- 9 Kasım 2018
- 14.129
- 41.508
Merhaba kadınlar kulübünün kıymetli hatunları
Bugün size pastanelerin ve çaylarımızın vazgeçilmezi olan “profiterol” yaptım
Bu tatlıyı ilk defa yaptım çok kolay geldi deneyecek olanlar yapmaktan çekinmesin çok basit bi yapımı var
Evettt geçiyorum tarifime
Malzemeler:
☘1 su bardağı su
☘125 gr tereyağı
☘1 su bardağı un
☘1 litre süt (yarısı krema yarısı çikolata sos için)
☘4 yumurta (1’i krema için)
☘1 adet vanilya
☘Çikolatalı sos
☘3 yemek kaşığı un (krema için)
Şimdi geçelim yapım aşamasına
İlk olarak su ve tereyağını bi tencereye koyup yağ eriyene kadar kaynatıyoruz.
daha sonra 1 su bardağı unumuzu kaynayan su ve tereyağına yavaşça hem ekleyip hemde hızlıca karıştırıyoruz.
Unu katınca katılaşmaya başlayan hamuru 2-3 dk daha pişirip Ocak’tan alıp kenarıya koyuyoruz. Ve 10 dk soğumasını bekliyoruz.
10 dk soğumasını beklediğimiz hamur soğuyunca içine 3 tane yumurta kırıp hızlıca karıştırmaya başlıyoruz. Yapışkan bi kıvam alana kadar bu işleme devam ediyoruz. (Yaklaşık 3 dk)
fırınımızı 180 dereceye alıp bizde hamurumuzu tepsilerimize sıkalım şimdi Ben torba ile sıktım siz isterseniz tatlı kaşığı ile koyabilirsiniz
ben yağlı kağıt serili tepsiye büyüklü küçüklü sıktım sizde istediğiniz büyüklükte sıkabilirsiniz
ımmm şimdi kokusu burnunuza gelmiş olmalı
tepsiye sıktığımız hamurları 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
bu esnada bizde kremamızı hazırlayalım
Malzemeler
yarım litre süt
1.5 çay bardağı şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 adet vanilya
küçük bi tencereye 2.5 su bardağı sütümüzü 1.5 çay bardağı şekerimizi 1 yumurtamızı ve 3 yemek kaşığı unumuzu döküp karıştırıp ocağa alıyoruz.
pişen muhallebimize en son vanilyayı katıyoruz.
göz göz olana kadar pişiriyoruz. Göz göz olduktan sonra kenarıya soğumaya bırakıyoruz.
çikolata sosunuda arkasındaki tarife göre yapalım. Değişiklik gösterebilir.
bu esnada hamurlarımız nerdeyse pişmiş oluyor. Pişen hamurlarımızı fırından çıkarıp kenarıya çıkarıyoruz. Ben ortadan ikiye bölerek aralarına krema doldurdum sizin aparatınız varsa kesmedende doldurabilirsiniz
kesip arasına krema koyduğumuz profiterolllerin kapaklarını kapatıp üst kısmını çikolata sosuna buluyoruz.
♥♥♥Profiterollerimiz hazırrr♥♥♥
şimdi ise sıra sunumda
Yapacak olan herkese şimdiden afiyet olsun biz eşimle yarısından çoğunu bitirdik bile
Bugün size pastanelerin ve çaylarımızın vazgeçilmezi olan “profiterol” yaptım
Bu tatlıyı ilk defa yaptım çok kolay geldi deneyecek olanlar yapmaktan çekinmesin çok basit bi yapımı var
Evettt geçiyorum tarifime
Malzemeler:
☘1 su bardağı su
☘125 gr tereyağı
☘1 su bardağı un
☘1 litre süt (yarısı krema yarısı çikolata sos için)
☘4 yumurta (1’i krema için)
☘1 adet vanilya
☘Çikolatalı sos
☘3 yemek kaşığı un (krema için)
Şimdi geçelim yapım aşamasına
İlk olarak su ve tereyağını bi tencereye koyup yağ eriyene kadar kaynatıyoruz.
daha sonra 1 su bardağı unumuzu kaynayan su ve tereyağına yavaşça hem ekleyip hemde hızlıca karıştırıyoruz.
Unu katınca katılaşmaya başlayan hamuru 2-3 dk daha pişirip Ocak’tan alıp kenarıya koyuyoruz. Ve 10 dk soğumasını bekliyoruz.
10 dk soğumasını beklediğimiz hamur soğuyunca içine 3 tane yumurta kırıp hızlıca karıştırmaya başlıyoruz. Yapışkan bi kıvam alana kadar bu işleme devam ediyoruz. (Yaklaşık 3 dk)
fırınımızı 180 dereceye alıp bizde hamurumuzu tepsilerimize sıkalım şimdi Ben torba ile sıktım siz isterseniz tatlı kaşığı ile koyabilirsiniz
ben yağlı kağıt serili tepsiye büyüklü küçüklü sıktım sizde istediğiniz büyüklükte sıkabilirsiniz
ımmm şimdi kokusu burnunuza gelmiş olmalı
tepsiye sıktığımız hamurları 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
bu esnada bizde kremamızı hazırlayalım
Malzemeler
yarım litre süt
1.5 çay bardağı şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 adet vanilya
küçük bi tencereye 2.5 su bardağı sütümüzü 1.5 çay bardağı şekerimizi 1 yumurtamızı ve 3 yemek kaşığı unumuzu döküp karıştırıp ocağa alıyoruz.
pişen muhallebimize en son vanilyayı katıyoruz.
göz göz olana kadar pişiriyoruz. Göz göz olduktan sonra kenarıya soğumaya bırakıyoruz.
çikolata sosunuda arkasındaki tarife göre yapalım. Değişiklik gösterebilir.
bu esnada hamurlarımız nerdeyse pişmiş oluyor. Pişen hamurlarımızı fırından çıkarıp kenarıya çıkarıyoruz. Ben ortadan ikiye bölerek aralarına krema doldurdum sizin aparatınız varsa kesmedende doldurabilirsiniz
kesip arasına krema koyduğumuz profiterolllerin kapaklarını kapatıp üst kısmını çikolata sosuna buluyoruz.
♥♥♥Profiterollerimiz hazırrr♥♥♥
şimdi ise sıra sunumda
Yapacak olan herkese şimdiden afiyet olsun biz eşimle yarısından çoğunu bitirdik bile
Son düzenleyen: Moderatör: