Profesyonel Fotograf Çekmeyi Sevenler Buraya !

Konuya yeni yorum gelince ileti ile bildirim geliyordu ama bu sefer gelmedi ve bu nedenle tesadüfen yazınızı gördüm.Gecikme bu nedenle

Anlamadığınız konularda yardımcı olmaya çalışırım.Bir önceki sayfada fotoğrafa yeni başlayan bir arkadaşa kitap önerilerim olmuştu.O kitaplar üzerinden de kendinizi geliştirebilirsiniz.

fotoğraf çekmeye bayılırımmm en büyük hobim heee çektirmeyede bayılırım akşama kadar poz verebilirim
kardeşimle ben stüdyoda fotoğraf çekiliyoruz adam diyo ben miyim fotoğrafçı senmi
ben dedim hayır benim dediğim pozlar olucak daha sonra bebek kuzenim var onu çektirmeye götürdük adam diyo yinemi sen
dedim tabikii ilerde düğün fotoğraflarım içinde buraya gelicem pozlarıda kendim vericem

canon eos 1000d kullanıyorum tavsiye ederim...
kurs yerine kendiniz keşfederseniz daha keyifli ve vazgeçilmes olur

hanimlar sizce kurs almak sart mi profesyonel fotografmakinasi icin?
prof. foto makinasi almayi dusunuyorumda?

Teknolojiyle barışık biri iseniz ve kendinizi geliştirmeye yeterli zaman ayırabilecekseniz kursa gitmeseniz de olur.
Alacağınız makinanın kullanım kılavuzu ve google yardımı ile makinanızı kullanmayı öğrenebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Grafik ve Fotoğrafçılık Bölümü öğrencisiyim fotoğrafa daha yatkınım 2 tane makine kullanıyorum biri nikon D9000 Türkiye'de Pek bulunmuyor yeni çıktı Birleşik Arap Emirlikleri Ve Amerika'da daha yaygın olarak kullanılıyor Fiyatı biraz pahalı fakat değecek bi makina ayrıca Kodak'da kullanıyorum Makro çekimlerde birebir özelliği var [sadece doğa fotoğraflarında].
Eğer Bi Makina Alamk İstiyorsanız Size Önerim Tercihiniz Her Zaman Nikon'dan Yana Olsun :)

belkı 8 ay belkı 9 ay oldu fotograf cekmeyelı

unutulmamıstır ınsallah

benı en cok sıkan phtoshop,cok fotograf cekenler nasıl yapıyorsunuz bırılerıne mı yaptırıyorsunuz kendınız mı yapıyorsunuz..

cektıgım stokta olan fotolarla ugrasıyorum sımdı bıtmek bılmedı ..

ve makıneler konusunda hıc bır fıkrım yok

sadecek ullandıgım makıneyı ovebılırım

o da canon 5d mark 2 ,off ılk cıktıgında amerıkadan almıstık ..cok pahalıydı ama cok menmunum.
neredeyse alalı 3 yıl olucak saka maka hala fıyat yuksek..

bende amatörce fotograf cekiyorum.yeni bi fotograf makinası almayı ıstıyorum ama bütcem en fazla 600 e izin veriyo.sizin bana tavsiye edebileceğiniz özellikle canon marka fotograf makinası varmıdır?

profesyonel fotoğrafçıyım ve eğer güzel fotoğraflar çekmek istiyorsan mutlaka yarı profesyonel DSLR modelelri tercih et derim. tabi bu fiyata 2. elleri araştırarak başlayabilirsin. ama yinede şu anda piyasada amatör görünümlü çok güzel fotoğraf makineleri mevcut. benim tavsiyem amatörde canon yada nikon yerine panasonic- lumix markasını tercih etmendir. bu paraya su altında dahi çekebilen güzel makienelr bulabilirsin.

Kızlar fotoğraf çekmeyede çektirmeyede bayılıyorum...İş arkadaşalrım yakında şipşak olarak hitap edeceklerini söylüyorlar...Güzel bir manzara gördümmü elim direkt makinama gidiyor...Ben fuji finepix S5800 kullanıyorum.çokta memnundum makinemden ama durduk yere Lcd görüntüsü gitti.
Kursa gitmiyorum,netten öğrenmeye çalışıyorum fotoğraf tekniklerini...Öğretici ve geliştirici olan bildiğiniz güzel siteleri bana mesaj olarak gönderirseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz...Mesajlarınızı bekliyorum :)

Ben de geldim ben de :)
İşletme(ing.) mezunuyum aslında, 7 yıldır fotoğrafçılık ile uğraşıyorum son 3-3,5 yıldır bu işi profesyonel olarak yapıyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra, bir yıl süren, görsel tasarım üzerine eğitim aldım. Şimdi kendi işimi yapıyorum ve görsel tasarım uzmanıyım.
Fotorğafçılığa ilk olarak dedemin makinesi ile başladım. Analog bir makine yashica marka, sonrasında bir zenit'im oldu. Dijital'e ise HP marka bir compact makine ile geçtim:) minicikti fakat damla makroları çekiyordum kendisiyle :)

Biraz daha ilerleyince Kodak P880 marka DSLR-Like aldı babam :) Pek güzel bir makine sayılmaz ama epey oyalamıştı beni...
Sonra kendi paramı biriktirip bir Nikon D80 sahibi oldum.
Şimdi ise Canon 5D Mark II kullanıyorum...

Sonuç olarak fotoğraf, emek ve tutku gerektiren bir uğraş. Başlangıç için çok pahalı ve kompleks makinelere tutulmamanızı öneririm. Hem çok karışık geldiği için kullanmakta zorluk çekersiniz ve hevesiniz kırılabilir, hem de maliyeti yüksek olur.

mrb arkadaşlar çok beğendim bu sayfayı bende çok seviyorum fotoğraf çekmeyi...şimdiye kadar hep amatör digitl makinalarla çektim ama artık bende yavaştan profesyonel makinayla yapmak istiyorum bu işi ama bu konuda hiç bilgim yok rica etsem bana yardımcı olurmusunuz :))

Merhaba arkadaşlar, fotoğraf çekmeyi çok seviyorum fakat şu an amatör bile denmeyecek seviyedeyim..5 ay önce fujifilm finepix s2800 hd aldım kendimi geliştirmek adına...Netten yapabildiğim kadar kendimi geliştirmeye çalışıyorum..
Makineme bir türlü ısınamadım neden bilmiyorum..Renk solgunluğu ve keskin olmaması hevesimi kaçırıyor..
Ama pes etmeyip bu makinayla devam edeceğim çünkü biliyorum ki iş makinadan önce çeken kişide biter..
Umarım daha canlı bir topik olur burası, hepinize sevgiler..

merhaba kızlar,
bende canon 500d varve çok memnunum
geçenlerde istanbuldan zum lens aldım canonunkiler pahalı olduğundan ve henüz o kadar para verecek profesyonellikte olmadığımdan sigma ile başlamaya karar verdim ve apolu 70-200ümden de çok memnunum
haftaya yurtdışına çıkıyoruz pragda olacağız ve o muhteşem binaların çekimlerini yapmak için sabırsızlanıyorum -her ne kadar bina fotoğraflarında perspektifi tam oturtamasam da :)-

selam fotograf sevenler..

yazmıstım uzun zamandır cekemıyorum dıye ..gercektende cekemıyorum
uzaklastım artık

makıneler konusunda da hıc bır fıkrım yok sadece kendı kullandıgım 5d mark 2 var ama pahalı bır makıne

makınelerı en guzel forumlardan arastırarak bulabılırsınız..

praga gıden arkadasım deneye deeneye en guzelını bulabılırsın..cok guzeldır sımdı oralar.. :)

bu arada lafı açılmışken; ben binanın herhangi bir kenarının tam ortasına dikilince süper acayip görüntüler elde edebiliyorum ama perspektif yapamıyorum ya

fotograf cekmeyi bende cok seviyorum.ama malesef ben cekimlerimi nokia 5310 ile yapiyorum 2 megapixelde olsa gayet iyi cekiyor pc ortaminda harika gözüküyor.hic biryerden egitim almadim ama resmi iyi cekiyorum pozunu cok iyi yapabiliyorum .simdi o terimlerden gelmedi aklima ama yapiyorum iste.simdi öncelikle bir sorum var bu ilk sayfada paylasilan daha dogrusu fotografcilikta kullanilan makinelerin fiyatlari nedir?profesyonel olmak icin illa o makinelerinmi olmasi lazim? 2.cisi diyelimki bir tv de yada gazetede fotografci olmak icin bir üniversitede okumak yahut kursa gitmem sartmi?sacma oldu ama...

merhaba kızlar bi sorum olacak ben profesyonel makinaların özelliklerini çok fazla bilmiyorum ama, fotoğraf çekmeye ilgim var ve iyi bir makina almayı istiyorum. aradığım fiyat aralığında nikon d 5000 ile d3100 var. sizce hangisini tercih etmeliyim bana bu konuda yardımcı olur musunuz?

canım ben ve sevgilim fotografçılıkla uğraşıyoruz daha başındayız sayılır :) onda nikon d90 var . nikon d5000 ile nikon d90 arasında çok kaldı . ama sana şunu söyleyeyim ikisi arasında pek bi fark yok .
nikon d90 2.300tl
nikon d5000 1.500tl civarı..
istersen çok masrafa girme nikon d5000 al. çünkü forografçılıkta birazda senin eline kalmış bişey . tabiki makinede önemli fakat senin o fotoğraf kareleri yakalaman, daha sonra fotograf üzerinde yaptıgın efekt,photoshop vs. daha önemli

sana tavsiyem başlangıç için nikon d5000 çok iyi :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…