- 13 Şubat 2008
- 12.354
- 1.423
-
- Konu Sahibi madamcocomo
yok yok terkedılmedı :78:
ben foto ıle ugrasamıyorum artık ..ve malesef foto makınelerınden anlamıyorum tanımıyorum cok makınelerı ..
foto ıle soru varsa yardımcı olmaya calsıırım..makınelerı sıtelerden de bakarsanız onlar daha cok yardımcı olurlar .kusura bakmayın lütfen
makıne ıle ılgılı dımı sorun ,yanı pek anlamıyorum kı bende
genel olarak paylaşım amaclı sohbet edebılecegım bir grup burası var cnım ,
hosgeldın aramıza
yok yok ılgılenıyorum artık foto cekmıyorum çok ama :)
sen nasıl merak saldın bu işe :)
mrb arkdslr bende amatör olrk foto cekmeye calısıyorum en sonndabaslangc olrk bımakına alayım dedım ve fujı2800 aldım profosyonel makına deıl ama kendımıgelstrmem acsndn .
ama makınayı aldım husrana ugrdm turkce kullnma klavuzu yok fotgrflrı cekıyrm bakmya clştgmda 1 foto gostryr dıogerlerını goremyrm okuma hatası dıye uyarı falan verıyor bu makınayı kullann bılgısı olan varmı?
Kızlar merhaba ben bu işte pek profesyonel değilim eşim de yeni yeni başladı ama o baya bir geliştirdi, şu aralar polarize filtre almak istiyor, şu renkleri canlandırandan
bizde canon eos 50D var ve lenslerimiz Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 USM IS ve Canon EF 50mm f/1.8 II
ben 28-135 e bi filtre düşünüyorum, internette araştırdım 72 mmlik filtre olurmuş, bilen var mı doğru mudur? bir de hangi marka cokin iyi midir?
Bu arada topiği inceledim bayaa harika olmuşş, umarım geç kalmamışımdırrr:))
selam,
ben profesyonel olarak ilgileniyorum fotoğrafçıkla, sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışayım
ben amatör ilgileniyorum şuanlık.. elimde fujifilm s8000 fd var. ama yaza doğru nikon d90 almayı düşnüyorum.
şuan bebeğimle ilgilenmek zorunda olduğum için çok ilerletemedim. ama genel teknikleri biliyorum.
çektiğim fotoğraflar beğeniliyor. kendimi biraz daha geliştirerek çekimlerime devam edeceğim.
bu topiğide bundan sonra takip ederim inşallah.
katkım olucaksa bende bildiklerimi paylaşırım. :)
merhaba zdfoto ,makenen nedır ,ne kullanıyorsun ekıpmanların nelerdır ..
ve aramıza hoşgeldin :)
aramıza hosgeldın canım..katkın mutlaka olucaktır ,sık sık burayı takıp et olur mu :)
vee demetargun ,hosgeldın aramıza ..
gercekten verdıgın bılgıler harıka ,öncelıkle cok tesekkur edıyorum..
uzum zamandır baska bı ısle ugrastıgım ıcın foto ıle cok ugrasamıyorum ,daha cok phtoshop ıle ısım oluyor bu aralar..
cok sevındım uzun uzun bılgılerını bızımle paylastıgın ıcın tesekkur ederım
Rica ederim.Bildiklerimi paylaşabilmek keyif verici.Her ne kadar bu paylaşımın başlangıcına kulübün sevgili editöründen gelen etkileyici ileti aracılık etmiş olsa da :))) Şaka bir yana bu kulüpte forumlar çığ gibi büyüyor.Hangisini takip etmek gerektiğine karar vermek çok zaman alıyor.Ben bildiklerimi paylaşmak adına fotoğrafla ilgili listedeki ilk foruma girdim ama daha pek çok forum var.Belki kulübe yeni katılanlara belli yönlendirmeler yapılması paylaşımı daha kolaylaştırabilir.
Ben 2000 yılından bu yana fotoğrafla iç içe bir hayat sürüyorum ve fotoğraf çekmeyi çok seviyorum.Bu sevgim nedeni ile fotoğraf konusunda araştırma yapmaya ve kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve bu durumun sonlandığı bir nokta olmayacağı ortaya çıkıyor :)) Buna rağmen başlangıç noktasından epey uzakta bir yerde olduğumu da düşünüyorum.İki yıl İngiltere'de kaldım ve İngilizcemi geliştirdim.Bu sayede fotoğrafla ilgili araştırmaları yutt dışındaki siteler ve forumlardan da yapabiliyorum.Fotoğrafçıların deneyimlerini paylaşmasının ne kadar kıymetli olduğunu bilen biriyim.
Bu forumda fotoğrafa başlangıç için önce kursa mı gitmeli diye soran arkadaşlara şu önerim var.Önce fotoğrafı anlatan Türkçe bir kitap alıp okusunlar.Oradan fotoğrafın ne olduğunu ve temel fotoğraf terminolojisini öğrensinler.Orada geçen ve iyi anlamadıklarını düşündükleri kelimeler ve konular hakkında internet ve arama motorları üzerinde araştırma yapsınlar.Öğrendiklerini kendi fotoğraf makinaları ile denesinler.Sonuçların süper olmasına gerek yok.Önce konuyu öğrenmektir esas olan.Denemeler bir oranda ilerledikten ve daha ileri gidememeye başladıktan sonra bir kursa katılsınlar.Böylece kurs öğretmenine soracak soruları olarak kursa giderler ve daha çok şey öğrenirler.Soru sormaktan hiç çekinmesinler.Bazen bir şey onun başını gözünü kıra kıra öğreniliyor :)) Belki onlara bu soruyu sorarken gülenler olabilir ama sonuçta kazanan anlayana kadar soran kişidir.
Fotoğraf konusunda aklına takılan birşeyler olan arkadaşlar bana sorularını sorabilirler.Ama şunu da belirtmek isterim.Hayatında fotoğraf çekmeye kararı alan ve hiç bu konuda hiç bir bilgisi olmayan arkadaşlar temel bilgiyi forumlar üzerinden almaya çalışmamalılar.Önce bir kitap, cd veya benzeri bir kaynaktan temel bilgi edinmeliler.