Prolaktin tedavisi bittikten sonra prolaktini tekrar yükselen var mı?

derya cım merhaba banada hiperprolaktinemi tanısı konuldu ve 98 çıktı dostınex e başladım 3 aylık bir tedavi emar istediler demişsin ama sonuç yazmamışsın ..bendende emar istediler burunun arka tarafında bulunan süt hormonunu sağlayan hipofiz bezi varmış bu bezdeki ufak ur diyelim salgının artmasına sebep olabiliyormuş bu nedenle emar isteniyor bende 3 mm büyüklüğünde mikro adenom denen kitleye rastlandı sebep bu dediler ..ne diyim allah hapimize şifa versin

Geçmiş olsun canım sonuca hala ulaşamadığım için bişey yazamıyorum gelecek çarşamba gidicem işte dr.a
Bakalım neler diyecek..
Dün hayıt otu aldım inşallah etkisini gösterir

yerimseniben
Merhaba arkadaşlar, ne zaman girsem bu topiğe kimse olmuyor maalesef :1no2: Benimde prolaktin seviyem 49 çıktı, parlodel diye bir ilaç kullanıyorum. ilk günlerde çok mide bulantısı yaptı ama şimdi alıştım, umarım en kısa zamanda düşerde hamile kalabilirim Rabbim isteyen herkesede verir inşallah:Saruboceq:

Benim merak ettiğim düştüğünde hemen hamile kalabilrmiyim? aranızada kalabilen varmı?

Başka bir sorun yok eşimdede bendede çok şükür. Bir tek rahim filmi kaldı ama bu hormon yüksek çıkınca doktor sözünü bile etmedi. Ayrıca bu ay klomende kullanmadım ona rağmen 3 yumurtam olmuş, doktorum rahimi hiç bu kadar iyi görmedim dedi, ilaç etkisini göstermiş dedi umtlandım bende... Prolaktin bende hiç belirti göstermedi ben 4 aydır klomen kullanıyordum yani hormon testleri önce yapılmadığı için boşa giden 4 ay.. Herseyde br hayır vardır diyerek avutuyorum kendimi

Kızlar çok uzun yazdım galiba, paylaşınca rahatlıyorum çünkü dert aynı olunca anlaşma ve anlama okadar rahat ve güzel oluyor
Cevaplar için şimdiden teşekkürler umarım karşılaşıp sohbette edebiliriz...:teselli:

Canım geçmiş olsun.Ben de parlodel kullandım.1 ayda 63 olan prolaktinim 10 a düşmüştü banada hiç yan etki yapmadı.Ama hamile kalamadım.Çünkü eşimde problem var.Sen hiç stres yapma düştüğü an herhangi bir sorun yoksa başka hamile kalırsın canım.İnşallah en kısa zamanda bize iyi haber verirsin:emir_bebek:yerimseniben

yerimseniben

Canım geçmiş olsun.Ben de parlodel kullandım.1 ayda 63 olan prolaktinim 10 a düşmüştü banada hiç yan etki yapmadı.Ama hamile kalamadım.Çünkü eşimde problem var.Sen hiç stres yapma düştüğü an herhangi bir sorun yoksa başka hamile kalırsın canım.İnşallah en kısa zamanda bize iyi haber verirsin:emir_bebek:yerimseniben

Canım sağol cevapladığın için, inşallah benimkide düşmüştür.opuyorumnanaktan
Seninki düşmüş ne güzel, problemin hallolur ve bebişine kavuşursun inşallah.
Zor bir hormon diyorlarda hemen çıkıp inebiliyormuş ben ilacı kullandığımdan beri test yaptırmadım 1 ay geçsin dedi doktorum düştümü bilmiyorum hiç anlamıyorumda...

slm kızlar ben geldim çok oldu girmeyeli
kimsede bir gelişme yok galiba
bendede yok 29 haziranda regl oldum bu ayda tedaviye ara verdim sonraki ay gidicem artık
eşimdende tahlil istediler bakalım hayırlısı artık...

kızlar prolactine düşürmek için bildiginiz bi ot var mı.ben tedavi olmuştum dogum kontrol hapıyla.sonra tekrar yükseldi prolactine.adet olmuyorum bu arada bekarım.

kızlar prolactine düşürmek için bildiginiz bi ot var mı.ben tedavi olmuştum dogum kontrol hapıyla.sonra tekrar yükseldi prolactine.adet olmuyorum bu arada bekarım.

canım bildiğim denediğim bir şey yok ama hayıt suyu söyleyenler var... ama ilaçlar düşürür tabiki. ama bu prl arsız bir hastalık :jeyyar: olduğu için yükselir yine yani hayat boyu bununla yaşıyacaksın ama işin güzel tarafı ilaçla düşmesi... sen peşini bırakma canım

kızlar selam parlodeli devlet karsılıyormu bilgisi olan varmı eger karsılıyorsa nasıl alabilirim cevaplarsanız çok sevinirm.

Yaa bu topik iyice sahipsiz kalmış ne o .....
Öncelikle yeni gelen arkadaşlara büyük geçmiş olsun ve umarın en güzel hayaliniz bir gün gerçekleşir.Uzun zamandır buraya pek uğramıyordum .İşlerim çok yoğundu denetimler filan ailemde ise en büyük ablamın psikolojik rahatsızlığı herseyimi alt üst etmişti.Stresin en alasını yaşadım ve yaşamamaya çalışıyorum......Ama elden gelen ne ki sadece kendimize yapıyoruz başka bisey değil....
ANEMONEM Canım biricik arkadaşım evet 1 haftalığa tatile gittik ve ne iyi ne kötü diyebilirim idare eder tatilim.Zaten Deniz fobim var denize de pek giremedim birde haa regli oldum olucam diye bekledim ama Regli olmadım 6 gün geçtikten sonra test yaptım ve POZİTİF çıktı...İstanbul dönüşü yani bugün dr'uma gittim doktorum bile şaşırdı..Kendisine regli olmadığımı söylediğimde acaba Prolaktinin mi yükseldi dedi? Bende 6 gün geçti ve POZİTİF çıktı dedim hemen ultrasonda baktı.Kese istenilen büyüklükte ve 1 ağustosta kalp atışlarını duyucaz Allah izin verirse.Aşılama beklerken Rabbim en güzel müjdeyi ve zamanlama benim içi uygun zamanla meleğimi bana kavuşturdu.
Herhangi bir sıkıntım yok ,ağrım yok,akıntım yok sadece göğüslerim dolgunlaştı:)))

Rabbim sabrımın sonunda bizi kavuşturdu kafama takmamaya çalıştım ACABA lardan kaçtım,hangi ot hangi yağ hangi pozisyon gibi düşüncelerden uzaktım....
Ben Ocak ayında Dostinex kullandım Mayıs ayında klomen kullandım Çatlatma iğnesi bile olmadım.2 gün gecikmeli 9 Haziranda Regli oldum Mart Nisan ve Mayıs ta hep ayın 7 sinde oldum ...Yumurta takibim ve Rahim Flimim çekildi rahim flimim normaldi Yumurta takibimde o dönem yumurtamın erken çatladığından dölleme olmadığı anlaşılmıştı ve klomen vermişti dr'um ama çatlatma iğnesi bile olamadım işimin yoğunluğundan Anemonem çok iyi bilir hergün konuşuruz birgün görüşemesek hemen ertesi günü birbirimizle haberleşiriz...Bir kaçak var aramızda bizi buraya toplayan DOREMİ ne oldu unuttu bizi ....bu yüzden kendisine kırgınım diğer arkadaşlara da
Güsel
zug
Gülkaya
Kelebek97
Nerelerdesiniz?
Geçmişi okudum da heray birbirimizde umutla bişeyler bekler hal ve hatırımızı sorardık...Yada kafamıza bisey takıldığında bunu tartışırdık...Herkes bir yerlere dağıldı....
Doremi bu topiği bıraktı hamileler bölümünde dolaşmaya başladı Şimdide yeni yazdıklarını okudumda Stres yapmayın diyor Canım önceden sen bunun en alasını yapardın karamsardın bak Şimdi MAŞALLAH MELEĞİN SENİNLE ve SAĞLIKLI SIHHATLİ Kucağına ALMAYI NASİP ETSİN....
Sadece UMUDUNUZU KAYBETMEYİN Diyorum.Ben İnanın Beklemiyordum Regli olucam içimde bir kıvılcım bile yoktu ANEMONEM'ede söylemiştim bunları.Rabbim en hayırlısı Prolaktini yüksek olan yeni arkadaşlarıma tavsiyem her ay düştümü diye kafanızı yormayın benim sol göğsümde fibrokist vardı ve Prolaktinim 31,6 çıkmıştı o yüzden ilk bebek düşündüğümüzde neden olmadı diye kafayı yemiştim.Dr bana prolaktini anlattı ve fibrokistlerimi öğrendikten sonra dünyam başıma yıkılmıştı.İlacı kullandım 1 ay sonra 0,36 lara düştü ve daha sonra da kullanmadım ilaç ve birde klomen kullandım onun dışında düzenli uyumaya bol su içmeye başladım zaten çok su içen biriyim nescafe mi azalttım kolayı azalttım çikolata az yemeğe başladım kistler yüzünden......Öncelikle herkes kendinin doktoru siz daha iyi biliyorsunuz sizin neyinizin olduğunu ve nasıl davranılacağını tavsiyelere kulak arkası yapmayın ama herseyi de denesem mi diye de düşünerek beyninizi yormayın...Belki sizlerle aynı yaşıtım yada sizler benden küçüksünüz 30 yaşındayım ...En büyük ablamın 10 yıl çocuğu olmadı regli düzensizliğinden ve bir baktık ki 5 aylık hamileydi ama 1 ay sonra kan uyuşmazlığından dolayı kaybettik...Bizler anne olmayı tadıcaz ama herseyin zamanı var demekki Kaderimize isyan etmeden sabırla beklemek lazım... Neden bu kadar yazdım onu da söyleyeyim Hamile kaldım da terfi mi etti YOOOO...Hiç alakası yok isteyen beni her zaman bulur...Ben bu topiğin artık durgunlaştığını ve kimsenin aktif olmamasından dolayı ÇIKMA kararı aldım bu Topikten ....Kendime bir topikte açmayı düşünmüyorum. şimdilik zaten herkes açıyor bana uygun olana bakarım ...ve DOREMİ Hersey gönlünce olsun...Çünkü sana gerçekten kırgınım böyle olması gerekmiyordu doğrudur eşin izin vermeye bilir ama seni merak ettiğimiz halde msnnini bile açmıyorsun.....

Sevgilerle
Hersey gönlünüzce olsun
Pancuben:nazar:a.s.:enbuyukkk:

Öncelikle yeni gelen arkadaşlara büyük geçmiş olsun ve umarın en güzel hayaliniz bir gün gerçekleşir.Uzun zamandır buraya pek uğramıyordum .İşlerim çok yoğundu denetimler filan ailemde ise en büyük ablamın psikolojik rahatsızlığı herseyimi alt üst etmişti.Stresin en alasını yaşadım ve yaşamamaya çalışıyorum......Ama elden gelen ne ki sadece kendimize yapıyoruz başka bisey değil....
ANEMONEM Canım biricik arkadaşım evet 1 haftalığa tatile gittik ve ne iyi ne kötü diyebilirim idare eder tatilim.Zaten Deniz fobim var denize de pek giremedim birde haa regli oldum olucam diye bekledim ama Regli olmadım 6 gün geçtikten sonra test yaptım ve POZİTİF çıktı...İstanbul dönüşü yani bugün dr'uma gittim doktorum bile şaşırdı..Kendisine regli olmadığımı söylediğimde acaba Prolaktinin mi yükseldi dedi? Bende 6 gün geçti ve POZİTİF çıktı dedim hemen ultrasonda baktı.Kese istenilen büyüklükte ve 1 ağustosta kalp atışlarını duyucaz Allah izin verirse.Aşılama beklerken Rabbim en güzel müjdeyi ve zamanlama benim içi uygun zamanla meleğimi bana kavuşturdu.
Herhangi bir sıkıntım yok ,ağrım yok,akıntım yok sadece göğüslerim dolgunlaştı:)))

Rabbim sabrımın sonunda bizi kavuşturdu kafama takmamaya çalıştım ACABA lardan kaçtım,hangi ot hangi yağ hangi pozisyon gibi düşüncelerden uzaktım....
Ben Ocak ayında Dostinex kullandım Mayıs ayında klomen kullandım Çatlatma iğnesi bile olmadım.2 gün gecikmeli 9 Haziranda Regli oldum Mart Nisan ve Mayıs ta hep ayın 7 sinde oldum ...Yumurta takibim ve Rahim Flimim çekildi rahim flimim normaldi Yumurta takibimde o dönem yumurtamın erken çatladığından dölleme olmadığı anlaşılmıştı ve klomen vermişti dr'um ama çatlatma iğnesi bile olamadım işimin yoğunluğundan Anemonem çok iyi bilir hergün konuşuruz birgün görüşemesek hemen ertesi günü birbirimizle haberleşiriz...Bir kaçak var aramızda bizi buraya toplayan DOREMİ ne oldu unuttu bizi ....bu yüzden kendisine kırgınım diğer arkadaşlara da
Güsel
zug
Gülkaya
Kelebek97
Nerelerdesiniz?
Geçmişi okudum da heray birbirimizde umutla bişeyler bekler hal ve hatırımızı sorardık...Yada kafamıza bisey takıldığında bunu tartışırdık...Herkes bir yerlere dağıldı....
Doremi bu topiği bıraktı hamileler bölümünde dolaşmaya başladı Şimdide yeni yazdıklarını okudumda Stres yapmayın diyor Canım önceden sen bunun en alasını yapardın karamsardın bak Şimdi MAŞALLAH MELEĞİN SENİNLE ve SAĞLIKLI SIHHATLİ Kucağına ALMAYI NASİP ETSİN....
Sadece UMUDUNUZU KAYBETMEYİN Diyorum.Ben İnanın Beklemiyordum Regli olucam içimde bir kıvılcım bile yoktu ANEMONEM'ede söylemiştim bunları.Rabbim en hayırlısı Prolaktini yüksek olan yeni arkadaşlarıma tavsiyem her ay düştümü diye kafanızı yormayın benim sol göğsümde fibrokist vardı ve Prolaktinim 31,6 çıkmıştı o yüzden ilk bebek düşündüğümüzde neden olmadı diye kafayı yemiştim.Dr bana prolaktini anlattı ve fibrokistlerimi öğrendikten sonra dünyam başıma yıkılmıştı.İlacı kullandım 1 ay sonra 0,36 lara düştü ve daha sonra da kullanmadım ilaç ve birde klomen kullandım onun dışında düzenli uyumaya bol su içmeye başladım zaten çok su içen biriyim nescafe mi azalttım kolayı azalttım çikolata az yemeğe başladım kistler yüzünden......Öncelikle herkes kendinin doktoru siz daha iyi biliyorsunuz sizin neyinizin olduğunu ve nasıl davranılacağını tavsiyelere kulak arkası yapmayın ama herseyi de denesem mi diye de düşünerek beyninizi yormayın...Belki sizlerle aynı yaşıtım yada sizler benden küçüksünüz 30 yaşındayım ...En büyük ablamın 10 yıl çocuğu olmadı regli düzensizliğinden ve bir baktık ki 5 aylık hamileydi ama 1 ay sonra kan uyuşmazlığından dolayı kaybettik...Bizler anne olmayı tadıcaz ama herseyin zamanı var demekki Kaderimize isyan etmeden sabırla beklemek lazım... Neden bu kadar yazdım onu da söyleyeyim Hamile kaldım da terfi mi etti YOOOO...Hiç alakası yok isteyen beni her zaman bulur...Ben bu topiğin artık durgunlaştığını ve kimsenin aktif olmamasından dolayı ÇIKMA kararı aldım bu Topikten ....Kendime bir topikte açmayı düşünmüyorum. şimdilik zaten herkes açıyor bana uygun olana bakarım ...ve DOREMİ Hersey gönlünce olsun...Çünkü sana gerçekten kırgınım böyle olması gerekmiyordu doğrudur eşin izin vermeye bilir ama seni merak ettiğimiz halde msnnini bile açmıyorsun.....

Sevgilerle
Hersey gönlünüzce olsun

tatlım benim canım arkadaşım zaten ilk bilenlerdenim hamile olduğunu ve çook mutluyum senin için hissettiklerimi biliyorsun zaten tekrar etmeme gerek var mı bilmiyorum hergün msn de yada telefonla görüşüyoruz zaten sitemlerinde çok haklısın hamile olunca insanlar eski arkadaşlarıyla( hamile olmayanlarla) iletişimini kesiyor sanki ne değişiyorsa ama boşver emin ol gerçek arkadaşlar hiç bırakmaz senin peşini tıpkı birbirimizi bırakmadığımız gibi evet daha yüz yüze gelmedik kadınlar kulübünde hatta bu topikte tanıştık ( bu topik ikimizin tanışmasına vesile oldu en iyi tarafıda bu oldu sanırım ) ama inan en iyi arkadaşım demiyorum sen arkadaştan öte dostum oldun aynı yaştayız zaten umarım hayatımız boyuncada iletişimimiz devam eder
boşver insanlar değişsinler dert etmeye gerek yok gerçi bunları okuyuncada kıskanıyor olacağız ama konuyu açan sensin ve sende hamilesinkaydirigubbakcemile2 düşünmeye değmez
tatlım herşey gönlünce olsun kendine ve minik kelebeğime dikkat et eşine selamlar seni seviyorum bitanecik dostum

Güsel
zug
Gülkaya
Kelebek97
Nerelerdesiniz?

Sevgilerle
Hersey gönlünüzce olsun

canım çooook sevindim ya gözün aydın maşallah diyelim allah nazarlardan saklasın.inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini.
sitemlerinde haklısın kimse yok artık fırsat buldukça giriyorum ama kimse olmuyo hatta kendimle ilgili gelişmeleride yazıyorum ama yorum yapan,ilgilenen olmuyo malesef.

Dr. gidiyorum kızlar uuuff nasıl stres yaaptım elimde değil midme ağrılar giriyor..
Geldiğimde sonuçları yazarım...
Dua edin banaa.........

Dr. sinirlendim eve geldim yoookkk bakmadı sonuçlara falan başka dr. bulucam kendime
Buda ayrı bir stres :roflol:
Yapmayın dedikçe basıyor ya benii
Stres yap diyin bari ozaman yapmam herhalde
:roflol:

pancuben canım çok tebrik ederim allah sağlıklı kucağına almayı nasip etsin arkadaşlar doremi hakkında bişey açıklamak istiyorum doremi çok sıkıntılı bir gebelik geçiriyor ve hatta gebeliğinin tamamını diyebilirim mide bulantıları yüzünden hastanede geçiriyor onun için bence bu tip durumları tam olarak bilmeden yorum yapmasak daha iyi olur diyorum şimdi de zaten doktoru hava değişikliği verdi ve ablasının yanında zaten ayağa kalkamıyor ve sürekli yatıyor onun için de kalkıp da neden bilgisayarın başına geçmedin diye bişey demeyelim bence doremi de inşllah en kısa zamanda şu mide bulantılarından kurtulur da aramıza döner
evet bu topik çok durgunlaştı ama herkes iş güç peşinde mesela ben aylardır eve bile saat 12den önce gidemiyorum ama gece de olsa girip kim ne yapmış diye bakıyorum
herkese mutluluk dolu bir cuma diliyorum hamile olan tüm arkadaşlarımıza bebişlerine sağlıkla sıhhatle kavuşmalarını diliyorum hamile kalmaya aday arkadaşlarımı da ve bana da tabi ki en kısa zamanda tabi ki sağlıklı bir bebiş diliyorum kendinize iyi bakın kızlar

Dr. sinirlendim eve geldim yoookkk bakmadı sonuçlara falan başka dr. bulucam kendime
Buda ayrı bir stres :roflol:
Yapmayın dedikçe basıyor ya benii
Stres yap diyin bari ozaman yapmam herhalde
:roflol:

arkadaşım üzme ya kendini bak istanbuldaymışsın eğer doktorunla sorun yaşadıysan başka bir doktora danışl canım üzülme sabret bizim bebişler de bizi bulacak ama biraz nazlanıyor yaramazlar ne yapalım bekleyecez

slm kızlar hayırlı cumalar
benim günüm dündü ama hala gelmedi ara sıra leke geliyor birkaç gündürde idrarımın rengi çok koyu
inşallah gelmez

X