herkese merhaba...
prolaktin denen şeyden bihaber biriydim son iki haftaya kadar.. daha önce birkaç defa yumurtalıklarımda kist olmuş, doğum kontrol haplarıyla düzelmişti... iki ay önce yine adet olamadım, doktora gittim ultrasonla baktığında doktorum ufak bir kist olduğunu söyledi, genta iğne ve primolut kullandım, adet olup üçüncü günü tahlile gittim, birkaç bişey bakıldı tahlilde, prolaktin de bakıldı, 60 çıktı, normal dedi doktorum -ki zaten kan tahlili kağıdında da yıldız yoktu. bir ay sonra ben regl olmayı beklerken yine gecikti gecikti.. ben yine acaba kist mi var diyerek doktora gittim.. ultrasonda kist yoktu, kan tahlilinde geçen ay 60 olan prolaktin 131 çıktı.. jinekoloğum sen neye bu kadar üzüldün dedi, bana farlutal, dostinex ve one a day vitamin verdi ve en iyisi bir dahiliyeci de görsün dedi. dahiliye doktoruma bu tahlilleri gösterdim, o da sella mr bakalım dedi.. sella mr çekildi, ve 4.5 mm çapında bir adenom olduğu görüldü.. çok çok erken teşhis ettiğimiz iyi oldu dedi, büyümez, ilaçla küçülür, önemli olan buna bu kadar küçükken müdahale etmemiz dedi, 6 ayda bir de mr çekilip kontrol etmeli dedi, şimdi dostinex e pazartesi başlıyorum, haftada iki içmem gerekiyormuş...
kısaca hikayem bu.. neye uğradığımı şaşırdım, allah beterlerinden korusun derler tabi ama arkadaşlar ben daha bekarım ve bu sene sonunda evleniyorum. yazılanları tek tek okudum ve prolaktinin bir kez yüksek çıktı mı bir daha ömür boyu bununla mücadele içinde olunduğu.. anladığım bu.. nasıl şey anlamadım gitti...
hepimize allah sağlık sabır ve bebek isteyen anne adaylarına tatlı bebekler versin diliyorum, geçmiş olsun... :)