Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

slm geçmiş olsun öncelikle dr seni korkutmuş beyin emarı fila diye herkesten istemiyolar onu ilacı kullanıyorsun daha sonra eğer düşmezse anormallik olursa öyle araştırmaya başlıyorlar bence sen kendi dr unu bekle o ne derse öyle hareket edersin bu arada geçmiş olsun
benimde 3 ay önce yüksekti prolaktinim şimdi düştü çok şükür onu dengede tutmak çok zormuş en ufak bir streste tavan yapıyormuş stresten uzak dur hayıt tohumunu bende aldım ama kullanmadım daha
senin prolaktin kaç çıktı

arkadaşlar merhaba
ben bişey sormak istiyorum?
yumurtlama döneminde sizde kasık ağrısı oluyormu?bide geçen aylarda bende yumurta akı kıvamında bir akıntı oluyodu ovulasyon döneminde bende bu ay olmadı bugün 16. gün acaba yumurtlama olmadımı diye düşündüm?lmaz:
yaaa prolaktinim yeni düştü tamam kendimi rahatlatıyım derken kafayı şimdide buna taktım?

merhaba canım,
öncelikle bu stresi bi kenara bırakmalısın.. :) çünkü prolaktin tamamıyle stresten kaynaklanıyor... prolaktin süt hormonudur.. yani sana şöyle anlatayım, hani emziren kadınların sütü korur derler, bebek olmaz anlamında.. prolaktinin yükselmesi gebeliği bu şekilde engelliyor canım... daha bebek düşünmüyormuşsunuz.... bu yönden için rahat olmalı.. yapman gereken tek şey, 2-3 ayda bir tahlil yaptırıp değerlerini hep kontrol altında tutmak.. bunun içinde doktorunun veridiği hapı kullanıcaksın o kadar.. hayıt suyuna gelince, aktarlarda hazır hayıt suyu var, ondan alman yeterli, hergün sulandırarak bu suyu düzenli bir şekilde içeceksin..
emar a gelince.. korkma bende çektirdim.. 15 dk lık birşey, hiç birşey duymuyosun zaten(seslerden başka).. merak ettim değerin kaç çıktı tahlil sonucu.. çünkü yüksek olanlardan isteniyor genelde bu emar..
geçmiş olsun diyorum ve prolaktinle yaşamasını öğrenirsin sende hiç endişelenme :)))

kasık ağrısıda olurda olmazda..
hatta bazen akıntı çok olur ama diğer ay yumurtlama gününde akıntı olmaz bile.. yani benim kendimde gözlemlediklerim bunlar. o yüzden kafana çok takmamaya çalış tatlım..
özellikle ben hep 16. günden sonra yumurtluyordum.. doktor 12. günden sonra dese bile. yani sende geç yumurtlayabilirsin.. bu günleri değerlendir yeter :)))

canım çok saol bu günleri değerlerndireceğiz artık.perşembe günü doktora gitcem bakalım doktor nediyecek yumurtalar hakkında.
canım sende hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah tekrar teşekkür ederim

merhaba arkadaşlar bende prolaktin belasına bulaşanlardanım sıkıntılarımı korkularımı hep yazdım buraya sizde cevap verdiniz ALLAH razı olsun.şimdi 7.5 haftalık hamileyim hemde eşimdede problem vardı göğsümden hep süt geliyrdu ve hala geliyor sakın ümitsizliğe kapılmayın inanın dua edin rabbim vericek inşallah bu arada benim prolaktinim 24 tü ama göğsümdem sıkınca çok süt geliyordu çok şükür rabbim bizi sevindirdi isteyen herkesi sevindirsin inşallah

tebrik ederim tatlım ALLAH sağlıklı sıhhatli kucağına almanı nasip etsin :Saruboceq:güzel bir hamilelik geçirmen dileğiyle a.s.

Gözün aydın canım.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.:ecrin_bebek:

Yaa Kızlar nasıl teşekkür etsem bilemiyorum içime su serptiniz nasıl rahatladım anlatamam
Bütün gün stresden kusacak gibi mide ağrılarıyla dolaştım hayatımda ilk kez bi adet geçikmesi oldu 2 ay olmamıştı dr. gittim oda hayatımda ilk kez jinekoloji bölümüne
Beyin emarı falan diyince çok panikledim ben...
Bana da sordu gögülerden süt geliyor mu diye hayır dedim ama çok şaşırdım
Allahım bu konularda ne kadar cahilmişim..
Şu andan itibaren stres yoksüprizzzzz demekki yükseltiyor stres inanın kendimi çok tuhaf hissetim bugün iğnsanlar arasındakafamçokkarıştı

PROLAKTİN: 90.78 BENİM

merhaba canım moralini bozacak bişey yok benimde prolaktin yüksekti dostinex kullandım sanada tavsiye ederim dr una söle dostinex kullan

derya cım merhaba banada hiperprolaktinemi tanısı konuldu ve 98 çıktı dostınex e başladım 3 aylık bir tedavi emar istediler demişsin ama sonuç yazmamışsın ..bendende emar istediler burunun arka tarafında bulunan süt hormonunu sağlayan hipofiz bezi varmış bu bezdeki ufak ur diyelim salgının artmasına sebep olabiliyormuş bu nedenle emar isteniyor bende 3 mm büyüklüğünde mikro adenom denen kitleye rastlandı sebep bu dediler ..ne diyim allah hapimize şifa versin

Son düzenleme:
Selam kızlar nasılsınız kimsede bir gelişme yok mu?Ben ara verdim tedaviye annemin yanındayım şimdi tatildeyim.Bu arada bir de kızamıkçık aşısı oldum onun için de 1 ay korunun dedi doktor:))).Hayırlısı bakalım doktorum sen de bir soun yok diyor.Eşimin bir değerinde düşüklük var ondan olmayabileceğini söyledi.Olmazsa artık tatil sonunda bir aşılama deniycez oda olmazsa tüp bebeğe yönlendiririm sizi dedi doktor.Şuan hiç düşünmüyorum herşeyin hayırlısı kızlar .Sizlerden iyi haberler bekliyorum hadi bakalım.

Canım geçmiş olsun.Hiç kafana takma ilaç tedavisiyle hormon normale döner ve mikroadenom da küçülür.Çok büyük olursa cerrahi müdahale gerekir.Etkili bir ilaç kullanıyorsun en kısa zamanda düşer hormonun ve bebişin gelir inşallah:Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar, ne zaman girsem bu topiğe kimse olmuyor maalesef :1no2: Benimde prolaktin seviyem 49 çıktı, parlodel diye bir ilaç kullanıyorum. ilk günlerde çok mide bulantısı yaptı ama şimdi alıştım, umarım en kısa zamanda düşerde hamile kalabilirim Rabbim isteyen herkesede verir inşallah:Saruboceq:

Benim merak ettiğim düştüğünde hemen hamile kalabilrmiyim? aranızada kalabilen varmı?

Başka bir sorun yok eşimdede bendede çok şükür. Bir tek rahim filmi kaldı ama bu hormon yüksek çıkınca doktor sözünü bile etmedi. Ayrıca bu ay klomende kullanmadım ona rağmen 3 yumurtam olmuş, doktorum rahimi hiç bu kadar iyi görmedim dedi, ilaç etkisini göstermiş dedi umtlandım bende... Prolaktin bende hiç belirti göstermedi ben 4 aydır klomen kullanıyordum yani hormon testleri önce yapılmadığı için boşa giden 4 ay.. Herseyde br hayır vardır diyerek avutuyorum kendimi

Kızlar çok uzun yazdım galiba, paylaşınca rahatlıyorum çünkü dert aynı olunca anlaşma ve anlama okadar rahat ve güzel oluyor
Cevaplar için şimdiden teşekkürler umarım karşılaşıp sohbette edebiliriz...:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…