10. günde 2-3 daha bekle dedi.dostinex haricinde ilaç almıyorum. evet bu ilaçlar kilo aldırıyo ama ben diyet yapıyorum çok fazla kilom var o açıdan idare edebiliyorum şimdilik. inş herşey yoluna girer ve hayırlı evlat sahibi olabiliriz.sanırım en önemli şey moral. doktorumda rahat ol kafana birşey takma stres yapma diyor. inş herşey güzel olacak

slm arkadaşlar,sizin yazılarınızı bende roman okur gibi okudum,pancuben ve doremi için çok sevindim,Allah tamamına erdirsin,sağlıklı kucaklarınıza alırsınız inşaallah bebişlerinizi.ben hem haşimato hipotiroidi hemde 2 mm çapında hipofiz adenomu olan ve 1 ay önce dış gebelik geçirmiş ve 5 hafta 5 günlükken hem hamile olduğumu öğrenen hemde dış gebelik geçiren talihsiz biriyim ama ALLAH sağlık versin herşey hallolur.Eşimle 1 yıla yakın uğraştık kışın ve bahar aynda yani daha çok yeni bu rahatsızlıkları öğrendm,her ikisi için ilaç alıyorum,dostinexi haftada 1 yarım alıyorum.nisanda prolaktin tedavisine başladım hem tiroid hemde prolaktini normal seviyelere düşürdüm,prolaktinim normale girdikten 1 ay sonra gebe kalmışım ben bunu 4 temmuzda fark ettim,kanamam oldu,ilaçla gebelik sonlandırıldı,gebelik sırasında iğne yapılmadan önce prolaktin testi istedim 3 çıktı,acaba düşnüyorum,prolaktin değeri düşük olduğu için mi dış gebelik oldu sizce,iğne yüzünden şimdi 6 ay korunmam gerek çünkü verdileri iğne kemoterapide kullanılan bir iğneymiş,tüpüm alnmadı ama hasar ne derecede bilmiyoruz,tekrar dış gebelik olursa diye korkuyorum.

doremi
sen hamile kaldığında 10 civarındaydı galiba prolaktinin hamile kalış aşamasını pek anlatmadığın için pek anlamadım durumu çünkü yumurtlamadım demiştin ama sonra hamile olduğunu öğrendin o aşamada doktorla neler yaşadın yumurtlamadığını doktorun mu söyledi,şimdi gebesin prolaktinin şuan gebelikten sonra kaç ve dostinex kullanıyormusun veya azalttın mı,biraz değerlerin hakkında bilgi verirmisin sence benim prolaktinimin 3 olması dış gebelik oluşmaya vesile olmuşmudur.pancuben sende gebelik oluştuğu zaman ki prolaktini biliyor musun,sende aşamalarını anlatırmısın

slm pamukb.çok geçmiş olsun. umarım en kısa zamanda sende dileğine kavuşursun. sanırım bu hastalıkların en önemli tetikliyicisi stres onun için çok düşünmemeye çalış sakinliğini koru. benim doktorum asıl tedavinin bu olduğunu söylüyor. onun için stresli olan durumunu değiştir:)))))

merhaba pamukb; öncelikle hoşgeldin topiğimize..
ben kendimden kısaca bahsedeyim sana..
benim bu ikinci hamileliğim.. ilk hamileliğimde dostinexi kullandıktan sonra prolaktinim 98 den 10 a düştü ve hemen ertesi ay hamile kalmıştım, ama bebeğimin kalbi 2 aylıkken durduğu için kaybettim onu.. kürtaj oldum maalesef..
daha sonra tekrar prolaktinim yükseldiği için mart ayına kadar dostinex kullanmaya devam ettim.. en son martta kullandım dostinexi ve 65 olan değerim 10 a düşmüştü sanırım hatırladığım kadarıyla.. hemen hamile kalamadım diğeri gibi.. fakat benim avantajım; prolaktinim düştükten sonra moralimin yüksek olmasıydı galiba.. 2 ay değerim hiç yükselmedi, çünkü normalde hemen yükselirdi.. aklıma fazla getirmedim prolaktini, sadece dua ettim çok, gerçekten moral bu konuda çok önemliymiş, bunu birebir yaşadım ben... derken mayıs ayında tekrar değerimi ölçtürdüm ve yine değerim aynıydı çok sevinmiştim, ama bu seferde doktorum yumurtlamadığımı söyledi.. o kadar çok üzüldüm ki sana anlatamam.. herşey yolunda giderken bu nerden çıkmıştı şimdi.. adet olunca gel tedaviye başlıycaz dedi doktorum.. o ayı çıkarmıştım gözümden ve adet olmayı bekliyordum tedavi için.. derken adetim geçikti, ama test yapmayı düşünmedim bile, yumurtlamadım diye adet gecikmesi yaşıyorum sandım, hatta kk ya konu bile açtım :) idrarda yine negatifi görmemek için test yapmıyordum çünkü yumurtlamadığımı biliyordum, nasıl umutlanırdım ki.. adetimin üstünden 10 gün geçti ve ben doktoruma söktürücü vermesi için gitmeye karar verdim, çünkü bir an önce adet olup tadavimin başlaması için sabırsızlanıyordum... doktora gideceğim gün test yaptım ve inanamadım gözlerime,, anında çift çizgi çıkmıştı.. ve hiç bir hamillelik belirtisi yaşamamıştım bile.. o kadar şaşırmıştım ki sana anlatamam.. doktora gittiğimde 5. haftamız bitmek üzereydi.. çok şükür Allah duarımı kabul etti, Allah senin gibi isteyen bütün arkadaşlarıma bir an önce sağlıklı sıhatli hayırlı evlat nasip etsin inşaallah, hep sizler içinde duamı ediyorum..
bu arada dış gebeliğin prolaktinle alakası yok canım, o konuda için rahat olsun.. prolaktin hamile kalana kadar sorun yapıyor.. hamile kaldıktan sonra hiç doktorum prolaktinimi ölçmedi bile, onunla artık işimiz bitti dedi, bundan sonra yükselicekki süt yapıcak dedi.. dış gebelikte tüpünün alınmaması da büyük bir şans.. 6 ay korunma süresince herşey yoluna girecektir canım endişelenme.. sadece bu süre zarfında prolaktinini 2 ayda bir ölçtür, korunma süresi bittiği zaman prolaktinin düşük olsun ki, hemen gelsin bebiş :))))

canım çok teşekkürederim,bende stres çok fazla keşke stres olmasa bu hastalıklarda olmaz.ben stresin göbeğinde hastanede çalışıyorum.bu 6 ay boyunca bende hamilelik düşünmicem,oda stres yaptı bende niye olmuyor derken peşi sıra bu hastalıklar geldi.inşaallah bebeğini sağlıklıca eline alırsın,seni bende çok iyi anlayabiliyorum,o çift çizgiyi ben gördüğümde kalbim durcak sandım ama o gece bebeğin ölmesi için iğne yaptılar.Allah bir yandan sevindirdi bir yandan acıyı verdi,ama herşeyin hayırlısı.sen hep dua et bende seni hep takip ettiğim için sen benim moral kaynağım oldun

saol canım..
inşaallah sende korunma bittikten sonra hemen alırsın bebeğinin müjdeli haberini..
Allah sana da gösterir inşaallah..
dediğim gibi strese yer yok, herşey güzel olacak inşaallah...

senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
slm kızlar malesef haberler kötü
adetim 10 gün gecikti ve büyük bir umutla dr a gittim ama hüsrana uğradım
geçen ay tatilde olduğum için klomene ara vermiştim bu ay da yumurtlamışım ama yumurtam çatlamamış ve kiste dönüşmüş
tam 5.5 cm
tek bu olsa iyi prl 87 ye çıkmış
sizin anlayacağınız ben başa döndüm çok üzgünüm
şimdi adet söktürücü(farlutal) kullanıyorum
adetin 3. günü gel dedi prl yine yüksek çıkarsa dostinekse devam...

kızlar iyi akşamlar bugün prolaktimi ölçtürdüm 58 çıktı daha öncede yükselmişti ama bu kadar değili çok morelim bozuldu ..
daha önce dostinexle düşürmüştük ve ben şimdi hamilelik planlıyoruz ama prolaktinim çıkınca ilaca başlamam gerektiğini söyledi doktorum ben testi bugün geçen günlerde morelim öok bozuktu ve peolaktinimi ölçtürmeye gittiğim günün gecesinde şiddetli baş ağrısından düzünli uyuyamadım bunları doktora iletince hapa başlamıyalım 10 gün sonra gel tekrar ölçelim dedi ondan sonra hapa başlarız dedi

benim size asıl sormak istediğim dostinex kullanırken hamile kalmak tehlikeli mi daha önce böyle birşey duymuştum..birde bu hayıt tohumun gerçekten faydasını gören arkadaşlar varmı bana yardımcı olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…